Chicago Bulls esitteli Lauri Markkasen pelinumerolla #24

27.6.2017 20:00 NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana varattu Lauri Markkanen, 20, teki virallisen ensiesiintymisensä uuden joukkueensa Chicago Bullsin jäsenenä. Yhdessä Minnesotasta siirtyneiden Zach LaVinen ja Kris Dunnin kanssa esitelty Markkanen huokui itsevarmuutta chicagolaismedian edessä. Markkanen poseerasi kuvaajille uudella pelinumerollaan, #24.

Lauri Markkanen teki ensiesiintymisensä Chicago Bullsin jäsenenä.

Draftin seitsemäntenä varauksena varattu Markkanen kantaa Bullsissa pelinumeroa #24. Kuvat: NBA / Getty Images.

- Pystyn pelaamaan niin isona laitahyökkääjänä kuin sentterinäkin. Se ei ole minulle mikään ongelma. Olen pelannut elämäni aikana koripallon jokaisella viidellä pelipaikalla molemmissa päissä kenttää, kohautti Markkanen olkiaan heti lehdistötilaisuuden ensimmäiseen hänelle kohdistettuun kysytykseen vastatessaan.

- Puolustuksessa minulla on vielä paljon töitä tehtävänä, mutta olen luonteeltani sellainen, että menen salille ja teen töitä, kunnes tulen paremmaksi. Olen vakuuttunut siitä, että kaikki luonnistuu.

Viikonloppuna New Yorkista uuteen kotikaupunkiinsa Chicagoon matkustanut Markkanen on ottanut ensituntumaa Bullsin harjoituskeskukseen Advocate Centeriin ja keskustellut joukkueen valmennusjohdon ja johtoportaan kanssa roolistaan ja tulevasta kaudesta. Kulttuurien väliset erot ovat Markkasen mukaan olemattomat, ja hän odottaa sopeutumisen Chicagoon sujuvan omalla painollaan.

- Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia ongelmia Yhdysvalloissa. Täällä eläminen on ollut helppoa. Näkemäni perusteella Chicagossa on samanlaista kuin kotipuolessa, ja uskon viihtyväni täällä varsin hyvin.

Markkanen pääsi lehdistötilaisuuden loppuvaiheilla ”mankeliin”, kun Chicago Bullsia aina 1980-luvulta seurannut tunnettu koripallojournalisti Sam Smith kysyi tämän mielipidettä kuulumisestaan ”ison, pehmeän eurooppalaispelaajan” kategoriaan.

- En koe kuuluvani siihen ryhmään. Pelaan äärimmäisen kovaa. Kyseinen stereotypia on minulle tuttu, mutta uskon, että ulkomailta NBA:han tulevat pelaajat haihduttavat hitaasti, mutta varmasti moiset epäluulot tiehensä.

Markkaseen uskovien joukkoon ilmoittautui myös kolmannen kautensa Chicago Bullsin päävalmentajana aloittava Fred Hoiberg.

- Laurin kyky levittää peliä ja pelata kumpaakin pelipaikkaa etukentällä myötäilee tämän liigan kehityskulkua. Heittämisen lisäksi hän osaa pistää palloa lattiaan, ja lisäksi hän on urheilullisempi kuin moni luulee. Hänestä tulee olemaan paljon iloa meille.

Bulls uudelleenrakennusajan kynnyksellä

Viime keväänä NBA:n pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta Boston Celticsiä vastaan tipahtanut Chicago Bulls keikutti drafti-iltana venettä raskaimman mukaan lähettämällä supertähtensä ja kotikaupungin fanien suursuosikin Jimmy Butlerin Minnesota Timberwolvesiin vaihdossa Markkaseen, Zach LaVineen ja Kris Dunniin.

Bullsin pelaajakauppa on synnyttänyt rutkasti arvostelua joukkueen fanien ja chicagolaisen median keskuudessa, mutta seuran varapresidentti John Paxson vakuutti joukkueen etenevän täsmälleen haluttuun suuntaan.

- Etenimme pudotuspeleihin yhdeksänä vuonna kymmenestä, mutta emme olleet tyytyväisiä asemassamme liigan keskikastissa. Nyt toivomme faneiltamme kärsivällisyyttä, koska uudelleenrakennus tulee viemään aikansa. Olemme kuitenkin varmoja siitä, että pelaajakaupan myötä käsissämme on korkean profiilin pelaajia, joiden varaan voimme rakentaa tulevaisuuttamme.

Paxsonin kanssa Bullsin suunnanvaihdon tarpeellisuutta suitsutti myös päävalmentaja Hoiberg.

- Uudet hankintamme sopivat erittäin hyvin yhteen vanhojen pelaajiemme kanssa. On todella jännittävää päästä kasvamaan ja kehittymään tämän taitavan, kovaa puurtavan kolmikon kanssa, Hoiberg ylisti.

Ensi vilkaisu Chicago Bullsin uusista pelaajista tositoimissa on luvassa NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa 7.-17. heinäkuuta. Bulls kohtaa kesäliigan alkulohkossaan Dallas Mavericksin, Atlanta Hawksin ja Washington Wizardsin.

Henkilöt

 
10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

Näytä lisää vastaavia