Daniel Jansson hakee Ulmin kanssa positiivista päätöstä kaudelle

28.5.2020 21:01 Saksan Bundesliiga teki päätöksen kauden jatkosta ja sarja pelataan loppuun turnausmuotoisena. Ulmin apuvalmentaja Daniel Jansson odottaa turnauksesta mielenkiinnolla.

Daniel Jansson toimii Ulmin apuvalmentajana. (Kuva: Harry Langer)

Bundesliigan lopputurnaus pelataan kymmenen joukkueen kesken, jotka on jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Lohkossa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen, jonka jälkeen lohkojen neljä parasta etenevät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä otteluparin voittaja ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella.

- Tosi kiva, kun on tällainen turnaus. Kaikki ovat innoissaan päästä pelaamaan, Jansson kertoo.

Bundesliiga on ollut reilut pari kuukautta tauolla ja samaan aikaan myös joukkueet ovat kokeneet muutoksia. Jotkut amerikkalaisvahvistukset ovat jääneet kotimaahansa ja samalla joukkueet ovat vahvistaneet rivejään uusilla pelaajilla.

- Yksi kysymys on, että miten joukkueet kasaavat itsensä. Näitä pelejä ei pelata täysin samoilla joukkueilla kuin runkosarjaa.

- Meillä on kolme uutta pelaajaa ja puolet vahvistuksista eivät tulleet takaisin. Muutkin joukkueet ovat hankkineet uusia pelaajia tätä turnausta silmällä pitäen, Jansson valottaa.

Koronapandemian aikana joukkueharjoittelu oli mahdotonta ennen kuin Saksassa höllennettiin rajoituksia ja joukkueet pääsivät valmistautumaan kauden huipennukseen.

- Ei sitä paljon muuta pystynyt tekemään kuin olemaan himassa. Pelaajat olivat sen verran ammattimaisia, että keksivät keinoja harjoitella sen aikana.

Alussa Ulm pääsi harjoittelemaan pienryhmissä, mutta osavaltioiden erilaiset käytännöt rajoitusten suhteen keskeyttivät harjoitukset hallissa. Ulm sijaitsee Baden-Württenbergin osavaltiossa, mutta joukkueen harjoitushalli on Baijerin puolella.

- Alussa harjoittelimme pienryhmissä, kun se oli osavaltiossamme mahdollista, mutta hallimme oli Baijerin puolella ja siellä oli Saksan tiukimmat rajoitukset siihen aikaan. Poliisi tuli kerran ystävällisesti pysäyttämään harjoituksemme ja käskivät lopettamaan ja hakemaan lupaa kaupungilta pienryhmäharjoitteluun. Kun saimme luvan, niin silloin Bundesliigalle tuli muutenkin lupa alkaa harjoitella pienryhmissä.

Danny Jansson siirtyy seuraavaksi Tigers Tübingenin päävalmentajaksi. (Kuva: Harry Langer)

Lopputurnaus on Janssonin viimeinen työtehtävä Ulmissa, sillä hän siirtyy seuraavaksi Tigers Tübingenin päävalmentajaksi. Vaikka uudet työkuviot siintävät jo lähitulevaisuudessa, on Janssonin keskittyminen edelleen Ulmissa.

- Tässä joutuu vähän hoitamaan Tübingenin juttuja, mutta olen joka päivä Ulmin hallilla ja olen Ulmin työntekijä kesäkuun loppuun saakka ja työt Tübingenissa alkavat sitten heinäkuun alussa.

Ulmin runkosarja ei mennyt aivan odotusten mukaan, sillä se oli sarjan keskeytyshetkellä kymmenentenä. Ulmilla onkin lopputurnauksessa mahdollisuus päättää kausi positiivisesti.

- Mennään peli kerrallaan. Meillä on hyvät työkalut ja vahvistimme joukkuettamme hyvillä pelaajilla. Aika lailla kaikilla kokoonpanot ovat muuttuneet ja tässä lopputurnauksessa on selkeä yllätysmomentti. Omalta osaltamme pyrimme päättämään kauden mahdollisimman pirteästi.

Ulm pelaa ”suomalaislohkossa”, jossa ovat lisäksi Petteri Koposen Bayern München sekä Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins. Muut joukkueet ovat Oldenburg ja Göttingen. Lopputurnaus pelataan Münchenissä 6.6.-28.6.

Henkilöt

 
4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

3.6.2020 20:21 Suomalaiset ulkomailla

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

17.4.2020 20:30 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalolla pitänyt kiirettä myös tauon aikana – ”Välillä on ollut aika hektistä”

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin sensaatiomainen kausi Bundesliigassa keskeytyi, kun koronapandemia lopetti pelit myös Saksassa. Tuomas Iisalo on pitänyt itsensä kiireisenä perheen parissa sekä valmennustietouttaan syventäen.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

8.4.2020 16:13 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä rauhallisin mielin Ranskassa – ”Ihan hyvin on mennyt toistaiseksi”

Ranskan koripalloliitto lopetti jo alaisuudessaan olevat kilpailut, mutta miesten ja naisten pääsarjat sekä miesten ProB ovat edelleen tauolla. ProB-joukkue Aix-Mauriennessa pelaava Ilari Seppälä odottelee päätöstä kauden jatkosta rauhallisin mielin.

Näytä lisää vastaavia