Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

12.10.2020 13:15 Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

Antti Kanervo oli viime kaudella Korisliigan paras suomalainen pisteiden tekijä 14,7 pisteen keskiarvolla. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls jakoi Vilppaan kanssa tasapisteet paalupaikalla, kun Korisliiga keskeytyi keväällä koronaongelmiin. Nyt 36 ottelustaan 30 voittanut Seagulls valmistautuu uuteen kauteen, ja kokenut heittävä takamies Antti Kanervo toivoo, että kausi ylipäätään päästään pelaamaan ongelmitta loppuun asti. Se on oikeastaan ainoa tavoite, jonka voi toistaiseksi lyödä lukkoon.

– Lähdetään siitä liikkeelle, että kaikki pysyisivät terveinä ja pystyisimme pelaamaan mahdollisimman pitkän sarjan, niin se voisi olla nyt se ensisijainen tavoite, Kanervo toteaa.

Kaikki joukkueet ovat joutuneet poikkeuksellisen kauden käynnistyksen alla tinkimään vähintään joistakin tyypillisistä harjoitusrutiineista, mutta Korisliigan käynnistys on joukkueiden lisäksi poikkeuksellinen myös katsojien, tuomareiden ja kaikkien muidenkin kannalta. Se, että jokainen toimija yhtälössä ottaa erityisjärjestelyt vakavasti, on turvallisten työolojen ehto.

Oman joukkueen taso ja mahdollisuudet sarjassa sen sijaan eivät erityisesti huoleta Kanervoa. Kun hän katsoo taaksepäin viime kauteen, hän pystyy olemaan tuloksiin ja tilanteeseen erittäin tyytyväinen.

– Pelasimme parhaimmillaan todella hyvin ja olimme ainakin omasta mielestäni erittäin viihdyttävä joukkue katsoa. Peli oli iloista ja yleisöystävällistä, minkä lisäksi tulostakin tuli.

Kanervo lisää kuitenkin nopeasti, että viime kauden päättymisestä on jo yli puoli vuotta aikaa, joten silloiset onnistumiset eivät ole mikään erehtymätön mittatikku. Vaikka joukkueen kokoonpano on luotettava ja roolit ovat tiedossa ja tasapainossa, aika lajista erossa on ollut pitkä.

– En tiedä, kaivataanko tässä vaiheessa sinänsä mitään uutta. Yhteistä harjoittelua nyt lähinnä tarvitaan.

 

Kotimaisista runkopelaajista suurin osa on samoja kuin viime kaudellakin, ja siitä lähtökohdasta on Kanervon mukaan hyvä lähteä rakentamaan. Joukkueessa jatkavat yhä hänen ohellaan muiden muassa maajoukkuetähdet Shawn Huff ja Tuukka Kotti.

– Ajatuksen tasolla olen erittäin tyytyväinen kokoonpanoomme, mutta tilaisuudet päästä testaamaan joukkuetta kunnolla ovat olleet erittäin vähissä, Kanervo kertoo.

Hän oli ennen keskeytystä tyytyväinen omaan kauteensa ja toteaa, että jos tulevalla kaudella pelaaminen onnistuu samalla tavalla, asiat ovat aika hyvin järjestyksessä. Nyt on vain löydettävä takaisin hukassa olevaa pelituntumaa.

Kokeneiden tekijöiden lisäksi Seagullsin riveissä on tarjolla lupaavaa nuortakin väkeä. Kanervo oli muutama viikko sitten joukkueen harjoituksiin liittyessään positiivisesti yllättynyt seuratessaan tuoreemman polven työtä. Silmällä kannattaa pitää erityisesti esimerkiksi vasta 18-vuotiasta laitahyökkääjä Max Besselinkiä.

– Lisäksi meillä on siellä useita muitakin todella hyviä pelaajia, joita ei vielä viime vuonna ole nähty. Sieltä tulee varmasti uusia miehiä jo isoihinkin rooleihin, Kanervo ennustaa.

Helsinki Seagulls 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

8.10.2020 17:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tuomas Oja on uuden kauden kynnyksellä tyytyväinen Kouvojen nuoreen joukkueeseen

Kouvoilla on käytössään potentiaalinen kokoonpano pullollaan nuorta verta. Päävalmentaja Tuomas Oja toivoo viime kauteen nähden lähinnä tasaisempaa onnistumista.

Näytä lisää vastaavia