Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen jahtaavat Itävallan mestaruutta

26.9.2019 14:59 Anton Mirolybov jatkaa valmentajauraansa Itävallan viime kauden hopeamitalisti Swans Gmundenin joukkueessa. Apuvalmentajakseen hän nappasi BC Nokiassa aiemmin toimineen Aleksi Koskisen.

Aleksi Koskinen (vas.) ja Anton Mirolybov (oik.) valmentavat itävaltalaista Swans Gmundenia. (Kuva: Basket Swans Gmunden)

Viime kaudella Luxemburgissa US Basket Racingia valmentanut ja sitä ennen pitkän uran Suomessa sekä Saksassa luonutta Mirolybovia odottavat nyt uudenlaiset haasteet Itävallassa.

- Agentin kanssa haettiin minulle uutta seuraa ja täällä oli paikka vapaana. Täällä on minulle Saksan ajoilta tuttu GM, joka oli tuolloin pelaaja, jota yritin rekrytoida omaan joukkueeseeni joskus kymmenen vuotta sitten, joten siinä oli sellainen luonnollinen kontakti. Hakijoita oli tiettävästi yli 140 ja nyt tässä ollaan, Mirolybov kertoo päätymisestään Itävaltaan.

Mirolybov houkutteli oikeaksi kädekseen BC Nokiassa apuvalmentajana toimineen Koskisen. Mirolybov näkee 27-vuotiaan Koskisen tulevaisuuden valmentajanimenä.

- Olin Aleksin kanssa jutellut jo kesällä ja mielestäni hän on tulevaisuuden valmentajanimi. Hän täydentää minun osaamisalueitani mielestäni hyvin. Tammivaaran Ari otti minut silloin Saksaan apuvalmentajaksi suunnilleen samanikäisenä ja opetti minulle paljon. Ajattelin nyt laittaa soihtua eteenpäin, että Aleksi saisi ensikosketuksensa ulkomailla valmentamiseen, ja ehkä voin opettaa hänelle jotain.

Aleksi Koskinen toimii Anton Mirolybovin oikeana kätenä. (Kuva: Basket Swans Gmunden)

Viime kaudella Mirolybov valmensi Luxemburgissa, jossa suurin osa pelaajista oli puoliammattilaisia. Nyt hän saa käsiinsä jälleen täysammattilaisjoukkueen.

- Tämä on Itävallan top2-organisaatioita ja hyvin perhekeskeinen yhteisö. Meillä käy peleissä eniten katsojia ja lisäksi joukkueen ympärillä toimii yli 100 vapaaehtoista. Viime kaudesta jäi käteen paljon opetuksellisia asioita. Piti pystyä perustelemaan omat ajatukseni ja opetukseni pelaajille selvästi, kun taso ei ollut välttämättä niin korkealla. Vaikka nyt valmennan ammattilaisia, niin se opettamisen tärkeys pitää edelleen säilyttää.

Swans Gmunden sijoittui viime kaudella sarjassa toiseksi hävittyään finaalissa Kapfenberg Bullsille suoraan otteluvoitoin 0-3. Kapfenberg oli kovempi myös sarjakauden alla pelatussa Super cupissa, jonka hallitseva mestari voitti 68-60. Mirolybov lähtee kuitenkin toiveikkaasti haastamaan ennakkosuosikkia.

- Kapfenberg on ehdoton ennakkosuosikki sarjaan. Heillä on seitsemän ulkomaalaista joukkueessa, kun taas meillä on vain kaksi. Toisaalta meillä on sitten Itävallan maajoukkuepelaajia. He olivat ennen Super cupia jo pelanneet Mestarien liigan karsintoja ja siitä johtuen aloittaneet kautensa muutamaa viikkoa meitä aiemmin, joten minulla oli kuvitelma, että he olisivat olleet aika paljon meitä edellä. Esityksemme oli vähintäänkin lupauksia antava ja olemme heille vakava haastaja tällä kaudella. Ilmaiseksi emme tule heille antamaan mitään.

- Meillä on nimenomaan joukkue. Siinä on kokemusta sekä nuoruutta ja ulkomaalaiskaksikko on istunut hyvin joukkueeseen. Joukkueesta löytyy vähän kaikenlaista osaamista eikä meillä ole sellaista selkeää supertähteä, jonka käsiin pelaamme palloa. Isoin vahvuutemme löytyy nimenomaan joukkuetekemisessä, Mirolybov kuvailee miehistöään.

"Ponttis" on tehnyt pitkän valmennusuran ulkomailla. (Kuva: Basket Swans Gmunden)

Swans osallistuu myös kansainväliseen Alpe Adria Cupiin, jossa on joukkueita Itävallan lisäksi Unkarista, Tshekistä, Kroatiasta, Slovakiasta, Sloveniasta ja Puolasta. Swansin kanssa samassa lohkossa pelaavat tshekkiläinen Brno, slovakialainen Patrioti Levice sekä slovenialainen Polzela.

- Emme ole vielä hirveästi asetelleet tavoitteita Alpe Adria Cupia ajatellen, mutta se on taas yksi mahdollisuus voittaa jotain tällä kaudella. Tiedän siellä olevan hyviä joukkueita ja samalla se on meille hyvä lisähaaste. Seuran tavoitteena on tulevaisuudessa pelata FIBA:n alaisia kansainvälisiä pelejä ja tämä on yksi askel sitä kohti. Mukana on 16 joukkuetta neljässä lohkosta joista kaksi menee jatkoon, niin kyllä meidän mielestäni pitäisi olla toinen niistä jatkajista, Mirolybov miettii.

Swansin sarjakausi käynnistyy lauantaina 28.9. Wien Timberwolvesin vieraana.  

 
14.2.2020 10:21 Suomalaiset ulkomailla

Salinin ja Tuovin cup-urakat käynnistyvät perjantaina

Euroopan koripallosarjoissa pelataan cup-kilpailuja viikonlopun aikana. Sasu Salin jahtaa viime viikonlopun Intercontinental Cupin mestaruuden jatkoksi Espanjan Copa del Rey'n voittoa ja Lassi Tuovin SIG Strasbourg puolustaa Ranskan Leaders Cupin voittoa.

13.2.2020 11:55 Suomalaiset ulkomailla

Lindbom ja Palmi aloittavat taistelun cup-mestaruuksista

Useissa Euroopan koripallosarjoissa taistellaan loppuviikosta cup-mestaruuksista. Susijengiläisistä ensimmäisinä tositoimissa ovat Carl Lindbom Puolassa ja Topias Palmin Vanoli Cremona lähtee puolustamaan Italian cup-mestaruuttaan.

7.2.2020 13:14 Suomalaiset ulkomailla

FIBA Intercontinental Cup pelataan viikonloppuna - Sasu Salin jahtaa kotikentällä mestaruutta

FIBA Intercontinental Cup pelataan tulevana viikonloppuna Espanjassa Teneriffan San Cristóbal de La Lagunassa. Turnauksessa nähdään myös suomalaisväriä, kun mukana on Teneriffan tarkkakätinen Sasu Salin.

6.2.2020 14:31 Suomalaiset ulkomailla

Salin uskoo voittomahdollisuuksiin Mestarien liigassa – Madsen ja Tuovi pettyivät

Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen keskiviikkona. Sasu Salinin Teneriffa eteni lohkostaan jatkoon ja jatkaa taistelua kilpailun voitosta. Alexander Madsenin VEF Riian ja Lassi Tuovin SIG Strasbourgin urakka päättyi sen sijaan lohkovaiheeseen.

30.1.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahosen kausi ohi – ”Palaan entistä vahvempana”

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, Breoganin joukkueessa alkukauden pelanneen Roope Ahosen kausi on ohi. Ahonen loukkaantui viikonlopun ottelussa Oviedoa vastaan ja joutuu leikkaukseen.

1.1.2020 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmi aloittanut lupaavasti Italiassa – ”Mielestäni olen pelannut minuuttini ihan hyvin”

Topias Palmi, 25, otti tänä syksynä ensimmäiset askeleensa ulkomailla, kun hän kesällä solmi kolmen vuoden sopimuksen italialaisen Vanoli Cremonan kanssa. Palmin debyyttikausi ulkomailla on alkanut hyvin sekä kentällä että sen ulkopuolella.

25.12.2019 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander nauttinut isosta vastuusta ja kovista peleistä

Susiladiesin kapteenina EM-karsinnoissa toiminut Sofia Pelander, 27, on saanut paljon vastuuta uudessa seurassaan A3 Basket Uumajassa. Alkukauden kohokohtina Pelanderille ovat olleet pelit EuroCupissa sekä maajoukkueen EM-karsintaottelut.

13.12.2019 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen ja Oviedo päässeet hyvään vauhtiin – ”Meillä on nyt hyvä vaihe menossa”

Matti Nuutisen kausi Espanjan LEB Orossa on alkanut hyvin, vaikka joukkueella on ollut omat vaikeutensa. Tällä hetkellä kaikki näyttää kuitenkin sekä Nuutisen että Oviedon kannalta paljon valoisammalta.

29.11.2019 14:13 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä vahva alkukausi Espanjassa – ”Mennyt vielä paremmin kuin odotin”

Neljä edellisvuotta USA:n yliopistossa viettänyt Elina Koskimies, 22, aloitti tänä syksynä ammattilaisuransa, kun hän teki sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan GDKO Bizkaia Ibaizabalin kanssa. Kausi on alkanut sekä Koskimieheltä että joukkueelta erinomaisesti.

27.11.2019 11:04 Suomalaiset ulkomailla

Saara Wahlgrenilla edessään taas pitkä toipumisjakso – ”Tullaan vahvempana takaisin”

Saara Wahlgren, 26, debytoi Belgian liigan Sparta Laarnessa juuri ennen maaottelutaukoa oltuaan sivussa pelikentiltä lähes vuoden verran. Harjoituksissa harmittomassa tilanteessa sattunut loukkaantuminen päätti kuitenkin Wahlgrenin kauden.

26.11.2019 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen selättänyt loukkaantumiset ja jahtaa nyt tuplamestaruutta

Alexander Madsen, 24, siirtyi täksi kaudeksi latvialaisen VEF Riian riveihin vaikean Gran Canariassa vietetyn vuoden jälkeen. Viime kaudella vaivanneet loukkaantumiset ovat jääneet nyt taakse ja monipuolinen Madsen on taas pääsemässä huippukuntoon.

16.10.2019 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander odottaa EuroCupin kovia haasteita

Naisten EuroCup käynnistyy Sofia Pelanderin ja hänen edustamansa A3 Basket Uumajan osalta torstaina, kun joukkue kohtaa kotikentällä Orman Genclikin. Pelander odottaa EuroCupissa kovia pelejä.

15.10.2019 07:58 Suomalaiset ulkomailla

Salin, Tuovi ja Madsen aloittavat Mestarien liigan lohkovaiheen tiistaina

Vaikka hallitsevan Korisliigan mestari Karhu Basketin haaveet Mestarien liigan lohkovaiheesta kariutuivat dramaattisesti viimeisellä sekunnilla, niin Mestarien liigassa nähdään tällä kaudella suomalaisväriä. Sasu Salin on Teneriffan kanssa samassa lohkossa Alexander Madsenin VEF Riian kanssa ja Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg on niin ikään mukana.

11.10.2019 15:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen aloittaa kautensa Ranskassa – ”Kiva päästä testaamaan itseään uudessa sarjassa”

Annika Holopainen, 26, aloittaa kolmannen kautensa Euroopassa ammattilaisena, kun hän solmi kesällä Ranskan Ligue Femenine 2:ssa pelaavan Reimsin kanssa sopimuksen. Vaikean viime kauden jälkeen Holopainen hakee menestystä sekä joukkue- että henkilökohtaisella tasolla.

5.10.2019 10:51 Susiladies

Espanjan Liga Femenina 2:ssa vahva suomalaisedustus

Espanjan kakkosliigassa, Liga Femenina 2:ssa, nähdään tulevalla kaudella vahva suomalaisedustus, kun sarjassa pelaa peräti neljä suomalaispelaajaa. Vilma Kesänen pelaa Barakaldossa, Helmi Tulonen Celta Vigossa, Anniina Äijänen Universitario de Ferrolissa ja Elina Koskimies aloittaa ammattilaisuransa GDKO Bizkaia Ibaizabalin riveissä.

4.10.2019 11:40 Susiladies

Kaisa Kuisma innokkaana ensimmäiseen ammattilaiskauteensa

Kaisa Kuisma, 25, toimii tulevalla kaudella suomalaisena uranuurtajana, kun hän siirtyy ensimmäisen suomalaiskoripalloilijana Portugalin liigaan hänen tehdessä sopimuksen Vitoria SC:n kanssa. Kuisma lähtee ensimmäiseen kauteensa ulkomailla intoa puhkuen.

2.10.2019 13:32 Susiladies

Sofia Pelanderilla uudet haasteet tutussa maassa

Neljä edelliskautta Ruotsin Basketliganin Norrköping Dolphinsissa pelannut Sofia Pelander jatkaa Ruotsissa, mutta joukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun hän teki sopimuksen Ruotsin mestari A3 Basket Uumajan kanssa. Tulevaan kauteen hän lähtee kovin odotuksin.

1.10.2019 14:45 Susiladies

Veera Pirttinen valmiina isoon rooliin Islannissa

Veera Pirttinen, 22, pelasi vahvan viime kauden Saksan Bundesliigassa ChemCats Chemnitzissä ja siirtyi täksi kaudeksi Islantiin Snæfell joukkueeseen. Pirttistä odottaa Islannissa iso rooli.

30.9.2019 09:51 Susijengi

Petteri Koponen puolustamaan Bundesliigan mestaruutta

Saksan Bundesliigan kausi alkaa Petteri Koposen, 31, ja Bayern Münchenin osalta maanantaina. Bayern lähtee kauteen hallitsevana mestarina ja Bundesliigan lisäksi joukkue tähyää menestystä myös Euroliigassa.

28.9.2019 08:19 Susijengi

Suomalaiskolmikko taistelee noususta Espanjan LEB Orossa

Espanjan kakkosliigassa, LEB Orossa, nähdään tulevalla kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Roope Ahonen ja Matti Nuutinen jatkavat sarjassa ja he ovat saaneet seuraa Alex Murphystä. Suomalaisittain tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että kaikkien kolmen joukkueet lukeutuvat ennakolta sarjan nousijakandidaatteihin.

Näytä lisää vastaavia