Bisonsille syyskauden makein voitto: kevään 2013 Eurocup-mestari Lokomotiv Kuban kaatui Vantaalla

20.12.2014 Syyskauden kaikki kymmenen otteluaan Eurocupissa voittanut venäläisjätti Lokomotiv Kuban joutui poistumaan Vantaan Energia Areenalta haavojaan nuollen lauantaina. Loimaa Bisonsin joukkuepuolustus loksahti kohdalleen 13 pisteen takaa-ajoasemassa, jonka jälkeen Bisons jyräsi krasnodarilaiset VTB-liigan ottelussa jatkoajalla pistein 82–77 (29–42, 77–77).

Anthony Hilliardin Bisons jysäytti pommin lauantaina: Lokomotiv Kuban kaatui jatkoajalla.

Tuukka Kotin ja kumppaneiden puolustus oli kauden parasta.

Bisons lähti joulunviettoon viiden voiton putkessa. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Kahden kevään takaisen Eurocup-mestarin piti ennakkoasetelmien mukaan hotkaista loimaalaiset suupalana, ja Bisonsin pirteän alun jälkeen näyttikin siltä. Lokomotiv typisti loimaalaisten hyökkäyspelin puskemiseksi, järjesteli hyökkäyspäässä makeita lähietäisyyden viimeistelypaikkoja ja johti parhaimmillaan peliä 15 pisteellä.

Kentälle palattuaan Bisons oli kuitenkin tulta ja tappuraa. Kauden parasta joukkuepuolustustaan esittäneet loimaalaiset käänsivät 13 pisteen tappioaseman kuudessa minuutissa pisteen johdokseen.

Lokomotiv alkoi pelinrakentajansa Malcolm Delaneyn (12/6/4 syöttöä) johdolla menettää ensiksi malttinsa ja sitten energiansa, ja kun ikiliukas Anthony Hilliard (25/3/6 syöttöä/3 riistoa) käynnisti jatkoajan kahdella perättäisellä kakkosella, se oli menoa.

– Tämä on ehkä paras joululahja, jonka olen koskaan saanut. Katsokaa historiankirjoja ja katsokaa Lokomotiv Kubania paperilla. Tämä on suomalaisen koripallon joukkuehistorian suurimpia voittoja. Meillä ei olisi pitänyt olla mitään asiaa heitä vastaan tässä pelissä, mutta voitimme, tuuletteli Bisons-luotsi Greg Gibson ylpeänä.

– Lokomotiv Kubanin kaltaisen joukkueen voittaminen on jotain todella erityistä. Olen ylpeä joukkueestani ja tavasta, jolla taistelimme tiemme takaisin peliin. Meillä oli selkeärankaa, Bisons-kapteeni Tuukka Kotti (10/10/3 syöttöä/2 blokkia) uhkui.

– Hävettää. Bisons pelasi todella kovaa, peräänantamatonta koripalloa. Me olimme henkisesti jossain aivan muualla, huokaili Lokomotiv-päävalmentaja Sergei Bazarevits.

Gibson: ”Aggressiivinen on avainsana”

Bisonsin syyskausi on ollut historiallisen vaikea otteluruuhkan ja loukkaantumisten johdosta. Viimeiset viikot ovat kuitenkin osoittaneet, minkälaista koripalloa Bisons pystyy pelaamaan saadessaan parhaan miehistönsä ruotuun.

Kotin paluu sairastuvalta on vapauttanut Ian Hummerin (10/12) ja Travis Nelsonin (10/5) oikeisiin rooleihinsa ja Anthony Hilliard vie paineita Aaron Johnsonilta (11/3/7 syöttöä/4 riistoa) ja Matti Nuutiselta (13/7) hyökkäyspäässä.

Lokomotiv Kubanin NBA- ja Euroliiga-taustaiset miljoonamiehet syyllistyivät pelin jälkipuoliskolla mielikuvituksettomaan puskemiseen – pitkälti Bisonsin hurjan puolustuksen ansiosta. Lisäksi loimaalaiset pakottivat venäläisille 21 pallonmenetystä ja hallitsivat levypallopeliä pelin jälkipuoliskolla ja jatkoajalla.

– ”Aggressiivinen” on avainsana. Meillä oli kymmenen menetystä vähemmän kuin heillä. Mitä enemmän peli edistyi, sitä turhautuneemmaksi Lokomotivin pelaajat tulivat. Levypalloissa olimme toisella puoliajalla vahvoja, Gibson kehui.

– Tämä on ollut todella vaikea syksy, mutta nyt olemme pikku hiljaa pystymässä pelaamaan sellaista koripalloa, mitä me voimme pelata. Tuleva viiden päivän tauko tulee aivan oikeaan paikkaan.

Voittoputkessa joulutauolle

Bisons lähtee ansaitulle joululomalle viiden voiton putkessa. Joukkue on voittanut viimeiset kaksi VTB-liigan otteluaan sekä kolme Korisliigan ottelua. Lokomotiv-voiton myötä Bisons saavutti voittosaldollaan Jenisein VTB-liigan runkosarjan 14. sijalla.

– Seuraavat päivät vietämme lomaa. Ansaitsemme sen koko joukkueena. Välipäivinä palaamme tänne Vantaalle harjoittelemaan, viittasi Gibson lähestyvään VTB-liigan kotiotteluun VEF Riikaa (28.12.) vastaan.

Bisons-miehistö tuuletteli voittoaan antaumuksella ja joukkue lähtee joululomalleen positiivisin mielin.

– Olemme pelanneet viime aikoina niin kuin koripalloa pitää pelata, Kotti kehaisi omiaan.

– Jaamme palloa, puolustamme joukkueena, kaikki saavat heittopaikkoja. Kun pelaamme näin, kaikilla on hauskaa kentällä, ja silloin energia tulee luonnostaan.

Loimaa Bisons – Lokomotiv Kuban 82–77 (16–20, 29–42, 54–55, 77–77), VTB-liigaa, Energia Areena (Vantaa) 20.12.2014

Bisons: Anthony Hilliard 25/3/6 syöttöä/3 riistoa, Matti Nuutinen 13/7, Aaron Johnson 11/3/7 syöttöä/4 riistoa, Ian Hummer 10/12, Tuukka Kotti 10/10/3 syöttöä/2 blokkia, Ville Mäkäläinen 3/0, Antto Nikkarinen 0/1, Roope Ahonen 0/0, Eero Aaltonen, Liam Osmanu Djeen.

Lokomotiv: Derrick Brown 18/6, Krunoslav Simon 15/2/3 syöttöä, Richard Hendrix 13/13/2 blokkia, Malcolm Delaney 12/6/4 syöttöä, Anthony Randolph 9/8/6 blokkia.

Ottelutilastot: Bisons – Lokomotiv

Asiat

 
27.9.2023 15:00 Korisliiga

Salon Vilppaan Luukas Vaara painottaa identiteetin merkitystä – ”Meidän pitää alusta asti tietää, keitä olemme ja mitä teemme”

Salon Vilpas nappasi Saksasta itselleen sentteri Luukas Vaaran, joka ei ole koskaan aiemmin pelannut miesten Korisliigaa. Sekä joukkueella että pelaajalla nälkä on viime kausien jäljiltä kova.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

27.9.2023 08:53 Korisliiga

Kataja Basketin pelitapa ruokkii puolustusekspertti Thomas Tumban vahvuuksia – ”Täällä pystyn parhaiten parantamaan pelaamistani”

Kataja Basket ylsi viime keväänä Korisliigan pronssimitaleille ja voitti Suomen cupin. Yksi nousukiidon avainpelaajista oli laituri Thomas Tumba.

26.9.2023 17:30 Korisliiga

Antero Lehto palaa hyvin erilaiseen Pyrintöön kuin josta lähti – ”Pelit ratkaistaan onneksi pelaamalla eikä paperilla”

39-vuotias Korisliiga-veteraani palaa kasvattajaseuraansa ja alkaa johtaa nuorentunutta joukkuetta. Hän kokee silti oppivansa työssään yhä itsekin uusia asioita.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

26.9.2023 08:55 Korisliiga

Bojan Sarcevic löytää motivaatiota Korihaiden korkeista tavoitteista – ”Aion pelata kuin kausi olisi viimeiseni, vaikka lopullista päätöstä en olekaan tehnyt”

Korihait on kokenut kovia vuosia ja kamppailut enemmän sarjapaikasta kuin Korisliigan kärkisijoista. Veteraanipelinjohtaja Bojan Sarcevic pyysi joukkuetta asettamaan tavoitteen korkealle, jotta hän sai kesän harjoittelukauteen motivaatiota.

25.9.2023 17:00 Korisliiga

Erik Sajantila on ottanut oppia kokemuksistaan Lahti Basketballissa – ”Uskon, että olemme kaikki kasvaneet paljon haastavien viime vuosien aikana”

Lahti Basketballin nuoret suomalaispelaajat ovat jälleen valmiita kovaan työhön. Kotimaisen rungon kovin pisteidentekijä oli viime kaudella Erik Sajantila, joka tahtoo nyt kehittää pallollisia taitoja ja fysiikkaa.

25.9.2023 13:40 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 8.10. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 14. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 8.10. mennessä.

25.9.2023 09:45 Korisliiga

Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

24.9.2023 18:53 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset pääsivät tositoimiin Euroopassa

Kilpailukaudet ovat hiljalleen käynnistymässä Euroopassa ja sarjakausi käynnistyi Espanjassa ja Slovakiassa sekä Saksassa pelattiin cupia. Henri Kantonen puolestaan debytoi Liettuan liigassa.

23.9.2023 17:43 Pyörätuolikoripallo

Suomelle mieluisa päänahka pyörätuolikoriksen EM-kisojen päätösottelussa

Suomi kukisti Tanskan pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-51 (24-23). Voiton myötä Suomi sijoittui viidenneksi ja samalla sen ranking tulee nousemaan.

23.9.2023 11:29 Suomalaiset ulkomailla

Susijengissä vanhin, seurajoukkueessa nuoriso-osastoa – Sasu Salinin kausi käyntiin tutuissa maisemissa

Sasu Salinilla, 32, lähtee käyntiin jo kahdeksas täysi kausi Espanjan pääsarjassa ACB:ssä. Teneriffa lähtee hakemaan jälleen menestystä niin kotimaan kuin Euroopan kentillä.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

22.9.2023 16:43 Pyörätuolikoripallo

Suomi kaatoi Unkarin pyörätuolikoriksen EM-kisoissa - pelaa lauantaina viidennestä sijasta

Suomi kukisti perjantaina Unkarin pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa Sarajevossa 61-19 (31-9). Voiton myötä Suomi pelaa turnauksen päätöspäivänä lauantaina kisojen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan.

22.9.2023 12:57 Koripalloliitto

Koripalloliitto on julkaissut nuorten pelaajien rekrytoinnin ja pelaajasiirtojen eettisen toimintamallin

Uusi koripallokausi on käynnistynyt tai käynnistymässä pian koko Suomessa. Koripalloliitto haluaa muistuttaa kaikkia toimijoita vastuullisesta ja eettisestä toiminnasta lasten ja nuorten kanssa toimittaessa.

21.9.2023 15:44 Pyörätuolikoripallo

Suomi taipui Portugalin käsittelyssä pyörätuolikoriksen EM-kisoissa

Suomi kohtasi turnauksen kolmantena päivänä Portugalin, joka kukisti suomalaiset 65-44 (36-20). Suomen turnaus jatkuu Sarajevossa perjantaina, kun se pelaa sijoista 5-8. toisen lohkon joukkueita vastaan.

21.9.2023 14:15 eKoripallo

Suomalaisjoukkue mukaan FIBA:n e-koripallon MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on ilmoittanut ensimmäistä kertaa edustajan Suomesta eFIBA:n tuleviin MM-kisoihin. Mukana on 61 maata, jotka ottavat mittaa toisistaan NBA 2k24 -pelissä.

21.9.2023 10:17 Seurauutinen

Seurauutisia #81: Seurapaitapäivää juhlitaan tiistaina 26.9

Jälleen on aika kaivaa kaapeista seurapaidat, -pipot ja muut seuravärein varustetut kamppeet. Tiistaina 26.9. juhlistetaan syksyn kohokohdaksi noussutta seurapaitapäivää.

20.9.2023 21:36 Pyörätuolikoripallo

Suomelle avausvoitto pyörätuolikoripallon EM-kisoissa, Armenia kaatui selvänumeroisesti

Suomi otti avausvoiton miesten pyörätuolikoripallon C-sarjan EM-kisoissa kukistamalla Armenian 72-26 (41-8).

Näytä lisää vastaavia