Kuukauden korissydän #4: Pekka Paulomäelle karkkilalainen koripallo on kaikki kaikessa

30.4.2020 17:38 Pekka Paulomäki on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan neljäs persoona. Hän on kiitollinen karkkilalaiselle koripalloyhteisölle, joka nosti hänet takaisin jaloilleen.

Vaikka ikää on vasta 29 vuotta, Pekka Paulomäki on ehtinyt toimia koriksen parissa roolissa jos toisessakin. Kun Paulomäki kerhoikäisenä meni Karkkilan Urheilijoiden kerhon satukorikseen, alkoi laji viedä nuorta poikaa mukanaan. Pian tie vei mikropoikiin ja sitä kautta aika alkoi kulua Karkkilan liikuntahallilla.

- Peruskoulun jälkeen lopetin pelaamisen ja olin muutaman vuoden kokonaan pois koriksen parista. Sitten aloitin valmentamaan yhtä joukkuetta ja myös tuomaroimaan pelejä, Paulomäki kertoo.

Kaupungin ylpeys, Team Componenta pelasi samoihin aikoihin Korisliigassa. Paulomäki järjesti seuralle fanibussitoimintaa vieraspeleihin, joka keräsi vierasottelusta toiseen karkkilaisia korisjännäreitä tien päälle.

- Kouluajoilta hienoimpina muistoina on jäänyt mieleen edesmennyt liigavalmentaja Timo Hakamaa, joka valmensi Karkkilassa ja toimi myös peruskoulussa luokanvalvojanani.

- Hakis saattoi tunnin jälkeen huikata, että jää Pekka välitunniksi katsomaan pelaajia. Silloin Hakamaan koneella pyörivät John Fordin ja Chris Davisin videot, jotka lopulta tulivat Karkkilaan pelaamaan ja jopa dominoimaan Korisliigassa.

On hienoa saada antaa seuralle takaisin ja tässä seurassa on mukava olla.

Koulupäivien jälkeen Paulomäki suuntasi hallille seuraamaan edustusjoukkueen harjoituksia. 

- Karkkila on todella kova koriskaupunki. Hakamaa piti hallin ovet aina auki treenien aikaan ja katsomossa saattoi parhaimmillaan olla toistakin sataa paikkakuntalaista seuraamassa harjoituksia.

- Jos Hakamaalla oli paha päivä, vain tietyt pääsivät sisään. Onneksi olin yksi heistä, Paulomäki naurahtaa.

Nuoresta iästään huolimatta Paulomäen tietopankista löytyy huima määrä tietoa pelaajista. Paulomäki on niin sanotusti korisjätkä henkeen ja vereen.

Pekka Paulomäki on edelliset neljä kautta toiminut KaU:n huoltajana. Kuva: Karkkilan Urheilijat
Pekka Paulomäki on edelliset neljä kautta toiminut KaU:n huoltajana. Kuva: Karkkilan Urheilijat

 

Karkkilalaisen koriksen dna

Karkkila on ollut vuosikymmeniä koriskaupunki. Vaikka edellisen kerran kaupungissa oli Korisliiga-joukkue kaudella 2008-09, se ei ole menoa himmentänyt. Viimeiset vuodet kaupungin ylpeys on pelannut I divisioona B:ssä.

Kaupunkilaiset ovat löytäneet sarjatasosta riippumatta hallin lehtereillä. Peleissä käy yli 300 ihmistä ja junnupelit vetävät katsomoihin kaupunkilaisia.

- Koripallo on ykkösjuttu täällä. Tämä yhteisö on mahtava eikä tästä halua olla poissa. Yksi tärkeimmistä asioista on varmasti se, että kaikista tekijöistä pidetään hyvää huolta ja seuraa halutaan tukea, Paulomäki näkee.

KaU käyttää itse tunnistetta #omatpojat. Se ei ole tuulesta temmattua, vaan joukkue on pitkälti vuodesta toiseen rakennettu kaupungin pojista, oman junioriputken käyneistä pelaajista. Paulomäki nostaa esiin nimet Aatu Kivimäki, Hannes Koskinen, Miikka Luosmaa ja Samuli Mäkelä.

Olen todella kiitollinen, että olen saanut kasvaa koriksen parissa. Se on antanut minulle niin paljon.

- Karkkilalaiset pitävät aina huolen omistaan, vaikka he lähtisivätkin muualle. On ollut hienoa seurata Aatu Kivimäen ja Miikka Luosmaan uria Korisliigassa. Karkkilasta lähtee välillä fanibusseja Saloon katsomaan omia poikia Korisliiga-ympyröissä. Voin valehtelematta sanoa, että Salossa on ottelusta toiseen karkkilalaisia hurraamassa Aatulle.

Paulomäki ei kaipaa liiga-aikoja verisesti, vaan toivoo, että mahdolliset sarjanousut tapahtuvat ilman taloudellisia riskinottoja.

- Karkkilassa toimintaa kehitetään jatkuvasti ammattimaisempaan suuntaan. Meillä on nyt hyvä tilanne, Heinäveden valmentajakaksikko (Kimmo Tolvanen ja Kaisa Kosunen) on hienosti kehittäneet pelaajia.

 

Suuri koripallosydän

Vaikka ikimuistoisin hetki on Paulomäelle on A-poikien SM-pronssi keväältä 2016, on korisyhteisöllä yksittäisiä otteluita suurempikin merkitys.

- Karkkila ja koripallo on isoin asia minulle elämässä. Se on antanut minulle niin paljon ja hienoa, että saan antaa takaisin sille.

Viimeiset neljä kautta Paulomäki on toiminut KaU:n huoltajana. Ensimmäisenä vuonna Paulomäen pesukone kotona pyöri kovaa vauhtia, kun treenien pääteeksi hän pesi pelaajien treenikamat. Nyt kaikki tapahtuu hallilla ja vastuukin huoltajana on kasvanut viime vuosina. Samalla hurjasta korisfanista on tullut merkittävä tekijä seuralle.

- En ajattele tätä millään tasolla työnä. On hienoa saada antaa seuralle takaisin ja tässä seurassa on mukava olla. Meillä on niin hyvä henki seurassa ja on hienoa, että pelaajat luottavat minuun. Haluan olla sellainen henkilö, kenelle kaikkien on helppo puhua.

- Minulla on ollut vaikeampia vuosia taustalla. Korisihmiset nostivat minut ylös sieltä ja antoivat ensimmäisen suunnan uuteen elämään, Paulomäki vakavoituu.

- Hallilla on minulle ollut aina ovet auki ja ihmiset siellä ovat pitäneet minusta huolen. He ovat auttaneet minua puhumalla suoraan ja arvostan sitä suuresti. Rakastan tätä niin paljon ja taustalla on yhteisö, jota ulkopaikkakuntalaiset eivät välttämättä voi ymmärtää.

 

Susijengin matkassa vuosikausia

Paulomäki on viettänyt lukuisia tunteja Karkkilan urheiluhallilla. Olympiacosia ja Vassilis Spanoulisista fanittava Paulomäki on joukkueen sisällä tehnyt selväksi, mikä on hänen suosikkijoukkueensa.

- Päävalmentaja Tolvanen on varmasti yksi suurimmista Celtics-faneista. Hän ei arvostanut sitä, kun kerran läpällä menin Cavaliers-paita päällä treeneihin. Tietty keljuilu pitää mielen virkeänä, Paulomäki naurahtaa.

Paulomäki on tuttu näky Susijengin peleissä. Ensimmäiset maajoukkueen fanimatkat tapahtuivat nuorena poikana jo ennen Susijengin nykyistä buumia. Silti yksi asia kirpaisee syvältä vielä tänäkin päivänä.

Hallilla on minulle ollut aina ovet auki ja ihmiset siellä ovat pitäneet minusta huolen.

- Bilbaon MM-kisojen lentokoneen lähtöön oli muutama tunti, mutta kampylobaktreeni vei pojasta voimat. Bilbao vaihtui neljäksi päiväksi Lohjan sairaalan tiputukseen. Silloin itketti paljon ja en ole vieläkään oikein halunnut puhua asiasta. Onneksi EM-kotikisat fanipäädyssä vähän loivensivat tuskaa.

Parhaillaan Paulomäki valmistuu uuteen ammattiin. Viimeiset näyttötyöt nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi ovat takana. Tulevaisuudessa työkuviot tulevat kentän ulkopuolella muuttumaan, mutta koripallo kulkee elämässä silti tärkeimpänä asiana. 

- Olen todella kiitollinen, että olen saanut kasvaa koriksen parissa. Se on antanut minulle niin paljon. Tykkään vahvasti elää mukana peleissä, haluan kannustaa niin fanina kuin antaa kaikkeeni pelaajille huoltajana. 

 

Voit ilmiantaa Kuukauden korissydämeksi henkilöä tämän linkin kautta >

 
31.3.2020 18:24 Seurauutinen

Kuukauden korissydän #3: Tapio Riutta huoltaa pelaajia, mutta myös omaa mieltään koripallon kautta

Tapio ”Tapsa” Riutta on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan kolmas persoona. Kataja Basketin huoltajana vapaa-aikaansa viettävälle Riutalle koripallo on henkireikä, jonka merkitys on hänelle korvaamaton.

9.3.2020 14:11 Haastattelu

Kuukauden korissydän #2: Aulikki Koskinen pitää huolen minipojistaan!

Aulikki Koskinen on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan toinen persoona. Koskinen toimii joukkueenjohtajana Tampereen Pyrinnön minipojissa ja pitää huolen, että pelaajat ovat oikeaan aikaan oikeassa paikassa – ilman, että tavarat olisivat hukassa.

31.1.2020 11:15 Haastattelu

Kuukauden korissydän #1: Harri Vallilalle kuvattu ilo on jaettu ilo

Harri Vallila on Basket.fi:n Kuukauden korissydän -juttusarjan ensimmäinen persoona. Vallila on vuosikymmenen ajan ollut kameransa kanssa vangitsemassa peli-ilmeitä kuvien muodossa sarjatasosta riippumatta.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

3.6.2020 20:21 Suomalaiset ulkomailla

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

29.5.2020 08:44 Haastattelu

Aatu Kivimäki: Minun valmentajani

Vilppaan takapelaaja Aatu Kivimäen, 22, koripallouran taival on vienyt hänet tähän mennessä kotiseuduiltaan Karkkilasta ja divaripeleistä Salon Korisliiga-kentille. Kivimäen uran merkittävimmät valmentajat ovatkin molemmista kaupungeista: Kimmo Tolvanen, Joonas Iisalo ja Ville Tuominen.

28.5.2020 21:01 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson hakee Ulmin kanssa positiivista päätöstä kaudelle

Saksan Bundesliiga teki päätöksen kauden jatkosta ja sarja pelataan loppuun turnausmuotoisena. Ulmin apuvalmentaja Daniel Jansson odottaa turnauksesta mielenkiinnolla.

25.5.2020 09:54 Seurauutinen

Seurauutisia #41: Urheiluseuroille verkkokurssi häirinnän ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen

Väestöliitto on julkaissut kaikille avoimen ja ilmaisen verkkokurssin lapsiin kohdistuvan häirinnän ennaltaehkäisystä ja siihen puuttumisesta. Kurssi on suunnattu erityisesti urheiluseurojen valmentajille, työntekijöille ja vapaaehtoisille.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

15.5.2020 09:08 Haastattelu

Saara Wahlgren: Minun valmentajani

Saara Wahlgren, 27, tunnetaan ikitaistelijana, jonka periksiantamaton asenne on vienyt hänet Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi, Belgian pääsarjaan ja Susiladiesiin asti. KaPo-kasvatin takaa löytyy liuta valmentajia, jotka ovat kukin antaneet palasen itsestään Wahlgrenille.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

Näytä lisää vastaavia