Gerald Lee Junior ja Jamar Wilson hurjalla pelipäällä

8.5.2018 09:55 Gerald Lee Junior johdatti Maccabi Ashdodin takaisin voittojen tielle Israelin liigassa nostelemalla 24 pistettä. Jamar Wilson oli Ranskan liigassa elementissään, kun hän nakutti 22 pistettä Nanterren voittaessa Lassi Tuovin valmentaman Gravelines-Dunkerquen.

"Junnu" oli vahvalla pelipäällä Israelin liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maccabi Ashdodin hurja toinen puoliaika vei sen 92-67 (41-43)-voittoon Gilboa Galilista. Lee oli vierasjoukkueelle painajainen korin alla, sillä pisteidensä lisäksi hän otti kuusi levypalloa ja häntä rikottiin peräti seitsemästi. Tilastoihin kirjattiin myös yksi syöttö. Ashdod on tasapistein sarjakärjessä yhdessä Holonin ja Maccabi Tel Avivin kanssa.
Ottelutilastot

 

Ranskan liigassa Wilsonin Nanterre otti tärkeän 85-81 (48-36)-voiton Tuovin Gravelines-Dunkerquen kustannuksella. Wilson oli ratkaisevassa asemassa, kun hän viimeisen reilun kolmeminuuttisen aikana heitti Nanterren kymmenestä pisteestä seitsemän. Wilson otti pelissä myös neljä levypalloa. Nanterre on sarjassa nyt seitsemäntenä ja Gravelines-Dunkerque 13.
Ottelutilastot

Jamar Wilson oli pitelemätön Ranskan liigassa. (Kuva: Ville Vuorinen) 

Espanjan liigassa Sasu Salin joutui taipumaan entisen seuransa Gran Canarian vieraana, kun Malaga lähti kotimatkalle 55-76 (17-33)-tappio niskassaan. Salin heitti ottelussa kolme pistettä sekä otti yhden levypallon ja kaksi riistoa. Malaga on sarjassa nyt kuudentena.
Ottelutilastot

 

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion kausi Saksan ProA:ssa päättyi 71-62 (44-37)-voittoon Vechtasta. Voitto ei kuitenkaan riittänyt mestaruuteen, sillä ensimmäisen ottelun voittanut Vechta nappasi pokaalin yhteistuloksella 165-158.

- Unohtumaton kausi takana. Kauden paras peli tänään ei riittänyt finaalisarjan voittoon. Uskomaton joukkue. Mahtavia ihmisiä, Iisalo tunnelmoi Twitterissä pelin jälkeen.

 

Finaalitappiosta huolimatta Crailsheim nousee ensi kaudeksi Bundesliigaan, sillä ProA:sta kaksi parasta joukkuetta lunasti nousupaikan.
Ottelutilastot

 
18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

Näytä lisää vastaavia