Annika Holopaisella kasvattava kausi

5.5.2018 20:59 Annika Holopaisen, 25, debyyttikausi ammattilaiskentillä päättyi ikävästi Saksan Bundesliigan finaalitappioon. Karvaasta kauden päätöksestä huolimatta Holopainen katsoi kautta positiivisin mielin.

Annika Holopainen pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Neljän USA:n yliopistovuoden jälkeen Holopainen siirtyi kesällä Saksan Bundesliigan kestomenestyjä TSV 1880 Wasserburgin riveihin. Wasserburg oli viitenä edellisvuonna juhlinut Saksan mestaruutta, mutta tällä kertaa Keltern oli vahvempi. Keltern vei finaalisarjan suoraan 3-0 ja Wasserburg joutui tyytymään hopeaan.

- Todella kirvelevä tappio ja harmittaa, että finaali meni poikki suoraan 3-0. He pyörittävät laajempaa materiaalia ja kolme peliä kuuteen päivään oli aika raskas urakka meille. He toteuttivat omaa pelitapaansa hyvin ja kaikkemme yritimme, Holopainen pohtii finaaleita.

 

Wasserburgin kauteen mahtui myös menestystä, kun joukkue voitti aiemmin Saksan cupin. Joukkue pelasi myös EuroCupissa, jossa matka päättyi puolivälieräkarsinnoissa. Wasserburgin kauteen mahtui omat vaikeutensa menestyksestä huolimatta, kun päävalmentaja vaihtui kesken kauden ja myös pelaajisto eli kauden aikana.

- Tuli koettua tosi paljon tämän kauden aikana, joten ei hopeaa siinä mielessä pettymyksenä voi pitää. Kaudesta jäi tosi paljon käteen, vaikka roolini pieneni kauden loppuvaiheessa.

- EuroCup oli tosi makea kokemus. Siellä pääsi pelaamaan kovia pelejä kovia joukkueita vastaan isoilla areenoilla. Ne pelit kehittivät tosi paljon, Holopainen summaa kautta.

 

Kauden jälkeen Holopainen jatkaa uraansa monta kokemusta rikkaampana. Joukkueen vastoinkäymiset kasvattivat henkisesti ja kovissa sarjoissa pelaaminen vei pelaajana eteenpäin.

- Henkilökohtaisesti tämä oli todella kasvattava kokemus. Vuosi oli hyvin tapahtumarikas, kun valmentaja ja rosteri vaihtui kauden aikana. Meillä oli paljon loukkaantumisia ja jouduimme pelaamaan aika kapealla ringillä. Kaikki asiat huomioon ottaen voimme olla ihan tyytyväisiä kauteen.

 

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat Holopaisen osalta vielä hämärän peitossa. Halu jatkaa ulkomailla on kuitenkin kova.

- Ensi kausi on vielä auki, mutta toivottavasti pystyisin jatkamaan ammattilaisena ulkomailla. Tavoitteeni ovat korkealla ja koen pystyväni pärjäämään Saksan Bundesliigassa tai EuroCup-joukkueessa. Katsotaan mitä tuleman pitää, Holopainen päättää.

 

Lisätietoja: Annika Holopaisen tilastot Bundesliigassa

Lisätietoja: Annika Holopaisen tilastot EuroCupissa

Annika Holopainen

Henkilöt

 
15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

Näytä lisää vastaavia