Petteri Koposen 23 pisteen iltapuhde ei riittänyt Bayernille

30.3.2019 08:31 Petteri Koposen hieno vire Euroliigassa sai jatkoa, kun hän heitti 23 pistettä Darussafakaa vastaan. Valitettavasti Koposen huippuilta ei riittänyt voittoon. Islannissa Antti Kanervon Stjarnan eteni välieriin.

Petteri Koposen vahva peli ei riittänyt voittoon Euroliigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen urakoi tällä viikolla, kun ohjelmassa on peräti kolme ottelua. Alkuviikosta hän voitti Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan ottelussa Würzburgin 81-70 (42-31). Aloitusviisikossa ollut Koponen saalisti viisi pistettä, yhden levypallon ja kolme riistoa ottelussa. Bayern jatkaa Bundesliigan piikkipaikalla.
Ottelutilastot

Perjantai-iltana Bayern kohtasi turkkilaisen Darussafakan vieraskentällä Euroliigan ottelussa. Bayern johti ottelua pitkään ja oli parhaimmillaan 16 pisteen etumatkalla, mutta kotijoukkue kiri lopussa rinnalle ja ohi 92-87 (44-50)-voittoon. Koponen piti Bayernin voittotaistelussa mukana vastaten saksalaisten 10 viimeisestä pisteestä. Hän pääsi yrittämään peliä vielä tasoihin loppuhetkillä, mutta kolmen pisteen heitto meni ohi. Kokonaisuudessaan Susijengin "Kenraali" teki tarkkaa työtä heittämällä kuudesta kolmen pisteen yrityksestään viisi sisään. Koposen vahva iltapuhde täydentyi myös viidellä levypallolla, kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Tappion myötä Bayernin pudotuspelihaaveet kariutuivat.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

- Puolustuksemme oli todella heikkoa, he tekivät 92 pistettä ja se oli avain. He heittivät hyvin, mutta heillä oli myös monta vapaata heittoa. Luonnollisesti olemme pettyneitä, sillä nyt meillä ei ole mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Silti, kukaan ei odottanut meiltä tällaista tilastoa ennen kautta ja olemme todistaneet, että olemme kilpailukykyisiä ja voimme voittaa minkä tahansa joukkueen Euroopassa, Koponen harmitteli Euroliigan sivuilla.
Ottelutilastot

Bundesliigassa suomalaiskolmikon Frankfurt taipui kotonaan selvästi Vechtalle 80-100 (35-43). Shawn Huff heitti kahdeksan pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön. Gordon ja Daniel Herbertin luotsaama Frankfurt on Bundesliigassa 13.
Ottelutilastot

Antti Kanervo avitti Stjarnanin välieriin. (Kuva: Ville Vuorinen)

Islannin liigassa Kanervon ja Stjarnan mestaruusjahti jatkuu, kun joukkue eteni välieriin kaatamalla Grindavikin otteluvoiton 3-1.

Stjarnan siirtyi keskiviikkona otteluparissa 2-1-johtoon ottaen kotonaan selvän 98-81 (47-35)-voiton. Kanervo pommitti ottelussa 26 pistettä ja oli erityisen tarkkakätinen kolmen pisteen viivan takaa upottaessaan yhdeksästä yrityksestään kuusi sisään. Kanervo saalisti tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä.
Ottelutilastot

Stjarnan sinetöi välieräpaikkansa perjantai-iltana voittamalla 83-76 (35-41). Tällä kertaa Kanervo sukitti 13 pistettä ja tilastoihin kertyi myös neljä levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastot

Luxemburgin liigassa Anton Mirolybovin luotsaama Racing hävisi toisessa puolivälieräottelussa kotonaan Amicalelle 65-80 (27-33). Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1. Välieriin pääsee kahdella voitolla.
Ottelutilastot

Espanjan LEB Orossa Roope Ahosen Oviedo taipui niukasti Huescan vieraana 66-68 (30-31). Ahonen oli jälleen hyvässä iskussa 13 pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja riiston tilastoilla. Oviedo on sarjassa toisena.
Ottelutilastot

 
4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

8.1.2024 10:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenille debyytti Espanjassa – Max Besselink palasi kentille

Vastikään sopimuksen Espanjan pääsarjaseura Andorran kanssa tehnyt Alexander Madsen pääsi heti uuden seuransa riveissä irti. Koko alkukauden sivussa ollut Max Besselink puolestaan palasi tositoimiin Belgiassa.

30.12.2023 09:12 Suomalaiset ulkomailla

Iisalon ja Jantusen Paris Basketball varmisti pudotuspelipaikan EuroCupissa – Valtonen cup-huipennukseen

Euroopan korisparketeilla palattiin vauhdilla tositoimiin heti joulun jälkeen. Edon Maxhuni jatkoi loisto-otteitaan Ranskassa ja Espanjassa Elias Valtosen Manresa varmisti paikan Copa del Rey’ssä. EuroCupissa Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball sinetöi paikan jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä.

24.12.2023 15:13 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen siivitti Paris Basketballin voittoisaan jouluun

Mikael Jantunen loisti joulutähden lailla, kun Paris Basketball lähti jouluun komean voiton siivittämänä. Ilari Seppälä jatkoi hienoja otteitaan paluunsa jälkeen kurittaessaan entistä seuraansa.

21.12.2023 07:55 Suomalaiset ulkomailla

Salin ja Larkas jatkavat Mestarien liigassa - Seppälä ilmiliekeissä Ranskassa

Mestarien liigan alkulohkovaihe saatiin päätökseen ja Sasu Salinin sekä Mikko Larkaksen urakka jatkuu 16 parhaan joukossa. Pelikuntoon palannut Ilari Seppälä oli sen sijaan täysin pitelemätön Ranskassa.

7.12.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen loisti Mestarien liigassa - Sasu Salin rikkoi upean rajapyykin

Alexander Madsenin vahva peli piti VEF Riian jatkohaaveet elossa Mestarien liigassa ja Sasu Salin vei oman ennätyksensä uudelle sataluvulle.

19.10.2023 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin sytytti sukan tuleen Mestarien liigassa

Sasu Salinin ranne oli tulikuumana Mestarien liigan avauksessa, kun hän pommitti peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään hurjalla prosentilla. Severi Kaukiainen oli Patrioti Levicen ykkösnimi FIBA Europe Cupissa ja Mikael Jantunen esiintyi vahvasti EuroCupissa.

Näytä lisää vastaavia