Erik Murphy ja Chicago Bulls tavoittelevat mestaruutta NBA:ssa

29.10.2013 12:30 Erik Murphyn, 23, ja Chicago Bullsin urakka lähtee käyntiin ensi yönä, kun NBA:n runkosarja lähtee käyntiin. Kaudenavajaisissa Bulls kohtaa vieraissa Miami Heatin, joka on voittanut kaksi perättäistä mestaruutta supertähtensä LeBron Jamesin johdolla. Suomen ja Yhdysvaltojen passeilla pelaava Murphy tulee olemaan Hanno Möttölän jälkeen toinen NBA:ssa esiintynyt suomalaispelaaja kautta aikojen.

Erik Murphyn keskiarvot harjoitusotteluissa olivat 16,7 minuuttia, 2,4 pistettä ja 3,4 levypalloa. Kuva: Getty Images / All Over Press.

 

Murphy sai yllättävän hyvin minuutteja lokakuun harjoitusotteluissa päävalmentaja Tom Thibodeaulta, joka on tunnettu siitä, että hän harvoin luottaa tulokkaisiin. Murphyn pääasiallinen työkalu, eli heitto, kangerteli, mutta hän onnistui korvaamaan heittopelinsä muilla osa-alueilla, kuten levypallopelaamisella.

 

208-senttinen Murphy varattiin Bullsiin nimenomaan sen takia, että hän on niin sanottu kaarinelonen eli isokokoinen laituri, joka pystyy myös heittämään kolmosia. Hänen pääasiallinen tehtävänsä on levittää kenttää kolmosuhallaan ja luoda tilaa Bullsin vikkelille takamiehille, kuten supertähti Derrick Roselle.

 

#TheReturn, Derrick Rosen paluu

 

Bulls on kärsinyt loukkaantumisista viimeiset kaksi kautta. Suurin murheenkryyni osui 25-vuotiaalle supertähdelle Derrick Roselle, joka loukkaantui vuoden 2012 pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa ja ei ole sen jälkeen pelannut ennen tämän kauden harjoitusotteluita. Rose palkittiin kaudella 2010/2011 NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana liigan historiassa.

Noin 17 kuukauden tauon jälkeen Rose on kuitenkin palannut. Bulls oli voittamaton lokakuun harjoitusotteluissa kahdeksalla voitolla, mutta voitoista huolimatta Bulls-fanien suurimmaksi iloksi nousi Rosen mieletön pelaaminen: hän ei näytä hidastuneen tai huonontuneen. Päinvastoin Rose on voimakkaampi ja hän heittää kolmosia lähes eliittitasoisesti – taito, joka lueteltiin aiemmin hänen heikkoudekseen.

 

Bullsin syömähampaisiin kuuluvat myös Luol Deng, Joakim Noah sekä Carlos Boozer. Sudanilaislähtöinen, mutta Yhdistynyttä kuningaskuntaa maajoukkuetasolla edustava, Deng on monipuolinen hyökkäyspelaaja, mutta erityisen tunnettu hänen puolustuksestaan. 211-senttinen Noah (jonka äiti on ruotsalainen ja isä ranskalainen) on värikkään persoonansa lisäksi NBA:n parhaimpia, jollei paras, sisäpuolustaja. Järkälemäinen Boozer puolestaan on joukkueen sisäpeliuhka hyökkäyksessä.


Puolustamisen tohtori Tom Thibodeau

 

Päävalmentaja Tom Thibodeaun tyyli on armoton: hän onnistuu vuosi vuodelta piiskaamaan joukkueensa NBA:n parhaimpaan puolustukseen. Vankka joukkuepuolustus yhdistettynä Derrick Rosen paluuseen on nostanut Bullsin takaisin piikkipaikalle yhdeksi mestarikandidaatiksi.

 

 

Thibodeau on saanut laajalti kritiikkiä peluutuksestaan. Esimerkiksi San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich lepuuttaa tähtipelaajiansa runkosarjassa, antaen heille lepotaukoja, sekä pitäen heidän minuuttinsa mahdollisimman alhaisina, jotta he ovat terveinä ja täydessä iskussa pudotuspelejä varten. Thibodeau puolestaan antaa rankkoja peliminuutteja ykkösvitjalleen jo runkosarjassa, pudotuspeleistä puhumattakaan.

Bulls ei ole voittanut mestaruutta sitten Michael Jordanin 1990-luvun kulta-aikojen jälkeen, kun Chicagossa juhlittiin ykkössijaa kuudesti. Bullsin kausi riippuu pitkälti siitä, että pysyvätkö heidän avainpelaajansa terveinä. Jos pysyvät, NBA:n mestaruus on ainoa todellinen tavoite joukkueelle.

 

Lisätiedot: Chicago Bulls
Lisätiedot: Erik Murphy

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia