Kouvot kaatoi Hongan

14.10.2009 Espoon Honka koki Korisliigassa kauden ensimmäisen tappionsa, kun kouvolalainen Kouvot yllätti keskiviikkokierroksella Tapiolassa suurvoitolla 95-66 (45-29). Hongan tappion myötä sarjakärki Tampereen Pyrintö on nuoren sarjakauden ainoa tappioton joukkue.

Kouvojen Antto Nikkarinen rankaisi ex-seuraansa piste-ennätyksen arvoisesti Espoon vierailulla.

Kauhajoen Marcel Jones latoi 34 pistettä kahden jatkoajan trillerissä.

Michael Pounds paranteli piste-ennätystään ToPon voitokkaalla Salon-visiitillä.

Viljami Vanjoen LrNMKY vei nimiinsä Karjalan herruustaiston. Kuvat: Matti Koskinen & Kauhajoen Karhu & Francois Perthuis.

Espoossa peli pysyi tasaisena toiselle neljännekselle, jolloin Kouvot nykäisi seitsemänminuuttisen 15-2. Honka ei tuosta enää toipunut etenkin, kun joukkueen valmentaja Gordon Herbert ajettiin samaan aikaan ulos. Kun Hongalta ei löytynyt kirivaihdetta, pääsi Kouvot kasvattamaan voittonsa lopulta peräti 29 pisteeseen.

Ross Neltner heitti Kouvoille 21 pistettä ja viime kauden honkalainen, 18-vuotias Antto Nikkarinen teki piste-ennätyksensä 16 pistettä.

Ilman olkapäävammaista Jukka Matista pelanneesta Hongasta Tuukka Kotti keräsi 21 pistettä ja Carl Lindbom sekä Carl Elliot kumpikin 16. Lindbomille lukema oli piste-ennätys.

- Tämä oli meiltä tasapainoinen esitys. Voittoamme toki helpotti Matisen puuttuminen ja loppunumerotkin ehkä mairittelevat meitä, myönsi Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Kauhajoella tarvittiin kaksi jatkoaikaa

Kauhajoen Karhu otti kauden ensimmäisen voittonsa pitkän kaavan kautta, kun se kukisti kotipelissään KTP-Basketin vasta kahden jatkoajan jälkeen 109-105 (83-83, 38-47) -tuloksella.

KTP:n pelinrakentaja Herman Favors vei korillaan pelin ensimmäiselle jatkoajalle, jonka lopussa Karhun uusi vahvistus Anthony Davis venytti vapaaheitoillaan ratkaisun toiselle viisiminuuttiselle. Siinä Karhu piti johtoa viimeiset neljä minuuttia.

Marcel Jones mätti voittajille 34 pistettä ja loukkaantuneen Maurice Hortonin tuuraajaksi tullut Davis 26 pistettä.

Ryan McDade oli KTP:n tehokkain 23 pisteellä. Favors teki 21 pistettä.

Namika Lahti taas FoKoPoa parempi

Namika Lahti pudotti kolmisen viikkoa sitten kotipelissään Forssan Koripojat Suomen cupista ja keskiviikkona lahtelaiset uusivat kotivoittonsa forssalaisista 94-75 (51-32) -lukemin.

Namika vei peliä alusta asti voitettuaan ensimmäisen neljänneksen 11 pisteellä. Lopullinen 19 pisteen ero oli taululla jo puoliajalla, kun sekä kolmas että neljäs jakso päättyivät tasalukemiin.

Corey Rouse ja Tyrone Riley muodostivat voittajien tehokaksikon 22 ja 20 pisteellä.

Rodrick Stewart heitti FoKoPolle 20 ja Ashley Champion 17 pistettä.

Vilpas vielä ilman kotivoittoa

Salon Vilpas ei onnistunut ottamaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan, kun Torpan Pojat haki pisteet Salosta 98-89 (55-37) -tuloksella.

ToPo hallitsi peliä selvemmin kuin mitä loppunumerot kertovat. Vierasjohto kasvoi jo ennen puoliaikaa lähes 20 pisteeseen ja parhaimmillaan ToPo johti kolmannella jaksolla 23 pisteellä. Vilpas pääsi lopussa kaunistelemaan tappiolukemia voitettuaan viimeisen seitsemänminuuttisen 23-10.

Joukkueet esittivät komeata kaukoheittopeliä, kun Vilpas upotti 16 kolmen pisteen koria heitoin 16/22 ja ToPokin nakkasi 20 kolmosheitostaan 12 koriin. Vilppaan kohtaloksi koituivat 21 pallonmenetystä.

Michael Pounds nousi ToPon tehokkaimmaksi piste-ennätyksellään 22. Obie Trotter heitti 20 pistettä.

Darryl Dora nosteli Vilppaalle 26 pistettä ja Charlie Burgess heitti 21 pinnaa. Samu Kaaresvirta palasi Vilppaan kokoonpanoon 15 pisteen teholla, mutta potkut saanutta Antonio McMillionia ei enää nähty.

Kataja yhä nollilla

Sarjan alussa ennakkosuosikkeihin povattu Joensuun Kataja jatkaa ainoana Korisliigassa ilman voittoa, kun Lappeenrannan NMKY haki Joensuusta selvän voiton 92-76 (42-39) -tuloksella.

Kataja piti johtoa lähes toisen neljänneksen lopulle 35-33 -lukemiin asti, mutta sen jälkeen LrNMKY hallitsi peliä. Kolmannella jaksolla vierasjohto pysytteli kymmenen pisteen vaiheilla, mutta kasvoi hieman loppua kohti.

LrNMKY ratkaisi voittonsa vapaaheittoviivalta, josta se teki 14 pistettä Katajaa enemmän.

Anthony Johnson heitti LrNMKY:lle 24 pistettä. Joukkueen uusi pelaaja Matthew Gibson aloitti 11 pisteen teholla.

Katajan kotimaisen tehoparin muodostivat Petri Virtanen 22:lla ja Sami Lehtoranta 19.

(STT)

 
5.12.2021 19:44 Korisliiga

Lehto ja Heinonen ottivat mittaa heittokisassa – Nokia vei Pirkanmaan derbyn

BC Nokia kukisti Tampereen Pyrinnön Pirkanmaan paikalliskamppailussa.

4.12.2021 20:32 Korisliiga

Vilpas järjesti Kauhajoelle kauden toisen tappion – muita voittajia Kouvot, KTP ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voittoja juhlivat tänään Salon Vilpas, Kouvot, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

13.11.2021 20:38 Korisliiga

Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

Näytä lisää vastaavia