Möttölä aloittanut ryminällä Zalgiris-paidassa

6.10.2006 Suomen maajoukkuetähti Hanno Möttölä on ottanut hyödyn irti tiiviistä maajoukkuekesästä. 209-senttinen Möttölä on ollut hyvässä iskussa hänen uuden seuran Zalgiris Kaunasin avatessa kautensa. Torstaina Zalgiris kaatoi Liettuan liigan avauskierroksella Nevezisin 100-79 Möttölän 17 pisteen avittamana.

Zalgiris pelaa kauden aikana kolmessa sarjassa. Liettuan liigan lisäksi sen tiukkaan ohjelmaan kuuluvat Baltian liigan ja maanosan ykköskilpailun Euroliigan pelit.  

Baltian liigassa Zalgiris on ennättänyt pelata jo kaksi ottelua. Se kukisti avauspelissään niukasti Tallinnan Kalevin 74-72 ja toisessa ottelussaan liettualaisen Siauliain 87-69. Möttölä kuritti Siauliaita 22 pisteellä, viidellä levypallolla, kolmella koriin johtaneella syötöllä ja yhdellä torjunnalla. 

Sekä Nevezis- että Siauliai-otteluissa Möttölän heittokäsi kävi tarkasti. Kahden ottelun yhteismäärät ovat erinomaiset; kakkoset 9/14, kolmoset 3/5 ja vapaaheitot 11/12.  

- Joukkueen peli on vielä hakemista vähäisten yhteisharjoitusmäärien vuoksi. Meillä on paljon pelejä tiedossa ennen Euroliigan alkua, joka on hyvä. Saamme mahdollisuuden kokeilla erilaisia asioita niin joukkue- kuin pelaajatasolla, arvioi Möttölä. 

- Omalta osaltani kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja paikka joukkueessa on löytynyt. Meillä on kolmen ison miehen rotaatio, joten jo etukäteen oli tiedossa, että peliaikaa ja luottamusta on luvassa.  

Euroliiga käynnistyy 26.10. Zalgiris Kaunas pelaa lohkossa C, jossa sille tekee seuraa hallitseva mestari Moskovan TsSKA, FC Barcelona, Benetton Treviso, Ulker Istanbul, Aris, Napoli ja Gordon Herbertin valmentama ranskalaisseura Pau-Orthez. Zalgirisin avausottelu on vieraissa Trevisoa vastaan.  

Rannikko ja Kotti sivussa tositoimista 

Suomen maajoukkuepelureista Teemu Rannikko, Tuukka Kotti ja Antti Nikkilä eivät ole vielä virallisten sarjapelien merkeissä tositoimiin päässeet. Tshekin liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna, joka tietää Nikkilälle sarja-avausta Nymburgin riveissä. Luottamuspulaa Nikkilä tuskin tulee kärsimään, mikäli joukkueen israelilaisvalmentaja Muli Katzurinin lausuntoja kuuntelee.  

- Antti Nikkilä on kova tekemään töitä. Hän on erittäin hyvä puolustuksessa, hänen jalkansa ovat nopeat ja hän pystyy torjumaan paljon heittoja. Kun pallo on Antin käsissä, voi olla varma, että pallo päätyy koriin, Israelin maajoukkueen peräsimestä seitsemän vuoden kokemuksen omaava Katzurin suitsutti Nymburgin nettisivuilla.  

Rannikko ja Kotti ovat olleet loukkaantumisten vuoksi sivussa. Kotti oli sivussa pikkuvamman vuoksi, kun hänen edustamansa Castelletto Ticino sai Italian kakkosliigassa 53-84-läksytyksen Rietiltä. Kotti liittyi joukkueen harjoituksiin torstaina.

Rannikko sai iskun nivuseensa harjoitusottelussa Tel Aviv Maccabia vastaan, joka on pitänyt miehen pois tositoimista. Ilman Rannikkoa ja niin ikään loukkaantumisesta kärsivää Marko Miliciä Slovenian mestari Olimpija Ljubljana on voittanut molemmat ottelunsa Adriatic-liigassa. Ensin Ljubljana kukisti viime kevään finaalivastuksensa Geoplin Slovanin vieraissa 75-71 ja perään montenegrolaisen Buducnostin kotonaan jatkoajan jälkeen 91-85. Rannikko yrittänee pelata jo tulevana viikonloppuna.

Saksan kakkosbundesliigassa Ari Tammivaaran valmentama ja Juha Stenin edustama Mitteldeutscher on avannut kauden tappiolla ja voitolla. Tappion sille tarjoili sarja-avauksessa Rhöndorf lukemin 71-82 Stenin jäädessä kuuteen pisteeseen. Voittolukemiin 93-82 vieraissa päättyneessä ottelussa Lichterfelde Berliiniä vastaan Sten kokosi 32 minuutissa 19 pistettä ja neljä riistoa. Seitsemästä kahden pisteen heitostaan maajoukkuetakamies viimeisteli onnistuneesti kuusi.  

Roni Leimu on aloittanut uransa ensimmäisenä suomalaispelurina Islannin pääsarjassa tehokkaasti. Liiga-avauksessa Leimu nakutti Haukarille 22 pistettä IR-nimeä kantavaa joukkuetta vastaan. Haukar voitti luvuin 76-65. Tappiollisessa (89-101) Skallagrimur-ottelussa Leimu upotti 21 pistettä. 

Ville Kauniston Plasencia-Galco on hävinnyt molemmat ottelunsa LEB2-sarjassa. Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Kaunisto jäi viiteen pisteeseen Plasencia-Galcon hävitessä Akasvayulle vieraissa 77-84. Ensimmäisessä kotiottelussaan Kaunisto nosteli 12 pistettä ja poimi seitsemän levypalloa, mutta tappio Provincia de Plasencialle kirjattiin 75-83.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia