Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen jahtaavat Itävallan mestaruutta

26.9.2019 14:59 Anton Mirolybov jatkaa valmentajauraansa Itävallan viime kauden hopeamitalisti Swans Gmundenin joukkueessa. Apuvalmentajakseen hän nappasi BC Nokiassa aiemmin toimineen Aleksi Koskisen.

Aleksi Koskinen (vas.) ja Anton Mirolybov (oik.) valmentavat itävaltalaista Swans Gmundenia. (Kuva: Basket Swans Gmunden)

Viime kaudella Luxemburgissa US Basket Racingia valmentanut ja sitä ennen pitkän uran Suomessa sekä Saksassa luonutta Mirolybovia odottavat nyt uudenlaiset haasteet Itävallassa.

- Agentin kanssa haettiin minulle uutta seuraa ja täällä oli paikka vapaana. Täällä on minulle Saksan ajoilta tuttu GM, joka oli tuolloin pelaaja, jota yritin rekrytoida omaan joukkueeseeni joskus kymmenen vuotta sitten, joten siinä oli sellainen luonnollinen kontakti. Hakijoita oli tiettävästi yli 140 ja nyt tässä ollaan, Mirolybov kertoo päätymisestään Itävaltaan.

Mirolybov houkutteli oikeaksi kädekseen BC Nokiassa apuvalmentajana toimineen Koskisen. Mirolybov näkee 27-vuotiaan Koskisen tulevaisuuden valmentajanimenä.

- Olin Aleksin kanssa jutellut jo kesällä ja mielestäni hän on tulevaisuuden valmentajanimi. Hän täydentää minun osaamisalueitani mielestäni hyvin. Tammivaaran Ari otti minut silloin Saksaan apuvalmentajaksi suunnilleen samanikäisenä ja opetti minulle paljon. Ajattelin nyt laittaa soihtua eteenpäin, että Aleksi saisi ensikosketuksensa ulkomailla valmentamiseen, ja ehkä voin opettaa hänelle jotain.

Aleksi Koskinen toimii Anton Mirolybovin oikeana kätenä. (Kuva: Basket Swans Gmunden)

Viime kaudella Mirolybov valmensi Luxemburgissa, jossa suurin osa pelaajista oli puoliammattilaisia. Nyt hän saa käsiinsä jälleen täysammattilaisjoukkueen.

- Tämä on Itävallan top2-organisaatioita ja hyvin perhekeskeinen yhteisö. Meillä käy peleissä eniten katsojia ja lisäksi joukkueen ympärillä toimii yli 100 vapaaehtoista. Viime kaudesta jäi käteen paljon opetuksellisia asioita. Piti pystyä perustelemaan omat ajatukseni ja opetukseni pelaajille selvästi, kun taso ei ollut välttämättä niin korkealla. Vaikka nyt valmennan ammattilaisia, niin se opettamisen tärkeys pitää edelleen säilyttää.

Swans Gmunden sijoittui viime kaudella sarjassa toiseksi hävittyään finaalissa Kapfenberg Bullsille suoraan otteluvoitoin 0-3. Kapfenberg oli kovempi myös sarjakauden alla pelatussa Super cupissa, jonka hallitseva mestari voitti 68-60. Mirolybov lähtee kuitenkin toiveikkaasti haastamaan ennakkosuosikkia.

- Kapfenberg on ehdoton ennakkosuosikki sarjaan. Heillä on seitsemän ulkomaalaista joukkueessa, kun taas meillä on vain kaksi. Toisaalta meillä on sitten Itävallan maajoukkuepelaajia. He olivat ennen Super cupia jo pelanneet Mestarien liigan karsintoja ja siitä johtuen aloittaneet kautensa muutamaa viikkoa meitä aiemmin, joten minulla oli kuvitelma, että he olisivat olleet aika paljon meitä edellä. Esityksemme oli vähintäänkin lupauksia antava ja olemme heille vakava haastaja tällä kaudella. Ilmaiseksi emme tule heille antamaan mitään.

- Meillä on nimenomaan joukkue. Siinä on kokemusta sekä nuoruutta ja ulkomaalaiskaksikko on istunut hyvin joukkueeseen. Joukkueesta löytyy vähän kaikenlaista osaamista eikä meillä ole sellaista selkeää supertähteä, jonka käsiin pelaamme palloa. Isoin vahvuutemme löytyy nimenomaan joukkuetekemisessä, Mirolybov kuvailee miehistöään.

"Ponttis" on tehnyt pitkän valmennusuran ulkomailla. (Kuva: Basket Swans Gmunden)

Swans osallistuu myös kansainväliseen Alpe Adria Cupiin, jossa on joukkueita Itävallan lisäksi Unkarista, Tshekistä, Kroatiasta, Slovakiasta, Sloveniasta ja Puolasta. Swansin kanssa samassa lohkossa pelaavat tshekkiläinen Brno, slovakialainen Patrioti Levice sekä slovenialainen Polzela.

- Emme ole vielä hirveästi asetelleet tavoitteita Alpe Adria Cupia ajatellen, mutta se on taas yksi mahdollisuus voittaa jotain tällä kaudella. Tiedän siellä olevan hyviä joukkueita ja samalla se on meille hyvä lisähaaste. Seuran tavoitteena on tulevaisuudessa pelata FIBA:n alaisia kansainvälisiä pelejä ja tämä on yksi askel sitä kohti. Mukana on 16 joukkuetta neljässä lohkosta joista kaksi menee jatkoon, niin kyllä meidän mielestäni pitäisi olla toinen niistä jatkajista, Mirolybov miettii.

Swansin sarjakausi käynnistyy lauantaina 28.9. Wien Timberwolvesin vieraana.  

 
11.10.2019 15:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen aloittaa kautensa Ranskassa – ”Kiva päästä testaamaan itseään uudessa sarjassa”

Annika Holopainen, 26, aloittaa kolmannen kautensa Euroopassa ammattilaisena, kun hän solmi kesällä Ranskan Ligue Femenine 2:ssa pelaavan Reimsin kanssa sopimuksen. Vaikean viime kauden jälkeen Holopainen hakee menestystä sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

4.10.2019 11:40 Susiladies

Kaisa Kuisma innokkaana ensimmäiseen ammattilaiskauteensa

Kaisa Kuisma, 25, toimii tulevalla kaudella suomalaisena uranuurtajana, kun hän siirtyy ensimmäisen suomalaiskoripalloilijana Portugalin liigaan hänen tehdessä sopimuksen Vitoria SC:n kanssa. Kuisma lähtee ensimmäiseen kauteensa ulkomailla intoa puhkuen.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

25.9.2019 13:50 Susijengi

Carl Lindbom jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäi

Susijengin laituri Carl Lindbom, 27, teki jatkosopimuksen kesällä Puolan liigassa pelaavan Radomin kanssa. Lindbom kuului jo viime kaudella joukkueen avainpelaajiin ja aikoo jatkaa siitä mihin viime kauden päätteeksi jäi.

24.9.2019 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Bundesliigassa vahva suomalaisvalmentajien panos

Miesten Saksan Bundesliigassa nähdään tulevalla kaudella neljä suomalaisvalmentajaa. Tuomas Iisalo jatkaa Crailsheim Merlinsin päävalmentajana ja hän on saanut avukseen veljensä Joonaksen. Daniel Jansson nousi kesällä Ulmin apuvalmentajaksi ja Daniel Herbert jatkaa Frankfurt Skylinersin valmennustiimissä.

21.9.2019 13:34 Susijengi

Salin uuden haasteen edessä – Maxhunilla debyyttikausi ammattilaisena

Espanjassa aiemmin Gran Canariassa sekä Malagassa pelannut Sasu Salin vaihtoi kesällä maisemaa, kun hän teki kaksivuotisen sopimuksen teneriffalaisen CB Canariasin kanssa. Edon Maxhuni sen sijaan jätti kahden vuoden jälkeen yliopiston taakseen ja aloittaa ammattilaisuransa Gran Canarian organisaatiossa.

21.9.2019 11:49 Susijengi

Topias Palmi hakee kauden ensimmäistä pokaalia viikonloppuna – sopeutuminen Italiaan sujunut hyvin

Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Topias Palmi, 25, tarttui kesällä Italian huippuseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan sopimustarjoukseen ja teki seuran kanssa kolmen vuoden diilin. Palmi lähtee havittelemaan isoa roolia heti alusta lähtien.

20.9.2019 17:27 Susiladies

Heta Äijänen ja Anissa Pounds valmiina kauteen Saksassa

Saksan koriskentillä nähdään tulevalla kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Heta Äijänen, 21, aloittaa toisen kautensa Bundesliigassa Donau-Riesissä ja Anissa Pounds, 26, pelaa sarjaporrasta alempana MSP Bergische Löwenin joukkueessa.

20.9.2019 09:55 Susijengi

Wilsonin, Tuovin ja Seppälän kaudet käyntiin Ranskassa

Ranskan koripallokentillä nähdään tulevalla kaudella kolme Susijengin jäsentä, kun Jamar Wilson palasi ProA-kentille tehdessään kesällä sopimuksen JL Bourg Basketin kanssa, Ilari Seppälä ottaa ensiaskeleensa ulkomailla ProB-joukkue Aix-Mauriennen kanssa ja Lassi Tuovi jatkaa SIG Strasbourgin valmennusryhmässä valmentajalegenda Vincent Collet’n oikeana kätenä.

14.9.2019 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta aloittaa kautensa lauantaina – ”Vastuuta tulee paljon ja rooli on iso”

Kesällä belgialaisen Antwerp Giantsin kanssa sopimuksen tehnyt Roosa Lehtoranta, 22, aloittaa kautensa uudessa seurassaan lauantaina. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt Lehtoranta toivoo ehjää kautta.

27.6.2019 09:04 Susijengi

Mestaruus kruunasi Petteri Koposen kauden

Petteri Koposen, 31, debyyttikausi Bayern Münchenin riveissä päättyi pokaalin nostoon, kun Bayern München juhli toista peräkkäistä Saksan mestaruutta. Mestaruus oli Koposelle ensimmäinen kansallinen mestaruus kansainvälisillä kentillä.

15.6.2019 11:08 Susijengi

Petteri Koponen aloittaa finaalit Saksassa sunnuntaina

Petteri Koponen on raivannut tiensä Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan finaaleihin. Sunnuntaina alkavissa finaaleissa Bayern München saa vastaansa ALBA Berliinin.

13.6.2019 16:04 Susijengi

Salinilla ”sasumainen” kausi Malagassa

Sasu Salin, 28, pelasi toisen kautensa Espanjan huippuseuroihin lukeutuvassa Malagassa. Salinin kausi päättyi pohjevammaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, mutta muuten kauden aikana nähtiin totuttua Salinia.

12.6.2019 17:45 Susijengi

Jamar Wilson palaa Ranskaan vaiherikkaan Liettuan kauden jälkeen

Erinomaisen kauden Liettuan liigan mitalipeleihin edenneen BC Lietkabelisin kanssa pelannut Susijengin takakentän tukipilari Jamar Wilson, 35, palaa yhden kauden jälkeen Ranskan pääsarjaan. 185-senttisen Albanyn yliopiston kasvatin uusi seura on suurin satsauksin 2019-20-kauteen lähtevä JL Bourg Basket.

6.6.2019 15:00 Susijengi

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg jäi kauden tavoitteistaan

Lassi Tuovin, 32, valmentaman Strasbourgin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Menestykseen tottuneelle Strasbourgille kausi oli pienoinen pettymys.

30.5.2019 12:08 Susijengi

Salin ja Murphy aloittavat Espanjan liigan pudotuspeleissä – Ahosen huippukausi laiha lohtu

Espanjan liigan pudotuspelit alkavat torstaina. Suomalaispelaajista Sasu Salin ja Erik Murphy aloittavat mestaruustaistelun. Sarjaporrasta alempana Roope Ahosen Oviedon kausi päättyi pettymykseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Näytä lisää vastaavia