Tuukkasen paluu siivitti HyPon voittoon, muut naisten puolivälieräsarjat katkolle

22.3.2015 Kentille palunnut Taru Tuukkanen inspiroi Hyvinkään Pontevan esittämään tehokasta koripalloa, ja hyvinkääläiset onnistuivatkin tasoittamaan puolivälieräsarjan voitot Peli-Karhuja vastaan. Naisten Korisliigan muissa puolivälieräsarjoissa Catz, Huima ja ToPo hakivat välieräpaikat katkolle.

Taru Tuukkanen vapautti HyPon voitontanssiin kotonaan.

Michaela Houserin Huima selvisi Vimpelin piinasta kuivin jaloin.

Chandrea Jonesin Catz vältti työtapaturman Espoossa.

Niina Laaksonen tahditti ToPon voittoon Feeniksissä. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Ensimmäisessä puolivälieräottelussaan Peli-Karhuja vastaan kylmää kyytiä saanut Hyvinkään Ponteva aloitti Martinhallissa räjähtävästi ja nousi toisen jakson alussa jo 25–11-johtoon. Peli-Karhut toipui kotijoukkueen shokkialusta ja pääsi mukaan peliin, kunnes Ponteva kasvatti johtonsa kolmannen jakson lopulla 13 pisteeseen.

Peli-Karhut ryhdistäytyi jälleen ja kipusi Breanna Brockin vapaaheitoilla viimeisen minuutin alussa kahden pisteen päähän, jonka jälkeen kotijoukkueen Anni Mäkitalo vapautti Pontevan voitontanssiin onnistuneella kolmosellaan. Tasoitusvoitto merkittiin hyvinkääläisille luvuin 70–65 (32–31).

– Hieno fiilis voiton jälkeen. Olimme alusta asti valmiita haastamaan PeKa. Tyypillisesti päästettiin vastustaja kuitenkin peliin. Hoidimme kuitenkin tällä kertaa hienosti voiton kotiin, Tuukkanen kehaisi.

Tuukkasen (18/6/3 syöttöä) ja Mäkitalon (16/8/3 syöttöä) lisäksi Laura Saarinen (11/11/4 blokkia) kuului Pontevan parhaimmistoon. Breanna Brock (19/14) tahditti PeKaa.

Ottelutilastot: HyPo – PeKa

Honka kiusasi Catzia

Hallitseva mestari Lappeenrannan Catz joutui todella ahtaalle Espoossa, missä nuorekas Honka piinasi vahvaa ennakkosuosikkia kovalla taisteluasenteella 25 minuuttia.

Pelin jälkipuoliskolla Catz antoi kuitenkin tuulla laajemmalla materiaalillaan ja pysäytti Hongan koritehtailun kuin seinään. Catz haki välieräpaikan katkolle lopulta selkein pistein 54–77 (29–30).

– Ottelun alku meiltä ok, sitten ehkä luultiin, että homma on ohi, huoahti Catzin päävalmentaja Mika Haakana.

– Olimme puhuneet etukäteen, että jos annamme Hongalle yhtään ylimääräistä tilaa, he ovat todella vaarallisia. Heillä on hyvin organisoitu joukkuepuolustus ja hyviä heittäjiä. Tämä oli meille hyvä opetus, että lepsuiluun ei ole varaa.

Catzin nukahduksista rokotti parhaiten Sara Rokkanen (26/6/3 syöttöä).

Chandrea Jones (28/6/3 syöttöä), Elena Reshetko (19/10) ja Alexandria Anderson (18/10/4 syöttöä/3 riistoa) olivat tuttuun tapaan Catzin kova kolmikko.

Ottelutilastot: Honka – Catz

Huima selvisi Vimpelistä kuivin jaloin

Keski-Suomen paikallistaistossa Vimpelin Veto laittoi ennakkosuosikki Äänekosken Huimalle kovan kovaa vastaan kotikentällään, mutta Mervi Nurmen komentama vierasjoukkue haki välieräpaikan katkolle 77–85 (26–43)-voitollaan.

Avauspuoliskoa hallinnut Huima joutui puolustuskannalle, kun Vimpeli vei kolmannen jakson amerikkalaisvahvistustensa Korinne Campbellin (25/13) ja Breanna Salleyn (23/9/5 syöttöä) johdolla luvuin 31–20.

Veto hiipi päätösneljänneksen alussa kuuden pisteen päähän, kunnes Huima antoi lamauttavan 10-0-jakson myötä tyrmäyksen hyvin taistelleelle kotijoukkueelle.

Voittajilta kunnostautuivat Michaela Houser (25/8) ja Chandra Harris (15/10).

Ottelutilastot: ViVe – Huima

ToPo totutun kova Forssassa

Forssan Alku jäi täysin ToPon joukkuepuolustuksen pihteihin Feeniks-hallissa, ja helsinkiläiset saivat myös välieräpaikan katkolle voitettuaan ottelun 46–70 (20–30).

Brittany Kennedy (12/9/2 blokkia) oli forssalaisista lähimmäs omaa tasoaan yltänyt pelaaja. Maajoukkuekolmikko Niina Laaksonen (17/10)-Vilma Kesänen (13/7/5 syöttöä)-Heta Korpivaara (15/8/3 syöttöä) hallitsi kenttää ToPolta.

Catzilla, Huimalla ja ToPolla on mahdollisuudet lunastaa välieräpaikkansa ensi keskiviikkona kolmansissa puolivälieräotteluissa.

Ottelutilastot: FoA – ToPo

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.