Möttölän ja Rannikon kausi päättyi voitokkaasti

2.5.2005 Hanno Möttölän ja Teemu Rannikon edustama Scavolini Pesaro menetti toiveensa pudotuspeleistä jo ennen runkosarjan päätöskierrosta. Pesaro pisti pettymyksen sivuun ja tarjoili kotiyleisölleen voiton kauden viimeisessä pelissä kaatamalla Varesen lukemin 99-83. Seuraavassa sähkeitä Euroopasta.

Pesaro sijoittui Italian liigan runkosarjassa yhdeksänneksi voittosuhteella 15-19 jääden ensimmäisenä joukkueen pudotuspelien ulkopuolelle.

Maanosan kovimmassa seurajoukkuekilpailussa Euroliigassa joukkue raivasi tiensä kahdeksan parhaan joukkoon. 

Möttölä pelasi Varesea vastaan 19 minuuttia, joiden aikana hän nosteli yhdeksän pistettä ja kahmi viisi levypalloa. Rannikon tilille kirjattiin kolme pistettä, kaksi levypalloa ja yksi riisto 14 peliminuutissa.  

209-senttinen Möttölä esiintyi kaikissa Pesaron 34 Italian liigan ottelussa. Keskiarvoikseen Möttölä tehtaili 11,6 pistettä ja 5,6 levypalloa.

Möttölä on tullut vuosien saatossa tunnetuksi hyvästä heittokädestään, eikä kulunut kausi tehnyt tähän poikkeusta. Hän upotti kahden pisteen heittonsa 54,5 prosentin (116/213), kolmosensa 38,8 prosentin (31/80) ja vapaaheittonsa 85,4 prosentin (70/82) tarkkuudella.  

Pelintekijä Rannikon peliaika koki inflaation, kun valmentaja penkin päässä vaihtui kesken kauden. Pelaamassaan 31 ottelussa Rannikko vietti kentältä lopulta keskimäärin 12,8 minuuttia. Niiden aikana hän tekaisi 3,4 pistettä, otti 0,8 levypalloa, riisti 0,7 kertaa ja antoi 0,7 syöttöä. Myös Rannikon osumatarkkuuden kolmosissa ja vapaaheitoissa olivat hyvät, 39,3 (24/61) ja 91,7 (22/24) prosenttia. 

Möttölällä on vuosi Pesaro-sopimustaan jäljellä. Rannikko sen sijaan on kauden päättymisen myötä vapailla markkinoilla.  

Skyliners jatkaa, Braunschweig voitokas 

Saksan Bundesliigassa on saatu niinikään runkosarja päätökseen. Jukka Matisen edustama ja maan mestaruutta puolustava Frankfurt Skyliners sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja omaa puolivälierissä kotikenttäedun. Vastaan sille asettuu viidenneksi tullut Artland Dragons.  

Skylinersin voittosuhde runkosarjassa oli 19-11. Tappiosarakkeeseen tuli lisämerkintä päätöskierrokselta, jolla Frankfurt hävisi vieraissa Leverkusenille niukasti 77-79. Matinen pelasi 26 minuuttia, teki kuusi pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi kaksi koriinjohtanutta syöttöä.  

Henrik Dettmannin valmentama ja Mikko Noopilan edustama Braunschweig puolestaan päätti runkosarjan voittoon. Se selätti Tübingenin 87-78 Noopilan ollessa pelistä sivussa. Braunschweig nousi sarjataulukossa lopulta sijalle 12, vaikka oli alkukaudesta putoamisuhan monta sijaa alempana.

Dettmann otti joulukuussa valmennusvastuun Braunschweigissa ja hänen johtamaan joukkueen voittosuhde oli Bundesliigassa ja europeleissä 14-13, kun alkukausi sujui voittosuhteella 6-13. 

Noopila pelasi Bundesliigassa 27 ottelua 5,0 pisteen, 2,4 levypallon ja 0,8 riiston keskiarvoilla, jotka hän kokosi pelattuaan keskimäärin 15,1 minuuttia ottelua kohden. 

Tenngrenin tehot eivät riittäneet 

Ranskan liigassa Antti Nikkilän Gravelines kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Chalon osoittautui kotikentällään vahvemmaksi lukemin 82-75. Nikkilä kirjautti tilastoihin kaksi pistettä ja yhden torjunnan yhdeksässä minuuttissa.

Myös Gordon Herbertin valmentama Paris Racing kärsi tappion. Cholet puristi siitä niukan 76-75-vierasvoiton.  

Itävallan liigassa Iiro Tenngrenin edustama Wörthersee Pirates hävisi Traiskirchenille vieraissa 77-85 suomalaislaiturin loistopelistä huolimatta. 204-senttinen Tenngren punnersi 22 pistettä, repi yhdeksän levypalloa ja antoi kolme syöttöä 34 minuutissa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
23.9.2018 21:30 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphyn vahvat otteet eivät riittäneet Mestarien liigassa

Alex Murphyn kausi unkarilaisseura Szolnoki Olaj'ssa käynnistyi Mestarien liigan karsinnoissa, mutta joukkueen tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä karsintakierroksella italialaista Cantua vastaan.

21.9.2018 14:15 Susijengi

Lassi Tuovin ja Jamar Wilsonin kaudet käynnistyvät viikonloppuna

Ranskassa ja Liettuassa pyörähtävät kaudet käyntiin viikonlopun aikana ja samalla Lassi Tuovin sekä Jamar Wilsonin joukkueet pääsevät tositoimiin. Tuovi palasi kesällä tuttuun osoitteeseen tehtyään valmentajasopimuksen SIG Strasbourgin kanssa ja Wilsonia odottavat uudet haasteet Liettuassa Lietkabelisin riveissä.

17.6.2018 10:50 Suomalaiset ulkomailla

Jukka Toijalalla uran opettavaisin ja antoisin kausi

Jukka Toijala valmensi Steaua Bukarestin toisena vuotena peräkkäin Romanian liigan hopealle. Vaikka finaalitappio luonnollisesti kismitti Toijalaa, niin hän piti kautta uransa opettavaisimpana.

15.6.2018 08:29 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi lämmitti Koposta

Petteri Koposen, 30, toinen kausi maineikkaassa FC Barcelonassa päättyi sunnuntaina, kun Barcelona taipui Espanjan liigan välierissä Baskonialle otteluvoitoin 1-3. Koposelle kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvin kaksijakoinen, mutta hieno loppukausi jätti hyvän maun.

8.6.2018 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorin vahva kausi Israelissa päättyi pettymykseen

Ensimmäisenä suomalaispelaajana Israelin liigassa pelanneen Gerald Lee Juniorin, 30, kausi loppui alkuviikosta, kun hänen seuransa Maccabi Ashdod putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka kausi päättyi pettymykseen, oli Lee kokonaisuudessaan tyytyväinen kauteen.

7.6.2018 08:48 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua nappasi kotiedun Romanian finaaleissa

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest tasoitti Romanian liigan finaalisarjan Oradeaa vastaan ja nappasi samalla itselleen kotiedun. Petteri Koposen Barcelona sen sijaan koki toisen tappion Espanjan liigan välierissä.

5.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koponen Barcelonan paras pistemies tappiossa

Petteri Koponen oli Barcelonan paras pistemies, kun Barcelona aloitti Espanjan liigan välierät selvällä tappiolla Baskoniaa vastaan. Tappion kärsivät myös Jukka Toijalan Steaua Bukarest Romanian liigan finaaleissa ja Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod Israelin liigan pudotuspeleissä.

4.6.2018 14:20 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin suhteellisen tyytyväinen kauteen Malagassa

Sasu Salinin ensimmäinen kausi Malagassa päättyi pettymykseen, kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Baskonialle suoraan kahdessa ottelussa. Kokonaisuudessaan Salin piti kautta kuitenkin kohtuullisen hyvänä.

3.6.2018 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Romanian liigassa alkavat finaalit – Toijalan Steaua havittelee mestaruutta

Jukka Toijalan Steaua Bukarest on osoittanut Romanian liigan pudotuspeleissä hienoa venymiskykyä, kun joukkue raivasi tiensä finaaleihin. Maanantaina käynnistyvässä finaalisarjassa Steaua saa vastaansa Oradean.

2.6.2018 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Koposen Barcelona välieriin

Petteri Koposen Barcelona eteni välieriin, kun se voitti Espanjan liigan puolivälierien ratkaisevassa kamppailussa Andorran. Israelin liigassa Gerald Lee Juniorin Maccabi Ashdod taipui Hapoel Tel Avivin vieraana.

31.5.2018 08:09 Suomalaiset ulkomailla

Toijalan Steaua Romanian liigan finaaliin

Jukka Toijalan luotsaama Steaua Bukarest eteni upeasti Romanian liigan finaaleihin. Espanjassa Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan parhaimmistoa johdattaessaan joukkueen pakkovoittoon Andorrasta.

30.5.2018 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Juniorille komea tupla-tupla Israelin pudotuspelien avauksessa

Gerald Lee Junior loisti Maccabi Ashdodin avatessa Israelin pudotuspelit voitolla. Lee merkkautti komeasti tupla-tuplan Ashdodin kaataessa Hapoel Tel Avivin. Sasu Salinin kausi Espanjassa sen sijaan tuli päätökseen.

28.5.2018 16:12 Suomalaiset ulkomailla

Gerald Lee Junior aloittaa pudotuspelit Israelissa

Israelin liigan runkosarja saatiin päätökseen monen mutkan kautta sunnuntaina ja pudotuspelit käynnistyvät jo tiistaina. Vielä viime viikolla koko kauden loppu oli vaakalaudalla.

28.5.2018 10:12 Suomalaiset ulkomailla

Koposen tehoilta ei riittänyt - Toijalan Steaua tasasi otteluvoitot

Petteri Koponen oli Barcelonan ykköstykki, mutta sekään ei riittänyt voittoon Espanjan liigan pudotuspelien avauksessa. Myös Sasu Salinin Malaga joutui taipumaan. Jukka Toijalan valmentama Steaua otti kuitenkin tärkeän voiton ja Gerald Lee Juniorin runkosarja Israelissa päättyi voittoon.

27.5.2018 17:55 Suomalaiset ulkomailla

Suuri rooli maistui Huffille: ”Mitä enemmän tulee ikää, niin sitä helpompi on pelata”

Shawn Huffin Frankfurt Skyliners oli lähellä suuryllätystä, kun se pisti Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä runkosarjan ykkösen Bayern Münchenin tiukoille. Kausi päättyi lopulta putoamiseen otteluvoitoin 2-3. Kokonaisuudessaan Huff piti kuitenkin sekä omaa että joukkueensa kautta onnistuneena.

27.5.2018 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Koponen ja Salin aloittavat pudotuspelit Espanjan liigassa

Espanjan koripalloliigassa alkavat pudotuspelit sunnuntaina. Petteri Koposen Barcelona saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Andorran ja Malagaa edustavan Sasu Salinin avauskierroksen vastustaja on Baskonia.

25.5.2018 10:41 Suomalaiset ulkomailla

Koposen ja Salinin runkosarja päätökseen

Espanjan liigassa Petteri Koponen ja Sasu Salin päättivät runkosarjan ja edessä siintävät seuraavaksi pudotuspelit. Koposen sihti kolmen pisteen viivan takaa oli runkosarjassa toiseksi tarkin.

21.5.2018 21:45 Suomalaiset ulkomailla

Jamar Wilson aloittaa taistelun Ranskan mestaruudesta

Ranskan liigan runkosarja saatiin viime viikolla päätökseen ja Jamar Wilson sekä Nanterre aloittavat pudotuspelit tiistaina Strasbourgia vastaan.

20.5.2018 08:17 Suomalaiset ulkomailla

Salin ilmiömäisessä iskussa – uusi piste-ennätys Espanjan liigassa

Sasu Salin pussitti uudeksi piste-ennätyksekseen Espanjan liigassa 26 pistettä, kun Malaga nappasi tärkeän voiton Andorrasta. Petteri Koponen oli niin ikään iskussa, kun Barcelona otti makean voiton. Shawn Huffin ja Gordon Herbertin kausi Saksan Bundesliigassa sen sijaan tuli päätökseen.

19.5.2018 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Vahva loppukausi toi Anton Odabasille itseluottamusta

Anton Odabasilla, 22, oli tapahtumarikas kausi turkkilaisessa Trabzonsporissa. Kauteen mahtui paljon sekä kentällä että sen ulkopuolella, mutta vahvan loppukauden myötä kausi jäi hienosti plussan puolelle.

Näytä lisää vastaavia