Koponen ja Rannikko valmiit pudotuspelien haasteisiin

16.5.2012 11:40 Virtus Bolognan Petteri Koponen ja Cimberio Varesen Teemu Rannikko aloittavat kevään pudotuspeliurakkansa torstaina. Koponen tähtää Bolognan kanssa Italian vuosiensa ensimmäiseen välieräpaikkaan ja Rannikko puolestaan pyrkii Varesen riveissä horjuttamaan monivuotisen mestarijoukkue Montepaschi Sienan kuntoa.

Petteri Koposen Virtus Bologna lähtee pudotuspeleihin voittoputkessa.

Koposen mukaan Bolognan tähtäimessä on hakea mahdollisimman varhain vierasvoitto Sassarista.

Teemu Rannikon Varese kohtaa puolivälierissä suurseura Sienan.

Rannikolla on taas takanaan tehokas ammattilaiskausi. Kuvat: Getty Images / All Over Press & Ville Vuorinen.

Koposen Virtus Bologna päätti Serie A:n runkosarjan näytöstyyliin viidellä peräkkäisellä voitolla. Erityisen vakuuttava Bologna oli viimeisessä kahdessa ottelussaan, joiden aikana joukkue onnistui kaatamaan sarjan piikkipaikkaa pitäneen Sienan ja kolmospaikalla majailleen Cantun. Siena-voitosta erityisen hohdokkaan tekee se, että viisi peräkkäistä Italian mestaruutta voittanut joukkue ei ollut hävinnyt kotonaan viiteen vuoteen.

 

– Talvella meitä vaivasivat loukkaantumiset ja aika monet joutuivat pelaamaan puolikuntoisina. Kun pikku hiljaa saatiin porukka takaisin kasaan, loppukausi menikin todella hyvin. Totta kai vähän harmittaa se, että hyvän runkosarjan päätteeksi jouduttiin kaksi viikkoa odottamaan pleijareiden alkua, mutta odottavissa tunnelmissa ollaan, arvioi Koponen.

 

Koposelle päättynyt runkosarjakausi oli hänen neljästä Italian vuodestaan tehokkain. MaSu-Basketin kasvatti viimeisteli 13,8 pistettä, 3,1 levypalloa, 2,6 syöttöä ja 1,0 riistoa ottelua kohden upottaen kakkosensa 51,5%, kolmosensa 35,8% ja vapaaheittonsa 77,1% tarkkuudella.

 

Koponen muodostaa yhdessä Italian maajoukkuetakamiesten Giuseppe Poetan ja Luca Vitalin, georgialaisen teholaituri Viktor Sanikidzen, sentteri Angelo Giglin sekä amerikkalaisten Kris Langin ja Chris Douglas-Robertsin kanssa joukkueensa iskunyrkin.

 

– Pysyin koko runkosarjan suht koht terveenä ja sain valmentajalta niin paljon vastuuta kuin vain jaksoin pelata. Valmentaja (Alessandro) Finelli peluutti minua enemmän heittävänä takamiehenä kuin edeltäjänsä (Lino Lardo), mutta sain pelipaikastani huolimatta käsitellä palloa paljon ja luoda korintekomahdollisuuksia 1-1-tilanteista, Koponen selvittää.

 

Runkosarjan 32 ottelusta 20 voittanut Bologna lähtee puolivälieräsarjaan Sassaria vastaan haastajan asemasta. Viidenneksi runkosarjassa sijoittunut Bologna voitti ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen viidellä pisteellä, mutta hävisi Sardiniassa maaliskuussa 34 pistellä.

 

– Kotietu on tässä sarjassa todella iso juttu. Voitimme vieraissa vain viisi ottelua, mutta vastaavasti hävisimme kotonamme vain kerran. Meille on tärkeää onnistua varastamaan joko ensimmäinen tai toinen osaottelu Sassarissa, arvioi Koponen tulevaa.

 

– Sassari on run and gun -pelityylin joukkue, joka pelaa vähän Suomen maajoukkueen tapaan: juoksee kenttää todella paljon, pelaa nopeaa pick and rollia ja heittää paljon kolmosia. Jos saamme oman puolustuksemme toimimaan sekä horjutettua heidän kaukoheittopeliään, meillä on kaikki mahdollisuudet välieriin.

 

Sassarin voimahahmot kauden aikana ovat olleet Drake Diener, Travis Diener, Quinton Hosley sekä Vanja Plisnic. 

Rannikon Varese horjuttamaan Sienaa 

Koposen ja Virtus Bolognan tavoin myös Teemu Rannikon Cimberio Varesen loppukevät sujui voitokkaissa merkeissä. Veteraanitakamies Phil Gossin palattua joukkueeseen Varese voitti runkosarjan kahdeksasta viimeisestä ottelustaan viisi. Loppukiri oikeutti runkosarjan kahdeksanteen sijaan 17 voitolla 32 ottelusta.

 

– Meillä amerikkalaistakamies vaihtui pari kertaa kauden aikaan. Phil Goss oli meille entuudestaan tuttu, ja hänen kanssaan peli lähti sujumaan odotettuun tapaan. Sinänsä ehkä hieman harmittaakin Gossin myöhäinen mukaantulo, koska meillä olisi ollut edellytyksiä parempaankin runkosarjasijoitukseen, Rannikko miettii.

 

Rannikko kuului runkosarjan aikana Varesen kulmakiviin. Maajoukkuekonkari pelasi kaikkiaan 28 ottelua, joista seitsemässätoista hän asteli kentälle joukkueensa avaavana pelinrakentajana.

 

Turun NMKY:n kasvatti sai päävalmentaja Carlo Recalcatilta peliaikaa 23,1 minuuttia ottelua kohden, ja hän osoittautui luottamuksen arvoiseksi 7,9 pisteen, 3,1 syötön, 1,6 levypallon ja 1,4 riiston ottelukeskiarvoilla. Rannikko oli tuttuun tapaan kovaa valuuttaa heittäjänä: kakkosista upposi 53,7%, kolmosista 38,0% ja vapaaheitoista 83,6%.

 

– Ihan mukavasti tuo meni. Polvi on vihoitellut jonkin verran kauden aikana, mutta lepuutin sitä viimeisessä runkosarjamatsissa ja nyt takana on kaksi viikkoa pelitaukoa, joten ihan iskussa pitäisi olla pudotuspelien avauksessa, arvioi Rannikko.

 

Pudotuspeleissä Varese saa vastaan maailmanluokan vastustajan eli Italian kenttiä viime kausina hallinneen Montepaschi Sienan. Varese onnistui runkosarjan aikana kaatamaan Sienan kertaalleen, mutta Rannikon mukaan hallitseva mestari on puolivälieräsarjan ehdoton voittajasuosikki.

 

– Siena hävisi runkosarjassa kahdeksan ottelua, mutta se ei sinänsä kerro mitään: joukkue on kärsinyt loukkaantumisista, joutunut vaihtamaan pelaajia pari kertaa ja lisäksi joutunut pistämään muutamia avainpelaajia syrjään Serie A:n peluutussääntöjen johdosta. Kaikki on kuitenkin mahdollista ja siitä lähdetään, että teemme omalla pelillämme mahdollisimman paljon kiusaa Sienalle.

 

Varesen kantavat voimat kauden 2011/12 aikana ovat olleet Rannikon ja Phil Gossin lisäksi Yakhouba Diawara, Rok Stipcevic, Diego Fajardo sekä Viron maajoukkuemies Kristjan Kangur. Sienan sikermän kirkkaimmat tähdet ovat Bo McCalebb, Igor Rakocevic, David Andersen, Ksistof Lavrinovic sekä Rimantas Kaukenas.

 

 

Italian Serie A:n puolivälierien avausottelut Montepaschi Siena-Cimberio Varese sekä Sassari-Virtus Bologna pelataan torstaina. Serie A:n välieriin etenee kolmella voitolla.

 

Henkilöt

 
25.4.2023 02:42 Susijengi

Lauri Markkanen palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana

Lauri Markkasen historiallinen NBA-kausi 2022–23 sai kruununsa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun Susijengin supertähti ja jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti palkittiin NBA:n kehittyneimpänä pelaajana. Markkanen peittosi finaalissa kilpakumppaninsa Shai Gilgeous-Alexanderin (Oklahoma City) ja Jalen Brunsonin (New York). Markkanen on NBA:n historian kuudes eurooppalainen, joka voittaa kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

20.4.2023 09:08 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Kelternille ensimmäinen kiinnitys Saksan mestaruuteen

Saksan Bundesliigassa alkoivat finaalit ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern nappasi avausvoiton. Awak Kuierilla puolestaan alkoivat välierät Italiassa.

20.4.2023 09:00 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa ja Iisalon Bonn Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salinin edustama Teneriffa ja Tuomas Iisalon valmentama Bonn etenivät Mestarien liigan Final Four -lopputurnaukseen. Romaniassa Topias Palmin ja Shawn Hopkinsin kausi tuli päätökseen.

16.4.2023 21:52 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta taistelee Saksan mestaruudesta – Keltern finaaliin

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni Saksan Bundesliigan finaaliin. Sofia Pelanderin Norrköping puolestaan jäi voiton päähän finaalista Ruotsissa.

13.4.2023 09:45 Suomalaiset ulkomailla

Tilanteet tasoittuivat Mestarien liigassa – puolivälieräparit venyivät ratkaisevaan otteluun

Mestarien liigan puolivälierät venyivät suomalaisten osalta kolmanteen peliin. Sasu Salinin Teneriffa ei saanut otteluparia katkaistua ja Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn ottivat tärkeät voitot.

12.4.2023 09:38 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezia välieriin - Sofia Pelanderin Norrköping kiinni finaalipaikassa

Awak Kuierin Reyer Venezia eteni suoraan kahdella voitolla Italian Serie A1:n välieriin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on voiton päässä Ruotsin SBL Damin finaalipaikasta.

10.4.2023 10:35 Suomalaiset ulkomailla

Kuier kiusasi entistä seuraansa – Lehtorannan joukkueelle kiinnitys finaalipaikkaan

Italiassa pudotuspelit alkoivat Awak Kuierin Reyer Venezian osalta voittoisasti ja Linda-Lotta Lehtorannan Keltern otti otteen finaalipaikasta Saksassa. Marianne Kalinin kausi Espanjassa päättyi nousujuhliin.

9.4.2023 09:57 Susijengi

Miro Littlelle yhdeksän peliminuuttia Nike Hoop Summitissa

Susijengin nuori lupaus Miro Little kellotti yhdeksän peliminuuttia, heitti kolme pistettä, nappasi kaksi levypalloa ja torjui yhden vastustajan heiton viime yönä Suomen aikaa pelatussa Nike Hoop Summitissa Oregonin Portlandissa. Littlen edustama muun maailman tähdistöjoukkue hävisi kuitenkin Yhdysvalloille pistein 84–90 (39–46).

6.4.2023 09:25 Suomalaiset ulkomailla

Salinin Teneriffa tarrasi kiinni Mestarien liigan Final Fouriin - Madsenin ja Iisalon joukkueille tappio

Mestarien liigan puolivälierät saatiin käyntiin ja Sasu Salinin Teneriffa avasi voitolla. Alexander Madsenin AEK ja Tuomas Iisalon Bonn kokivat avausotteluissaan tappiot.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

2.4.2023 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Venezialle tappio Italian cupin finaalissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ei pystynyt haastamaan Italian cupin finaalissa Schiota ja kanaalikaupungin joukkueen oli tyydyttävä cup-hopeaan.

1.4.2023 09:03 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

27.3.2023 09:46 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

25.3.2023 08:34 Susijengi

Miro Little on valittu Nike Hoop Summitiin

Maailman parhaiden lukioikäisten pelaajien vuosittaisessa katselmuksessa, Nike Hoop Summitissa, nähdään tänä keväänä suomalaisväriä ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen, kun Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin nuori komeetta Miro Little, 18, astelee kentälle Team Worldin pelipaidassa.

24.3.2023 07:00 Suomalaiset ulkomailla

Reyer Venezian kiri ei riittänyt – Awak Kuierin EuroCup-taival päättyi

Awak Kuierin Reyer Venezian urakka EuroCupissa päättyi välierävaiheeseen, kun se taipui yhteistuloksella 118-134 Galatasaraylle. Ruotsissa pudotuspelien suomalaiskohtaamisessa Sofia Pelander pääsi juhlimaan avausvoittoa.

23.3.2023 10:20 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin SBL Damissa pudotuspelit käynnistyvät suomalaiskohtaamisella

Ruotsin liigan puolivälierissä nähdään suomalaisittain mielenkiintoinen ottelupari, kun Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins kohtaa Lotta Vesiluoman Alvikin.

23.3.2023 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa ja Bonn lohkovoittoihin Mestarien liigassa – Palmi taas hurjana Romaniassa

Mestarien liigassa saatiin jatkolohkovaihe päätökseen ja kahdeksan parasta joukkuetta ovat selvillä. Suomalaisista pudotuspeleissä nähdään Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo. Topias Palmi oli taas iskussa Romaniassa heittäen 28 pistettä.

20.3.2023 11:06 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannalle cup-pronssia

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern saalisti viikonloppuna Saksan cupin pronssia. Marianne Kalinin Ferrol on enää voiton päässä suorasta noususta Espanjan liigaan.

20.3.2023 09:54 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin liekitti Teneriffan voittoon – Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni voittojen takuumiehiä

Sasu Salin oli hyvässä heittovireessä, kun Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa. Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat myös hyvässä iskussa joukkueidensa voitoissa.

Näytä lisää vastaavia