Koponen ja Virtus juhlivat Eurochallengen voittoa

26.4.2009 Suomalaistakamies Petteri Koponen sai komean lisäsulan hattuunsa sunnuntaina, kun hänen edustamansa Virtus Bologna voitti Eurochallenge-finaalin. Virtus kukisti 7655-päisen kotiyleisönsä edessä loppuottelussa ranskalaisen Choletin niukasti 77-75.

Virtus pisti bolognalaisyleisön jännittämään todenteolla, kun se oli tuhria jo varmalta näyttäneen voiton päätösneljänneksellä. Bologna johti 13 pisteen (74-61) turvin, kun aikaa oli kuusi minuuttia jäljellä.

Reyshawn Terry ja Earl Boykins syyllistyivät johtotilanteessa hätäisiin ratkaisuihin tarjoten Choletelle mahdollisuuden päästä mukaan vielä peliin. Ranskalaiset eivät empineet, vaan aloittivat Nando De Colon johdolla loppukirin. Kun Virtus-luotsi kylmänviileästi jätti käyttämättä aikalisänsä, nousi Cholet nousi puoli minuuttia ennen loppua pisteen (76-75) päähän. Ottelussa 24 pistettä säkittänyt De Colo pääsi lopussa vielä yrittämään ottelun viemistä jatkoajalle, mutta epäonnistui hyppyheitossaan.

Virtuksen viidestä amerikkalaisesta Keith Langford nakutti 21, Boykins 18 ja Sharrod Ford 12 pistettä. Ford napsi myös 12 levypalloa.

Euroopan kolmossarjan Eurochallengen voitto on jatkoa Virtuksen menestystarinalle. Seura on aiemmin voittanut mm. kahdesti Euroliigan ja 15 kertaa Italian mestaruuden.

”Petteri pelasi oikein hyvin”

Petteri Koposen otteita seurasi katsomosta Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann. Kokeneita suomalaissilmiä hiveli erityisesti Koposen puolustuspelaaminen.

- Kokonaisuudessaan Petteri pelasi hyvän ottelun, vaikka tuli aika myöhään kentälle vaihdosta. Hän on selkeästi ryhtynyt käyttämään puolustuspelaamisen potentiaaliaan. Petteri on fyysisesti lahjakas ja hänellä on nopeat, hyvät jalat. Kun ne on nyt valjastettu puolustamiseen, on Petteri vaikeasti ohitettava pelaaja, kehui Dettmann.

Ensimmäistä kauttaan Italiassa pelaava Koponen uurasti kentällä 16 peliminuuttia. Pisteitä suomalaisnuorukainen teki neljä, jonka lisäksi hän otti haltuunsa kolme levypalloa. Irtopalloista yksi sai bolognalaisyleisön villiksi, kun Koponen haki neljän ison ranskalaisen keskeltä hyökkäyslevypallon päätös jakson irtiottovaiheessa.

Hyökkäyspelaamisessaan Koponen on joutunut omaksumaan uuden roolin. Entinen NBA-tähti Earl Boykins on joukkueen selkeä ykköspelintekijä, jonka myötä Koponen pelaa suurimman osan peliajastaan kakkospaikalla, heittävänä takamiehenä. Rooliero on melkoinen Koposelle, joka on tottunut pelintekijänä saamaan paljon kosketuksia palloon, joiden myötä hän pystynyt luomaan tilanteita.

- Pallottomana pelaaminen on Petterille selkeä haaste ja kehittämisen kohde. Hän ei ole tottunut siihen, että palloa tulee hänen käsiinsä vähän, Dettmann toteaa.

Kriittisesti suojattinsa otteita seuraavalta Dettmannilta heruu risujen ohella lisää ruusuja.

- Boykinsin ja Langfordin ohella Petteri lukeutuu Virtuksen parhaimmistoon. Ja tätä ei tarvitse sanoa edes sinivalkoisten lasien läpi.

Koponen on nuoresta iästään (21) huolimatta ehtinyt jo hankkia liudan merkintöjä meriittilistalleen. NBA:n ykköskierroksen varauksen lisäksi Koponen on ollut hankkimassa Suomelle nousun Euroopan A-divisioonaan, voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja tullut valituksi vuoden liigapelaajaksi sekä vuoden koripalloilijaksi Suomessa.

Lue myös artikkeli "Dettmann innoissaan takamieskaksikostaan".Lisätietoja: http://www.fibaeurope.com/
 
14.5.2021 15:58 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koposella erilainen kausi – ”Oli kiva palata Italiaan”

Petteri Koposen kausi oli hänen aiempaan uraansa verrattuna erilainen, sillä hän oli koko alkukauden pelaamatta ja siirtyi vuodenvaihteen jälkeen Italiaan Pallacanestro Reggianan joukkueeseen. Pätkäkausi Italiassa jätti Koposelle hyvän maun.

14.5.2021 07:56 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaisten joukkueet hyvissä asemissa finaalisarjoissa – Maxhuni tykitti 34 pistettä

Alexander Madsen pääsi juhlimaan toista finaalivoittoa Latviassa ja Itävallassa vahvan suomalaisedustuksen omaava Swans Gmunden on voiton päässä mestaruudesta. Swansin päävalmentaja Anton Mirolybov valittiin myös Itävallan liigan vuoden valmentajaksi. Edon Maxhunin 34 pistettä eivät sitä vastoin auttaneet Pärnua voittoon Viron finaaleissa.

10.5.2021 08:46 Suomalaiset ulkomailla

Tuovin Strasbourg neljänneksi Mestarien liigassa – finaaleissa voittoja suomalaisille

Lassi Tuovi luotsasi Strasbourgin komeasti neljänneksi Mestarien liigassa. Latviassa, Virossa ja Itävallassa nähdään suomalaisedustusta finaaleissa ja kaikki pääsivät viikonloppuna voiton makuun.

9.5.2021 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisesta Islannin liigan korikuningatar

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen tällä viikolla ja samalla päättyi Annika Holopaisen kausi. Holopainen oli koko sarjan korikuningatar.

8.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Joonas Lehtoranta aloittaa pudotuspelit Hollannissa

Hollantilaisen Feyenoordin riveihin keväällä siirtynyt Joonas Lehtoranta koki ikävän takaiskun juuri ennen pudotuspelien alkua, mutta on näillä näkymin joukkueen mukana, kun joukkue aloittaa puolivälierät lauantaina. Feyenoordille asettuu vastaan Landstede Hammers.

7.5.2021 21:40 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen nälkäisenä Latvian liigan kultajahtiin

Latvian liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja Alexander Madsenin edustama VEF Riika kohtaa finaalissa BK Ventspilsin. Hävityn Viron ja Latvian yhteisliigan finaalin jälkeen, Madsenin katseet ovat Latvian mestaruudessa.

7.5.2021 11:25 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni mestaruus mielessä Viron liigan finaaleihin

Edon Maxhunin edustama Pärnu eteni hienosti Viron liigan finaaliin, jotka alkavat lauantaina. Pärnu saa finaalissa vastaansa BC Kalev/Cramon.

6.5.2021 22:20 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi valmensi Strasbourgin Mestarien liigan välieriin

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg eteni Mestarien liigan välieriin voittamalla Sasu Salinin ja Emir Sulejamonovicin edustaman Teneriffan jatkoajan jälkeen 88-86.

6.5.2021 12:19 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon Swans Gmunden aloittaa Itävallan finaalit – ”Nälkä on iso”

Itävallan liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja mukana nähdään Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden. Finaalissa vastaan asettuu Kapfenberg Bulls.

5.5.2021 19:27 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lopputurnaus alkaa – suomalaisten kohtaaminen heti puolivälierässä

Mestarien liigan tämän kauden huipentava Final Eight –lopputurnaus pelataan loppuviikon aikana Venäjällä Nizhni Novgorodissa. Suomalaisista mukana nähdään Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin edustama Teneriffa sekä Lassi Tuovin valmentama Strasbourg.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

3.5.2021 10:32 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenin VEF Riika Latvian liigan finaaleihin

Alexander Madsen pääsee jahtaamaan toista peräkkäistä Latvian mestaruutta, kun VEF Riika raivasi tiensä finaaliin. Erik Murphyn kausi Japanissa sen sijaan tuli päätökseen.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

1.5.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue finaaleihin Itävallassa

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencsin edustama Swans Gmunden raivasi tiensä Itävallan liigan finaaliin.

29.4.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alanen hurjana Tshekissä

Aapeli Alanen näytti kyntensä Tshekin pudotuspeleissä, kun hän siivitti 19 pisteellään Brnon avausvoittoon. Joonas Lehtoranta sen sijaan oli taas isossa roolissa Feyenoordin napatessa Hollannin cupissa välieräpaikan.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

27.4.2021 16:16 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella vahva debyyttikausi ammattilaisena

Elias Valtonen otti tällä kaudella ensimmäisen askeleensa ammattilaisena pelatessaan Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin alaisuudessa Saksan ProA:ssa Tigers Tübingenin joukkueessa. Valtonen kuului Tigersin ehdottomiin onnistujiin ja Janssonille kertyi kaudesta paljon oppia valmentajana.

26.4.2021 19:57 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella alkavat pudotuspelit Tshekin liigassa

Keväällä Tshekin liigassa pelaavan Brnon riveihin siirtynyt Aapeli Alanen aloittaa pudotuspelit tiistaina. Brno kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella USK Prahan.

26.4.2021 09:10 Suomalaiset ulkomailla

Murphyn veljekset hyvässä vauhdissa

Erik ja Alex Murphy olivat viikonlopun peleissä hyvässä iskussa auttaessaan joukkueensa voittoihin. Ranskassa Ilari Seppälä palasi pelikentille lievän loukkaantumisen jälkeen ja Hollannissa Joonas Lehtoranta pääsi juhlimaan jatkopaikkaa cupissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

Näytä lisää vastaavia