Honka Akatemia ja WB/Capitals A-tyttöjen finaaliin, HNMKY kuittasi B-poikien finaalipaikan

7.4.2013 A-tyttöjen ensimmäisten SM-välieräotteluiden voittajat jatkoivat voittojaan myös sunnuntaina. Honka Akatemia ja WB/Capitals antoivat kylmää kyytiä OrJylle ja EBT:lle ja etenivät ikäluokan finaaliin. B-pojissa HNMKY teki toisen kerran selvää jälkeä Hongasta, mutta sisuuntunut ToPo tasoitti välieräsarjansa otteluvoitot HoNsUa vastaan.

Elina Koskimiehen WB/Capitals nousi A-tyttöjen finaaleihin Honka Akatemiaa vastaan.

Jonathan Guzman Monetin HNMKY varmisti paikkansa B-poikien finaaleissa. Kuvat: Francois Perthuis & Tuomas Venhola.

Espoo Basket Team ei päästänyt suurta ennakkosuosikkia WB/Capitalsia Espoonlahdessa helpolla, vaan piti paikkapuolustuksellaan vieraansa hyökkäyspelin hetkittäin jäissä. Kolmannella jaksolla WB/Capitals karkasi kuitenkin pussittamaan 21 pistettä ja jätti EBT:n kauaksi jälkeen.

 

WB/Capitals haki lopulta selkeän 49–66 (23–39)-voiton ja varmisti paikkansa A-tyttöjen SM-finaalissa.

 

– Paikkahyökkäys takkusi välillä, mutta ei meillä ollut mitään hätää. Puolustukseen nämä pelit ratkeavat, WB/Capitalsin päävalmentaja Panu Pedersen arvioi.

 

WB/Capitalsin kolmen kärjen muodostivat Elina Koskimies (19/6), Janniina Salminen (18/6) ja Audrey Mulumba (13/9/7 syöttöä). Inari Syrjänen (9/2/5 syöttöä) ja Anniina Tuomela (7/10) pitivät espoolaisia mukana pelissä.

 

Tapiolassa Honka Akatemia ei antanut enää Orimattilan Jymylle yllätysmahdollisuuksia eilisen vierasvoittonsa jälkeen. Ottelun alkupuolisko edettiin vielä suhteellisen tasaisesti, mutta kolmannesta jaksosta alkaen espoolaisten leveämpi materiaali alkoi varmistaa kotivoittoa Hongalle. Honka Akatemian voittolukemat kirjattiin pistein 96–75 (48–40).

 

Emilia Helle (22/3/5 syöttöä/5 riistoa) kirjautti Hongan parhaat tehot, mutta myös Taru Pekkala (17/6), Sara Kytölä (15/1), Petra Noponen (15/1) ja Jenni Rantanen (13/3/4 syöttöä/3 riistoa) osallistuivat talkoisiin kiitettävästi. Jymystä Henrika Suhonen (19/2) ja Kaisa Kuisma (16/4/6 syöttöä) olivat pirteimmät.

 

B-pojissa HNMKY:lle toinen suurvoitto, sisuuntunut ToPo tasoitti välieräsarjan

 

B-poikien SM-sarjassa toinen finalisteista selviytyi jo sunnuntaina, kun Helsingin NMKY haki toisen perättäisen suurvoiton Tapiolan Hongasta.

 

Honka pinnisteli vielä tauolla kymmenen pisteen päässä, mutta toisella puoliajalla HNMKY kytki uuden vaihteen silmään ja vei kaksikymmenminuuttisen 45-8. Toinen välierävoitto merkittiin HNMKY:lle 33–80 (25–35).

 

– Olen todella tyytyväinen. Pelasimme juuri pelisuunnitelmamme mukaisesti: puolustimme aggressiivisesti ja pyrimme pitämään tempon mahdollisimman korkealla. Mitä enemmän vauhtia, sen paremmin sopi meille, HNMKY:n päävalmentaja Juuso Milén hymyili.

 

– Onnistuimme myös käyttämään laajaa materiaalimme hyödyksemme. Etsimme alati parempaa heittopaikkaa ja pelasimme todella epäitsekkäästi.

 

Peräti kuusi ”Kristikan” pelaajaa kietoi kaksinumeroiset koriluvut: Jonathan Guzman Monet (12/2), Matias Suvanto (12/4/3 syöttöä), Kalle Johansson (10/1), Edon Maxhuni (11/2/4 syöttöä), Miikka Nieminen (12/6) sekä Niilo Helminen (11/4). Hongasta Jesse Haapanen (8/2) upotti korkeimmat pisteet.

 

Jyväskylässä ToPo osoitti sisuuntuneensa lauantaisen kotitappionsa jälkeen ja murjoi HoNsUn tylyin lukemin 47–85 (21–46). ToPo kiskoi levypallot nimiinsä 53–34 ja pimitti HoNsUn pelitilanneheittojen onnistumisprosentiksi alle 30%.

 

ToPon parhaat olivat Tuomas Laine (19/4) ja Remu Raitanen (16/8), kun taas HoNsUsta vain Semi Laine (11/0) ylsi kaksinumeroisille. ToPo-HoNsU-sarjan otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1, ja ratkaiseva kolmas välieräottelu pelataan Helsingissä tiistaina.

 

 

Lisätietoja: A-tyttöjen SM-sarja

 

Lisätietoja: B-poikien SM-sarja

Asiat

 
29.3.2020 15:34 Suomalaiset ulkomailla

Pirttisellä ja Kertillä positiiviset kaudet

Veera Pirttinen, 22, pelasi menneen kauden Islannissa Snæfell joukkueessa lukeutuen joukkueen kantaviin voimiin. Carolina Kert, 19, sen sijaan otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

28.3.2020 20:27 Suomalaiset ulkomailla

Vilma Kesäsen kaudessa kaksi puolta – Heta Äijäselle paljon oppia

Saksan Bundesliigassa nähtiin tällä kaudella kaksi suomalaispelaajaa, kun Vilma Kesänen, 31, liittyi loppukaudesta suurseura TSV 1880 Wasserburgin mukaan ja Heta Äijänen, 22, pelasi toisen kautensa Donau-Ries Angelsin riveissä.

27.3.2020 16:37 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomin pelissä alkaa näkyä vuosien kerätty kokemus – ”Suorittamiseni oli tänä vuonna tasaisempaa”

Carl Lindbom, 28, pelasi toista kauttaan puolalaisen Radomin riveissä. Lindbom urakoi tälläkin kaudella isoja minuutteja hyvillä tehoilla. Erityisen iloinen Lindbom oli koko kauden jatkuneesta tasaisuudesta.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Anton Mirolybov pääsee jatkamaan ensi kaudella hyvältä pohjalta

Anton Mirolybov valmensi ensimmäistä kauttaan itävaltalaista Swans Gmundenin joukkuetta. Swans kuului läpi kauden sarjan kärkijoukkueisiin ja joukkue onnistui mainiosti myös eurokentillä. Mirolybov oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

26.3.2020 11:14 Seurauutinen

Seurauutisia #37: Osoita tukea seurallesi – #Seurapaitapäiväkotona vietetään tiistaina 31.3.

Urheiluseuratoiminnan suurin vahvuus on yhteisöllisyyden voima – ja nyt sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Tänä vuonna seurapaitapäivää vietetään poikkeusolosuhteiden takia vain kotona sekä somessa.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

25.3.2020 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannalla ja Anissa Poundsilla vaiherikkaat kaudet

Roosa Lehtoranta, 22, pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla ja kuului belgialaisseura Antwerpen Giantsin avainpelaajiin läpi kauden. Anissa Poundsin, 27, kauteen sen sijaan mahtui käänteitä, kun hän aloitti kauden Saksan 2. Bundesliigassa Bergische Löwenissä, mutta siirtyi kesken kauden Belgiaan Pepinsterin joukkueeseen.

25.3.2020 09:07 Naisten Korisliiga

Anni Mäkitalo korostaa terveyden tärkeyttä: ”Kauden keskeytys oli ehdottomasti oikea päätös”

Tällä kaudella Naisten Korisliigassa Forssan Alkua edustaneen Anni Mäkitalon mukaan kauden keskeyttämispäätös oli aluksi kova pala purtavaksi, mutta samalla ainut oikea ratkaisu.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

24.3.2020 10:15 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenista Latvian mestari

Alexander Madsen, 25, sai tililleen Latvian mestaruuden, kun Latvian koripalloliitto päätti lopettaa koripallokauden kruunaten samalla VEF Riian mestariksi. Madsenille itselleen kausi oli jälleen rikkonainen loukkaantumisten takia, mutta paljon viitteitä paremmasta löytyi myös.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

23.3.2020 15:52 Pääjuttu

Susijengin nuori kaarti isännöi ”karanteeniliveä” Instagramissa

Äkkilopun saaneen NCAA-kauden 2019-20 jälkeen Suomeen palanneet nuoret Susijengi-pelaajat Andre Gustavson, Tuukka Jaakkola ja Elias Valtonen ovat viettäneet viime päivät maahantulokaranteenissa Koripallosäätiön mökillä Kisakalliossa. Gustavson, Jaakkola ja Valtonen isännöivät Susijengin Instagram-tiliä lähipäivinä.

23.3.2020 14:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseurat luovat vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Koripalloseurat ympäri Suomen ovat koronavirusepidemian aikaan alkaneet jakamaan vinkkivideoita omatoimiseen harjoitteluun. Suomen Koripalloliitto kerää päivittäin omalle sivustolleen uusia mielenkiintoisia harjoitteita, joita voi tehdä kotioloissa.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

20.3.2020 18:10 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto käynnistää ylimääräisen hakukierroksen 1.4. poikkeustilanteen takia

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto järjestää koronaviruksen tuoman poikkeustilanteen myötä ylimääräisen hakukierroksen vähävaraisille perheille koripalloharrastuksessa pysymiseen.

20.3.2020 17:21 Koripalloliitto tiedottaa

Koronavirusepidemialla merkittävät taloudelliset vaikutukset liikuntaan ja urheiluun

Koripalloliitto on yhteystyössä Olympiakomitean ja muiden lajiliittojen kanssa selvittänyt koronavirusepidemian vaikutuksista urheiluun.

Näytä lisää vastaavia