Möttölän Bologna kaatoi jatkoajan jälkeen sarjakärki-Trevison

29.3.2004 Suomalaislaituri Hanno Möttölän edustaman Skipper Bolognan hyvä vire jatkuu. Sunnuntai-iltana Bologna kaatoi vieraskentällä Italian liigaa johtavan Benetton Trevison lukemin 93-89. Ratkaisu jouduttiin hakemaan kärkiottelussa jatkoajalta. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Möttölä oli torstaina pelatun Euroliiga-ottelun tapaan Bolognan aloituksessa. Hän kunnostautui Trevison kaadossa seitsemällä pisteellä ja seitsemällä levypallolla, jotka olivat Bolognalle tärkeitä, kun joukkueen sentteri Tomas Van Den Spiegel on loukkaantuneena sivussa. Suomalainen sai virhetilinsä täyteen pelattuaan 28 minuuttia. Möttölän heitto ei ottanut pelissä kulkeakseen. Kahdeksasta pelitilanneheitosta sisään meni yksi, mutta vapaaheittoviivalta jälki oli jälleen kerran tehokasta (5/6). 

Skipper Bologna kaatoi torstaina Euroliigan pelissään vieraskentällä Olimpija Ljubljanan. Möttölä teki kyseisessä ottelussa kauden ennätyspisteensä, 22. Hän teki myös paluun todellisiin tositoimiin pelattuaan säästeliäästi kolme edellistä viikkoa sormivammansa vuoksi.  

Benetton Trevisoa vastaan Bolognalla oli varsinaisen peliajan lopussa mahdollisuus ratkaista ottelu. Matjaz Smodis pääsi peliajan umpeutuessa kokeilemaan kolmosta, mutta heitto kolahti koriraudasta yläilmoihin. Jatkoajalla Smodis ja Milos Vujanic hoitelivat pelin Bolognalle. Vujanic heitti ottelussa kaikkiaan 31 pistettä.  

Tappiostaan huolimatta Benetton Treviso (voittosuhde 20-6) säilytti Italian liigan kärkipaikan. Se on tosin nyt tasapisteissä Montepaschi Sienan kanssa. Perässä seuraavat Bologna (19-7) sekä Teemu Rannikon seura Scavolini Pesaro (19-7), joka hävisi sunnuntain liigakierroksella yllättäen häntäpään joukkueisiin lukeutuvalle Euro Rosetolle.  

Rannikko pelasi ex-seuraansa vastaan 19 minuuttia, otti kaksi levypalloa, teki yhden pisteen ja kirjautti tilileen harvinaisen torjunnan. Rannikko yritti neljä kertaa kolmosviivan takaa, muttei osunut. Pesaro pelasi ilman tähtitakamiestään Aleksandar Djordjevicia. Euro Roseton vierasvoitto kirjataan historianlehdille 99-98.  

Salmisen ja Virtasen Solna venyi vierasvoittoon Luulajassa 

Ruotsin Basketliganin välierissä Pekka Salmisen valmentama ja Petri Virtasen edustama Solna Vikings pelasi sunnuntaina selkä seinää vasten. Ottelusarja oli katkolla Plannja Basketille, kun joukkueet marssivat Luulajan Coop Arenan parketille. Kaikki näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä vielä 27 minuutin kohdalla, jolloin Plannja johti 20 pisteellä ja näytti olevan vahvasti menossa finaaleihin.  

Toisin kävi. Solna aloitti hurjan kirin ja meni lopulta ohi isännistään. Solna voitti lukemin 101-95 ja kavensi välieräsarjan voitot 1-2:een. Neljäs välierä pelataan Solnassa tiistaina.  

Petri Virtanen oli yksi Solnan onnistujista sunnuntaina. Hän tehtaili 20 pistettä ja antoi kolme koriinjohtanutta syöttöä. Peliminuutteja Virtaselle kertyi 28 ja hänen pelitilanneheittonsa upposivat tarkkuudella 5/10. 

Saksan Bundesliigassa Markku Larkion ja Mikko Noopilan edustama Braunschweig otti arvokkaan 82-76-kotivoiton Würzburgista. Puolustusspesialisti Larkio vietti kentällä 24 minuuttia, joiden aikana hän teki kolme pistettä, antoi kolme syöttöä, riisti kahdesti ja napsi kaksi levyriä. Noopilan saldo oli kolme pistettä 14 minuutissa.  

Englannin liigassa Tero Minetin Leicester Riders kärsi 84-93-vierastappion Newcastle Eaglesille. Minetti sai 16 minuutissa aikaiseksi kolme pistettä, neljä levypalloa ja neljä koriinjohtanutta syöttöä. Edellisessä pelissään, Thames Valley Tigersia vastaan, Leicester menetti teoreettisetkin mahdollisuutensa selviytyä pudotuspeleihin, kun se hävisi kotonaan 85-92. Minetti teki vartissa kuusi pistettä.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

Henkilöt

 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia