Erik Murphy ja Chicago Bulls tavoittelevat mestaruutta NBA:ssa

29.10.2013 12:30 Erik Murphyn, 23, ja Chicago Bullsin urakka lähtee käyntiin ensi yönä, kun NBA:n runkosarja lähtee käyntiin. Kaudenavajaisissa Bulls kohtaa vieraissa Miami Heatin, joka on voittanut kaksi perättäistä mestaruutta supertähtensä LeBron Jamesin johdolla. Suomen ja Yhdysvaltojen passeilla pelaava Murphy tulee olemaan Hanno Möttölän jälkeen toinen NBA:ssa esiintynyt suomalaispelaaja kautta aikojen.

Erik Murphyn keskiarvot harjoitusotteluissa olivat 16,7 minuuttia, 2,4 pistettä ja 3,4 levypalloa. Kuva: Getty Images / All Over Press.

 

Murphy sai yllättävän hyvin minuutteja lokakuun harjoitusotteluissa päävalmentaja Tom Thibodeaulta, joka on tunnettu siitä, että hän harvoin luottaa tulokkaisiin. Murphyn pääasiallinen työkalu, eli heitto, kangerteli, mutta hän onnistui korvaamaan heittopelinsä muilla osa-alueilla, kuten levypallopelaamisella.

 

208-senttinen Murphy varattiin Bullsiin nimenomaan sen takia, että hän on niin sanottu kaarinelonen eli isokokoinen laituri, joka pystyy myös heittämään kolmosia. Hänen pääasiallinen tehtävänsä on levittää kenttää kolmosuhallaan ja luoda tilaa Bullsin vikkelille takamiehille, kuten supertähti Derrick Roselle.

 

#TheReturn, Derrick Rosen paluu

 

Bulls on kärsinyt loukkaantumisista viimeiset kaksi kautta. Suurin murheenkryyni osui 25-vuotiaalle supertähdelle Derrick Roselle, joka loukkaantui vuoden 2012 pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa ja ei ole sen jälkeen pelannut ennen tämän kauden harjoitusotteluita. Rose palkittiin kaudella 2010/2011 NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana liigan historiassa.

Noin 17 kuukauden tauon jälkeen Rose on kuitenkin palannut. Bulls oli voittamaton lokakuun harjoitusotteluissa kahdeksalla voitolla, mutta voitoista huolimatta Bulls-fanien suurimmaksi iloksi nousi Rosen mieletön pelaaminen: hän ei näytä hidastuneen tai huonontuneen. Päinvastoin Rose on voimakkaampi ja hän heittää kolmosia lähes eliittitasoisesti – taito, joka lueteltiin aiemmin hänen heikkoudekseen.

 

Bullsin syömähampaisiin kuuluvat myös Luol Deng, Joakim Noah sekä Carlos Boozer. Sudanilaislähtöinen, mutta Yhdistynyttä kuningaskuntaa maajoukkuetasolla edustava, Deng on monipuolinen hyökkäyspelaaja, mutta erityisen tunnettu hänen puolustuksestaan. 211-senttinen Noah (jonka äiti on ruotsalainen ja isä ranskalainen) on värikkään persoonansa lisäksi NBA:n parhaimpia, jollei paras, sisäpuolustaja. Järkälemäinen Boozer puolestaan on joukkueen sisäpeliuhka hyökkäyksessä.


Puolustamisen tohtori Tom Thibodeau

 

Päävalmentaja Tom Thibodeaun tyyli on armoton: hän onnistuu vuosi vuodelta piiskaamaan joukkueensa NBA:n parhaimpaan puolustukseen. Vankka joukkuepuolustus yhdistettynä Derrick Rosen paluuseen on nostanut Bullsin takaisin piikkipaikalle yhdeksi mestarikandidaatiksi.

 

 

Thibodeau on saanut laajalti kritiikkiä peluutuksestaan. Esimerkiksi San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich lepuuttaa tähtipelaajiansa runkosarjassa, antaen heille lepotaukoja, sekä pitäen heidän minuuttinsa mahdollisimman alhaisina, jotta he ovat terveinä ja täydessä iskussa pudotuspelejä varten. Thibodeau puolestaan antaa rankkoja peliminuutteja ykkösvitjalleen jo runkosarjassa, pudotuspeleistä puhumattakaan.

Bulls ei ole voittanut mestaruutta sitten Michael Jordanin 1990-luvun kulta-aikojen jälkeen, kun Chicagossa juhlittiin ykkössijaa kuudesti. Bullsin kausi riippuu pitkälti siitä, että pysyvätkö heidän avainpelaajansa terveinä. Jos pysyvät, NBA:n mestaruus on ainoa todellinen tavoite joukkueelle.

 

Lisätiedot: Chicago Bulls
Lisätiedot: Erik Murphy

Henkilöt

 
21.6.2021 12:47 Susijengi

Erik Murphy jatkaa Japanissa

Mainion kauden Japanin B2-liigan Fukushima Firebondsissa pelannut Susijengin kokenut iso mies Erik Murphy, 30, jatkaa toiselle kaudelleen joukkueessa. 208-senttinen Murphy urakoi viime kaudella Firebondsille 15,6 pistettä ja 8,8 levypalloa ottelua kohden ja kunnostautui helmikuussa Susijengin ratkaisevissa EM-karsintaotteluissa Georgiassa.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

21.6.2021 08:06 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen tahditti Breoganin nousujuhlat - "Ei voi muuta kuin olla ihan älyttömän kiitollinen"

Roope Ahonen oli yksi Breoganin johtohahmoja, kun lugolaisseura juhli LEB Oron voittoa ja sarjanousua Espanjan ACB-liigaan. Ratkaisevassa finaalissa Alex Murphyn Granada joutui taipumaan.

18.6.2021 09:26 Suomalaiset ulkomailla

LEB Orossa nousufinaalin ratkaisu venyi - Ranskassa runkosarjat päätökseen suomalaisten osalta

Roope Ahosen Breogan puristi pakkovoiton Alex Murphyn Granadasta LEB Oron nousufinaalissa ja ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun. Ranskassa sen sijaan saatiin suomalaisten osalta runkosarjat pakettiin ProA:ssa ja ProB:ssä.

14.6.2021 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffan matka tyssäsi välierään - Murphyn Granada aloitti nousufinaalit voitolla

Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffan kausi Espanjan liigassa päättyi toiseen välierätappioon. LEB Orossa alkoi taas Alex Murphyn ja Roope Ahosen taistelu noususta.

10.6.2021 11:01 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa piti finaalitoiveensa elossa - LEB Orossa suomalaisfinaali

Espanjan liigassa välierät alkoivat tällä viikolla ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa vei välierän kolmanteen peliin. LEB Orossa sen sijaan nähdään suomalaisfinaali ja Ranskassa Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

9.6.2021 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon aikakausi Crailsheimissa sai hienon päätöksen – uusi projekti alkamassa Bonnissa

Tuomas Iisalon viisivuotinen pesti Merlins Crailsheimin peräsimessä tuli päätökseen tänä keväänä. Iisalo sai keväällä 2016 käsiinsä putoamaan tuomitun joukkueen, jonka hän jätti jälkeensä yhtenä Bundesliigan kärkijoukkueena.

4.6.2021 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni historiallisesti välieriin

Sasu Salinin Teneriffa ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan kuittasi itselleen välieräpaikan suoraan kahdella voitolla. Roope Ahonen oli sen sijaan isossa roolissa Breoganin avatessa LEB Oron välieräsarjan voitolla.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

1.6.2021 12:31 Susiladies

Anniina Äijänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Saarlouis Royalsiin, Saksan Bundesliigaan

Päättyneellä kaudella Universitario de Ferrolia Espanjan pääsarjaan nostamassa ollut Anniina Äijänen, 25, vaihtaa tulevaksi kaudeksi maisemaa Keski-Eurooppaan. Susiladiesin luottopelaajan uusi osoite on Saksan Bundesliigassa pelaava Saarlouis Royals.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

31.5.2021 10:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi

Viimeiset viisi kautta menestyksekkäästi Merlins Crailsheimia valmentanut Tuomas Iisalo siirtyy Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi. Iisalon sopimus on kaksivuotinen. Myös Joonas Iisalo siirtyy seuraan apuvalmentajaksi.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

28.5.2021 13:09 Susijengi

Elias Valtonen kolmivuotisella sopimuksella Espanjan liigaan

Susijengin ratkaisupelaajien kastiin kohinalla noussut Euran Veivan kasvatti Elias Valtonen, 200 cm ja 21 vuotta, on solminut kolmevuotisen sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Basquet Manresan kanssa. Ammattilaisuransa Saksan Pro A:n Tigers Tübingenissa aloittanut Valtonen odottaa Manresasta uutta kehitysloikkaa urallaan.

24.5.2021 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan sarjoissa ratkaisuhetket käsillä – Alasen kausi päätökseen

Espanjan sarjoissa loppuratkaisut ovat alkamassa, kun ACB:ssa päättyi runkosarja ja LEB Orossa käynnistyivät pudotuspelit. Aapeli Alasen kausi Tshekin liigassa sen sijaan päättyi ja Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim taistelee vielä välieräpaikasta.

24.5.2021 08:38 Susiladies

Marianne Kalin jatkaa Espanjan pääsarjan Bembibressä myös ensi kaudella

Espanjan pääsarjassa pelaava Bembibre ja Susiladiesin iso pelaaja Marianne Kalin, 23, ovat solmineet jatkosopimuksen. Tällä viikolla 24 vuotta täyttävä Kalin tilastoi Bembibrelle päättyneellä kaudella 3,2 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden.

20.5.2021 09:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen voitti Latvian mestaruuden – ”Hieno päättää kausi näin”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi suoraan neljässä ottelussa. Edon Maxhunin kaulaan sen sijaan pujotettiin hopeiset mitalit Viron liigassa ja hänet valittiin myös sarjan tähdistöviisikkoon.

19.5.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon johtama Merlins Crailsheim iskee Bayern Münchenin kimppuun pudotuspeleissä

Suomalaisen valmennuskolmikon Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim aloittaa pudotuspelit Saksan Bundesliigassa keskiviikkona. Merlinsillä on edessään kova haaste, sillä vastaan asettuu Euroliigassa tällä kaudella hienosti menestynyt Bayern München.

Näytä lisää vastaavia