Maajoukkuepelaajan terveydenhuolto

Pelaajan loukkaantuessa harjoituksissa tai ottelussa tekee joukkueen fysioterapeutti vammasta ja sen laadusta ensimmäisen diagnoosin. Tämän jälkeen fysioterapeutti ottaa yhteyden lääkäriin, jolta saadaan hoito-ohjeet ja arvio harjoittelusta. Tarvittaessa turvaudutaan maajoukkuelääkäri Aleksi Kallioniemen konsultaatioon. Rasitusvammoissa pelaajan tulee ottaa yhteys maajoukkueen fysioterapeuttiin tai maajoukkueiden lääkäriin, joka arvioi lääkärissä käynnin tarpeellisuuden.

Seuraavassa maajoukkuelääkäri Aleksi Kallioniemen esittely ja yhteystiedot.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Aleksi Kallioniemi on toiminut vuodesta 2006 alkaen miesten maajoukkueen luottolääkärinä. Vuosien varrella toimintaan on tullut mukaan naisten ja nuorten ikäkausimaajoukkueiden yhteyslääkärin rooli. Tämän myötä vapaaehtoiset, ennen maajoukkueleirityksiä tapahtuvat, lääkärintarkastukset ovat tulleet osaksi hyvää hoitokäytäntöä.

- On ollut hienoa nähdä miten paljon suomalainen koripallo on kehittynyt näiden vuosien aikana paitsi pelillisesti, niin myös organisaationa, missä on jatkuvuutta pelaajien siirtyessä maajoukkueesta seuraavaan ja pelaajista pidetään huolta myös maajoukkueleiritysten ulkopuolella, kertoo Kallioniemi. 

Aleksi Kallioniemi toimii tarvittaessa ulkomailla pelaavien ammattipelaajien kontaktilääkärinä Suomessa.

Aleksin erityisosaamisalueita ovat mm:

  • urheilu- ja rasitusvammat
  • rasitukseen liittyvät muut ongelmat, kuten astma, ylikuormitustilat ym.
  • urheilijoiden terveystarkastukset

Aleksi Kallioniemi pitää vastaanottoa:

Helsingin Urheilulääkäriasema
Paasikivenkatu 4
00250 Helsinki
puh: 09-434 2100
www.hula.fi

Orto-Lääkärit lääkäriasema Oy
Yrjönkatu 36 A
00100 Helsinki
puh: 09-68 66 020
www.ortolaakarit.fi

Lääkärikeskus Järvenpää / OrtoLääkärit
www.laakariin.fi