Susiladies keskittyy omaan pelaamiseen Viroa vastaan

13.8.2018 15:01 Suomen naisten maajoukkue Susiladies pelaa kaksi peräkkäistä ottelua Viroa vastaan Paidessa tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8.

Susiladies ottaa mittaa Virosta kahdesti Paidessa. Kuva: Ville Vuorinen

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Susiladies lähtee tuplamaaotteluihin kovalla kokoonpanolla, josta löytyy sekä kansainvälistä kokemusta että tulevaisuuden kulmakiviä, jotka uurtavat uraa Euroopan pääsarjoissa.

Yksi kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoista Taru Tuukkanen tähdittää joukkuetta yhdessä Peli-Karhuissa keväällä Naisten Korisliigan mestaruutta juhlineen Linda-Lotta Lehtorannan kanssa. Naisten Korisliigan viime kauden eliittipelaajia edustavat myös Roosa Lehtoranta, Anna Kahelin, Anissa Pounds ja vastikään Saksan Bundesliigaan siirtynyt Veera Pirttinen.

Ulkomailla Euroopan pääsarjoja pelaavia kokoonpanossa edustavat Annika Holopainen, Anniina Äijänen, Helmi Tulonen, Sofia Pelander sekä Yhdysvalloissa NCAA:ta pelaavista tulevaisuuden lupauksia Nina Augustin ja Elina Koskimies.

– Keskitymme vahvasti omaan pelaamiseen näissä otteluissa. Kun katsoo kokoonpanoa, niin meillä voi olla parhaimmillaan kolmekin isoa pelaajaa kentällä samaan aikaan. Tämä tuo uusia ulottuvuuksia meidän pelaamiseen, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen kertoo.

Ottelut pelataan Keski-Viron piskuisessa Paidessa tiistaina 14.8. kello 19:00 ja keskiviikkona 15.8. aikaisin kello 11:00. Viron kokoonpanoa ottelussa ei ole vielä julkistettu.

– Viro on jo tuttu joukkue vuosien varrelta. Lähdemme testaamaan asioita, jotka toimivat harjoitussalissa ja tavoitteena on viedä näitä asioita eteenpäin, Salminen virkkoo.

Susiladies valmistavat maaottelut Viroa vastaan 2018

# Sukunimi Etunimi Pituus Seura
5 Tuukkanen Taru 192 Hyvinkään Ponteva
7 Kahelin Anna 176 HBA
8 Koskimies Elina 180 American University (USA)
10 Tulonen Helmi 189 Saarlouis Royals (GER)
11 Pelander Sofia 190 Norrköping Dolphins (SWE)
12 Lehtoranta Linda-Lotta 178 free agent
13 Lehtoranta Roosa 176 Tapiolan Honka
14 Holopainen Annika 186 Politechnika Gdańsk (POL)
15 Äijänen Anniina 189 Cadí La Seu (ESP)
20 Augustin Nina 168 Robert Morris (USA)
24 Pounds Anissa 173 free agent
25 Pirttinen Veera 180 Chemcats Chemnitz (GER)
  • Päävalmentaja Pekka Salminen
  • Valmentaja Mirka Dettmann
  • Valmentaja Jari Nykänen
  • Valmentaja Miikka Sopanen
  • Fysioterapeutti Riitta Lakaniemi
 
26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

15.2.2024 17:20 Susiladies

Susiladies nousi kuusi sijaa maailmanlistalla – listaharppaus toiseksi kovinta maailmassa

Suomen naisten koripallomaajoukkue löytyy kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n tuoreimmalta listaukselta sijalta 60.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

22.1.2024 13:12 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds heittivät kovat pisteet voitoissa

Elina Aarnisalo ja Anissa Pounds johdattivat Susiladies-pelaajien laajaa rintamaa Euroopan korisparketeilla. Sara Rokkanen kirjautti niin ikään hienon pistemäärän ja Helmi Tulonen auttoi joukkueensa tärkeään voittoon Italiassa.

18.1.2024 10:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia eteni EuroCupin puolivälieriin

Reyer Venezian mestaruusjahti EuroCupissa jatkuu, kun Awak Kuier oli johdattamassa joukkuetta puolivälieriin. Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquetin taival kuitenkin päättyi.

15.1.2024 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo voittojen takuunaisina

Awak Kuier ja Elina Aarnisalo olivat isoissa rooleissa joukkueidensa jatkaessa tappioitta sarjoissaan. Sofia Pelander teki kovaa jälkeä Ruotsissa ja Anissa Pounds oli joukkueensa pisteykkönen Saksassa.

12.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Autosalpa jatkaa maajoukkueiden yhteistyökumppanina pitkällä sopimuksella

Uuden yhteistyösopimuksen myötä Autosalpa toimii jatkossa kaikkien Suomen koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina. Sopimus pitää sisällään naisten sekä 18-vuotiaiden miesten EM-kilpailut.

11.1.2024 09:51 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät - Kuierille voitto, Lahtiselle tappio

EuroCupin neljännesvälierät käynnistyivät keskiviikkoiltana. Awak Kuierin Reyer Venezia otti tiukan otteen jatkopaikasta, kun Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet taipui omassa ottelussaan. Saksassa Roosa Lehtorannan taistelu cupin voitosta jatkuu.

10.1.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

PwC on koripallomaajoukkueiden uusi yhteistyökumppani

Konsultointi- ja tilintarkastusyhtiö PwC toimii jatkossa Susijengin ja Susiladiesin yhteistyökumppanina. Sopimus on kestoltaan monivuotinen.

Näytä lisää vastaavia