Tuukkanen hurjana Viron kaadossa

9.7.2010 Suomen naisten koripallomaajoukkue toipui vaisusta avausjaksostaan ja karkasi 66-74 (40-35)-voittoon Virosta perjantaina Tallinnassa. Sinivalkoisten tehopelaajana hääri Taru Tuukkanen, joka masensi virolaispuolustuksen täysin hyökkäyspään pelaamisellaan.

Taru Tuukkanen masensi Viron lähennellessään tripla-tuplaa perjantain maaottelussa.

Maiju Pekkarinen säkitti eleettömän varmasti 11 pistettä.

Dionne Pounds jatkoi hyviä otteitaan Tallinnassa.

Maaotteludebytantti Anni Mäkitalo piti päänsä kylmänä Viron kokenutta Merike Anderssonia vastaan. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa ja Tomi Kaminen.

Viro aloitti vahvasti kotisalissaan Audentesin urheilukoululla ja käytti sumeilematta hyväkseen Suomen nukahdukset 1-1-puolustuksessa. Myös Suomen hyökkäyspelin ylle kasaantui mustia pilviä, kun sekä Vilma Kesänen että Dionne Pounds joutuivat jättämään kentän varhain virhevaikeuksien johdosta. Viro johti avauskymmeminuuttisen jälkeen 25-12.

Toisella kymmenminuuttisella Suomi sai Viron hyökkäyspelin jumiin tehokkaalla paikkaprässillään. Ensimmäistä maaotteluaan pelannut Anni Mäkitalo vyörytti Suomen vastahyökkäyksiä ennakkoluulottomasti eteenpäin Viron kokenutta pelinrakentajaa Merike Andersonia vastaan. Virolaispuolustuksen puolustuksen paluun epäonnistuessa pelattiin pallo järjestelmällisesti Taru Tuukkaselle, jonka onnistumiset lähietäisyydeltä toivat Suomen viiden pisteen päähän, 40-35, tauolle lähdettäessä.

Tauon jälkeen Suomi sai 1-1-puolustuksensa kuntoon, ja Tuukkanen jatkoi koritehtailuaan vastustamattomasti virolaissenttereiden estelyistä huolimatta. Virolaiset alkoivat tuplaamaan Tuukkasta kolmannella jaksolla, mutta Tuukkanen löysi kaaren takaa vuoroin Maiju Pekkarisen ja Dionne Poundsin, jotka upottivat kaukoheittojaan kovilla prosenteilla.

Päätösjaksolla Viro sai varhain joukkuevirheensä täyteen ja joutui pakottamaan Suomen yhtenään vapaaheittoviivalle. Suomi upotti vapaaheitoistaan huikeat 95,5% (21/22) ja pysytteli ottelun loppuun 6-10 pisteen karkumatkalla.

- Jalat eivät alkuvaiheessa toimineet lainkaan ja Kesäsen ja Poundsin virhevaikeudet eivät helpottaneet urakkaamme. Saatiin kuitenkin tarvittavasti eloa porukkaan paikkaprässillä ja kun Tuukkasen Taru avasi ketsuppipullon tukoksen hyökkäyspäässä, alkoi 1-1-puolustuskin toimia. Sen jälkeen meillä ei ollut hätäpäivää, arvioi ottelua Suomen apuvalmentaja Jussi Laakso.

Tuukkanen "lähes ilmiömäinen"

Laakso kuvaili 101. naisten maaottelunsa pelanneen Tuukkasen (25/8/7 riistoa) esitystä "lähes ilmiömäiseksi". Tuukkanen nosteli korin alta palloa sisään mitä vaikeimmista kulmista turhauttaen Viron sentterit täydellisesti. Kun virolaiset yrittivät tuplata Tuukkasta, hän löysi salamannopeasti kaaren takaa vapaina päivystäneet Pekkarisen (11/2) ja Poundsin (10/4/3 syöttöä).

- Tarun "muuveja" ei voi kuin ihailla. Ei ollut virolaisilla hirveästi vastaansanomista 1-1-tilanteissa. Lisäksi Taru on siitä mahtava pelaaja, että hän haistaa tuplaukset kaukaa ja pistää pallon liikkeelle aikailematta, kun hän huomaa, että joukkuekaverille on syntymässä heittotilaa.

Ensimmäiset maaottelupisteensä heittänyt Pekkarinen upotti kaikki kolme kolmostaan toisella puoliajalla. Pounds puolestaan teki kaikki pisteensä niin ikään toisella puoliajalla.

- Maiju löysi rytminsä ja pisti vapaat heitot eleettömästi sisään. "Didi" (Pounds) oli ensimmäisen Ruotsi-ottelun tavoin vahva viimeistelijä, hänellä on terveellä tavalla rajaton itseluottamus, Laakso jatkoi.

Laakso jakoi kiitoksia myös Mäkitalolle, joka pelasi ensimmäisessä maaottelussaan 15 minuuttia ja säkitti seitsemän pistettä.

- Anni pelasi ensimmäisellä puoliajalla hyvin kypsästi ja veti vielä toisella puoliskolla tärkeän vaihdon, kalasti muun muassa Merike Andersonille virheen layupin päätteeksi. Oli positiivinen yllätys, että Anni pääsi ensimmäisestä matsista alkaen näin hyvin mukaan.

Viro ja Suomi kohtaavat uudelleen lauantaina päivällä.

Viro - Suomi 66-74 (25-12, 40-35, 54-57), naisten maaottelu, Tallinna (Viro) 9.7.2010

Suomi: Taru Tuukkanen 25/8/7 riistoa, Maiju Pekkarinen 11/2, Dionne Pounds 10/4/3 syöttöä, Minna Sten 8/1, Anni Mäkitalo 7/1, Vilma Kesänen 6/2/3 syöttöä, Sanna Helenius 5/0, Kaisa Valtakari 2/1, Janika Sundström 0/1, Juta Jahilo 0/0, Michaela Moua 0/0.

Viro: Viive-Kai Rebane 16/5/3 syöttöä, Kerttu Jallai 10/5.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

Näytä lisää vastaavia