Kuukauden korissydän #4: Pekka Paulomäelle karkkilalainen koripallo on kaikki kaikessa

30.4.2020 17:38 Pekka Paulomäki on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan neljäs persoona. Hän on kiitollinen karkkilalaiselle koripalloyhteisölle, joka nosti hänet takaisin jaloilleen.

Vaikka ikää on vasta 29 vuotta, Pekka Paulomäki on ehtinyt toimia koriksen parissa roolissa jos toisessakin. Kun Paulomäki kerhoikäisenä meni Karkkilan Urheilijoiden kerhon satukorikseen, alkoi laji viedä nuorta poikaa mukanaan. Pian tie vei mikropoikiin ja sitä kautta aika alkoi kulua Karkkilan liikuntahallilla.

- Peruskoulun jälkeen lopetin pelaamisen ja olin muutaman vuoden kokonaan pois koriksen parista. Sitten aloitin valmentamaan yhtä joukkuetta ja myös tuomaroimaan pelejä, Paulomäki kertoo.

Kaupungin ylpeys, Team Componenta pelasi samoihin aikoihin Korisliigassa. Paulomäki järjesti seuralle fanibussitoimintaa vieraspeleihin, joka keräsi vierasottelusta toiseen karkkilaisia korisjännäreitä tien päälle.

- Kouluajoilta hienoimpina muistoina on jäänyt mieleen edesmennyt liigavalmentaja Timo Hakamaa, joka valmensi Karkkilassa ja toimi myös peruskoulussa luokanvalvojanani.

- Hakis saattoi tunnin jälkeen huikata, että jää Pekka välitunniksi katsomaan pelaajia. Silloin Hakamaan koneella pyörivät John Fordin ja Chris Davisin videot, jotka lopulta tulivat Karkkilaan pelaamaan ja jopa dominoimaan Korisliigassa.

On hienoa saada antaa seuralle takaisin ja tässä seurassa on mukava olla.

Koulupäivien jälkeen Paulomäki suuntasi hallille seuraamaan edustusjoukkueen harjoituksia. 

- Karkkila on todella kova koriskaupunki. Hakamaa piti hallin ovet aina auki treenien aikaan ja katsomossa saattoi parhaimmillaan olla toistakin sataa paikkakuntalaista seuraamassa harjoituksia.

- Jos Hakamaalla oli paha päivä, vain tietyt pääsivät sisään. Onneksi olin yksi heistä, Paulomäki naurahtaa.

Nuoresta iästään huolimatta Paulomäen tietopankista löytyy huima määrä tietoa pelaajista. Paulomäki on niin sanotusti korisjätkä henkeen ja vereen.

Pekka Paulomäki on edelliset neljä kautta toiminut KaU:n huoltajana. Kuva: Karkkilan Urheilijat
Pekka Paulomäki on edelliset neljä kautta toiminut KaU:n huoltajana. Kuva: Karkkilan Urheilijat

 

Karkkilalaisen koriksen dna

Karkkila on ollut vuosikymmeniä koriskaupunki. Vaikka edellisen kerran kaupungissa oli Korisliiga-joukkue kaudella 2008-09, se ei ole menoa himmentänyt. Viimeiset vuodet kaupungin ylpeys on pelannut I divisioona B:ssä.

Kaupunkilaiset ovat löytäneet sarjatasosta riippumatta hallin lehtereillä. Peleissä käy yli 300 ihmistä ja junnupelit vetävät katsomoihin kaupunkilaisia.

- Koripallo on ykkösjuttu täällä. Tämä yhteisö on mahtava eikä tästä halua olla poissa. Yksi tärkeimmistä asioista on varmasti se, että kaikista tekijöistä pidetään hyvää huolta ja seuraa halutaan tukea, Paulomäki näkee.

KaU käyttää itse tunnistetta #omatpojat. Se ei ole tuulesta temmattua, vaan joukkue on pitkälti vuodesta toiseen rakennettu kaupungin pojista, oman junioriputken käyneistä pelaajista. Paulomäki nostaa esiin nimet Aatu Kivimäki, Hannes Koskinen, Miikka Luosmaa ja Samuli Mäkelä.

Olen todella kiitollinen, että olen saanut kasvaa koriksen parissa. Se on antanut minulle niin paljon.

- Karkkilalaiset pitävät aina huolen omistaan, vaikka he lähtisivätkin muualle. On ollut hienoa seurata Aatu Kivimäen ja Miikka Luosmaan uria Korisliigassa. Karkkilasta lähtee välillä fanibusseja Saloon katsomaan omia poikia Korisliiga-ympyröissä. Voin valehtelematta sanoa, että Salossa on ottelusta toiseen karkkilalaisia hurraamassa Aatulle.

Paulomäki ei kaipaa liiga-aikoja verisesti, vaan toivoo, että mahdolliset sarjanousut tapahtuvat ilman taloudellisia riskinottoja.

- Karkkilassa toimintaa kehitetään jatkuvasti ammattimaisempaan suuntaan. Meillä on nyt hyvä tilanne, Heinäveden valmentajakaksikko (Kimmo Tolvanen ja Kaisa Kosunen) on hienosti kehittäneet pelaajia.

 

Suuri koripallosydän

Vaikka ikimuistoisin hetki on Paulomäelle on A-poikien SM-pronssi keväältä 2016, on korisyhteisöllä yksittäisiä otteluita suurempikin merkitys.

- Karkkila ja koripallo on isoin asia minulle elämässä. Se on antanut minulle niin paljon ja hienoa, että saan antaa takaisin sille.

Viimeiset neljä kautta Paulomäki on toiminut KaU:n huoltajana. Ensimmäisenä vuonna Paulomäen pesukone kotona pyöri kovaa vauhtia, kun treenien pääteeksi hän pesi pelaajien treenikamat. Nyt kaikki tapahtuu hallilla ja vastuukin huoltajana on kasvanut viime vuosina. Samalla hurjasta korisfanista on tullut merkittävä tekijä seuralle.

- En ajattele tätä millään tasolla työnä. On hienoa saada antaa seuralle takaisin ja tässä seurassa on mukava olla. Meillä on niin hyvä henki seurassa ja on hienoa, että pelaajat luottavat minuun. Haluan olla sellainen henkilö, kenelle kaikkien on helppo puhua.

- Minulla on ollut vaikeampia vuosia taustalla. Korisihmiset nostivat minut ylös sieltä ja antoivat ensimmäisen suunnan uuteen elämään, Paulomäki vakavoituu.

- Hallilla on minulle ollut aina ovet auki ja ihmiset siellä ovat pitäneet minusta huolen. He ovat auttaneet minua puhumalla suoraan ja arvostan sitä suuresti. Rakastan tätä niin paljon ja taustalla on yhteisö, jota ulkopaikkakuntalaiset eivät välttämättä voi ymmärtää.

 

Susijengin matkassa vuosikausia

Paulomäki on viettänyt lukuisia tunteja Karkkilan urheiluhallilla. Olympiacosia ja Vassilis Spanoulisista fanittava Paulomäki on joukkueen sisällä tehnyt selväksi, mikä on hänen suosikkijoukkueensa.

- Päävalmentaja Tolvanen on varmasti yksi suurimmista Celtics-faneista. Hän ei arvostanut sitä, kun kerran läpällä menin Cavaliers-paita päällä treeneihin. Tietty keljuilu pitää mielen virkeänä, Paulomäki naurahtaa.

Paulomäki on tuttu näky Susijengin peleissä. Ensimmäiset maajoukkueen fanimatkat tapahtuivat nuorena poikana jo ennen Susijengin nykyistä buumia. Silti yksi asia kirpaisee syvältä vielä tänäkin päivänä.

Hallilla on minulle ollut aina ovet auki ja ihmiset siellä ovat pitäneet minusta huolen.

- Bilbaon MM-kisojen lentokoneen lähtöön oli muutama tunti, mutta kampylobaktreeni vei pojasta voimat. Bilbao vaihtui neljäksi päiväksi Lohjan sairaalan tiputukseen. Silloin itketti paljon ja en ole vieläkään oikein halunnut puhua asiasta. Onneksi EM-kotikisat fanipäädyssä vähän loivensivat tuskaa.

Parhaillaan Paulomäki valmistuu uuteen ammattiin. Viimeiset näyttötyöt nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi ovat takana. Tulevaisuudessa työkuviot tulevat kentän ulkopuolella muuttumaan, mutta koripallo kulkee elämässä silti tärkeimpänä asiana. 

- Olen todella kiitollinen, että olen saanut kasvaa koriksen parissa. Se on antanut minulle niin paljon. Tykkään vahvasti elää mukana peleissä, haluan kannustaa niin fanina kuin antaa kaikkeeni pelaajille huoltajana. 

 

Voit ilmiantaa Kuukauden korissydämeksi henkilöä tämän linkin kautta >

 
31.3.2020 18:24 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #3: Tapio Riutta huoltaa pelaajia, mutta myös omaa mieltään koripallon kautta

Tapio ”Tapsa” Riutta on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan kolmas persoona. Kataja Basketin huoltajana vapaa-aikaansa viettävälle Riutalle koripallo on henkireikä, jonka merkitys on hänelle korvaamaton.

9.3.2020 14:11 Haastattelu

Kuukauden korissydän #2: Aulikki Koskinen pitää huolen minipojistaan!

Aulikki Koskinen on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan toinen persoona. Koskinen toimii joukkueenjohtajana Tampereen Pyrinnön minipojissa ja pitää huolen, että pelaajat ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ilman, että tavarat olisivat hukassa.

31.1.2020 11:15 Haastattelu

Kuukauden korissydän #1: Harri Vallilalle kuvattu ilo on jaettu ilo

Harri Vallila on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan ensimmäinen persoona. Vallila on vuosikymmenen ajan ollut kameransa kanssa vangitsemassa peli-ilmeitä kuvien muodossa sarjatasosta riippumatta.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

2.9.2020 15:09 Seurauutinen

Seurauutisia 44: Koripalloliitto suosittelee Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa kaikille

Koripalloliitto suosittelee Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa mahdollisten tartuntatapausten jäljittämisen helpottamiseksi. Voit ladata maksuttoman sovelluksen älypuhelimesi sovelluskaupasta.

25.8.2020 20:44 Seurauutinen

Seurauutisia #43: Rauma Basketin pelitapahtumien koronaohjeet yleisölle ovat kaikkien seurojen käytössä

Vallitseva koronapandemia vaatii ottelutapahtumiin saapuvilta katsojilta huolellista hygieniaa ja tarkkaavaisuutta. Tärkein ohjenuora on se, että ottelutapahtumiin saavutaan ainoastaan terveenä.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

31.7.2020 12:40 Susijengi

Kapteeni Shawn Huff: ”Meillä on laajin ja kovatasoisin pelaajamateriaali koskaan”

Kesän 2020 Open Gym-sessioihin ahkerasti osallistunut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 36, istahti tällä viikolla kentän laidalle todistamaan keski-iältään 22,5-vuotiaan Susijengin kahta voittoa Virossa. Jo 200 A-maaottelua pelannut Huff pitää kehityksen suuntana erinomaisena ja odottaa, että Viron peitonneista pelaajista löytyy taitoa ja tuoretta jalkaa myös tuleviin EM-karsintoihin.

31.7.2020 10:31 Seurauutinen

Seurauutisia #42: Pikkusudet-koriskoulut valtaavat jälleen koko Suomen

Suomen Koripalloliiton ja K-ryhmän päivittäistavaratoimialan Pikkusudet-yhteistyö jatkuu myös kaudella 2020-2021. Koripalloliitto kannustaa kaikki seurat mukaan Pikkusudet-laumaan ja järjestämään Pikkusudet-koriskouluja.

29.7.2020 12:17 Susijengi

Susijengin tulokasviisikko uskoo vahvuuksiinsa

Päävalmentaja Henrik Dettmann nimesi Viro-maaotteluihin valmistautuvan 14 pelaajan ryhmään peräti viisi Susijengin ensikertalaista. Susijengi-debytantit Daniel Dolenc, Tuukka Jaakkola, Lassi Nikkarinen, Remu Raitanen ja Touko Tainamo uskovat kykyynsä auttaa joukkuetta.

27.7.2020 16:49 Susijengi

Mikko Koivisto: ”Nuoremmilla kavereilla on tempo valmiiksi selkäytimessä”

Peräti 145 A-maaottelun ja 731 maaottelupisteen veteraani Mikko Koivisto otti ainoana arvokisoja käyneenä susipelaajana osaa Susijengin Lohjan Kisakallion leiritykseen viime viikolla. Susijengin tulevaisuuden jaosto teki Koivistoon vaikutuksen erityisesti vauhdinpidollaan ja urheilullisuudellaan.

25.7.2020 10:24 Susijengi

Henri Kantonen: ”Ei Suomessa ihan hirveästi ole mun tyylisiä pelaajia”

Tuskin yhdenkään Korisliigan pelaajan tähti on ollut viimeisen parin vuoden aikana yhtä kovassa nousussa kuin ToPo Juniorit-kasvatti Henri Kantosella, 198 cm ja 22 v. Kevään 2018 kehittynein pelaaja ja Suomen mestari, keväällä 2020 yleisöäänestyksessä Korisliigan MVP:ksi valittu Kantonen kärkkyy nyt mahdollisuuttaan lyödä läpi Susijengissä.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

Näytä lisää vastaavia