Daniel Janssonille jatkosopimus Tigers Tübingenin kanssa

21.12.2023 08:11 Vahvaa työtä Tigers Tübingenin peräsimessä tehnyt Daniel ”Danny” Jansson on tehnyt seuran kanssa uuden jatkosopimuksen. Uusi sopimus kattaa myös kauden 2024-25.

Daniel Jansson nähdään jatkossakin Tigers Tübingenin peräsimessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Jansson valmentaa tiikerilaumaa nyt neljättä kauttaan ja uusi jatkosopimus pitää hänet joukkueen päävalmentajana tämän kauden jälkeen. Kauden 2021-22 päätteeksi Tigers olisi noussut pelillisesti Bundesliigaan, mutta seuralta ei tuolloin löytynyt vielä taloudellisia resursseja lähteä haastamaan suurempiaan Bundesliigaan. Viime kauden päätteeksi Jansson luotsasi jälleen joukkueensa Bundesliigan porteille ja tällä kertaa tausta-asiat olivat myös sillä mallilla, että portit parrasvaloihin avautuivat ja nousu toteutui.

- Olemme saavuttaneet paljon Tübingenissa kolmena edelliskautena. Siitä huolimatta on vielä paljon töitä johdattaa seura kohti parempaa ja oikeanlaista tulevaisuutta. Taistelemme tällä hetkellä pysyäksemme Bundesliigassa. Meillä on vielä intensiivinen kausi edessämme, Jansson toteaa Tigersin verkkosivuilla.

- Molemmat osapuolet halusivat selvyyden aikaisessa vaiheessa, jotta voimme yhdessä ottaa seuraavat askeleet seuran kehittämiseksi, Jansson jatkaa.

Tigers on tällä hetkellä Bundesliigassa 15. napattuaan 11 ottelusta kolme voittoa. Janssonin sopimus jatkuu sarjatasosta riippumatta.

- Hän on näytellyt merkittävää roolia sekä joukkueen että meidän urheilullisen identiteetin kehittämisessä. Hänen järjestelmänsä ja työnsä nuorten pelaajien kanssa toimii sarjatasosta riippumatta, jolle on tunnusomaista hyvä työ, erinomainen kommunikaatio sekä boksin ulkopuolinen näkemys, seuran urheilujohtaja Jascha Maus hehkuttaa.

Tigersin toimitusjohtaja Michael Bamberg on Mausin tavoin innoissaan 44-vuotiaan suomalaisluotsin sitoutumisesta seuraan.

- Siitä ei ole kysymystäkään, että Danny Jansson on ollut uskomaton onnenpotku Tübingenin koripallolle. Hän on saavuttanut paljon hyvällä työllään viime vuosien aikana. Nyt jatkamme tätä matkaa yhdessä, Bamberg toteaa.

- Hänen kykynsä työskennellä nuorten pelaajien kanssa ja kehittää heitä vahvistaa asemaamme entisestään. Hänen alaisuudessaan Tigers Tübingenistä tulee erittäin mielenkiintoinen monille nuorille pelaajille. Hänellä on meidän täysi luotto. Hänen jatkosopimuksensa on hyvä uutinen seurallemme, Bamberg suitsuttaa.

Tigersin päävalmentajana Jansson on valittu kahdesti ProA:n parhaaksi päävalmentajaksi. Ennen siirtoaan Tigersiin Jansson valmensi kuuden vuoden ajan Ulmin organisaatiossa akatemiajoukkueen päävalmentajana ja edustusjoukkueen apuvalmentajana. Ulmissa työskennellessään hänet valittiin sekä ProB:n että U19-sarjan NBBL:n vuoden valmentajaksi.

Lisätietoa: Tigers Tübingenin tiedote

Henkilöt

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

Näytä lisää vastaavia