Lapppeenrannan Catz vei naisten Korisliigan kärkikamppailun

17.1.2018 Lappeenrannan Catz jatkaa naisten Korisliigan kärjessä matkalla kohti pudotuspelejä. Keskiviikkona lappeenrantalaisryhmä kaatoi Hongan numeroin 75–54 . Muissa keskiviikon otteluissa EBT voitti kotihallissaan Kouvottaret 73–62 , Vimpelin Veto kaatoi Forssan Alun 91–75 ja Hyvinkään Ponteva päihitti vieraskentällä Äänekosken Huiman 89–57.

Aleighsa Welch oli liekeissä Catzin kaataessa kärkikamppailussa Tapiolan Hongan.

Zykira Lewis piti tärkeillä hetkillä EBT:n johdossa Kouvottarista. Kuvat: Ville Vuorinen


 

Lappeenrannan Catz jatkaa vakuuttavaa voittokulkuaan naisten Korisliigassa. Keskiviikon sarjakierroksella joukkue kaatoi vakuuttavassa vireessä porskuttaneen sarjakakkosen Tapiolan Hongan numeroin 75–54 (41–32). Voitto oli Catzille jo kymmenes perättäinen. Honka kaatui toisessa perättäisessä ottelussaan.

 

Catz piti keskiviikkona yllä hieman vastustajaa tarkempaa heittoprosenttia alusta alkaen. Honka sai peliä paremmin haltuun kolmannella jaksolla Heta Korpivaaran pirteillä ajoilla. Viimeinen neljännes oli kuitenkin lappeenrantalaisten näytöstä amerikkalaiskolmikon nakuttaessa pisteitä Hongan menetyksistä.


Catzin tehokolmikko oli Aleighsa Welch (18/10/6), Valencia McFarland (16/4/2) ja Natalie Day (12/7). Myös Karoliina Rytkösen (12/3/5) sihti oli kohdallaan. Tapiolan Hongan heittopeliä johtivat Kiana Johnson (16/6/3), Heta Korpivaara (13/9/10) ja hiljattain kuukauden pelaajaksi valittu Wilesia Hardy (12/11/4).
 

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli omiaan kentän tapahtumista, mutta uskoo entistä parempaan hyökkäyspelaamiseen.
– Olen tosi tyytyväinen voittoon, sillä Honka on erittäin hyvä ja hyvin organisoitu joukkue. Pitkään aikaan vaikein peli. Esityksemme oli suhteellisen hyvä tällä harjoitusmäärällä. Puolustuspelimme oli hyvää, mutta hyökkäyksessä on vielä parannettavaa.
Tapiolan Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehui omiensa puolustuspeliä.
– Kolmekymmentä minuuttia oikein hyvää puolustamista. Olisi pitänyt pitää pallosta parempaa huolta ja heittää etenkin kaaren takaa paremmin. Catz pelaa organisoidusti ja heillä on monta hyvää yksilöä. Se on iso haaste meille, mutta olen optimistinen, että meillä on saumat voittaa heidät keväällä.

 

Ottelutilastot: Catz–Honka 


 

Espoo Basket Team kaatoi Kouvottaret


Espoo Basket Team kaatoi keskiviikkona kotiparketillaan Kouvottaret numeroin 73–62 (39–17). Voitto oli espoolaisille toinen perättäinen ja yhteensä seitsemäs kuluvalla kaudella.


EBT aloitti ottelun pirteästi Kouvottarien hyökkäyspelin takellellessa. Toisella neljänneksellä EBT hyödynsi Kouvottarien heikkoa heittoiltaa paahtaen tauolle 22 pisteen keulan. Vierasjoukkueen1 peli-ilme piristyi huomattavasti tauon jälkeen, mutta EBT pysyi Zykira Lewisin pirteän heittoillan ansiosta keulilla päätösminuuteille saakka.

 

Lewis osui 21 pistettä. Hän kauhoi 6 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Kamilah Jacksonin (13/20/7) taistelu korinalustaistelussa oli korkealla tasolla. EBT:n Lotta Aaltonen (14/4/4) pussitti neljä pistettä kolmen pisteen kaaren takaa. Kouvottarien Brittany Carter urakoi 21 pistettä, 5 levypalloa ja 9 syöttöä. Ulriikka Latvalalla (15/4/1) oli tehokas ilta ja Layne Murphy (15/11/5) tilastoi vierailijoiden riveistä tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: EBT–Kouvottaret 


 

Vimpelin Veto piti sarjapisteet kotona

 

Vimpelin Veto haali kauden kymmenennen voittonsa kaatamalla kotiparketillaan keskiviikkona Forssan Alun. Vedon hallussa pysynyt koripalloilta päättyi 91–75 (41–34) -lukemiin.

 

Vimpeli hallitsi kentän tapahtumia keskiviikkona erityisesti avausjaksolla ja tauon jälkeen. Alku pääsi peliin ajoittain hyvin mukaan, mutta Veto ei antanut vastustajalle juurikaan siimaa ottelun loppua kohden.

 

Noora Järvikangas upotti Vedolle 21 pistettä. Myös Sydney Coffeyn (17/8/2) ja Pachiyyanna Robertsin (15/12/1) panos näkyy lopputuloksessa. Forssan Alun Mia Loyd (26/12/2) tehtaili tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: ViVe–FOA


 

Ponteva haki pisteet Huiman vieraana

 

Hyvinkään Ponteva pelasi tasaisen ottelun joukkueen voittaessa Äänekosken Huiman vierasreissulla lukemin 89–57 (53–19). Voitto oli Pontevalle kauden yhdeksäs.
 

Hyvinkääläisten tehokas puolustus ja pirteä hyökkäyspeli piti Äänekosken Huiman paitsiossa ottelun avauspuolikkaalla. Vaikka Huima sai uutta virtaa otteisiinsa tauon jälkeen, ei se pystynyt enää kuromaan HyPon alussa kasvattamaa johtoa umpeen.

 

Pontevan kokoonpano osallistui pistetalkoisiin tasaisesti keskiviikkona. Henna Salomaa (15/2/1), Saara Wahlgren (14/5/7) ja Titta-Riina Lepistö (14/6/1) pelasivat väkevää hyökkäystä. Äänekosken Huimaan hiljattain palannut Kenya Robinson (21/15/1) sekä Tyler Gilbert (14/12) urakoivat tupla-tupla-tilastot.
 

Ottelutilastot: Huima–HyPo
 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia