ToPolle pääkaupunkiseudun herruus

4.11.2009 Helsinkiläinen Torpan Pojat otti Korisliigassa pääkaupunkiseudun herruuden voitettuaan keskiviikkona kauden ensimmäisessä paikallispelissä kotonaan Espoon Hongan 81-73 (42-44).

Samuel Haanpää käynnisti ToPon irtioton.

Kouvot haki Ville Kauniston johdolla pisteet Uudestakaupungista.

Namika Lahden Corey Rousen hupputehot (30/16) olivat liikaa Kauhajoelle.

Sarjakärki Tampereen Pyrinnön meno jatkuu vahvana. Kuvassa Chris Hester.

Ryan McDade ja KTP päättivät LrNMKY:n voittokulun Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Honka pysytteli pienessä johdossa pitempään kuin ToPo, joka ratkaisi pelin edukseen voitettuun viimeisen neljänneksen 23-11. Honka hyytyi 65-64 -johdossa ilman pisteitä kolmeksi minuutiksi, jonka aikana ToPo karkasi ratkaisevaan 75-65 -johtoon.

- Korintekomme oli vaikeata. Obie Trotter on ottanut siinä niin suuren roolin, että muut ovat jääneet vähän sivustakatsojiksi. Puolustuspäässä sen sijaan taistelimme taas koko joukkueella yritteliäästi ja se ratkaisi voiton Hongan jäätyä tauon jälkeen vähille pisteille, kommentoi ToPon valmentaja Tomi Kaminen.

Korisliigan lokakuun pelaajana palkittu Trotter heitti ToPolle 28 pistettä ja Samuel Haanpää 17.

Tuukka Kotti oli Hongan tehokkain 16 pisteellä ja 15 levypallolla. Jukka Matinen ja Carl Elliot heittivät 14 pistettä. Hongalta puuttui ainakin kuukauden verran jalkaansa paranteleva Monte Cummings.

Kouvot yllätti Korihait

Kärkipään kamppailussa Uudessakaupungissa sarjapisteet lähtivät Kouvojen mukana Kouvolaan, kun neljä edellistä peliään voittanut Korihait taipui 76-70 (38-32) -tuloksella.

Kouvot karkasi tauon molemmin puolin, kun se käänsi Korihaiden 32-31 -johdon omaksi 48-32 -edukseen vietyään kuusiminuuttisen puhtaasti 17-0. Korihait pääsi vielä useamman kerran pisteen päähän, mutta ei enää ohi.

Ajene Moye rakensi Kouvojen voittoa 22 pisteellä ja 14 levypallolla. Ville Kaunisto heitti 19 pistettä. Kouvojen sairaslistalla oli Jukka Kataja.

Ilman Mikko Jalosta pelanneesta Korihaista Ray Cunningham ja Josh Gonner tekivät 16 pistettä.

Namika Lahti palasi voittajaksi

Neljä edellistä peliään hävinnyt Namika Lahti haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Kauhajoelta, kun se kaatoi Karhun 92-88 (46-45) -lukemin.

Vieraat johtivat tasaista peliä kolmannen jakson puolivälistä lähtien. Karhu roikkui kuitenkin sitkeästi voitonsyrjässä ja nousi viimeisellä minuutilla pisteen päähän. Ricky Hickman teki 87-86 -tilanteen jälkeen vieraille viisi ratkaisevaa pistettä.

Hickman heitti kaikkiaan 22 pistettä, mutta Namikan tehomieheksi nousi 30 pistettä ja 16 levypalloa merkkauttanut Corey Rouse. Joukkueesta puuttui mm. Ville Vesala.

Maurice Horton heitti Karhulle 21 pistettä. Uusi kokelas DeAndre Coleman teki ensi pelissään 19 pistettä ja Jesse Smith kahmi 14 levypalloa.

Pyrintö kaatoi Katajan

Tampereen Pyrintö vahvisti sarjan kärkipaikkaansa otettuaan 87-67 (32-28) -kotivoiton Joensuun Katajasta.

Kataja pysyi kauden kaikki kotipelinsä voittaneen Pyrinnön tahdissa kolmannen jakson alkuun, jolloin Pyrintö nykäisi 40-38 -tilanteesta kuudessa minuutissa pelin ratkaisseen 62-42 -johdon.

Chris Hester heitti voittajille 24 pistettä ja Damon Williams 18.

Katajan tehokkaimpia olivat Sami Lehtoranta 18:lla ja Jeb Ivey sekä Kendall Chones 11 pisteellä.

KTP katkaisi LrNMKY:n voittoputken

Lappeenrannan NMKY:n seitsemän pelin voittoputki katkesi, kun joukkue joutui pitkästä aikaa vieraspeliin. KTP otti Kotkassa niukan 79-77 (43-45) -voiton.

Tasaisen pelin suurin ero merkittiin toisella neljänneksellä KTP:lle 39-30. Viimeisellä minuutilla LrNMKY tasoitti KTP:n viiden pisteen johdon, mutta Eric Washington nosti viimeisellä sekunnilla kotkalaisille voittokorin.

Washington teki 22 pistettä ja vei 14 levypalloa, mutta voittajien tehomieheksi nousi 24 pistettä ja 19 levypalloa kerännyt Ryan McDade.

LrNMKY:n tehokkain oli Robert Turner 25 pisteellä. Etelä-Koreaan siirtyneen Anthony Johnsonin tilalle tullut Adam Hall aloitti joukkueessa 16 pisteen teholla.

FoKoPolle ensimmäinen vierasvoitto

FoKoPo katkaisi viiden pelin tappioputkensa ja otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa haettuaan Salon Vilppaasta täpärän 69-68 (26-30) -voiton.

Vilpas hallitsi kahta ensimmäistä jaksoa etenkin Lawrence Hammin ansiosta, mutta FoKoPo kiri voittokamppailuun kolmannella jaksolla. Viimeistä neljännestä FoKoPo johti koko ajan, kunnes Vilpas nousi viime hetkillä vapaaheitoilla ja kolmen pisteen korilla pisteen johtoon. Ashley Champion ehti kuitenkin heittämään loppusummerin soidessa FoKoPolle voittokorin.

Champion teki 18 pisteestään kaikki kahdella viimeisellä jaksolla. Durell Vinson nosteli 14 pistettä.

Hamm teki Vilppaan pisteistä melkein puolet eli 33, joista 19 jo taukoon mennessä. Darryl Dora nosti 12 pistettä. Samu Kaaresvirta oli Vilppaan sairaslistalla.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.