Veto kaatoi Catzin kotonaan, myös HyPo, Honka ja Huima voitokkaina

27.2.2016 Naisten Korisliigan neljän ottelun lauantai piti sisällään kaksi koti-, ja kaksi vierasvoittoa. Vimpelissä Veto kaatoi sarjakärki Catzin tiukassa ottelussa lukemin 81-79 (41-34) ja Hyvinkään Ponteva otti 81-61 (40-26) –kotivoiton Peli-Karhuista. Tapiolan Honka haki sarjapisteet Tampereelta luvuin 75-58 (44-30) ja Äänekosken Huima kaatoi Forssan Alun vierasparketilla numeroin 83-73 (38-38).

Ulriikka Latvala ja Vimpelin Veto ottivat kovan päänahan lauantaina, kaatamalla kotiparketillaan sarjakärki Catzin.

Titta-Riina Lepistö oli oivalla pelipäällä HyPon kaataessa Peli-Karhut kotonaan.

Dionne Pounds oli joukkueensa parhaimmistoa Hongan hakiessa sarjapisteet Tampereelta.

Ikinuori laituri Kenya Robinson oli jälleen Huiman pirteimpiä pelaajia kun joukkue haki vierasvoiton Forssasta. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo

Naisten Korisliigan lauantain kierroksen yllättävin tulos nähtiin Vimpelin liikuntahallissa, kun sarjakakkonen Veto aiheutti sarjakärki Catzille sen kauden toisen tappion. Tasaisten vaiheiden jälkeen ViVen voittonumeroiksi kirjattiin 81-79 (41-34).

Voitolla ViVe onnistui pitämään eron sarjassa kolmantena majailevaan Hyvinkään Pontevaan yhdessä voitossa, samalla luonnollisesti kuroen kiinni Catzin etumatkaa sarjataulukon kärjessä. Lauantain jälkeen Veto on lappeenrantalaisista viiden voiton päässä, mutta Catz on pelannut Vetoa kaksi ottelua enemmän.

Lauantain taistelu oli tasainen, mutta hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa kulkeva koitos alusta loppuun. Toisella jaksolla ViVe käväisi jo pienellä karkumatkalla, mutta Catzin raudanluja rutiinitaso toi vierailijat ottelun voittotaisteluun mukaan varsin nopeasti.

Päätösjaksolle lähdettiin ViVen kahden pisteen johtoasemasta, eikä kotiyleisö joutunut pettymään viimeisen kymmenminuuttisen antiin. Reilussa minuutissa ViVe oli kasvattanut eron lappeenrantalaisiin jo 11:een pisteeseen, mutta hallitsevat mestarit selvittivät tiensä nopeasti tasatilanteeseen ja vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria jopa neljän pisteen johtoon.

ViVen raudanluja puolustus sai Catzin koneen kuitenkin hyytymään ja ViVe rankaisi armotta omista hyökkäyksistään laituri Crystal Bradfordin johdolla. ViVen reilussa minuutissa tulittama 9-0 –pisteputki vei kotijoukkueen ratkaisevaan 81-76 –johtoasemaan, eikä Catzin Chandrea Jonesin kolmonen vain muutama sekunti ennen päätössummeria onnistunut kuin kaventamaan ViVen lopullisia 81-79 voittonumeroita.

- Seurahistorian ensimmäinen voitto Catzistä oli joukkueelta kova suoritus. Meiltä löytyi monta onnistujaa tänään ja voitto kasvattaa luonnollisesti joukkuehenkeä entisestään. Kotiyleisö oli jälleen meillle suuri apu ja on sitä toivottavasti jatkossakin. Taistelu runkosarjan kakkossijasta jatkuu jälleen viikon kuluttua Äänekoskella, iloitsi kotijoukkueen päävalmentaja Jarkko Havu.

ViVen parhaimmistoon lauantain kamppailussa lukeutuivat 24 pistettä ja 9 levypalloa tililleen kirjauttanut Bradford, sekä sentterikaksikko Alexyz Vaioletama (18/5) – Elem Andrea Ibiam (14/3).

Vierailija Catzin riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat kahden levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt sentteri Chandra Harris (16/8) sekä joukkueen pistekärki, peräti 32 pisteen edestä sukkaa heiluttanut Chandrea Jones (32/5). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Meriem Eerikinharju (13/3) ja Jennifer Schlott (13/6).

Ottelutilastot: ViVe - Catz

HyPo kaatoi Peli-Karhut kotiparketillaan

Hyvinkään Ponteva voitti lauantaina seitsemännen perättäisen kotiottelunsa, kun vierailija Peli-Karhut kaatui HyPon vakuuttavan esityksen jälkeen numeroin 81-61 (40-26). Voitto piti HyPon edelleen taistelussa Korisliigan kakkossijasta. Eroa HyPon ja Vimpelin Vedon välillä on lauantain jälkeen edelleen yksi voitto, mutta vimpeliläisillä on ottelu hyvinkääläisiä vähemmän pelattuna.

Lauantain kamppailun ratkaisu nähtiin ottelun kolmannella jaksolla. Puoliajalle 14:n pisteen johtoasemassa lähtenyt HyPo tykitti vajaan neljän minuutin ajanjakson nimiinsä numeroin 13-2, kasvattaen johdon tavoittamattomaan 22:n pisteen marginaaliin. Päätösjaksolla ottelun tempo hieman laski, mutta kotijoukkue onnistui viemään nimiinsä myös kamppailun päätösneljänneksen, pitäen sarjapisteet Hyvinkäällä vakuuttavien 81-61 –voittolukemien turvin.

- Takana on vaikea 2 viikkoa ja tulimme peliin todella huonolla valmistautumisella. Alussa saatiin hyökkäyslevyjä, mutta laitettiin niistä ohi omaa huolimattomuuttamme. Pikku hiljaa homma lähti kuitenkin rullaamaan. 26 syöttöä osoittaa hyvää joukkuesuorittamista, hehkutti HyPon päävalmentaja Tero Niskanen.

HyPon riveistä kovinta jälkeä lauantaina tekivät hirmuisen tilastorivin toimittanut sentteri Taru Tuukkanen (30/23/6 syöttöä/2 riistoa/3 torjuntaa), sekä vakuuttavasti 28 minuuttiaan hyväksi käyttänyt Titta-Riina Lepistö (14/7).

PeKan Akil Simpson (10/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta, samoin kuin laituri Deonica McCormick (15/9). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Tear’a Laudermill (11/4) sekä Laura Lehtoranta (10/3/4 syöttöä).

Ottelutilastot: HyPo - PeKa

Honka haki sarjapisteet Tampereelta

Tapiolan Honka palasi voittokantaan lauantaina, kaataen Tampereella Pyrinnön vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 75-58 (44-30). Voiton ansiosta Honka nousi samaan voittomäärään sarjataulukon neljättä sijaa hallussaan pitävän Forssan Alun kanssa. Joukkueista Honka on pelannut kuitenkin ottelun forssalaisia enemmän.

Hongan voitolle alkutahdit lyötiin jo kamppailun toisella jaksolla. Hongan johtoasema oli seitsemän pisteen suuruinen vielä puolessa välissä toista kymmenminuuttista, mutta tiiviin ja aktiivisen puolustuksen siivittämänä espoolaiset veivät jakson toisen puolikkaan nimiinsä numeroin 12-5, karaten puoliajan isolle tauolle 14:n pisteen johtoasemassa.

Pyrintö kävi vielä kolmannen jakson alussa seitsemän pisteen päässä vierailijoista, mutta Hongan rutiinitaso osoittautui lopulta liian kovaksi Pyrinnölle. Hongan johtoasema kävi ottelun toisella puoliajalla parhaimmillaan 19:ssä pisteessä, mutta loppulukemiksi Pyynikin palloiluhallilla kirjattiin lopulta Hongan 75-58 –voittonumerot.

Hongan parhaimmistoon lukeutuivat laituri Heta Korpivaara (21/5), 13 pistettä pussittanut Saara Sandell, sekä todella vakuuttavan kokonaissuorituksen esittänyt Dionne Pounds (7/13/6 syöttöä).

Pyrinnön riveistä kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Johanna Soppela (10/3) sekä Meral Bedretdin (10/3/4 syöttöä).

Ottelutilastot: Pyrintö - Honka

Huima vierasvoittoon Forssassa

Äänekosken Huima paranteli asemiaan sarjataulukon keskivaiheilla voittamalla lauantain kierroksella Forssan Alun vieraskentällä lukemin 83-73 (38-38). Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösneljänneksen jälkimmäisellä puoliskolla.

Likimain käsi kädessä ensimmäiset 35 minuuttia kulkeneet joukkueet eivät tuntuneet saavan millään selvyyttä keskinäisestä paremmuudesta lauantain kamppailussa. Vielä neljä minuuttia ennen päätössummeria joukkueiden välinen ero oli Huiman hyväksi yksi piste.

Nuo viimeiset neljä minuuttia olivat kuitenkin lopulta Huiman näytöstä. Joukkuepuolustustaan terävöittänyt äänekoskelaisryhmä onnistui pitämään Alun vain kahdessa pisteessä ottelun viimeisten neljän minuutin aikana, karaten Kenya Robinsonin johdolla lopulta tärkeään 83-73 –vierasvoittoon.

Huiman riveistä parasta osaamistaan esittelivät tupla-tuplan operoinut Sequoia Holmes (14/14), pisteen päähän tupla-tuplasta jäänyt ikinuori Kenya Robinson (19/9/5 syöttöä), sekä joukkueen pisteykkönen Jazmine Perkins (20/8). Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsi myös tarkkakätinen Camilla Grönberg (12).

FoAn parhaimmistoon lauantaina lukeutuivat 25 pistettä heittänyt Precious Bridges, sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Candice Warthen (16/6/7 syöttöä). Pirteästi esiintyi myös sentteri Minna Sten, joka heitti joukkueelleen 9 pistettä ja kahmi käsiinsä 8 levypalloa.

Ottelutilastot: FoA - Huima

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.