Ennakkosuosikit saalistivat avausvoitot altavastaajien taistelusta huolimatta

28.3.2013 20:58 Naisten SM-puolivälierien avausvoitot menivät Lappeenrannan Catzille, Kotkan PeliKarhuille ja Forssan Alulle.

PeKa:n Anissa Pounds oli hyvässä pelivireessä joukkueen kaataessa Huiman.

Anni Mäkitalon Catz nappasi Riennosta avausvoiton.

Turun Riento aloitti ensimmäisen puolivälieräottelun Lappeenrannan Catzia vastaan todella pirteästi. Brittany Hedderson ja Callan Taylor onnistuivat ensimmäisellä puoliajalla erinomaisesti pienikokeisempaa Catzin puolustusta vastaan. Ottelun ensimmäinen jakso mentiinkin Riennon hienoisessa komennossa. Catz pysyi kuitenkin aivan turkulaisten kintereillä Alexandria Andersonin ja Chandrea Jonesin koreilla.

 

Lappeenrantalaiset saivat ottelun juonesta kiinni toisella jaksolla, ja kirivät Riennon ohi. Puoliaikaan mennessä Catz oli repinyt Rientoon jo 13 pisteen eron (49 – 36).

 

Kolmas jakso meni selkeästi hallitsevan Suomen mestarin nimiin. Joukkueen pistekärki Jelena Reshekto pääsi yhä paremmin peliin kiinni, ja auttoi joukkuettaan kasvattamaan eroa entisestään. Riento voitti viimeisen jakson 10 pisteellä, muttei kyennyt saavuttamaan Catzin etumatkaa. Ottelu päättyi Catzin selkeään 85 – 68 -voittoon.

 

Ottelun tehokkaimmat olivat Catzin Anderson (25/5), Jones (20/2) ja Reshetko (19/12) sekä Riennon Hedderson (23/4), Callan Taylor (15/9) ja Tiia Hietanen (14/2).

PeKa vei voiton hyvin taistelleesta Huimasta 

Huima oli saapunut Kotkaan taistelumielellä. Ensimmäisen puoliajan äänekoskelaishahmoja olivat vahvasti taistellut Kenya Robinson ja Jennifer Holliday. PeKa:n takamiesosasto aloitti ottelun niin ikään vahvasti. Anissa Pounds vaikutti löytäneen oivallisen pudotuspelivireen, ja pussitti kolmosensa tarkasti. Myös Reetta Piiparin heittokäsi kävi tulikuumana. Ottelun toiseen puoliskoon lähdettiin PeKa:n kahden pisteen johdossa. 39 – 37.

 

Joukkueiden vääntö jatkui tavattoman tiukkana myös kolmannessa erässä. Robinsonin lisäksi Jennifer Holliday ja Salla Viitanen pitivät Huiman mukana taistelussa.

 

PeliKarhut antoi viimeisessä erässä kuoliniskun Huiman hyvälle taistelulle. Jakso meni PeKa:lle lukemin 27–14 ja koko ottelu numeroin 84 – 70. Päävalmentaja Seppo Kurjen mukaan joukkue luotti omaan peliinsä läpi ottelun.

– Pelasimme omaa peliämme ja luotimme laajaan pelaajamateriaaliimme. Huima taisteli, mutta alkoi väsyä. Takamiehemme Piipari, Pounds ja Richter pelasivat loistopelin, ja lisäksi onnistuimme leypalloissa Campbellin puuttumisesta huolimatta, Kurki tiivisti ottelun päätyttyä.

 

Joukkueen paras levypallopelaaja Korinne Campbell oli nilkkavamman vuoksi sivussa. Cambellin pelaaminen seuraavassa ottelussa on vielä epävarmaa.

 

Ottelun tehokkaimmat pelaajat olivat PeKan: Piipari (22/4/3 syöttöä), McKentzie (16/11) ja Richter (14/2) sekä Huiman Robinson (27/15), Holliday (12/3) ja Viitanen (11/1).

HoNsU:n loppukiri ei riittänyt voittoon 

Forssan Alku näytti HoNsU:lle kaapin paikan kahdella ensimmäisellä jaksolla. Lähes jokainen forssalaispeluri onnistui korinteossa. FoA:n sisäpelaajaosasto pystyi lisäksi pitämään HoNsU:n Minna Stenin aisoissa. HoNsU:n heittopeli oli harvinaisen kankeaa: joukkue upotti ainoastaan yhden kolmestatoista kolmosyrityksestään. Puoliajalle siirryttiikin FoA:n selkeässä 41 – 22 -johdossa.

 

HoNsU heräsi mukaan taisteluun toisella puoliajalla. Jyväskyläläisten ratkaisijoiksi nousivat Nia Jackson ja Brandi Davis. 3. jakso meni jyväskyläläisten nimiin, ja 4. jakson alussa joukkue tuli 4 pisteen päähän 11–0-runilla.

 

Kun peliaikaa oli jäljellä minuutti FoA johti enää pisteellä. Alku oli ratkaisuhetkillä HoNsU:a väkevämpi levypallokamppailuissa, ja jyväskyläläiset joutuivat rikkomaan kotijoukkueen pelaajia. Alku pussitti vapaaheittonsa tarkasti, ja kasvatti eron lopulta kuuteen pisteeseen. Puolivälierävoitto kirjattiin FoA:lle lukemin 69–63.

 

Ottelun tehokkaimmat olivat: Lechlitner (18/), Ray (10/11) ja Saarinen (10/19) sekä HoNsU:n Davis (19/10), Sten (11/10) ja Jackson (12/8).

 

Asiat

 
28.5.2020 10:00 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto kehittää erotuomaritoimintaansa

Erotuomaritoiminnan päällikkönä Koripalloliitossa toiminut Kati Nynäs siirtyy osa-aikaiseksi huippuerotuomarivalmentajaksi vastaamaan erotuomareiden koulutuksesta ja toiminnan kehittämisestä. Samalla Koripalloliitto on tehnyt päätöksen uuden erotuomaripäällikön palkkauksesta. Uusi erotuomaripäällikkö tulee vastaamaan kaikesta muusta erotuomaritoiminnasta ja sen kehittämisestä.

28.5.2020 08:29 Korisliiga

Niko Mattila ja Tomi Lommi siirtyvät Kataja Basketin takakentälle

Joensuulaisseura on solminut kahden kauden mittaisen sopimuksen edelliset viisi kautta BC Nokiaa edustaneen Niko Mattilan kanssa. Tomi Lommi siirtyy Katajaan Kouvoista, jossa hän pelasi viime kaudella ensimmäisen Korisliiga-kautensa.

27.5.2020 11:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2015: Suvereenille Catzille neljäs perättäinen

Vain kaksi tappiota runkosarjakauden aikana, 3-0-voitto Hongasta puolivälierissä, 3-0-voitto Peli-Karhuista välierissä ja Äänekosken Huima nurin finaaleissa voitoin 3-0. Lappeenrannan Catzin neljäs perättäinen mestaruus keväällä 2015 oli sanakirjaesimerkki suvereniteetista ja silkasta ylivoimasta, jolla Catz hallitsi Naisten Korisliigaa 2010-luvulla.

27.5.2020 09:23 Yhteistyökumppanit

Ylimääräinen We deliver -hakukierros jakoi tukea koripalloharrastuksessa pysymiseen

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi ylimääräisellä kierroksella tukea koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen johdosta jäljellä oleviin kausimaksuihin.

26.5.2020 16:49 Korisliiga

Korisliigan parhaaksi äänestetty Henri Kantonen siirtyy Vilppaasta Ranskaan

22-vuotias takamies on allekirjoittanut pelaajasopimuksen Ranskan ProB-liigassa pelaavan Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Viime kaudella samassa seurassa pelasi Susijengin takamies Ilari Seppälä.

25.5.2020 18:49 Koripalloliitto tiedottaa

Mineille ja mikroille uudet pelisäännöt – peli kasvaa jatkossa entistä enemmän pelaajien mukana

Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt uudet pelisäännöt mini- ja mikrokoripalloon (U7-U12). Uusien sääntöjen keskeisenä tavoitteena on tuottaa entistä parempaa lasten peliä lapsia varten.

25.5.2020 10:46 Naisten Korisliiga

Sentterikonkari Minna Sten jatkaa Peli-Karhuissa

Kokenut sentteri Minna Sten aloittaa jo viidennentoista kautensa Naisten Korisliigassa, kun 32-vuotias Sten on tehnyt jatkosopimuksen Peli-Karhujen kanssa.

25.5.2020 09:54 Seurauutinen

Seurauutisia #41: Urheiluseuroille verkkokurssi häirinnän ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen

Väestöliitto on julkaissut kaikille avoimen ja ilmaisen verkkokurssin lapsiin kohdistuvan häirinnän ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille.

23.5.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2014: Tampereen Pyrintö palaa kultakantaan

Kahden perättäisen Bisons-mestaruuden jälkeen Kataja Basket kaatoi hallitsevan mestarin välierissä kapellimestarinsa Teemu Rannikon johdolla. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin runkosarjaykkönen Tampereen Pyrintö, jonka näytös finaaleissa oli lähestulkoon ylivoimainen.

22.5.2020 14:00 Susijengi

Susijengi ja Susiladies käynnistävät Open Gym -harjoittelun kesäkuun alussa

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet käynnistävät harjoituskautensa 1. kesäkuuta Helsingissä perinteisen Open Gymin merkeissä. Harjoittelu tapahtuu viranomaisten viidenkymmenen hengen kokoontumisrajoiteohjeistuksen puitteissa.

22.5.2020 12:00 Sudenpennut

Nuorten maajoukkueohjelmaa päivitetty kesälle 2020

Suomen koripallonuorten maajoukkueohjelmaa on päivitetty kesälle 2020. Kesän harjoitteluryhmät ovat muuttuneet totutusta U15-U20-ikäluokkamaajoukkueista.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

20.5.2020 09:58 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit 2014: Yhtä tappiota vaille täydellinen Catz

Voitettuaan Naisten Korisliigan mestaruuden jo kahtena edellisenä keväänä Lappeenrannan Catz nytkähti todelliseen dynastiamoodiin, kun joukkue selvitti kauden 2013-14 runkosarjan ja kaksi ensimmäistä pudotuspelikierrosta kokonaan tappioitta. Finaaleissa Peli-Karhut haki Catzista yhden otteluvoiton, mutta kolmas perättäismestaruus matkasi silti Lappeenrantaan.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

18.5.2020 09:50 Korisliiga

Elisa Viihde tarjoilee tänään yhden viime kausien hurjimmista avausfinaaleista

Tänään klassikko-otteluna Elisa Viihteellä nähdään ensimmäinen finaali keväältä 2017, jossa Vilpas ja Kataja taistelivat avausvoitosta päätössekunneille asti. Ensimmäisestä ottelusta muodostui jännitysnäytelmä, joka lopulta oli merkityksellinen finaalisarjan kannalta.

16.5.2020 10:37 Kesäleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

16.5.2020 09:23 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2013: Bisons peittoaa KTP:n klassikkosarjassa

Päätettyään ensimmäisen pääsarjakautensa mestaruuteen pääsi Nilan Bisons liigakauteen 2012-13 äärimmäisen pienin kokoonpanomuutoksin ja jylläsi runkosarjavoiton nimiinsä. Finaaleissa Bisons sai kuitenkin tasaveroisen vastuksen nimivahvasta KTP:sta, joka eteni loppuotteluihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1994.

15.5.2020 13:25 Seurat

Kiitos seurasta: YMCA Heinolan Vesa Hämäläinen on "elämäntapanamikalainen"

Vesa Hämäläinen aloitti Lahdessa NMKY:ssä junioripelaajana ja työskentelee nykyään toiminnanjohtajana Heinolan NMKY:ssä. Hänelle koko NMKY-instituutio on yhtä suurta perhettä.

15.5.2020 09:08 Haastattelu

Saara Wahlgren: Minun valmentajani

Saara Wahlgren, 27, tunnetaan ikitaistelijana, jonka periksiantamaton asenne on vienyt hänet Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi, Belgian pääsarjaan ja Susiladiesiin asti. KaPo-kasvatin takaa löytyy liuta valmentajia, jotka ovat kukin antaneet palasen itsestään Wahlgrenille.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

Näytä lisää vastaavia