Microsoft Devices monivuotisella sopimuksella Susijengin pääyhteistyökumppaniksi

27.5.2014 Microsoft Devices ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet monivuotisen sopimuksen, joka tekee Microsoft Devices:ta Susijengin pääyhteistyökumppanin. Tuore sopimus on osapuolille luonnollinen jatkumo, sillä Nokia oli vuosikymmenen ajan nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani.

Susijengin uusi pääyhteistyökumppani on Microsoft Devices.

Susijengi-tähdet Petteri Koponen ja Shawn Huff tunnustivat väriä jo tiistaina Susi Training Centerissä, Kisakalliossa järjestetyssä julkistustilaisuudessa.

Tuore yhteistyösopimus on luonnollinen jatkumo Nokian oltua vuosikymmenen ajan nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppani. Kuvassa Nokia-paita päällä viilettää Sasu Salin.

Julkaisutilaisuudessa esiintyivät Susijengi-tähtien lisäksi Microsoft Devices –liiketoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja Tuula Rytilä ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Upea Susi Training Center muuntui dramaattiseksi julkaisupaikaksi.

Median puolelta vientiä riitti niin Shawn Huffille...

... kuin Petteri Koposellekin. Kuvat: Ville Vuorinen & Mika Mäkelä & Francois Perthuis.

  

Suomen miesten koripallomaajoukkue, Susijengi, on viimeisen vuoden aikana kasvanut ilmiön mittasuhteisiin suomalaisessa urheilu- ja kansainvälisessä koripallokentässä.

Susijengi pelasi viime syyskuussa sensaatiomaiset EM-kisat edettyään toisen kerran peräkkäin Euroopan 12 parhaan joukkoon ja voitettuaan turnauksessa neljä maailman Top15-maata; Turkin, Venäjän, Kreikan ja EM-isäntä Slovenian.

Tammikuussa Susijengi palkittiin Urheilugaalassa vuoden joukkueena, Susijengin pääluotsi Henrik Dettmann vuoden valmentajana ja Sloveniassa kansainväliseksi jutuksi nousseet Susijengi-fanit vuoden urheilukulttuuriteosta.

Susijengin haastajan asemessa napsimat voitot saivat helmikuussa jatkoa, mutta tällä kertaa kabinettien puolella. Muun muassa maailman suurimpia tv-markkinoita vastaan taistelleelle Suomelle myönnettiin ensi elo-syyskuussa Espanjassa pelattavaan MM-lopputurnaukseen paikka villillä kortilla. Suomi on jo ennen kisojen alkua osoittanut päättäjien tehneen oikeita valintoja; viimeisten tietojen mukaan Espanjan MM-kisoihin on suuntaamassa peräti 7000 Susijengi-fania!

Yhteiselle taipaleelle jatkoa 

Suomi-koriksen nousu parrasvaloihin ei kuitenkaan ole yhden vuoden tuotos. Susijengi on Euroopan kehittynein maajoukkue viimeisen kahdeksan vuoden ajanjaksolla mitattuna ja se on pidemmän aikavälin panostuksen lopputulos. Maajoukkue on hitsautunut vuosien saatossa yhteen, hionut pelaajien pitkäjänteisellä sitoutumisella pelitapansa huippuunsa, jonka lisäksi taustalla on tehty maajoukkueohjelman kehitystoimia jo yli kymmenen vuoden ajan Nokian myötävaikutuksella.

- Olemme onnellisia ja iloisia siitä, että Nokian tekemä investointi nuorten maajoukkueisiin sai jatkoa. Huippu-urheilu on pitkäjänteistä työtä ja Nokian tekemien panostusten avulla pystyimme kehittämään maajoukkueohjelmiamme, sekä nostamaan harjoitus- ja pelimäärät kilpailijamaiden tasolle, kertoo Suomen Koripalloliiton ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Nokia aloitti nuorten koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppanina vuonna 2002. Sopimus keskittyi spesifisesti nuorten koripallolahjakkuuksien kehitysohjelmiin sekä Koripalloliiton valmentajakoulutuksen kehittämiseen. Yhteistyön myötä syntyi nuorten maajoukkueparhaimmiston henkilökohtaisten taitojen parantamiseen tähdänneet Nokia Teamit, jonka lisäksi Koripalloliitto lisäsi maajoukkuenuorten leirivuorokausien ja kansainvälisten otteluiden määrää kaikissa ikäluokissa sekä uudisti valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen sisällöt.

- Moni Susijengin nykypelaaja on käynyt läpi uuden maajoukkueohjelmamme, jonka kautta tulee nousemaan uusia susijengiläisiä myös tulevina vuosina. Yhteistyö Microsoft Devices:in kanssa on luonnollinen jatkumo Nokian kanssa aloitetulle yhteistyölle, Dettmann jatkaa.

Microsoftin ja Koripalloliiton sopimus kaksivuotinen kattaen MM-kisat 2014 ja EM-kilpailut 2015, joissa Microsoft Devices:lla on eksklusiivinen näkyvyys Susijengin pelipaidassa. Lisäksi Susijengi tulee näkymään Microsoft Devices:in markkinointiviestinnässä ja tapahtumissa.

- Olemme hakeneet Susijengille määrätietoisesti kumppaneita, jotka ovat halukkaita hyödyntämään Susijengiä ja nostamaan sen markkinoinnillisesti uudelle tasolle. Microsoft Devices on vakuuttava ja mieluisa kumppani, sanoo Dettmann.

- Microsoft Devices:in puolesta olen iloinen jatkaessamme Nokian aloittamaa yhteistyötä Suomen Koripalloliiton kanssa. Susijengi lähtee ensimmäistä kertaa suomalaisen koripallon historiassa lajin MM-kisoihin, ja haluamme olla mukana tukemassa sisukkaasti taistelevaa haastajaa. Susijengin tarina osoittaa pitkäjänteisen työn ja yhteiseen tavoitteeseen pyrkimisen merkityksen, sanoo Tuula Rytilä, Microsoft Devices –liiketoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja.  

Suomen Koripalloliitto haluaa virallisesti kiittää Microsoft Devices:in lisäksi Antolainen Consultingia, joka oli neuvottelemassa yhteistyöstä Koripalloliiton puolelta.

Henkilöt

 
10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

27.5.2014 EM-kilpailut

Microsoft Devices –johtaja: ”Susijengi on mahtava tarina haastamisesta ja sisukkuudesta”

Kun Susijengin uusi pääyhteistyökumppani julkaistiin tiistaina Kisakallion uutuuttaan hohtavassa Susi Training Centerissä, olivat läsnäolijat täpinöissään tulevasta yhteistyöstä sekä maajoukkuekesästä. Median edessä kävivät vuorotellen Microsoft Devices –liiketoiminnan markkinoinnista vastaava johtaja Tuula Rytilä sekä Susijengin Henrik Dettmann, Shawn Huff ja Petteri Koponen.

18.5.2014 EM-kilpailut

Yle sopimukseen MM- ja EM-kisojen esittämisestä 2014-15

Yleisradio on solminut kaksivuotisen sopimuksen kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) kanssa. Sopimuksen myötä Yle näyttää valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan Susijengin ottelut MM-kisoista 2014 sekä EM-kisoista 2015, joihin Suomella on jo paikka varmistettuna.

18.5.2017 13:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Korispisteellä laaja valikoima Susijengi-fanituotteita

Koripallon MM-kisat lähestyvät, ja Susijengin pitkäaikainen fanituotemyyjä Korispiste tuo joka fanin toivetavarat suomalaisen koripalloväen ulottuville. Korispisteen verkkokaupasta löytyy laatutuotteita joka lähtöön, mm. Li-Ningin valmistamat personoidut pelipaidat ja virallinen Susijengin MM-kisapaita, jota Korispiste myy ainoana jälleenmyyjänä.

1.8.2014 17:51 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee EM-kisojen 2015 alkulohkoa

Suomen Koripalloliitto on jättänyt kansainväliselle koripalloliitolle (FIBA Europe) hakemuksen vuoden 2015 EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. FIBA Europe julkaisi perjantaina saaneensa ennätysmäärän EM-hakemuksia, kun Suomen ohella järjestelyoikeuksia hakevat Israel, Kroatia, Latvia, Puola, Ranska, Saksa ja Turkki.

6.6.2014 12:01 Yhteistyökumppanit

Australia Susijengin toinen juhlavieras – liput myyntiin 9.6. klo 9

Kesän 2013 EM-kisoissa korishuuman aikaan saanut Susijengi tarjoilee elokuussa 2014 kotiyleisölleen Helsingin Jäähallissa kaksi namupalaa. EM-hopeamitalisti Liettua kohtaa Susijengin Suomen Koripalloliiton 75-vuotisjuhlaottelussa 4. elokuuta, ja yhdeksänneksi maailmanlistalla rankattu Australia saapuu ”Sudenpesään” runsas viikko myöhemmin (12.8.).

30.1.2014 15:50 Liittoa koskeva tiedote

Angry Birds lensi Susijengin MM-kisojen villi kortti –hakemuksen tueksi

Maailmanlaajuiseen menestykseen Angry Birds –pelillään liitänyt suomalaisyritys Rovio on liittynyt Suomen koripallomaajoukkueen tueksi MM-kisojen villi kortti –haun loppumetreillä. Susijenginä tunnettu maajoukkue metsästää yhtä neljästä villistä kortista vuoden 2014 MM-kisoihin.

Villi kortti –päätöksissä lähestytään H-hetkeä – näin voit vaikuttaa Susijengin MM-unelman toteutumiseen!

Kun enää viikko on aikaa MM-kisojen villi kortti –päätöksiin, on jokaisen Susijengi-fanin panos tärkeä. Myyntiin on tullut uusia edullisia tuotteita, joilla tuetaan suoraan Susijengin MM-hanketta. MM-haun loppukirin aikana on myös tarkoitus osoittaa kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) päättäjille kuinka paljon Suomesta on MM-kisamatkalle lähdössä faneja, mikäli villi kortti Susijengille suodaan.

17.1.2014 EM-kilpailut

Susijengi-dokumentti valmis – Yle esittää lauantaina 25.1.

Vuoden joukkueena tiistaisessa Urheilugaalassa palkitun Susijengin uskomaton tarina viime syyskuun EM-kisoista on taltioitu dokumentiksi. Pääosassa dokumentissa ovat Susijengin lisäksi Susijengi-fanit, jotka palkittiin Vuoden Urheilukulttuuriteosta. Sykähdyttävä ja tunteikas dokumentti esitetään Ylen TV2-kanavalla lauantaina 25.1. klo 12:05.

25.11.2013 15:11 Yhteistyökumppanit

Unelma Susijengin MM-kisapaikasta elää

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi on edelleen mukana kisassa villistä kortista ensi vuonna Espanjassa pelattaviin MM-kisoihin. Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) päätti tehdä päätökset neljästä villistä kortista ja niiden saajista kertarysäyksellä helmikuun 1.-2. päivinä 2014.

1.11.2013 17:51 Yhteistyökumppanit

Susijengin tulokset, fanit ja koripallon nousujohteinen kehitys MM-kisojen villi kortti –hakemuksen keskiössä

Suomen Koripalloliitto uskoo vahvasti Susijengin mahdollisuuksiin saada villi kortti ensi vuoden MM-kisoihin Espanjaan. Kansainväliselle koripalloliitolle jättämässään hakemuksessa Koripalloliitto painotti villin kortin kriteeristöstä erityisesti Susijengin viime vuosien urheilullisia tuloksia, joukkueen fantastisia faneja sekä koripallon nousujohteista kehitystä Suomessa.

6.10.2013 20:55 Liittoa koskeva tiedote

Koripalloliitto hakee Susijengille villiä korttia MM-kisoihin

Suomen Koripalloliitto on päättänyt hakea sykähdyttävästi syyskuun EM-kisoissa pelanneelle Susijengille villiä korttia vuoden 2014 MM-kisoihin. Villin kortin hakuprojekti kantaa nimeä ”Yhdessä MM-kisoihin”, jolla Koripalloliitto haluaa paitsi kiittää faneja ja pelaajia myös kutsua sekä julkisen että yksityisen sektorin mukaan MM-kisapaikan hakuun.

27.9.2013 19:55 EM-kilpailut

Susijengi loikkasi taas maailmanlistalla ylöspäin

Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) on julkaissut päivitetyn maailman ranking-listauksen. Upeasti Slovenian EM-kisoissa ”kuolemanlohkostaan” voittosuhteella 4-1 jatkoon edennyt Susijengi ponkaisi listalla taas ylöspäin ollen maailman nykyisen 40 parhaan maan joukossa toiseksi kovin nousija.

16.5.2013 EM-kilpailut

Slovenian EM-kisojen alkulohkojen liput myyntiin 1.7.

Suomalaisia kisaturisteja on suuntaamassa ilahduttavan suuri määrä Sloveniassa syyskuussa pelattavaan koripallon EM-lopputurnaukseen, jossa mukana on myös Suomen oma Susijengi. Kisajärjestäjät ovat julkaisseet pitkään odotetun tiedon; EM-kisojen alkulohko-otteluiden pääsyliput tulevat myyntiin 1.7.2013. Lippuja myy ainoastaan slovenialainen Eventim.

28.3.2013 09:48 EM-kilpailut

Susijengi kahdesti kotiyleisön eteen Hartwall Areenalla

Suomalaisyleisölle tarjotaan ensi elokuussa kaksi tilaisuutta nähdä Suomen kirkkaimmat koripallotähdet tositoimissa ja toivottaa joukkueelle onnea EM-kisoihin, kun Susijengiksi ristitty koripallomaajoukkue pelaa kaksi EM-kisakenraaliaan Hartwall Areenalla.

14.3.2013 13:00 EM-kilpailut

Yle näyttää Suomen ottelut koripallon EM-kisoista

Yleisradio on hankkinut oikeudet koripallon EM-kisoihin. Yle näyttää Sloveniassa 4.-22.9.2013 pelattavasta EM-lopputurnauksesta valtakunnallisilla ja vapailla kanavillaan kaikki Suomen ottelut sekä EM-finaalin. Ylen panostus koripalloiluun näkyy jo tänään, kun TV1-kanava televisioi Joensuun Katajan EuroChallenge-puolivälieräottelun.

Näytä lisää vastaavia