Kuukauden korissydän #2: Aulikki Koskinen pitää huolen minipojistaan!

9.3.2020 14:11 Aulikki Koskinen on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan toinen persoona. Koskinen toimii joukkueenjohtajana Tampereen Pyrinnön minipojissa ja pitää huolen, että pelaajat ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ilman, että tavarat olisivat hukassa.

Kaikki seurat tarvitsevat aulikkeja, onneksi oman pojan joukkueessa sellainen oli.

Kun tamperelainen Aulikki Koskinen kuulee, millaisilla sanoilla hänen aikaansaannoksistansa puhutaan, Tampereen Pyrinnön minipoikien -08:en joukkueenjohtaja jää miltei sanattomaksi.

- Harvoin näin kauniita sanoja saa kuulla, kiitos ilmiantajalle. Tämä on todella mieluinen yllätys minulle, Koskinen toteaa iloisena.

Koskinen eksyi puolivahingossa koripallon pariin 2010-luvun alkupuolella. Hänen tyttärensä kaveri houkutteli perheen esikoisen mukaan koripalloharrastukseen Pirkkalan Viriin. Koripallosta tuli hiljalleen koko perheen harrastus, kun tyttären pikkuveli seurasi siskoaan harjoituksiin, ja osallistui seuran järjestämään pallokouluun.

Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.
Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.

Kun poikia alkoi pyörimään hallilla tarpeeksi, Pirkkalan Viriin perustettiin supermikropoikien joukkue, jossa Koskisen kuopus aloitti koripalloharrastuksen.

- Minua pyydettiin joukkueenjohtajaksi ja lupauduin tehtävään yhdeksi syksyksi. Toimintaan tuli uuden joukkueen myötä paljon uusia vanhempia mukaan. Tunsin seuran toimintatavat ja ihmiset, joten tehtävään oli helppo ryhtyä. Vaikka tehtävän piti olla vain syksyn mittainen, samalla tiellä tässä vieläkin ollaan, Koskinen naurahtaa.

Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

Koskinen otti uudet harrastajat siipiensä alle ja löysi kaikille vanhemmille sopivat roolit tukeakseen poikien korisharrastusta. Aulikki ystävällisen päättäväisesti teki heistä kellonkäyttäjiä, pöytäkirjanpitäjiä ja buffetinhoitajia.

Myöhemmin, poikien kasvaessa, he siirtyivät Pyrintöön. Koskinen siirtyi mukana Pirkanmaan suurimpaan koripalloseuraan.

 

Joukkueenjohtajan iso tehtävänkuva

Joukkueenjohtajan tehtävät ovat joukkueille kultaakin arvokkaampia. Työlistalla on muun muassa sarjailmoittautumiset, peliasut, kuljetukset, buffet-vuorojen organisointi, toimitsijoiden järjestäminen, turnauksiin ilmoittautumiset, rahan kerääminen vanhemmilta, asioiden tiedottaminen vanhemmille… Lista on pitkä.

- Virin aikoina pesin poikien peliasut, etteivät pojat hukkaa niitä. Nyt pojat ovat kasvaneet, ja samalla työnkuva on myös muuttunut, Koskinen toteaa.

- Kyllä tässä erinäisiä tunteja menee. Kun vien poikani harjoituksiin, en tule siinä välissä kotiin, vaan otan läppärin mukaan ja hoidan treenien ajan joukkueen asioita. Olen huomannut, että muille vanhemmille se on hyvä, että he näkevät joukkueenjohtajaa usein.

Koskisen mukaan kyseessä ei ole pelkkä poikien harrastus, vaan yhtä lailla heidän vanhempiensa yhteinen harrastus. Kun homma toimii ja viestit liikkuvat joukkueen ja vanhempien välillä, osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä.

- Virin aikoina oli siinä mielessä helpompaa, kun pojat olivat niin pieniä. Silloin kaikki vanhemmat halusivat olla mukana seuraamassa, miten omilla lapsilla menee. Pelipaikoilla oli kaikilla vanhemmat mukana, nykyään peleihin mennään yhteiskuljetuksilla tai busseilla, Koskinen avaa.

Pyrintö on yksi Suomen suurimmista seuroista. Se näkyy myös joukkueenjohtajan työssä.

- Virissä asioita tehtiin maalaisjärjellä ja valmentajalta kyseltiin enemmän. Pyrinnössä esimerkiksi on omat buffeteista vastaavat henkilöt ja toiminta on joukkueenjohtajan näkökulmasta keskitetysti ohjattua toimintaa, joten itse saan keskittyä enemmän joukkueen asioihin, Koskinen kokee.

Poikien kasvaessa Koskien ei ole enää tarvinnut ”paimentaa” poikia.

  - Nykyään on helpompaa. Enää puolet tavaroista on hukassa. Koko ajan mennään enemmän siihen suuntaan, että kaikilla on tavaroita sama määrä kuin tullessa peliin tai harjoituksiin, Koskinen naurahtaa.

 

Kiire unohtuu, kun lapset nauttivat

Koskinen myöntää, että kiirettä pitää. Pojan koripalloharrastus ja omat joukkueenjohtajan tehtävät pitävät kiireisenä. Kun perhe on koriksesta vapaalla, tyttären jalkapalloharrastus täyttää kalenterin niinä arki-iltoina.

- Olemme lisäksi tyttären kanssa talkoolistalla ja olimme yleisurheilun SM-halleissa kahvipisteellä palvelemassa. Voisi sanoa, että toimenkuvani on kasvanut vuosien saatossa. Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

- Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä. Muuten sitä varmaan vaan istuisi illat kotona. Vaikka vapaa-aika onkin kortilla, tämä on mielenkiintoista ja kivaa hommaa kaikkinensa.

Koskinen on iloissaan saamastaan huomionosoituksesta.

- Valinta kuukauden korissydämeksi lämmittää mieltäni ihan suunnattomasti.

 

Voit ilmiantaa Kuukauden korissydämeksi henkilöä tämän linkin kautta.

 
30.4.2020 17:38 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #4: Pekka Paulomäelle karkkilalainen koripallo on kaikki kaikessa

Pekka Paulomäki on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan neljäs persoona. Hän on kiitollinen karkkilalaiselle koripalloyhteisölle, joka nosti hänet takaisin jaloilleen.

31.3.2020 18:24 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #3: Tapio Riutta huoltaa pelaajia, mutta myös omaa mieltään koripallon kautta

Tapio ”Tapsa” Riutta on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan kolmas persoona. Kataja Basketin huoltajana vapaa-aikaansa viettävälle Riutalle koripallo on henkireikä, jonka merkitys on hänelle korvaamaton.

31.1.2020 11:15 Haastattelu

Kuukauden korissydän #1: Harri Vallilalle kuvattu ilo on jaettu ilo

Harri Vallila on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan ensimmäinen persoona. Vallila on vuosikymmenen ajan ollut kameransa kanssa vangitsemassa peli-ilmeitä kuvien muodossa sarjatasosta riippumatta.

8.4.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen ja Edon Maxhuni taistelevat Viron ja Latvian yhteisliigan voitosta

Viron ja Latvian yhteisliigan runkosarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna ja sarjan kausi huipentuu loppuviikosta pelattavaan lopputurnaukseen. Alexander Madsenin VEF Riika selvisi suoraan välieriin voitettuaan Latvian lohkon ja Viron lohkossa toiseksi sijoittunut Edon Maxhunin Pärnu kohtaa puolivälierässä latvialaisen BK Ogren.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

7.4.2021 13:33 Seurauutinen

Seurauutisia #52: Uusi lasten ja nuorten liikkumissuositus: Monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikkumista vähintään tunti päivässä

Kaikille 7-17-vuotiaille suositellaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikkumista vähintään 60 minuuttia päivässä yksilölle sopivalla tavalla, ikä huomioiden selviää Opetus- ja kulttuuriministeriön uudessa suosituksessa.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

30.3.2021 18:47 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikon joukkue luottavaisena Itävallan pudotuspeleihin

Itävallan liigassa pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona ja Anton Mirolybovin sekä Aleksi Koskinen valmentama ja Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

19.3.2021 07:32 Seurauutinen

Seurauutinen #51: Olympiakomitea järjestää yhdessä Paltan kanssa kaksi työehtosopimuskoulutusta urheiluseuroille

Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n ja Olympiakomitean yhteisiä koulutuksia järjestetään kaksi kappaletta. Kouluttajana toimii Terhi Salonpää. Koulutus on suunnattu seuroille, jotka toimivat työnantajana.

6.3.2021 11:34 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaiskolmikko jahtaa Itävallan cupin voittoa – ”Cup on täällä tosi iso”

Itävallan cupin mestaruus ratkaistaan sunnuntaina, kun Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden kohtaa finaalissa Oberwart Gunners.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

3.2.2021 08:14 Susiladies

Susiladies-veteraani Linda-Lotta Lehtoranta: ”Nälkä kasvaa syödessä”

Lähes vuosikymmen sitten Susiladies-debyyttinsä tehnyt kotkalaisen koripallokoulun kasvatti Linda-Lotta Lehtoranta, 29, on omaksunut lennosta maajoukkueen kokeneimman pelaajan roolin niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin. Marraskuun Portugali-voitto oli Lehtorannan mukaan selkäranka, jonka varaan nuori joukkue rakentaa helmikuun karsintahuipennuksen.

1.2.2021 09:15 Susiladies

Anniina Äijänen: ”Kansainvälisiä voittoja ei voi pitää itsestäänselvyytenä”

Susiladiesin Anniina Äijänen, 25, on yksi niistä Suomen runkopelaajista, joille Portugalissa järjestettävä EM-karsintakupla on toinen laatuaan. Haastattelussa Äijänen käy lävitse edellistä EM-karsintakuplaa ja antaa katsauksena viikon otteluihin Belgiaa ja Ukrainaa vastaan.

25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

15.1.2021 08:25 Seurauutinen

Seurauutisia #50: Tapiolan Honka on nyt myös aikuisten seuratoiminnan Tähtiseura

Espoolaisseuralle myönnettiin 13.1. punainen aikuisten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta aikuisten liikunnan seuratoiminnasta. Hongasta tuli ensimmäinen koripalloseura, jolla on status niin lasten ja nuorten sekä aikuisten puolella.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

23.12.2020 12:15 Korisliiga

Jussi Laakso on tyytyväinen joukkueen alkukauteen, yleinen tilanne kuitenkin huolestuttaa mestarivalmentajaa

Sarjajohtaja Helsinki Seagulls on marssinut alkukaudella voitosta voittoon. Korisliigassa on nähty paljon uusia piristysruiskeita, mutta poikkeustilanne ja sen tuomat vaikutukset etenkin harrastustoimintaan vetävät Laakson mielen kuitenkin mietteliääksi.

Näytä lisää vastaavia