VTB-Liiga: Tsmoki Minsk tyly isäntä Bisonsille

20.3.2016 Loimaan Bisonsin matka valkovenäläisen Tsmoki Minskin vieraaksi VTB-Liigassa ei sujunut loppuun asti toivotunlaisissa merkeissä. Avauspuolikkaan ajan ottelussa hyvin mukana olleet loimaalaiset putosivat isäntien kyydistä toisella puoliajalla, eivätkä onnistuneet etenkään puolustuspäässä pysymään kotijoukkueen mukana, Tsmokin karatessa turvalliseen 119-83 (60-54) –kotivoittoon.

Ville Mäkäläinen urakoi 22 minuuttia vaikeassa vierasottelussa Tsmoki Minskiä vastaan. Kuva: Matti Koskinen

Loimaan Bisonsin vahva avauspuolikas ei riittänyt sunnuntain VTB-Liigan ottelussa valkovenäläistä Tsmoki Minskiä vastaan. Toisen jakson nimiinsä vienyt biisonilauma jäi kuitenkin toisella puoliajalla pahasti kotijoukkueen jalkoihin, eikä isäntien 119-83 (60-54) –kotivoitto ollut enää päätösjakson aikana uhattuna.

Alkukauden aikana aktiiviseen, intensiiviseen ja tiiviiseen puolustuspelaamiseensa voittonsa perustanut Bisons ei ole kevään kokoonpanomuutosten jälkeen löytänyt vielä yhteistä säveltä omassa kenttäpäädyssään. Hyökkäyspelaamisensa kanssa loimaalaiset pystyivät tarjoamaan Tsmokille riittävästi haasteita jopa voittotaisteluun asti, mutta puolustuspään nukahdukset ja yhtenäisyyden puute eivät antaneet sunnuntain kamppailussa Bisonsille eväitä puoliajan isoa taukoa pidemmälle.

Tsmoki sinetöi ottelun voittotaistelun päättyneeksi kolmannella jaksolla. Ronnie Clarkin tuotua loimaalaiset yhdeksän pisteen päähän ja vielä kerran iskutäisyydelle, paukutti Tsmoki biisonilaumalle tutun takamiehen Anthony Hilliardin johdolla kolmeen minuuttiin 14-0 pisteputken ja kasvattaen eron 87-64 –lukemiin.

Bisonsin riveistä puhtaat paperit päivän kamppailusta itselleen pelasivat energisesti esiintynyt sentteri Joshua Sparks (24/7) sekä takakentällä puoli tuntia urakoinut takamies Remon Nelson (11/7 syöttöä).

Tsmokin parhaimmistoon lukeutuivat 32 pistettä heittänyt ja 5 koriin johtanutta syöttöä jakanut Hilliard sekä tupla-tuplan toimittanut Ivan Maras (18/13).

Ottelutilastot: Tsmoki Minsk - Bisons

4.5.2024 21:59 Korisliiga

Seagulls finaaliin – Okko Järvi tykitti huimat pisteet kaaren takaa

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen seitsemän ottelun välierätaisto päättyi Seagullsin voittoon.

3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.