Kuukauden korissydän #2: Aulikki Koskinen pitää huolen minipojistaan!

9.3.2020 14:11 Aulikki Koskinen on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan toinen persoona. Koskinen toimii joukkueenjohtajana Tampereen Pyrinnön minipojissa ja pitää huolen, että pelaajat ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ilman, että tavarat olisivat hukassa.

Kaikki seurat tarvitsevat aulikkeja, onneksi oman pojan joukkueessa sellainen oli.

Kun tamperelainen Aulikki Koskinen kuulee, millaisilla sanoilla hänen aikaansaannoksistansa puhutaan, Tampereen Pyrinnön minipoikien -08:en joukkueenjohtaja jää miltei sanattomaksi.

- Harvoin näin kauniita sanoja saa kuulla, kiitos ilmiantajalle. Tämä on todella mieluinen yllätys minulle, Koskinen toteaa iloisena.

Koskinen eksyi puolivahingossa koripallon pariin 2010-luvun alkupuolella. Hänen tyttärensä kaveri houkutteli perheen esikoisen mukaan koripalloharrastukseen Pirkkalan Viriin. Koripallosta tuli hiljalleen koko perheen harrastus, kun tyttären pikkuveli seurasi siskoaan harjoituksiin, ja osallistui seuran järjestämään pallokouluun.

Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.
Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.

Kun poikia alkoi pyörimään hallilla tarpeeksi, Pirkkalan Viriin perustettiin supermikropoikien joukkue, jossa Koskisen kuopus aloitti koripalloharrastuksen.

- Minua pyydettiin joukkueenjohtajaksi ja lupauduin tehtävään yhdeksi syksyksi. Toimintaan tuli uuden joukkueen myötä paljon uusia vanhempia mukaan. Tunsin seuran toimintatavat ja ihmiset, joten tehtävään oli helppo ryhtyä. Vaikka tehtävän piti olla vain syksyn mittainen, samalla tiellä tässä vieläkin ollaan, Koskinen naurahtaa.

Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

Koskinen otti uudet harrastajat siipiensä alle ja löysi kaikille vanhemmille sopivat roolit tukeakseen poikien korisharrastusta. Aulikki ystävällisen päättäväisesti teki heistä kellonkäyttäjiä, pöytäkirjanpitäjiä ja buffetinhoitajia.

Myöhemmin, poikien kasvaessa, he siirtyivät Pyrintöön. Koskinen siirtyi mukana Pirkanmaan suurimpaan koripalloseuraan.

 

Joukkueenjohtajan iso tehtävänkuva

Joukkueenjohtajan tehtävät ovat joukkueille kultaakin arvokkaampia. Työlistalla on muun muassa sarjailmoittautumiset, peliasut, kuljetukset, buffet-vuorojen organisointi, toimitsijoiden järjestäminen, turnauksiin ilmoittautumiset, rahan kerääminen vanhemmilta, asioiden tiedottaminen vanhemmille… Lista on pitkä.

- Virin aikoina pesin poikien peliasut, etteivät pojat hukkaa niitä. Nyt pojat ovat kasvaneet, ja samalla työnkuva on myös muuttunut, Koskinen toteaa.

- Kyllä tässä erinäisiä tunteja menee. Kun vien poikani harjoituksiin, en tule siinä välissä kotiin, vaan otan läppärin mukaan ja hoidan treenien ajan joukkueen asioita. Olen huomannut, että muille vanhemmille se on hyvä, että he näkevät joukkueenjohtajaa usein.

Koskisen mukaan kyseessä ei ole pelkkä poikien harrastus, vaan yhtä lailla heidän vanhempiensa yhteinen harrastus. Kun homma toimii ja viestit liikkuvat joukkueen ja vanhempien välillä, osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä.

- Virin aikoina oli siinä mielessä helpompaa, kun pojat olivat niin pieniä. Silloin kaikki vanhemmat halusivat olla mukana seuraamassa, miten omilla lapsilla menee. Pelipaikoilla oli kaikilla vanhemmat mukana, nykyään peleihin mennään yhteiskuljetuksilla tai busseilla, Koskinen avaa.

Pyrintö on yksi Suomen suurimmista seuroista. Se näkyy myös joukkueenjohtajan työssä.

- Virissä asioita tehtiin maalaisjärjellä ja valmentajalta kyseltiin enemmän. Pyrinnössä esimerkiksi on omat buffeteista vastaavat henkilöt ja toiminta on joukkueenjohtajan näkökulmasta keskitetysti ohjattua toimintaa, joten itse saan keskittyä enemmän joukkueen asioihin, Koskinen kokee.

Poikien kasvaessa Koskien ei ole enää tarvinnut ”paimentaa” poikia.

  - Nykyään on helpompaa. Enää puolet tavaroista on hukassa. Koko ajan mennään enemmän siihen suuntaan, että kaikilla on tavaroita sama määrä kuin tullessa peliin tai harjoituksiin, Koskinen naurahtaa.

 

Kiire unohtuu, kun lapset nauttivat

Koskinen myöntää, että kiirettä pitää. Pojan koripalloharrastus ja omat joukkueenjohtajan tehtävät pitävät kiireisenä. Kun perhe on koriksesta vapaalla, tyttären jalkapalloharrastus täyttää kalenterin niinä arki-iltoina.

- Olemme lisäksi tyttären kanssa talkoolistalla ja olimme yleisurheilun SM-halleissa kahvipisteellä palvelemassa. Voisi sanoa, että toimenkuvani on kasvanut vuosien saatossa. Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

- Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä. Muuten sitä varmaan vaan istuisi illat kotona. Vaikka vapaa-aika onkin kortilla, tämä on mielenkiintoista ja kivaa hommaa kaikkinensa.

Koskinen on iloissaan saamastaan huomionosoituksesta.

- Valinta kuukauden korissydämeksi lämmittää mieltäni ihan suunnattomasti.

 

Voit ilmiantaa Kuukauden korissydämeksi henkilöä tämän linkin kautta.

 
30.4.2020 17:38 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #4: Pekka Paulomäelle karkkilalainen koripallo on kaikki kaikessa

Pekka Paulomäki on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan neljäs persoona. Hän on kiitollinen karkkilalaiselle koripalloyhteisölle, joka nosti hänet takaisin jaloilleen.

31.3.2020 18:24 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #3: Tapio Riutta huoltaa pelaajia, mutta myös omaa mieltään koripallon kautta

Tapio ”Tapsa” Riutta on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan kolmas persoona. Kataja Basketin huoltajana vapaa-aikaansa viettävälle Riutalle koripallo on henkireikä, jonka merkitys on hänelle korvaamaton.

31.1.2020 11:15 Haastattelu

Kuukauden korissydän #1: Harri Vallilalle kuvattu ilo on jaettu ilo

Harri Vallila on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan ensimmäinen persoona. Vallila on vuosikymmenen ajan ollut kameransa kanssa vangitsemassa peli-ilmeitä kuvien muodossa sarjatasosta riippumatta.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

31.7.2020 12:40 Susijengi

Kapteeni Shawn Huff: ”Meillä on laajin ja kovatasoisin pelaajamateriaali koskaan”

Kesän 2020 Open Gym-sessioihin ahkerasti osallistunut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 36, istahti tällä viikolla kentän laidalle todistamaan keski-iältään 22,5-vuotiaan Susijengin kahta voittoa Virossa. Jo 200 A-maaottelua pelannut Huff pitää kehityksen suuntana erinomaisena ja odottaa, että Viron peitonneista pelaajista löytyy taitoa ja tuoretta jalkaa myös tuleviin EM-karsintoihin.

31.7.2020 10:31 Seurauutinen

Seurauutisia #42: Pikkusudet-koriskoulut valtaavat jälleen koko Suomen

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2020-2021. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja.

29.7.2020 12:17 Susijengi

Susijengin tulokasviisikko uskoo vahvuuksiinsa

Päävalmentaja Henrik Dettmann nimesi Viro-maaotteluihin valmistautuvan 14 pelaajan ryhmään peräti viisi Susijengin ensikertalaista. Susijengi-debytantit Daniel Dolenc, Tuukka Jaakkola, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen ja Touko Tainamo uskovat kykyynsä auttaa joukkuetta.

27.7.2020 16:49 Susijengi

Mikko Koivisto: ”Nuoremmilla kavereilla on tempo valmiiksi selkäytimessä”

Peräti 145 A-maaottelun ja 731 maaottelupisteen veteraani Mikko Koivisto otti ainoana arvokisoja käyneenä susipelaajana osaa Susijengin Lohjan Kisakallion leiritykseen viime viikolla. Susijengin tulevaisuuden jaosto teki Koivistoon vaikutuksen erityisesti vauhdinpidollaan ja urheilullisuudellaan.

25.7.2020 10:24 Susijengi

Henri Kantonen: ”Ei Suomessa ihan hirveästi ole mun tyylisiä pelaajia”

Tuskin yhdenkään Korisliigan pelaajan tähti on ollut viimeisen parin vuoden aikana yhtä kovassa nousussa kuin ToPo Juniorit-kasvatti Henri Kantosella, 198 cm ja 22 v. Kevään 2018 kehittynein pelaaja ja Suomen mestari, keväällä 2020 yleisöäänestyksessä Korisliigan MVP:ksi valittu Kantonen kärkkyy nyt mahdollisuuttaan lyödä läpi Susijengissä.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

Näytä lisää vastaavia