Naisten Korisliigan ennakko: HBA, Kouvottaret, Peli-Karhut ja ToPo

30.9.2022 08:49 Peli-Karhut himoitsee viidettä perättäistä mestaruutta uuden päävalmentajan Mika Haakanan johdolla. Kouvottaret ja ToPo lähtevät horjuttamaan kotkalaisten valtakautta. HBA oli lähellä mitalia viime kaudella – miten käy tällä kaudella?

Peli-Karhut havittelee viidettä perättäistä mestaruutta - onnistuuko haastajat horjuttamaan hallitsevan mestarin pois valtaistuimeltaan? Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. syyskuuta HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka päättyy viime kauden runkosarjan sijoille 1.-4. sijoittuneilla seuroilla.

HBA lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan muita

HBA-Märskyn pelaajisto on jälleen uuden edessä, kun viime kauden vastuunkantajista moni siirtyi yliopistokentille, avaa se uusille tulevaisuuden toivoille mahdollisuuden loistaa. Kati Ollilainen on jo pidempään pelannut joukkueessa isossa roolissa ja tulee tällä kaudella varmasti astumaan entistä isompaan rooliin.

- Henkilökohtaisesti haluan kehittyä kauden aikana mahdollisimman paljon. Pyrin auttamaan joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, Ollilainen sanoo.

Kauteen valmistautuminen on Märskyn osalta sujunut hyvin. Pääpaino on tullut puolustuksessa.

- Olemme keskittyneet puolustukseen ja nopeaan hyökkäämiseen. Harjoituksissa on menty kovaa ja olemme saaneet hyvät harjoituspelit alle ennen kauden alkua.

Joukkuepelaaminen tulee olemaan HBA:n vahvuus myös tällä kaudella.

- Tulemme olemaan yhtenäinen, ennakkoluuloton ja agressiivisesti pelaava ryhmä, Ollilainen kertaa.

Ollilaisen lisäksi Elina Aarnisalo ja Fia Hellsten pelasivat jo viime kaudella isoja minuutteja. He ovat tällä kaudella isossa tulosvastuussa. Lisäksi tullaan varmasti näkemään uusia läpimurtoja suomalaisen koripallon tulevaisuuden lupauksilta.

- Albina Sylaa kannattaa seurata tarkkaan ensi kaudella. Hän on ottanut isoja kehitysaskelia kesän aikana ja on valmiina isompaan rooliin liigassa, Ollilainen kertoo.

HBA:n tavoitteena on viedä pelaajia eteenpäin. Joukkue lähtee kuitenkin voittamaan jokaista ottelua ja kuten viime kaudella nähtiin, se on varmasti inhottava vastustaja.

- Tavoitteena on kehittyä joukkueena ja yksilönä joka päivä. Pyritään pelaamaan ennakkoluulottomasti ja lähdetään voittamaan jokaista peliä.

Mestaruussuosikin viitta menee Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on tälläkin kaudella varmasti suurin mestarisuosikki, Ollilainen päättää.

HBA 22-23 pähkinänkuoressa


Kouvottaret kauteen mitalin kiilto silmissä

Viime kaudella hienosti hopealle sijoittunut Kouvottaret lähtee kauteen Joonas Frimodigin johdolla. Kouvolassa odotetaan kauden alkua innolla.

- Joukkueessa on kauden alla odottava tunnelma. Paljon on paiskittu hommia tulevaa kautta varten, hän sanoo.

Frimodig toivoo, että tällä kaudella tullaan näkemään entistä aggressiivisempi Kouvottaret. Joukkue pyrkii pitämään kovaa tempoa yllä otteluissa.

- Olemme harjoituksissa korostaneet aktiivista koko kentän pelaamista sekä vauhdikasta hyökkäyspeliä.

Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Mm. Henriikka Vähäuski, Saara Sandell ja Roosa Frimodig jatkavat viime kauden hopeajoukkueesta. Amerikkalaisvahvistukset ovat vaihtuneet, kun Makeda Clarke-Nicholas ja Tierra Hodges aloittavat ensimmäisen kautensa Suomessa. Myös Heta Äijänen saa mahdollisuuden isossa roolissa.

- Essia Hurme on nimi, joka kannattaa panna mieleen. Hän on taitava takapelaaja, jolla on edellytykset lyödä heti läpi liigatasolla, Frimodig sanoo.

Kouvottaret pyrkii jatkamaan viime kaudelta tutulla tiellä ja tavoittelee mitalia. Mestarisuosikki löytyy naapurista.

- Sarjassa on tällä kaudella vain yksi suosikki ja se on PeKa, Frimodig päättää.

Kouvottaret 22-23 pähkinänkuoressa


Peli-Karhut suurin mestarisuosikki

Kotkan Peli-Karhut lähtee kauteen uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Catzin mestaruusvuosien pääkäskijä Mika Haakana istuu joukkueen penkin päähän.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Syyskuun alusta meillä on ollut joukkue kasassa. Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis ja oppimiskyky joukkueessa on loistava. Vuoden tauko tuli itselle hyvään paikkaan. Sain pienen irtioton lajista vaikka koko ajan olen koittanut opiskella peliä. Kotka on todellinen koripallokaupunki ja PeKa:lla on huippuluokan organisaatio. Hienoa päästä valmentamaan Kotkaan, Haakana kertaa.

Kotkassa on esimerkillinen organisaatio ja se näkyy jokapäiväisessä tekemisessä. Taikatemppuja ei kauden alla ole tarvinnut tehdä.

- Meillä on laaja valmennusryhmä, joka pystyy olemaan harjoituksissa mukana. Apuvalmentaja Mauri Laiho on painanut kovasti hommia joukkueen eteen. Pyritään tekemään kaikki ammattimaisesti ja organisoidusti hommia päivittäin. Sitä kautta se tulos tulee.

Peli-Karhut on viimevuosina hallinnut Naisten Korisliigaa. Haakanan mukaan joukkue pyrkii pelaamaan organisoidusti ja nopeasti. Hyvillä syöttäjillä on iso rooli tulevan kauden pelissä.

PeKa:lla on jälleen kasassa nimivahva nippu. Lehtorannan siskoksista Roosa Lehtoranta jatkaa joukkueen riveissä kuten myös viime kauden paras kuudes pelaaja Lotta Vehka-Aho. Noora Järvikangas palaa joukkueen riveihin ja Roosa Kosonen debytoi kotkalaisten paidassa. Ulkomaalaiskolmikon muodostavat Aurjanee Alix, Natalie Day ja Kouvottarista tuttu Rashida Timbilla.

- Joukkue on täynnä hyviä pelaajia, mutta Vehka-Aho näytti jo viime vuoden finaaleissa hienoja otteita. Hän on jatkanut sitä myös harjoituskaudella. Noora Järvikangas palaa parin vuoden tauon jälkeen liigaan ja on tehnyt kovasti töitä. Nopea Alix tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava. Hänellä on vahva yliopistotausta, mutta hänkin on ollut pari vuotta sivussa ja päässyt hienosti mukaan, Haakana pohtii.

Peli-Karhujen tavoitteena on Suomen mestaruus. Joukkue on myös muiden papereissa itseoikeutetusti suurin mestarisuosikki. Haastajia kuitenkin löytyy.

- ToPo on saanut kasaan kovan joukkueen. Kouvottaret, HBA, Honka, Vimpeli ja Forssa ovat myös liikkeellä vahvoilla nipuilla. Sarjassa on paljon hyviä joukkueita ja sen edetessä nähdään, millaiseksi sarja muodostuu, Haakana päättää.

Peli-Karhut 22-23 pähkinänkuoressa


ToPo:lla tavoitteena mitali

Helsinkiläinen ToPo päätti viime kautensa pronssijuhliin.  Täksi kaudeksi joukkue on hieman nuorentunut. Yksi uusista pelaajista on Ebba Pekonen, joka siirtyi helsinkiläisjoukkueeseen Ruotsista.

- Lähden tulevaan kauteen hyvillä flliksillä. Mielenkiintoista nähdä, millaiseksi sarja muodostuu.

Joukkueessa on hyvä fiilis kauden alla. Tulevaa kautta odotetaan jo innolla. Urheilullisuus tulee olemaan ToPo:n vahvuus.

- Meidän joukkue tulee olemaan tällä kaudella monipuolinen, urheilullinen ja kilpailullinen, Pekonen sanoo.

Pekosen tapaan HBA-taustan omaava Saana Kujala siirtyi ToPo:n paitaan. Lisäksi Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat vuoden vanhempia ja valmiina astumaan isompaan rooliin. Ainoana amerikkalaispelaajana aloittaa Ilmar’l Thomas.

- Meillä on paljon mielenkiintoisia pelaajia, joita kannattaa seurata. Agyein urheilullisuus ja Thomasin korintekotaidot erottuvat kuitenkin erityisesti.

ToPo:n minimitavoitteena on tällä kaudella mitali.

- Haluamme kehittyä läpi kauden ja tavoittelemme mitalia, Pekonen sanoo.

Nuori pelaaja nostaa esiin kaksi ennakkosuosikkia.

- Mielestäni Peli-Karhut ja Vimpeli lähtevät kauteen ennakkosuosikkeina, Pekonen päättää.

ToPo 22-23 pähkinänkuoressa

 
21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

3.12.2022 19:25 Naisten Korisliiga

Kärkipään joukkeet vahvoilla päivän otteluissa – FoA:lle voitto jatkoajalla

Lauantaina pelattiin neljä ottelua. Voittoihin niissä ylsivät ToPo, PeKa, EBT ja FoA.

2.12.2022 15:00 Korisliiga

Korisliigojen kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä Korisliigan sekä naisten Korisliigan kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia.

Näytä lisää vastaavia