Chicago Bulls esitteli Lauri Markkasen pelinumerolla #24

27.6.2017 20:00 NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana varattu Lauri Markkanen, 20, teki virallisen ensiesiintymisensä uuden joukkueensa Chicago Bullsin jäsenenä. Yhdessä Minnesotasta siirtyneiden Zach LaVinen ja Kris Dunnin kanssa esitelty Markkanen huokui itsevarmuutta chicagolaismedian edessä. Markkanen poseerasi kuvaajille uudella pelinumerollaan, #24.

Lauri Markkanen teki ensiesiintymisensä Chicago Bullsin jäsenenä.

Draftin seitsemäntenä varauksena varattu Markkanen kantaa Bullsissa pelinumeroa #24. Kuvat: NBA / Getty Images.

- Pystyn pelaamaan niin isona laitahyökkääjänä kuin sentterinäkin. Se ei ole minulle mikään ongelma. Olen pelannut elämäni aikana koripallon jokaisella viidellä pelipaikalla molemmissa päissä kenttää, kohautti Markkanen olkiaan heti lehdistötilaisuuden ensimmäiseen hänelle kohdistettuun kysytykseen vastatessaan.

- Puolustuksessa minulla on vielä paljon töitä tehtävänä, mutta olen luonteeltani sellainen, että menen salille ja teen töitä, kunnes tulen paremmaksi. Olen vakuuttunut siitä, että kaikki luonnistuu.

Viikonloppuna New Yorkista uuteen kotikaupunkiinsa Chicagoon matkustanut Markkanen on ottanut ensituntumaa Bullsin harjoituskeskukseen Advocate Centeriin ja keskustellut joukkueen valmennusjohdon ja johtoportaan kanssa roolistaan ja tulevasta kaudesta. Kulttuurien väliset erot ovat Markkasen mukaan olemattomat, ja hän odottaa sopeutumisen Chicagoon sujuvan omalla painollaan.

- Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia ongelmia Yhdysvalloissa. Täällä eläminen on ollut helppoa. Näkemäni perusteella Chicagossa on samanlaista kuin kotipuolessa, ja uskon viihtyväni täällä varsin hyvin.

Markkanen pääsi lehdistötilaisuuden loppuvaiheilla ”mankeliin”, kun Chicago Bullsia aina 1980-luvulta seurannut tunnettu koripallojournalisti Sam Smith kysyi tämän mielipidettä kuulumisestaan ”ison, pehmeän eurooppalaispelaajan” kategoriaan.

- En koe kuuluvani siihen ryhmään. Pelaan äärimmäisen kovaa. Kyseinen stereotypia on minulle tuttu, mutta uskon, että ulkomailta NBA:han tulevat pelaajat haihduttavat hitaasti, mutta varmasti moiset epäluulot tiehensä.

Markkaseen uskovien joukkoon ilmoittautui myös kolmannen kautensa Chicago Bullsin päävalmentajana aloittava Fred Hoiberg.

- Laurin kyky levittää peliä ja pelata kumpaakin pelipaikkaa etukentällä myötäilee tämän liigan kehityskulkua. Heittämisen lisäksi hän osaa pistää palloa lattiaan, ja lisäksi hän on urheilullisempi kuin moni luulee. Hänestä tulee olemaan paljon iloa meille.

Bulls uudelleenrakennusajan kynnyksellä

Viime keväänä NBA:n pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta Boston Celticsiä vastaan tipahtanut Chicago Bulls keikutti drafti-iltana venettä raskaimman mukaan lähettämällä supertähtensä ja kotikaupungin fanien suursuosikin Jimmy Butlerin Minnesota Timberwolvesiin vaihdossa Markkaseen, Zach LaVineen ja Kris Dunniin.

Bullsin pelaajakauppa on synnyttänyt rutkasti arvostelua joukkueen fanien ja chicagolaisen median keskuudessa, mutta seuran varapresidentti John Paxson vakuutti joukkueen etenevän täsmälleen haluttuun suuntaan.

- Etenimme pudotuspeleihin yhdeksänä vuonna kymmenestä, mutta emme olleet tyytyväisiä asemassamme liigan keskikastissa. Nyt toivomme faneiltamme kärsivällisyyttä, koska uudelleenrakennus tulee viemään aikansa. Olemme kuitenkin varmoja siitä, että pelaajakaupan myötä käsissämme on korkean profiilin pelaajia, joiden varaan voimme rakentaa tulevaisuuttamme.

Paxsonin kanssa Bullsin suunnanvaihdon tarpeellisuutta suitsutti myös päävalmentaja Hoiberg.

- Uudet hankintamme sopivat erittäin hyvin yhteen vanhojen pelaajiemme kanssa. On todella jännittävää päästä kasvamaan ja kehittymään tämän taitavan, kovaa puurtavan kolmikon kanssa, Hoiberg ylisti.

Ensi vilkaisu Chicago Bullsin uusista pelaajista tositoimissa on luvassa NBA:n vuotuisessa Las Vegasin kesäliigassa 7.-17. heinäkuuta. Bulls kohtaa kesäliigan alkulohkossaan Dallas Mavericksin, Atlanta Hawksin ja Washington Wizardsin.

Henkilöt

 
18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

27.1.2024 09:30 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen saanut hyvän alun Espanjassa – ”Rooli on juuri se mitä luvattiin”

Alexander Madsen vaihtoi jouluna seuraa, kun VEF Riika vaihtui Espanjan liigassa pelaavaan BC Andorraan. Madsen on saanut hyvän startin Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa.

Näytä lisää vastaavia