Kuukauden korissydän #2: Aulikki Koskinen pitää huolen minipojistaan!

9.3.2020 14:11 Aulikki Koskinen on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan toinen persoona. Koskinen toimii joukkueenjohtajana Tampereen Pyrinnön minipojissa ja pitää huolen, että pelaajat ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ilman, että tavarat olisivat hukassa.

Kaikki seurat tarvitsevat aulikkeja, onneksi oman pojan joukkueessa sellainen oli.

Kun tamperelainen Aulikki Koskinen kuulee, millaisilla sanoilla hänen aikaansaannoksistansa puhutaan, Tampereen Pyrinnön minipoikien -08:en joukkueenjohtaja jää miltei sanattomaksi.

- Harvoin näin kauniita sanoja saa kuulla, kiitos ilmiantajalle. Tämä on todella mieluinen yllätys minulle, Koskinen toteaa iloisena.

Koskinen eksyi puolivahingossa koripallon pariin 2010-luvun alkupuolella. Hänen tyttärensä kaveri houkutteli perheen esikoisen mukaan koripalloharrastukseen Pirkkalan Viriin. Koripallosta tuli hiljalleen koko perheen harrastus, kun tyttären pikkuveli seurasi siskoaan harjoituksiin, ja osallistui seuran järjestämään pallokouluun.

Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.
Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.

Kun poikia alkoi pyörimään hallilla tarpeeksi, Pirkkalan Viriin perustettiin supermikropoikien joukkue, jossa Koskisen kuopus aloitti koripalloharrastuksen.

- Minua pyydettiin joukkueenjohtajaksi ja lupauduin tehtävään yhdeksi syksyksi. Toimintaan tuli uuden joukkueen myötä paljon uusia vanhempia mukaan. Tunsin seuran toimintatavat ja ihmiset, joten tehtävään oli helppo ryhtyä. Vaikka tehtävän piti olla vain syksyn mittainen, samalla tiellä tässä vieläkin ollaan, Koskinen naurahtaa.

Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

Koskinen otti uudet harrastajat siipiensä alle ja löysi kaikille vanhemmille sopivat roolit tukeakseen poikien korisharrastusta. Aulikki ystävällisen päättäväisesti teki heistä kellonkäyttäjiä, pöytäkirjanpitäjiä ja buffetinhoitajia.

Myöhemmin, poikien kasvaessa, he siirtyivät Pyrintöön. Koskinen siirtyi mukana Pirkanmaan suurimpaan koripalloseuraan.

 

Joukkueenjohtajan iso tehtävänkuva

Joukkueenjohtajan tehtävät ovat joukkueille kultaakin arvokkaampia. Työlistalla on muun muassa sarjailmoittautumiset, peliasut, kuljetukset, buffet-vuorojen organisointi, toimitsijoiden järjestäminen, turnauksiin ilmoittautumiset, rahan kerääminen vanhemmilta, asioiden tiedottaminen vanhemmille… Lista on pitkä.

- Virin aikoina pesin poikien peliasut, etteivät pojat hukkaa niitä. Nyt pojat ovat kasvaneet, ja samalla työnkuva on myös muuttunut, Koskinen toteaa.

- Kyllä tässä erinäisiä tunteja menee. Kun vien poikani harjoituksiin, en tule siinä välissä kotiin, vaan otan läppärin mukaan ja hoidan treenien ajan joukkueen asioita. Olen huomannut, että muille vanhemmille se on hyvä, että he näkevät joukkueenjohtajaa usein.

Koskisen mukaan kyseessä ei ole pelkkä poikien harrastus, vaan yhtä lailla heidän vanhempiensa yhteinen harrastus. Kun homma toimii ja viestit liikkuvat joukkueen ja vanhempien välillä, osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä.

- Virin aikoina oli siinä mielessä helpompaa, kun pojat olivat niin pieniä. Silloin kaikki vanhemmat halusivat olla mukana seuraamassa, miten omilla lapsilla menee. Pelipaikoilla oli kaikilla vanhemmat mukana, nykyään peleihin mennään yhteiskuljetuksilla tai busseilla, Koskinen avaa.

Pyrintö on yksi Suomen suurimmista seuroista. Se näkyy myös joukkueenjohtajan työssä.

- Virissä asioita tehtiin maalaisjärjellä ja valmentajalta kyseltiin enemmän. Pyrinnössä esimerkiksi on omat buffeteista vastaavat henkilöt ja toiminta on joukkueenjohtajan näkökulmasta keskitetysti ohjattua toimintaa, joten itse saan keskittyä enemmän joukkueen asioihin, Koskinen kokee.

Poikien kasvaessa Koskien ei ole enää tarvinnut ”paimentaa” poikia.

  - Nykyään on helpompaa. Enää puolet tavaroista on hukassa. Koko ajan mennään enemmän siihen suuntaan, että kaikilla on tavaroita sama määrä kuin tullessa peliin tai harjoituksiin, Koskinen naurahtaa.

 

Kiire unohtuu, kun lapset nauttivat

Koskinen myöntää, että kiirettä pitää. Pojan koripalloharrastus ja omat joukkueenjohtajan tehtävät pitävät kiireisenä. Kun perhe on koriksesta vapaalla, tyttären jalkapalloharrastus täyttää kalenterin niinä arki-iltoina.

- Olemme lisäksi tyttären kanssa talkoolistalla ja olimme yleisurheilun SM-halleissa kahvipisteellä palvelemassa. Voisi sanoa, että toimenkuvani on kasvanut vuosien saatossa. Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

- Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä. Muuten sitä varmaan vaan istuisi illat kotona. Vaikka vapaa-aika onkin kortilla, tämä on mielenkiintoista ja kivaa hommaa kaikkinensa.

Koskinen on iloissaan saamastaan huomionosoituksesta.

- Valinta kuukauden korissydämeksi lämmittää mieltäni ihan suunnattomasti.

 

Voit ilmiantaa Kuukauden korissydämeksi henkilöä tämän linkin kautta.

 
30.4.2020 17:38 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #4: Pekka Paulomäelle karkkilalainen koripallo on kaikki kaikessa

Pekka Paulomäki on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan neljäs persoona. Hän on kiitollinen karkkilalaiselle koripalloyhteisölle, joka nosti hänet takaisin jaloilleen.

31.3.2020 18:24 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #3: Tapio Riutta huoltaa pelaajia, mutta myös omaa mieltään koripallon kautta

Tapio ”Tapsa” Riutta on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan kolmas persoona. Kataja Basketin huoltajana vapaa-aikaansa viettävälle Riutalle koripallo on henkireikä, jonka merkitys on hänelle korvaamaton.

31.1.2020 11:15 Haastattelu

Kuukauden korissydän #1: Harri Vallilalle kuvattu ilo on jaettu ilo

Harri Vallila on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan ensimmäinen persoona. Vallila on vuosikymmenen ajan ollut kameransa kanssa vangitsemassa peli-ilmeitä kuvien muodossa sarjatasosta riippumatta.

26.11.2020 10:34 Susijengi

Elias Valtonen: ”Näitä matseja varten on pitkään treenattu”

Elias Valtosen, 21, ensiesiintymisestä Susijengi-ympyröissä on kohta jo kaksi vuotta, mutta virallista arvokisa- tai arvokisakarsintaottelua ei Euran Veivin kasvatti ole vielä ansioluetteloonsa kirjannut. Viime kesän Viro-otteluissa taitojaan väläytelleen Valtosen katse onkin nyt tiiviisti EM-karsintojen Georgia- ja Serbia-mittelöissä.

25.11.2020 10:45 Susijengi

Max Besselink: ”Olin tosi yllättynyt maajoukkuekutsusta”

Yksi kesä voi tehdä ihmeitä. Saatuaan kutsun ensimmäiseen Susijengin Open Gym -leiritykseensä kesällä 2020 Max Besselink päätti tunnustella, olisiko hänestä harjoittelemaan maan parhaiden pelaajien kanssa. Kesä jälkeen Besselink otti evoluutioloikan pelaajana, löi läpi Korisliigassa ja ansaitsi kutsun Susijengin EM-karsintaleiritykseen.

24.11.2020 12:00 Susijengi

Matti Nuutinen: ”Pidetään huoli, että vastustaja saa tehdä ylitöitä”

Susijengi lähtee marraskuun EM-karsintakuplaan Georgian ja Serbian jättikokoisia joukkueita vastaan tutusta pienen ja aggressiivisen joukkueen asemasta. Susijengin puolustuksen monitoimikoneeksi vuosien varrella kasvanut Matti Nuutinen, 30, uskoo omiensa kykyyn tehdä EM-karsintavastustajien elämä hankalaksi.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

16.11.2020 11:44 Susiladies

Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen: ”Olemme oikealla tiellä”

Susiladies voitti viime viikonloppuna ensimmäisen EM-karsintaottelunsa kuuteen vuoteen. Päävalmentaja Pekka Salminen nostaa hattua koko suomalaiselle koripalloyhteisölle ja sanoo, että suomalainen nais- ja tyttökoripallo on oikealla tiellä.

16.11.2020 10:00 Seurauutinen

Seurauutisia #48: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2021 haku on käynnissä 13.11.-18.12.2020. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

11.11.2020 08:43 Susiladies

Susiladies-debytantti Henna Sandvik: “Kesän treenit antoi tosi paljon”

Susiladies on matkustanut Portugaliin tähtäimessään ensimmäinen voitto vuosien 2020–21 EM-karsinnoissa. Aikuisten maaotteludebyyttiään kärkkyvä Tapiolan Hongan nuori komeetta Henna Sandvik, 17, uskoo vahvistavansa Susiladiesin pelitapaa omilla luontaisilla vahvuuksillaan.

10.11.2020 15:30 Susiladies

Äärimmäisen atleettinen Alina Iagupova on Ukrainan syömähammas

Susiladiesin torstain vastustajana EM-karsinnoissa on Ukraina, jonka tähtipelaaja on 28-vuotias Euroliigan hallitseva MVP, Alina Iagupova. Päävalmentaja Pekka Salminen ja takakentän taituri Lotta-Maj Lahtinen nostavat yhdeksi pelin ratkaisevaksi tekijäksi Iagupovan pysäyttämisen.

9.11.2020 15:46 Susiladies

Susiladiesin Sofia Pelander puhkuu intoa EM-karsintakuplassa

Eilen Portugalin EM-karsintakuplaan saapunut Sofia Pelander, 28, kertoo kuplan tunnelmapaloista yhden päivän kokemuksella, Susiladiesin vastustajista Ukrainasta ja Portugalista sekä omasta paluustaan joukkueeseen vuoden mittaisen tauon jälkeen.

7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

14.10.2020 16:12 Miesten I divisioona A

”Näyttää todella laadukkaalta” – Divisioona A vilisee Korisliiga-konkareita

Miesten Divisioona A:n ensimmäiset ottelut pelataan jo torstaina ja todenteolla sarja pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Sarjaennakossa käydään lävitse tulevaa kautta Jyväskylä Basketball Academyn näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

13.10.2020 10:15 Miesten I divisioona B

Divisioona B pyörähtää käyntiin, Karkkilasta kajahtaa taas kerran

Divisioona B käynnistyy tällä viikolla ja viikonlopun jälkeen jokainen joukkue on saanut tulikasteensa kauteen 2020/21. Sarjaennakossa käydään alkavaa kautta lävitse piskuisen Karkkilan näkökulmasta asiantuntijanaan päävalmentaja Kimmo Tolvanen.

Näytä lisää vastaavia