Tuplamestari Lappeenranta hankki vahvistuksia

13.7.2006 Viime kaudella sekä Suomen mestaruuden että Suomen cupin voittanut Lappeenrannan NMKY on vahvistanut joukkuettaan kahdella amerikkalaispelaajalla. Uusien tulokkaiden nimet ovat Michael Cuffee ja Lucious Wagner.

Lucious Wagner on 194-senttinen ja 25-vuotias takamies, jonka LrNMKY hankki pelinjohdollisiin tehtäviin. Suomeen Wagner siirtyy Hollannin pääsarjasta, jossa hän edusti kuluneella kaudella pääsarjajoukkue Woon Aris Leeuwardenia. Wagner nappasi syöttökeskiarvollaan 6,9 sarjan paremmuustilaston kolmossijan. Pisteitä syntyi 15,6 ottelukohtaisella tahdilla ja levypalloja Wagner napsi 3,5.

Wagner valmistui NCAA-ykköstason yliopistosta Evansvillesta 2005.

- Wagner on luova pelinjohtaja. Namika tulee nopeuttamaan peliä, joten pallon ylöstuonti ei voi olla hidasta pomputtelua, vaan pallon on liikuttava. Takamiehen valinta oli tärkein hankinta sen jälkeen, kun Pasi Riihelä teki kahden vuoden sopimuksen Namikaan, kertoi Lappeenrannan päävalmentaja Mika Turunen suunnitelmistaan ja tuoreesta hankinnastaan.

Pieneksi laitahyökkääjäksi LrNMKY on kiinnittänyt Tanskan sarjasta siirtyvän Michael Cuffeen.

Cuffee on 23-vuotias ja 195-senttinen laituri. Hän valmistui Middle Tennesseen yliopistosta vuonna 2005. Viimeisellä kaudellaan Cuffee nakutti 14,3 pistettä ja otti 7,4 levypalloa ottelua kohden. Viime kauden Cuffee pelasi Tanskan pääsarjassa Bakken Bearsin riveissä, jossa vastaavat teholukemat olivat 19,9 pistettä ja 7,6 levypalloa.

- Cuffee on aggressivinen pelaaja, joka menee tilanteisiin kovaa ja omaa hyvän ponnistusvoiman, Turunen luonnehti.

Ennen Cuffeeta ja Wagneria LrNMKY on vahvistanut ensi kauden pelaajikseen Mika Haakanan, Lasse Hintsalan, Pasi Riihelän ja Kimmo Tolvasen. Kesäharjoittelussa on lisäksi mukana seitsemän omaa junioria.

- Vahvistuksia on tulossa lisää korin alle, jonne etsitään kahta vahvaa vääntäjää, Turunen suunnitteli.

Tavoitteekseen Lappeenrannan NMKY on asettanut kolmannen peräkkäisen Suomen mestaruuden.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia