Möttölä vahvistaa Italian hopeajoukkuetta

15.8.2003 Koripalloilija Hanno Möttölä, 26, jatkaa uraansa Italian liigan hopeajoukkueessa Skipper Bolognassa. Möttölä on tehnyt seuran kanssa yhden vuoden sopimuksen. Skipper Bologna pelaa Italian liigan ohella kovatasoista Euroliigaa.

Skipper Bologna putosi viime keväänä niukasti korierolla Euroliigan neljän parhaan lopputurnauksesta.

- Skipper on Euroopan parhaimmistoa ja on entisestään vahvistunut kesän aikana. Olen onnellinen, että vielä tässä vaiheessa kesää minulla oli mahdollisuus liittyä näin tasokkaaseen joukkueeseen, Möttölä sanoo.

Joukkue hankki heinäkuussa Euroliigan viime kauden parhaan korintekijän ja New York Knicksin varaaman Milos Vujanicin. Laituri Carlos Delfino varattiin kesäkuussa NBA:han 25:ntenä (Detroit Pistons). Skipper Bolognaa edustavat tulevalla kaudella myös Italian maajoukkueen takamiehet Gianluca Basile ja Gianmarco Pozzecco.

Möttölä tavoitteli kesällä paikkaa NBA-liigasta, jossa hän pelasi kaksi kautta vuosina 2000-2002. Hän vietti kolme kuukautta Yhdysvalloissa, jossa harjoitteli Miami Heatin kanssa ja pelasi kesäliigan Miamin sekä San Antonio Spursin kanssa.

- Pelit alkoivat loppua kohden sujumaan, mutta talven loukkaantumisesta johtunut pitkä pelaamattomuus näkyi otteissani. Tärkeintä on, että annoin NBA:han paluulle kaikkeni. Ainakaan se ei jää harmittamaan.

Möttölä pelasi viime syksyn Espanjassa Tau Vitoriassa. Hän jätti seuran joulukuussa ja hoivasi kevään ajan kuntoon nilkkaansa.

- Nyt keskityn täysillä eurooppalaiseen koripalloiluun ja jatkan siitä, mihin viime syksynä jäin. En pohdi NBA:ta sen enempää. Jos se joskus tulee ajankohtaiseksi, niin katsotaan sitten.

- Tulevan kauden tavoitteena on menestyä Skipperin kanssa Italian ja Euroopan kentillä. Ja seuraavana syksynä haluan olla muiden mukana johtamassa Suomen maajoukkuetta EM-kilpailuihin.

Viime kaudella Möttölä näki, että eurooppalainen koripalloilu perustuu vauhtiin ja joukkuepeliin. Hän uskoo sopeutuneensa tyyliin Taussa.

- Eurooppalainen koripalloilu vaatii myös isoilta pelaajilta liikkuvuutta. Minulla on loukkaantumisen jälkeen kova työ saada liikkuvuuteni takaisin ja saavuttaa taas potentiaalini.

Taussa Möttölä sai erityisen paljon vastuuta Euroliigassa, jossa hän teki keskiarvokseen 15,1 pistettä. Möttölä valittiin Euroliigan ensimmäisen viikon pelaajaksi, kun hän nakutti Tel Avivia vastaan 31 pistettä.

- Viime syksynä olin parhaimmillani tärkeissä otteluissa. Skipperin riveissä tiukkoja otteluita on tiedossa paljon lisää.

Skipper Bologna –faktat

 • Seuran virallinen nimi on Fortitudo Pallacanestro Bologna, ja se on perustettu vuonna 1932.
 • Sponsorinimi Skipperin taustalla on Zuegg-niminen yritys, joka on erikoistunut Skipper-tuotesarjallaan hedelmistä valmistettaviin jalosteisiin (mm. mehut, virvoitusjuomat, marmeladit).
 • Seura on selviytynyt Italian liigassa kolmena viime kautena finaaleihin, tuloksena aina hopeamitalit. Italian mestaruuden Skipper Bologna voitti vuonna 2000 ja cup-mestaruuden 1998.
 • Pelikaudella 2002-03 Skipper Bologna selviytyi Euroliigassa 16 parhaan joukkoon ja putosi liigan lopputurnauksesta Final Fourista korierolla.
 • Pelikauden 2003-04 joukkueeseensa Skipper Bologna on kiinnittänyt Hanno Möttölän lisäksi seuraavat pelaajat: Gianluca Basile (190 cm, takamies, ITA), Marco Belinelli (196 cm, takamies/laituri, ITA), Carlos Delfino (198 cm, laituri, ARG), Robert Fultz (188 cm, takamies, ITA), Erazem Lorbek (210 cm, laituri/sentteri, SLO), Stefano Mancinelli (202 cm, laituri, ITA), Gianmarco Pozzecco (180 cm, takamies, ITA), Matiaz Smodis (205 cm, laituri, SLO), Patricio Prato (193 cm, takamies, ARG), Thomas Van den Spiegel (214 cm, sentteri, BEL), Milos Vujanic (190 cm, takamies, YUG). Nimekkäin pelureista on Milos Vujanic, joka viime kaudella Partizan Belgradin riveissä voitti Euroliigan korikuninkuuden 25,7 pisteen keskiarvollaan. Vujanic oli voittamassa myös Jugoslavialle MM-kultaa vuonna 2002.
 • Joukkuetta valmentaa kroatialainen Jasmin Repesa.

Euroliiga-faktat

 • Euroliiga on kansainvälisestä koripalloliitosta FIBA:sta irtautunut ammattilaisliiga, jossa pelaa tulevalla kaudella 24 joukkuetta.
 • Euroliigassa kahdeksan joukkueen alkulohkoja on kolme. Joukkueet pelaavat alkulohkoissaan kaksinkertaisen sarjan (14 ottelua/joukkue). Lohkojen viisi parasta ja paras lohkokuutonen selviytyvät jatkoon. Jatkoonpääsijät sijoitetaan neljään jatkosarjalohkoon, joissa pelataan kaksinkertainen sarja (6 ottelua/joukkue). Lohkovoittajat selviytyvät neljän joukkueen lopputurnaukseen, Final Fouriin.
 • Skipper Bolognan alkulohkoon B on arvottu Israelin mestari Tel Aviv Maccabi, Kreikan mestari Panathinaikos, Liettuan mestari Zalgiris Kaunas, Slovenian mestari Krka Novo Mesto, Venäjän mestari Moskovan TsSKA, Espanjan pronssimitalisti Unicaja Malaga sekä Skipperin paikallisvastus Virtus Bologna Italiasta.
 • Euroliigan runkosarja käynnistyy 5.11.2003 ja päättyy 19.2.2004. Final Four pelataan 29.4.-1.5.2004 Tel Avivissa, Israelissa.

Italian liiga –faktat

 • Italian liigassa pelaa tulevalla kaudella 18 joukkuetta. Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kahdeksan parasta selviytyy pudotuspeleihin.
 • Sarja käynnistyy 5.10.2003, runkosarja päättyy 9.5.2004 ja mestari on selvillä viimeistään 15.6.2004.
 • Liigassa pelaa Hanno Möttölän lisäksi toinenkin suomalainen: Scavolini Pesaron Teemu Rannikko. Rannikon ja Möttölän kohtaamista saadaan odottaa vielä vähän aikaa, sillä Rannikko kävi 13.8. polven eturistileikkauksessa ja toipunee pelikuntoon kuudessa kuukaudessa.
 • Italian hallitseva mestari on Benetton Treviso, joka voitti finaaleissa Skipper Bolognan 3-1. 


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
21.6.2021 12:47 Susijengi

Erik Murphy jatkaa Japanissa

Mainion kauden Japanin B2-liigan Fukushima Firebondsissa pelannut Susijengin kokenut iso mies Erik Murphy, 30, jatkaa toiselle kaudelleen joukkueessa. 208-senttinen Murphy urakoi viime kaudella Firebondsille 15,6 pistettä ja 8,8 levypalloa ottelua kohden ja kunnostautui helmikuussa Susijengin ratkaisevissa EM-karsintaotteluissa Georgiassa.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

21.6.2021 08:06 Suomalaiset ulkomailla

Roope Ahonen tahditti Breoganin nousujuhlat - "Ei voi muuta kuin olla ihan älyttömän kiitollinen"

Roope Ahonen oli yksi Breoganin johtohahmoja, kun lugolaisseura juhli LEB Oron voittoa ja sarjanousua Espanjan ACB-liigaan. Ratkaisevassa finaalissa Alex Murphyn Granada joutui taipumaan.

18.6.2021 09:26 Suomalaiset ulkomailla

LEB Orossa nousufinaalin ratkaisu venyi - Ranskassa runkosarjat päätökseen suomalaisten osalta

Roope Ahosen Breogan puristi pakkovoiton Alex Murphyn Granadasta LEB Oron nousufinaalissa ja ratkaisu siirtyi kolmanteen otteluun. Ranskassa sen sijaan saatiin suomalaisten osalta runkosarjat pakettiin ProA:ssa ja ProB:ssä.

14.6.2021 22:17 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffan matka tyssäsi välierään - Murphyn Granada aloitti nousufinaalit voitolla

Sasu Salinin ja Emir Sulejmanovicin Teneriffan kausi Espanjan liigassa päättyi toiseen välierätappioon. LEB Orossa alkoi taas Alex Murphyn ja Roope Ahosen taistelu noususta.

10.6.2021 11:01 Suomalaiset ulkomailla

Teneriffa piti finaalitoiveensa elossa - LEB Orossa suomalaisfinaali

Espanjan liigassa välierät alkoivat tällä viikolla ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin Teneriffa vei välierän kolmanteen peliin. LEB Orossa sen sijaan nähdään suomalaisfinaali ja Ranskassa Lassi Tuovi on ehdolla vuoden valmentajaksi.

9.6.2021 15:27 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon aikakausi Crailsheimissa sai hienon päätöksen – uusi projekti alkamassa Bonnissa

Tuomas Iisalon viisivuotinen pesti Merlins Crailsheimin peräsimessä tuli päätökseen tänä keväänä. Iisalo sai keväällä 2016 käsiinsä putoamaan tuomitun joukkueen, jonka hän jätti jälkeensä yhtenä Bundesliigan kärkijoukkueena.

4.6.2021 07:49 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinin Teneriffa eteni historiallisesti välieriin

Sasu Salinin Teneriffa ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan kuittasi itselleen välieräpaikan suoraan kahdella voitolla. Roope Ahonen oli sen sijaan isossa roolissa Breoganin avatessa LEB Oron välieräsarjan voitolla.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

1.6.2021 12:31 Susiladies

Anniina Äijänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Saarlouis Royalsiin, Saksan Bundesliigaan

Päättyneellä kaudella Universitario de Ferrolia Espanjan pääsarjaan nostamassa ollut Anniina Äijänen, 25, vaihtaa tulevaksi kaudeksi maisemaa Keski-Eurooppaan. Susiladiesin luottopelaajan uusi osoite on Saksan Bundesliigassa pelaava Saarlouis Royals.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

31.5.2021 10:59 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi

Viimeiset viisi kautta menestyksekkäästi Merlins Crailsheimia valmentanut Tuomas Iisalo siirtyy Telekom Baskets Bonnin päävalmentajaksi. Iisalon sopimus on kaksivuotinen. Myös Joonas Iisalo siirtyy seuraan apuvalmentajaksi.

30.5.2021 21:31 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen sai ehjän kauden - "Kehitystä tapahtui”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan uransa toista Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi. Henkilökohtaisella tasolla Madsen välttyi pahimmilta loukkaantumisilta ja ainoa takaisku kauden aikana oli sairastuminen koronavirukseen.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

29.5.2021 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni kasvoi johtajana kauden aikana – ”Sain olla isossa roolissa joukkueessa”

Edon Maxhuni pelasi erinomaisen kauden virolaisen Pärnu Sadamin riveissä. Maxhuni johdatti Pärnun aina Viron liigan finaaliin saakka ja palkintona kaudesta oli hopeinen mitali sekä valinta Viron liigan tähdistöviisikkoon.

28.5.2021 13:09 Susijengi

Elias Valtonen kolmivuotisella sopimuksella Espanjan liigaan

Susijengin ratkaisupelaajien kastiin kohinalla noussut Euran Veivan kasvatti Elias Valtonen, 200 cm ja 21 vuotta, on solminut kolmevuotisen sopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Basquet Manresan kanssa. Ammattilaisuransa Saksan Pro A:n Tigers Tübingenissa aloittanut Valtonen odottaa Manresasta uutta kehitysloikkaa urallaan.

24.5.2021 09:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan sarjoissa ratkaisuhetket käsillä – Alasen kausi päätökseen

Espanjan sarjoissa loppuratkaisut ovat alkamassa, kun ACB:ssa päättyi runkosarja ja LEB Orossa käynnistyivät pudotuspelit. Aapeli Alasen kausi Tshekin liigassa sen sijaan päättyi ja Saksan Bundesliigassa Merlins Crailsheim taistelee vielä välieräpaikasta.

24.5.2021 08:38 Susiladies

Marianne Kalin jatkaa Espanjan pääsarjan Bembibressä myös ensi kaudella

Espanjan pääsarjassa pelaava Bembibre ja Susiladiesin iso pelaaja Marianne Kalin, 23, ovat solmineet jatkosopimuksen. Tällä viikolla 24 vuotta täyttävä Kalin tilastoi Bembibrelle päättyneellä kaudella 3,2 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden.

20.5.2021 09:07 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen voitti Latvian mestaruuden – ”Hieno päättää kausi näin”

Alexander Madsen pääsi juhlimaan Latvian mestaruutta, kun VEF Riika jyräsi mestariksi suoraan neljässä ottelussa. Edon Maxhunin kaulaan sen sijaan pujotettiin hopeiset mitalit Viron liigassa ja hänet valittiin myös sarjan tähdistöviisikkoon.

19.5.2021 10:37 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon johtama Merlins Crailsheim iskee Bayern Münchenin kimppuun pudotuspeleissä

Suomalaisen valmennuskolmikon Tuomas Iisalon, Joonas Iisalon ja Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim aloittaa pudotuspelit Saksan Bundesliigassa keskiviikkona. Merlinsillä on edessään kova haaste, sillä vastaan asettuu Euroliigassa tällä kaudella hienosti menestynyt Bayern München.

Näytä lisää vastaavia