Daniel Dolenc ylsi kauden piste-ennätykseensä

21.3.2021 22:04 Daniel Dolenc heitti 24 pistettä Itävallan liigassa ja Elias Valtosen vahvat esitykset jatkuivat Saksassa hänen rikottua myös 20 pisteen rajapyykin.

Daniel Dolenc heitti hienosti 24 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Daniel Dolenc teki kauden piste-ennätyksensä, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Swans Gmundenia voittoon Klosterneuburg Dukesia vastaan. Dolenc heitti 24 pistettä, kahmi viisi levypalloa ja antoi yhden syötön, mutta Dukes rynni 86-84 (45-41)-voittoon. Tappio katkaisi samalla Swansin kymmenen ottelun voittoputken. Tappiosta huolimatta Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans varmisti runkosarjan voiton ja kotiedun pudotuspeleissä loppuun saakka.  
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki niukan 74-79 (35-31)-tappion Bayern Münchenille. Merlins on sarjassa tukevasti viidentenä.
Ottelutilastot

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen pelasi viikon kolmannen pelinsä ja taipui Panthers Schwenningenille 66-77 (37-41). Elias Valtonen loisti jälleen 21 pisteen, viiden levypallon, ja kahden syötön tilastoilla. Tigers on sijalla 13.
Ottelutilastot

Teneriffa jatkoi hieno kauttaan Espanjan liigassa voittamalla Murcian 85-78 (40-42). Sasu Salin kasasi viisi pistettä, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Emir Sulejmanovicille kirjattiin kaksi pistettä ja neljä levypalloa. Teneriffa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjan LEB Orossa käynnistyi jatkolohko, johon oli selvinnyt alkulohkovaiheen lohkojen viisi parasta joukkuetta. Samalla alkulohkojen keskinäisten otteluiden tulokset jäivät voimaan jatkolohkossa.

Jatkolohkon alkajaisiksi nähtiin heti suomalaisten kohtaaminen, kun Roope Ahosen Breogan kaatoi Alex Murphyn Granadan 85-78 (41-28). Ahonen heitti täydellisellä heittopelillä kuusi pistettä ja otti yhden levypallon. Murphylle kertyi 11 pistettä ja kolme levypalloa. Breogan johtaa alkulohkoa kahdeksan voiton ja yhden tappion saldolla. Granadan sarakkeet näyttävät viittä voittoa ja neljää tappiota.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebombs kohtasi viikonlopun aikana kahdesti Aomori Wat'sin. Firebonds vei molemmat ottelut nimiinsä.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Firebonds oli edellä numeroin 94-74 (53-32) Murphyn koristellessa tilastoriviään 14 pisteen, 12 levypallon, yhden syötön, kahden riiston ja yhden torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa pelissä Firebonds oli taas niskan päällä voittaen selvästi 106-75 (54-27). Murphy keräsi tällä kertaa kuuden pisteen, viiden levypallon ja viiden syötön tilastot. Firebonds on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi pääsi näpäyttämään entistä seuraansa, kun hän valmensi Strasbourgin kuudenteen peräkkäiseen voittoon Ranskan liigassa. Tuovi vieraili tutulla Gravelines-Dunkerquen hallilla ja lähti kotimatkalle 81-78 (36-46)-voitto laukussaan. Strasbourg on Ranskan liigassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Ranskan cupissa Strasbourgin tie sen sijaan katkesi, kun se hävisi Dijonin vieraana selvästi 63-83 (36-34).
Ottelutilastot

Ranskan ProB:ssä Carl Lindbomin Antibes Sharks hävisi kotikentällään sarjakärki Quimperille 58-73 (36-35). Lindbom heitti yhdeksän pistettä, otti kolme levypalloa ja riisti kerran. Antibes on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Petteri Koponen heitti neljä pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi yhden syötön, mutta Reggiana hävisi Fortitudo Bolognan vieraana niukasti 68-71 (35-31). Reggiana on Italian liigassa jaetulla viimeisellä sijalla.
Ottelutilastot

 
10.4.2021 07:50 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä jälleen hyville pisteille

Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä olivat joukkueensa parhaat pistemiehet, mutta harmittavasti heidän vahvat esityksensä eivät kantaneet voittoon saakka.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 22:24 Suomalaiset ulkomailla

Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigassa jatkoon

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg nousi sillasta voittamalla kolme viimeistä otteluaan Mestarien liigan jatkolohkossa ja eteni Final Eight -lopputurnaukseen voittamalla keskiviikkona Türk Telekomin.

5.4.2021 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin pelaajat hurjina loppuviikon peleissä

Viime viikon lopulla nähtiin taas hienoja edesottamuksia Susijengin pelaajilta. Sasu Salin, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni rikkoivat 20 pisteen rajapyykin ja Ilari Seppälä, Petteri Koponen sekä Murphyn veljekset Alex ja Erik pääsivät kaksinumeroisille. Lisäksi Aapeli Alanen debytoi Tshekin liigassa.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

1.4.2021 08:40 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa lähellä jatkopaikkaa Mestarien liigassa – Swans Gmunden avasi Itävallan pudotuspelit voitolla

Mestarien liigassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen, kun Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa haki Latviasta voiton kaadettuaan Alexander Madsenin VEF Riian. Alex Murphy oli liekeissä Espanjassa ja Itävallan liigassa suomalaiskolmikon Swans Gmunden otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

29.3.2021 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Salin juhli kovaa voittoa – Tuovin Strasbourg venytti voittoputkeaan

Espanjan liigassa Sasu Salinin Teneriffa nappasi ison voiton kaataessaan tiukan taistelun jälkeen Valencian. Petteri Koposen Reggiana ei sen sijaan selvittänyt tietään FIBA Europe Cupin Final Four –lopputurnaukseen. Ranskassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg on kovassa liidossa.

25.3.2021 09:06 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Reggiana raivasi tiensä jatkoon FIBA Europe Cupissa – Valtoselle 30 pistettä Saksassa

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

18.3.2021 08:37 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin hurja vire Mestarien liigassa jatkuu

Sasu Salinin upeat otteet Mestarien liigassa saivat jälleen jatkoa, kun hän heitti 17 pistettä Teneriffan voitossa. Ilari Seppälä oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Elias Valtonen osoitti jälleen potentiaaliaan Saksassa.

15.3.2021 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni loisti Virossa, Ranskassa nähtiin suomalaisten yhteenotto

Edon Maxhuni osoitti jälleen korintekotaitojaan, kun hän heitti 26 pistettä Viron liigan ottelussa. Ranskassa nähtiin suomalaispelaajien kohtaaminen ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan makeita voittoja.

11.3.2021 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin loisti jälleen Mestarien liigassa

Sasu Salin oli Teneriffan ykkösnimi Mestarien liigassa, mutta voittoon saakka Salinin tehoilta ei riittänyt. Elias Valtonen ja Edon Maxhuni jatkoivat niin ikään hyviä otteitaan.

8.3.2021 09:17 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden taipui Itävallan cupin finaalissa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden joutui pettymään Itävallan cupin finaalissa. Elias Valtosen hienot esitykset saivat jatkoa Saksassa.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

5.3.2021 23:59 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä tykitti 38 pistettä Ranskassa

Ilari Seppälän käsi kävi tulikuumana, kun hän heitti uskomattomat 38 pistettä Ranskassa. Alex Murphy, Elias Valtonen ja Edon Maxhuni merkkauttivat myös kovia pisteitä ja Carl Lindbom debytoi uuden joukkueensa riveissä.

4.3.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin hurjana Mestarien liigassa – ”Pelasimme ihan kelpo pelin”

Mestarien liigan jatkolohkot käynnistyivät ja Sasu Salin näytti jälleen heittotaitonsa johdattaessaan Teneriffan voittoon. Daniel Dolenc oli niin ikään vahvalla pelipäällä Itävallan liigassa.

1.3.2021 09:32 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen, Alex Murphy ja Elias Valtonen kaksinumeroisille pisteille

Petteri Koponen alkaa päästä vauhtiin Italiassa, Espanjassa Alex Murphy pääsi juhlimaan viime viikolla kahta voittoa ja Elias Valtonen jatkoi Saksassa siitä mihin Susijengin paidassa jäi.

14.2.2021 23:18 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc jälleen tehokkaana – suomalaisvalmentajien joukkueille voittoja

Miesten korisparketeilla pelattiin viikonloppuna vielä ennen maajoukkuetauon alkua. Daniel Dolenc osoitti oivaa virettä Itävallassa ja hyviä suomalaissuorituksia nähtiin myös Espanjassa ja Ranskassa.

12.2.2021 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekeissä Teneriffan voitossa

Sasu Salin aloitti Espanjan Copa del Reyn tulikuumana upottaen 18 pistettä johdattaessaan Teneriffan välieriin. Petteri Koposen Reggianan tie sen sijaan nousi pystyyn Italian cupissa.

7.2.2021 23:40 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen palasi pelikentille – Erik Murphylle kaksi tupla-tuplaa

Roope Ahonen pelasi ensimmäiset minuuttinsa yli vuoteen, kun hän palasi viikonloppuna pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Erik Murphy mätti Japanissa taas hurjia tehoja.

Näytä lisää vastaavia