Marianne Kalin pääsi juhlimaan nousua - Sofia Pelander Ruotsissa välieriin

27.3.2023 09:46 Marianne Kalinin Ferrol varmisti Espanjan LF Challengen voiton ja sitä kautta suoran nousun Liga Femeninaan. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins eteni välieriin ja Saksassa starttasivat pudotuspelit.

Marianne Kalin oli nostamassa Ferrolia takaisin pääsarjaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ferrol varmisti nousun kaksi kierrosta ennen loppua 3000 katsojan edessä voitettuaan Real Canoen selvästi 76-52 (47-31). Kalin oli joukkueensa levypallokuningatar kahmien kahdeksan ohiheittoa näppeihinsä ja tilastoi lisäksi kaksi pistettä. Voitto oli Ferrolille 12. peräkkäinen ja sen johto on kolme voittoa, kun runkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä.

- Tosi hyvät fiilikset totta kai. Kauden tavoite saavutettiin ja meillä on vielä kaksi peliä jäljellä. Meillä on ollut erittäin vahva kausi ja voitto tuntuu tosi hyvältä. Henkilökohtaisesti edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt tovi, niin senkin puolesta hieno saavutus, Kalin iloitsi nousun varmistuttua.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Sarjaporrasta ylempänä taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyi, kun sekä Annika Holopaisen Araski että Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibre ylsivät voittoihin.

Araski ei antanut sarjajumbon Teneriffan yllättää, vaan otti kotonaan selvän voiton lukemin 83-52 (46-30). Holopainen heitti neljä pistettä ja otti yhden levypallon. Samalla Araski nousi kahdeksanneksi.
Ottelutilastot

Bembibre hengittää Araskin niskan takana voiton päässä, kun se voitti omassa kierroksen ottelussaan Leganesin 76-68 (36-31). Suomalaiskaksikko oli hyvä iskussa, kun Äijänen tilastoi 10 pistettä, kuusi levypalloa ja syötön. Pirttinen saalisti kuusi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Ruotsin SBL Damin puolivälierässä Norrköping Dolphins pudotti Alvikin suoraan otteluvoitoin 2-0. Dolphins vei toisen osaottelun nimiinsä 83-69 (38-30) Pelanderin tilastoidessa kolme pistettä, viisi levypalloa ja kaksi syöttöä. Lotta Vesiluoma tilastoi Alvikin riveissä kahdeksan pistettä, neljä levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

Näin ollen Pelanderin kausi jatkuu välierissä. Vesiluoma tilastoi kauden keskiarvoikseen 4,0 pistettä, 2,6 levypalloa ja 1,8 syöttöä noin 19,5 minuutin peliajalla.
Ottelutilastot

Saksassa käynnistyivät pudotuspelit ja Linda-Lotta Lehtoranta pyyhkäisi Kelternin kanssa edellisviikon cup-pettymyksen mielestään voittamalla Saarlouis Royalsin 76-67 (36-33). Lehtoranta operoi monipuolisesti kahdeksan pisteen, viiden levypallon, kuuden syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Elina Koskimiehen ja Anissa Poundsin Angels Nördlingen sen sijaan menetti kotiedun hävitessään Panthers Osnabrückille 60-63 (38-32). Ottelussa 12 pistettä heittäneellä Koskimiehellä oli viime sekunneilla mahdollisuus tasoittaa ottelu, mutta heitto meni harmittavasti ohi. Koskimies sai tilastoihinsa lisäksi kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Pounds sai rivilleen pisteen, kaksi levypalloa ja viisi syöttöä.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ninni Salmen Herner TC menetti niin ikään kotiedun, kun ALBA Berliini haki 88-84 (37-32, 75-75)-jatkoaikavoiton. Salmi ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Italian Serie A1:ssä saatiin runkosarja päätökseen ja Awak Kuierin Reyer Venezia lähtee pudotuspeleihin kolmannelta sijalta. Päätöskierroksen otteluun Venezia voitti San Giovannin selvästi 67-51 (31-25) Kuierin saalistaessa kuusi pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Pudotuspelien avauskierroksella Venezia saa vastaansa Kuierin edellisen seuran Ragusan.
Ottelutilastot

Helmi Tulonen jäi puolestaan ilman tilastomerkintöjä, kun Lucca päätti runkosarjansa 68-72 (37-33)-tappioon Faenzaa vastaan. Lucca oli sarjassa 12. ja pelaa sarjapaikkansa puolesta play out -turnauksessa. Siinä se kohtaa avauskierroksella Moncalierin.
Ottelutilastot

 
8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

Näytä lisää vastaavia