Hongalle hieno voitto Primorkasta

12.9.2005 Espoon Honka päätti Serbia ja Montenegrossa pelatun kansainvälisen koripalloturnauksen hienoon 92–88 (45–42) voittoon Primorka Barista. Hongan voitto tiesi samalla sitä, että se sijoittui kuuden joukkueen tasokkaassa CKB cupissa viidenneksi.

Hongan jokainen vastustaja oli kovaa luokkaa. Primorka Bar ei tehnyt poikkeusta. Joukkue pelaa alkavalla kaudella Serbia ja Montenegron pääsarjassa. Honka otti ottelun hallintaansa heti alusta lähtien, mutta kotijoukkue Primorka ei antanut missään vaiheessa periksi. 

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä kymmenminuuttisella, jonne Honka lähti 70-64 -johdossa. Kookkampi Primorka haki ratkaisuja korin alta samalla kun Honka toteutti ensi kauden pelityyliään onnistuneesti.

Nopeaa peliä esittänyt Honka hajoitti Primorkan puolustuksen harkitun kylmähermoisesti. Päävalmentaja Mihailo Pavicevic antoi joukkueelleen mallia ennakkoluulottomuudesta heittämällä aloitusviisikkoon nuoren Juha Nenosen. Nenonen kiitti kunniasta ja rankaisi montenegrolaisia kolmella pisteellä.

Kokeneimmasta kaartista kaikki täyttivät tonttinsa mallikkaasti. Tim Kisner oli kentän hahmo 26 pisteellä, joista yhdeksän syntyi kolmen pisteen kaaren takaa.

- Hieno voitto hienon turnauksen päätteeksi. Voimme olla ylpeitä tästä voitosta. Turnaus oli raskas, mutta osoitimme, että tästä joukkueesta löytyy paljon potentiaalia. Näistä kansainvälisistä otteluista haettu kovuus ja oppi kantavat varmasti hedelmää kotimaisessa liigassa, painotti Kisner.

Myös Hongan toinen uusi amerikkalaisvahvistus, Sarajevoa vastaan jo hienosti onnistunut, mutta KK Mornar-pelin vatsavaivojen takia huilannut Monte Cummings oli toipunut yhdessä yössä kovaan iskuun. Kimmoisa Cummings rankaisi montenegrolaisia 24 pisteellä.

Kesällä kovaan kansainväliseen rytmiin Turkissa pelatuissa opiskelijoiden kesäuniversiadeissa päässyt Tuomas Iisalo osoitti heittovoimansa 16 pisteellä. Olli Nikitin ja Markus Hemdahl täydensivät hyvin Hongan kokonaisuuden. Molemmat pussittivat kahden tärkeää pistettä.

Espoolaisjoukkueen kansainvälisen voiton arvoa nostaa edelleen se, että Jukka Hemdahl joutui jättämään ottelun väliin selkävaivojen takia.

Asiat

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

10.4.2024 21:31 17-vuotiaiden poikien SM

KTP:lle 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruus – Steveco Areenalla 1080 katsojaa todisti jatkoaikatrilleriä

Kotkan Steveco Areenalla oli kerääntynyt käsittämättömät 1080 katsojaa todistamaan, kun KTP juhli 17-vuotiaiden poikien Suomen mestaruutta voittamalla HNMKY I:n jatkoajan jälkeen loppuotteluiden kolmannessa ottelussa.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

Näytä lisää vastaavia