Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

30.3.2020 13:47 Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

Ollilainen tilastoi debyyttikaudellaan keskimäärin 8,9 pistettä, nappasi 3,4 levypalloa ja antoi 3,0 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kauden keskeytymishetkellä HBA oli sarjassa seitsemäntenä. Joukkueen peli oli kehittynyt kauden aikana paljon, joka ilahdutti Ollilaista.

- Oli hienoa huomata, että kauden aikana opimme joukkueen kanssa pelaamaan paremmin yhteen ja tuntemaan toisiamme paremmin. Saimme haettua myös kovia voittoja liigassa, mutta tärkeämpää oli kuitenkin pelaajien henkilökohtainen kehittyminen, Ollilainen toteaa.

Kausi oli Helsingin NMKY:n kasvatille onnistunut myös henkilökohtaisella tasolla. Debyyttikaudellaan hän teki keskimäärin 8,9 pistettä, antoi 3,0 koriin johtanutta syöttöä ja nappasi 3,4 levypalloa 21 ottelussa.

- Olen tyytyväinen omaan kauteen, vaikka aina on parantamisen varaa. Kokonaisuutena kaudesta jäi oikein hyvä fiilis, vaikka kausi loppuikin harmittavasti aikaisemmin. Oma pelaamiseni taso vaihteli jonkin verran, mutta tuli myös onnistumisia. Mielestäni kehityin pelaajana kauden aikana ja sain arvokkaita kokemuksia tulevaisuutta ajatellen, Ollilainen sanoo.

Poikkeustila vaikuttaa Ollilaisen harjoitteluun. Harjoittelumäärät on pyritty pitämään samana, mutta joukkueharjoitusten puuttuminen on asettanut omat haasteensa. Pääpaino harjoittelussa on tällä hetkellä pitkälti fysiikan ja henkilökohtaisen taidon kehittämisessä.

- Saamme harjoitteluun joka päivä viestillä ohjeet valmentajilta ja saamme myös heiltä henkilökohtaisia vinkkejä harjoitteluun. Heiltä voi myös tarvittaessa kysyä lisää apua treenaamisesta. Harjoittelu toteutetaan henkilökohtaisella tasolla. Kotona tehdään fysiikkaharjoituksia ja kuntopiirejä sekä erilaisia juoksutreenejä ulkona. Meillä on kori pihalla, joten siinä on hyvä harjoitella heittoa ja pallonkäsittelyä, Ollilainen kertoo.

Ollilainen valittiin viime kauden päätteeksi 19-vuotiaiden SM-sarjan Vuoden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Ollilainen valittiin viime kauden päätteeksi 19-vuotiaiden SM-sarjan Vuoden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ollilaisella on käynnissä ensimmäinen vuosi Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Kaikki opetus järjestetään tällä hetkellä etäopetuksena ja se on asettanut omat haasteensa myös opiskeluun.

- Itselle kotikoulu on ollut haastavampaa kuin normaali koulu, mutta onneksi olen saanut apua vanhemmiltani. Haastavinta etäopiskelussa on ollut itsekuri ja keskittyminen tehtävien tekemiseen sekä opiskelujen aikatauluttaminen. Välillä on ollut myös vaikea opetella asioita yksin ilman opettajaa ja se onkin vienyt enemmän aikaa, Ollilainen toteaa.

Opiskelu ja harjoittelu vievät suuren osan päivistä. Ollilainen viettää aikaa lisäksi ulkoilemalla ja katsomalla elokuvia sekä vanhoja pelivideoita. Poikkeustila on lisännyt myös perheen yhteistä aikaa.

- Tämän poikkeustilanteen takia herään vähän tavallista myöhemmin ja teen aamutreenin noin klo 10-12, johon sisältyy yleensä fysiikkaharjoittelua. Aamutreenin jälkeen on aikaa koulutehtäviin netin kautta videon välityksellä tai omatoimisesti. Koulun jälkeen teen päivän toisen harjoituksen usein pihalla heittämällä tai tekemällä muita harjoituksia koripallon kanssa. Illalla ehdin viettää aikaa perheen kanssa ja ottaa rennosti. Poikkeustilanteen pidentyessä tulen varmasti kaipaamaan normaalin arjen sosiaalisia kontakteja ja kavereita, Ollilainen päättää.

Henkilöt

 
25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

24.10.2020 19:11 Naisten Korisliiga

EBT takaisin sarjakärkeen – myös Honka ja Kouvottaret voitokkaita

Naisten Korisliigassa nähtiin kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

23.10.2020 20:46 Naisten Korisliiga

PeKa:lle kauden kolmas voitto

Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

22.10.2020 19:57 Naisten Korisliiga

HBA voitti Pyrinnön jännittävien vaiheiden jälkeen

Torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa tasaisen ottelun jälkeen 73-72.

16.10.2020 13:24 Naisten Korisliiga

Kokenut Anni Jämsä Tampereen Pyrinnön takakentälle

Naisten Korisliigassa pelaava Pyrintö on solminut sopimuksen 191 ottelua naisten Korisliigassa ja Saksan Bundesliigassa pelanneen Anni Jämsän kanssa. Seura solmi lisäksi sopimuksen Sanni Lepolan kanssa.

15.10.2020 21:14 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa

Viime kauden Suomen Cup finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peli-Karhut otti kotonaan voiton pistein 80-69.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.10.2020 08:29 NCAA

HBA-Märskyn Saga Ukkonen on sitoutunut Texas Techin yliopistoon

HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret avasi pistetilinsä

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

10.10.2020 19:54 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui kolmella ottelulla – ViVe, EBT ja PeKa avausvoittoihin

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voittoihin päivän otteluissa ylsivät ViVe, PeKa ja jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

8.10.2020 20:43 Naisten Korisliiga

HBA:lle murskavoitto sarja-avauksessa

Naisten Korisliiga pyörähti käyntiin torstaina, kun HBA-Märsky sai vieraita Lappeenrannasta. Helsinkiläisjoukkue nappasi kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen pistein 107-35.

8.10.2020 10:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan infopaketti 2020-21

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 8.10., kun HBA ja Catz kohtaavat. Sarjan muut joukkueet aloittavat sarjansa tulevana viikonloppuna.

Näytä lisää vastaavia