Laskutus ja omavastuu

Omavastuu

 

Koko maajoukkueohjelman (sisältäen valmennuksen, pelit, pelimatkat ja ylläpidon mj-tapahtumien aikana) omakustannushinta pelaajille, vuoden aikana on 1450 €. Koripalloliitto vastaa toiminnan lopuista kuluista. Tämä koskee kaikkia nuorten maajoukkueita U16 2020 joukkueesta aina U20 maajoukkueeseen. SUSI All Star -toiminta ei kuulu omavastuun piiriin.

 

Leiritykseen voi ilmoittautua VAIN sähköisen lomakkeen kautta. Leirin maksu suoritetaan verkkopankissa tai luottokortilla ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli keskeytät maksamisen, kopio laskusta lähtee ilmoitettuun sähköpostiin 5 vrk sisällä.

 

Nuorten maajoukkuevuosi U16 ja U18 EM-kilpailumaajoukkueet                     

 

Maajoukkuevuosi koostuu kolmesta turnauksesta (Baltic Cup, PM-kisat sekä EM-kisat) sekä niihin valmistavista leireistä. Jokainen maajoukkue leireilee vuoden aikana noin 55-60 päivää, joista ulkomailla noin 25-30 päivää. Maajoukkuevuoden ohjelmaan kuuluu myös kevään maajoukkueleirit SUSI Training Centerissä, Kisakalliossa Lohjalla, jonka aikana testataan pelaajien fyysiset ominaisuudet, tehdään tarvittaessa lihastasapainokartoitus fysioterapeutin toimesta. Näiden avulla pelaajilla on mahdollisuus saada henkilökohtaiset harjoitteluohjeet omien ominaisuuksien parantamiseen.

 

Yhden maajoukkuepelaajan kokonaiskustannus maajoukkuevuonna on noin 5.000 € ja se koostuu leirimaksuista, matka- ja ottelukuluista sekä valmentajapalkkiosta. Jokaisen pelaajan omavastuuosuus maajoukkuevuodesta on 1.450 €. Koripalloliitto ja sen yhteistyökumppanit vastaavat lopuista kuluista.

 

U20 vuotiaiden ohjelma räätälöidään noin 30-40 päivän mittaiseksi valmistautumisjaksoksi ennen EM-kilpailuja.

 

U16 2020 maajoukkue

 

Koripalloliiton pelaajapolun, SUSI-ohjelman, strategisena suuntana on vahvistaa alle 16 -vuotiaiden pelaajakoulutusta entisestään. Yhtenä keskeisenä ajatuksena on viedä maajoukkuevalmennus koskettamaan aikaisempaa enemmän pelaajien koko vuosikiertoa ja toimintatavallisesti muuttaa ohjelmaa niin, että SUSI All Stars -leirityksen jälkeen ikäluokan kanssa aloittava valmennusryhmä toimii ko. ikäluokan kanssa 16-vuotiaiden EM-kilpailuihin saakka.   

 

Tämä muutos koskettaa ns. vanhaa sisääntulomaajoukkuevaiheen leiritystä, joka hajautetaan aikaisemmasta ”kesäkeskeisyydestä” pitkin vuosikiertoa (toki myös kesää) tapahtuviin maajoukkueleiri-ikkunoihin. Samalla myös vanha nimitys, WU15 / MU15 sisääntulomaajoukkue jää pois, ja tilalle tulee WU16 2020 / MU16 2020 maajoukkue. Tällä muutoksella halutaan toimintatavallisesti sekä myös viestinnällisesti luoda selkeä jatkumo pelaajalle SUSI All Stars -leirityksen jälkeen kohti SUSI-polun ensimmäistä kilpailullista askelmaa, alle 16-vuotiaiden maajoukkuetta.