Kuukauden korissydän #2: Aulikki Koskinen pitää huolen minipojistaan!

9.3.2020 14:11 Aulikki Koskinen on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan toinen persoona. Koskinen toimii joukkueenjohtajana Tampereen Pyrinnön minipojissa ja pitää huolen, että pelaajat ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ilman, että tavarat olisivat hukassa.

Kaikki seurat tarvitsevat aulikkeja, onneksi oman pojan joukkueessa sellainen oli.

Kun tamperelainen Aulikki Koskinen kuulee, millaisilla sanoilla hänen aikaansaannoksistansa puhutaan, Tampereen Pyrinnön minipoikien -08:en joukkueenjohtaja jää miltei sanattomaksi.

- Harvoin näin kauniita sanoja saa kuulla, kiitos ilmiantajalle. Tämä on todella mieluinen yllätys minulle, Koskinen toteaa iloisena.

Koskinen eksyi puolivahingossa koripallon pariin 2010-luvun alkupuolella. Hänen tyttärensä kaveri houkutteli perheen esikoisen mukaan koripalloharrastukseen Pirkkalan Viriin. Koripallosta tuli hiljalleen koko perheen harrastus, kun tyttären pikkuveli seurasi siskoaan harjoituksiin, ja osallistui seuran järjestämään pallokouluun.

Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.
Aulikki Koskinen oli viikonloppuna huolehtimassa katsojien makuhermoista.

Kun poikia alkoi pyörimään hallilla tarpeeksi, Pirkkalan Viriin perustettiin supermikropoikien joukkue, jossa Koskisen kuopus aloitti koripalloharrastuksen.

- Minua pyydettiin joukkueenjohtajaksi ja lupauduin tehtävään yhdeksi syksyksi. Toimintaan tuli uuden joukkueen myötä paljon uusia vanhempia mukaan. Tunsin seuran toimintatavat ja ihmiset, joten tehtävään oli helppo ryhtyä. Vaikka tehtävän piti olla vain syksyn mittainen, samalla tiellä tässä vieläkin ollaan, Koskinen naurahtaa.

Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

Koskinen otti uudet harrastajat siipiensä alle ja löysi kaikille vanhemmille sopivat roolit tukeakseen poikien korisharrastusta. Aulikki ystävällisen päättäväisesti teki heistä kellonkäyttäjiä, pöytäkirjanpitäjiä ja buffetinhoitajia.

Myöhemmin, poikien kasvaessa, he siirtyivät Pyrintöön. Koskinen siirtyi mukana Pirkanmaan suurimpaan koripalloseuraan.

 

Joukkueenjohtajan iso tehtävänkuva

Joukkueenjohtajan tehtävät ovat joukkueille kultaakin arvokkaampia. Työlistalla on muun muassa sarjailmoittautumiset, peliasut, kuljetukset, buffet-vuorojen organisointi, toimitsijoiden järjestäminen, turnauksiin ilmoittautumiset, rahan kerääminen vanhemmilta, asioiden tiedottaminen vanhemmille… Lista on pitkä.

- Virin aikoina pesin poikien peliasut, etteivät pojat hukkaa niitä. Nyt pojat ovat kasvaneet, ja samalla työnkuva on myös muuttunut, Koskinen toteaa.

- Kyllä tässä erinäisiä tunteja menee. Kun vien poikani harjoituksiin, en tule siinä välissä kotiin, vaan otan läppärin mukaan ja hoidan treenien ajan joukkueen asioita. Olen huomannut, että muille vanhemmille se on hyvä, että he näkevät joukkueenjohtajaa usein.

Koskisen mukaan kyseessä ei ole pelkkä poikien harrastus, vaan yhtä lailla heidän vanhempiensa yhteinen harrastus. Kun homma toimii ja viestit liikkuvat joukkueen ja vanhempien välillä, osapuolet pysyvät tyytyväisinä.

Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä.

- Virin aikoina oli siinä mielessä helpompaa, kun pojat olivat niin pieniä. Silloin kaikki vanhemmat halusivat olla mukana seuraamassa, miten omilla lapsilla menee. Pelipaikoilla oli kaikilla vanhemmat mukana, nykyään peleihin mennään yhteiskuljetuksilla tai busseilla, Koskinen avaa.

Pyrintö on yksi Suomen suurimmista seuroista. Se näkyy myös joukkueenjohtajan työssä.

- Virissä asioita tehtiin maalaisjärjellä ja valmentajalta kyseltiin enemmän. Pyrinnössä esimerkiksi on omat buffeteista vastaavat henkilöt ja toiminta on joukkueenjohtajan näkökulmasta keskitetysti ohjattua toimintaa, joten itse saan keskittyä enemmän joukkueen asioihin, Koskinen kokee.

Poikien kasvaessa Koskien ei ole enää tarvinnut ”paimentaa” poikia.

  - Nykyään on helpompaa. Enää puolet tavaroista on hukassa. Koko ajan mennään enemmän siihen suuntaan, että kaikilla on tavaroita sama määrä kuin tullessa peliin tai harjoituksiin, Koskinen naurahtaa.

 

Kiire unohtuu, kun lapset nauttivat

Koskinen myöntää, että kiirettä pitää. Pojan koripalloharrastus ja omat joukkueenjohtajan tehtävät pitävät kiireisenä. Kun perhe on koriksesta vapaalla, tyttären jalkapalloharrastus täyttää kalenterin niinä arki-iltoina.

- Olemme lisäksi tyttären kanssa talkoolistalla ja olimme yleisurheilun SM-halleissa kahvipisteellä palvelemassa. Voisi sanoa, että toimenkuvani on kasvanut vuosien saatossa. Nautin, kun saan salissa seurata poikien harjoittelua.

- Olen saanut paljon uusia ystäviä lasten harrastuksien kautta jo Pirkkalan Virin ajoilta, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä. Muuten sitä varmaan vaan istuisi illat kotona. Vaikka vapaa-aika onkin kortilla, tämä on mielenkiintoista ja kivaa hommaa kaikkinensa.

Koskinen on iloissaan saamastaan huomionosoituksesta.

- Valinta kuukauden korissydämeksi lämmittää mieltäni ihan suunnattomasti.

 

Voit ilmiantaa Kuukauden korissydämeksi henkilöä tämän linkin kautta.

 
30.4.2020 17:38 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #4: Pekka Paulomäelle karkkilalainen koripallo on kaikki kaikessa

Pekka Paulomäki on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan neljäs persoona. Hän on kiitollinen karkkilalaiselle koripalloyhteisölle, joka nosti hänet takaisin jaloilleen.

31.3.2020 18:24 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #3: Tapio Riutta huoltaa pelaajia, mutta myös omaa mieltään koripallon kautta

Tapio ”Tapsa” Riutta on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan kolmas persoona. Kataja Basketin huoltajana vapaa-aikaansa viettävälle Riutalle koripallo on henkireikä, jonka merkitys on hänelle korvaamaton.

31.1.2020 11:15 Haastattelu

Kuukauden korissydän #1: Harri Vallilalle kuvattu ilo on jaettu ilo

Harri Vallila on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan ensimmäinen persoona. Vallila on vuosikymmenen ajan ollut kameransa kanssa vangitsemassa peli-ilmeitä kuvien muodossa sarjatasosta riippumatta.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

8.4.2024 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #84: Koripalloperheessä uusia Tähtiseura-tunnustuksia

Raholan Pyrkivälle ja Äänekosken Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Tähtimerkin saaneita seuroja on nyt kaikkiaan 16.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

Näytä lisää vastaavia