Naisten Korisliigassa vieraat vahvoilla – FoA ainut kotivoittaja

29.1.2022 22:23 Naisten Korisliigan runkosarja jatkui neljällä ottelulla. Voitot merkittiin PeKa:lle, EBT:lle, ToPo:lle ja FoA:lle.

Alyesha Lovett jatkoi vahvasti. Kuva: VIlle Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa haki vierasvoiton

Kotkan Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan Märskyn kustannuksella. Sarjapisteet matkasivat Kotkaan 79-69.

PeKa aloitti vahvasti ja hallitsi avausjaksoa. Vieraat pääsivät tauolle johdossa 22-13.

Peli tasoittui toisella jaksolla. Vierasjoukkue kuitenkin kasvatti johtoaan ja johti peliä puoliajalla 42-32.

HBA tuli pirteästi kolmannelle jaksolle. Märsky pisti vieraat ahtaalle ja kavensi johdon viiteen pisteeseen ennen taukoa.

Kokenut kotkalaisjoukkue piti päätösjaksolla huolen siitä, ettei HBA päässyt juhlimaan voittoa. PeKa:n voittolukemat kirjattiin lopulta 79-69.

- HBA:ta vastaan ei ole koskaan helppoa pelata ja tänään he heittivät hyvin kolmosia, vaikka loppuminuuteilla muutamia ohi menikin.  Meillä taas oli loppujaksolla monta hyvin pelattua heittopaikkaa, joista pallo ei löytänyt koriin, mutta Davenport korjasi muutaman tärkeän hyökkäyslevypallon ja nosti pisteet siitä ja varmistimme voiton, PeKa:n päävalmentaja Mika Hartonen kertasi.

Zykera Rice pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Naomi Davenport teki 17 pistettä ja keräsi hurjat 19 levypalloa. Henna Sandvik teki Märskylle tupla-tuplan 16 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelun alku oli meiltä huono eikä puolustuksemme toiminut toivotusti, ehkä pientä jännitystä kovan vastustajan takia.  Kun saimme puolustuspelimme kuntoon, myös hyökkäyspeli alkoi kulkea ja saimme aina kurottua PeKan etumatkan kiinni, vaikka se ei ihan voittoon asti riittänyt tänään. Hyvällä energialla pystyy painimaan myös isompia ja kokeneempia pelaajia vastaan, siitä saa tärkeätä kokemusta, Sandvik pohti.

Ottelutilasto

EBT vei jännitysnäytelmän

EBT matkasi Kouvolaan Kouvottarien vieraaksi. EBT nappasi ottelusta hienon voiton 74-71.

Kotijoukkue aloitti vahvasti. Sen hyökkäyspelaaminen toimi hienosti ja se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 26-21.

EBT piristyi vielä ennen puoliaikaa. Espoolaiset pääsivät puoliajalle johdossa 45-43.

Ottelu jatkui tasaisena toisella puolikkaalla. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viime hetkillä. Lopulta EBT otti sarjapisteet 74-71.

Alyesha Lovett oli jälleen espoolaisten kantava voima. Hän pussitti 24 pistettä ja keräsi 13 levypalloa. Venla Määttänen heitti 12 pistettä. Sarah Toeaina pussitti 20 pistettä ja keräsi 13 levypalloa.

Ottelutilasto

ToPo kukisti Vimpelin

ToPo teki pitkän matkan, kun se matkasi vierasotteluun Vimpeliin. Helsinkiläisjoukkue haki pisteet 82-76.

Kotijoukkue oli avausjaksolla hieman parempi. Se pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 25-19.

ToPo löi isompaa vaihdetta silmään toisella jaksolla. Parketilla nähtiin todella vahva vierasjoukkue, joka pääsi puoliajalle johdossa 46-37.

Kolmas jakso oli jälleen parempi kotijoukkueelta. Se kuroi eroa pienemmäksi, mutta päätösjaksolle lähdettiin ToPon johtaessa kolmella pisteellä.

Helsinkiläiset varmistivat voiton viemällä tasaisen päätösjakson nimiinsä. Pisteet matkasivat Helsinkiin 82-76.

- Ei mikään vahvin ottelu meiltä. Tuli aika paljon tyhmiä menetyksiä ja ratkaisuja. Ei saatu pelattua vahvaa hyökkäyspäätä ja puolustuksessa päästettiin Veto aika paljon vapaisiin heittoihin ja lay upeihin. Pelissä oli aika alhainen intensiteetti, ToPo:n Meri Kanerva kertasi ottelua.

Gabriela Bronson teki 23 pistettä. Taru Tuukkasen tilastoihin merkittiin 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Vimpelin tähtenä hääri Anastasija Podunavac, joka kasasi 25 pistettä ja kymmenen levypalloa.

- Peli oli meille raskas, pelattiin aika pienellä rotaatiolla. Olen tosi ylpeä meidän joukkueesta. Pelattiin ihan loppuun asti ja annettiin kaikkemme kentälle, pelattiin puolustuksessa hyvin. Lopussa ToPo sai tehtyä tarvittavat korit, joita me emme saaneet, Vedon Minttu Isoranta sanoi.

Ottelutilasto

FoA nappasi pisteet

Forssan Alku ja Catz hakivat asetelmia alempaa jatkosarjaa varten. FoA oli vahvempi ja nappasi sarjapisteet 75-63.

Kotijoukkue aloitti vahvasti. Se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 21-12.

Toisella jaksolla peli tasoittui, mutta kotijoukkueen johto kasvoi kymmeneen pisteeseen, kun lähdettiin puoliajalle.

Ottelu pysyi kotijoukkeen hallinnassa myös toisella puoliajalla. Sarjapisteet jäivät Forssaan 75-63.

Roosa Kosonen pelasi hienosti vanhaa joukkuettaan vastaan. Hän upotti 23 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Davida Dale säkitti 18 pistettä. Elena Melto teki vieraille tupla-tuplan 17 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Ottelutilasto

 
20.9.2022 13:02 Naisten Korisliiga

EBT:lle seitsemän uutta sopimuspelaajaa

Espoo Basket Teamin naisten Korisliiga-joukkue on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Forssan Alusta siirtyvän Tinna Rantalaisen, Kouvottarista tulevan Elli Salovaaran ja Jyväskylä Basketball Academystä saapuvan Sara-Sofia Mikkosen kanssa.

5.9.2022 07:53 Naisten Korisliiga

Kevään Suomen mestari Sara Rokkanen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliiga-kautteen valmistautuva Forssan Alku tiedotti viime viikolla uudesta pelaajasopimuksesta, kun 22 ottelua Susiladiesissa pelannut Sara Rokkanen, 26, siirtyy Forssaan. Rokkanen oli voittamassa viime keväänä Suomen mestaruuden Peli-Karhujen riveissä.

31.8.2022 10:34 Sääntötiedote

Koripallon virallisiin pelisääntöihin muutoksia

Tähän artikkeliin on koottu FIBA:n sääntömuutoksen tärkeimmät kohdat. Muutokset astuvat Suomessa voimaan 1.9.2022.

30.8.2022 15:18 Naisten Korisliiga

Reili Richardson Pyrinnön naisten liigajoukkueeseen

Tampereen Pyrintö on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Reili Richardsonin, 23, kanssa. Richardson on 180-senttinen takapelaaja, joka pelasi koko yliopistouransa Arizona State Universityn joukkueessa.

30.8.2022 08:29 Naisten Korisliiga

Venla Määttänen jatkaa EBT:ssä, Sierra Moore uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva EBT on solminut jatkosopimuksen Venla Määttäsen kanssa. Viime kaudella Turkin kakkosliigassa pelannut Sierra Moore liittyy joukkueen vahvuuteen.

25.8.2022 14:47 Susiladies

Susiladiesin Silja Viita siirtyy Forssan Alkuun

Susiladiesissa kymmenen ottelua pelannut, viime kaudella Ruotsin pääsarjaa pelannut, Silja Viita, 20, on tehnyt ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Forssan Alun kanssa. Viita pelasi edellisen kerran naisten Korisliigaa kaudella 2020-21 HBA:ssa.

22.8.2022 12:17 Naisten Korisliiga

Lotta Hämäläinen palaa Espoo Basket Teamiin

Lotta Hämäläinen, 26, ja Espoo Basket Team ovat solmineet sopimuksen naisten Korisliiga-kaudelle 2022-23. Sopimus sisältää ulkomaanoption vuoden vaihteeseen asti.

22.8.2022 09:13 Susiladies

Susiladiesin Ebba Pekonen on tehnyt sopimuksen Torpan Poikien kanssa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Torpan Pojat on kiinnittänyt Susiladies-takapelaaja Ebba Pekosen, 21, ensi kaudeksi. Pekonen pelasi kaudella Ruotsin pääsarjassa, josta hän siirtyi joulukuussa Espanjan kakkostasolle.

19.8.2022 14:07 Naisten Korisliiga

ToPon naiset jatkavat Kuusen ja Syrjäsen komennossa

Niko Kuusi on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen viime kauden päätteeksi pronssia voittaneen ToPon kanssa. GM Jussi Syrjänen jatkaa myös naisten Korisliiga-kauteen valmistautuvan helsinkiläisjoukkueen valmennuksessa.

19.8.2022 10:37 Naisten Korisliiga

Vähäuski sekä Räty jatkosopimuksiin Kouvottarien kanssa - Mäkelä liittyy joukkueen vahvuuteen

Kouvottaret on solminut 1-vuotiset jatkosopimukset viime kauden runkopelaajiin kuuluneiden Henriikka Vähäuskin ja Johanna Rädyn kanssa. Lisäksi Kouvojen kasvatti Chalina Mäkelä liittyy uutena tulokkaana Kouvottarien riveihin.

19.8.2022 08:43 Naisten Korisliiga

Simona Růžková ja Pyrinnön naisten liigajoukkue sopimukseen

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tampereen Pyrintö on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 23-vuotiaan tšekkiläispelaajan kanssa.

18.8.2022 09:46 Naisten Korisliiga

Carmen Tyson-Thomas siirtyy EBT:hen, Mäntylä ja Lähde jatkosopimuksiin

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team ja Carmen Tyson-Thomas ovat solmineet sopimuksen tulevalle kaudella. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset omien kasvattien Kiia Mäntylän ja Ruska Lähteen kanssa.

15.8.2022 09:52 Naisten Korisliiga

Cayro Lyza-Toomingas Forssan Alkuun

Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-2023 kattavan sopimuksen 18-vuotiaan Cayro-Lyza Toomingasin kanssa.

11.8.2022 10:59 Naisten Korisliiga

Makeda Nicholas Kouvottarien toinen ulkomaalaisvahvitus - seura kiinnitti 3 suomalaispelaajaa

Kouvottaret on solminut yksivuotisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Makeda Nicholaksen kanssa. Uusina kasvoina riveihin liittyy Claudia Kärnä sekä Essia Hurme. Viime kauden joukkueesta Pinja Leppänen jatkaa Kouvottarissa.

5.8.2022 10:04 Naisten Korisliiga

Meri Kanerva ja ToPo jatkosopimukseen, Aarrejoki uutena mukaan

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva ToPo on tehnyt kahden vuoden jatkosopimuksen Meri Kanervan kanssa. Annika Aarrejoki siirtyy joukkueeseen JBA:n riveistä.

5.8.2022 09:37 Naisten Korisliiga

Tuulia Anttonen palaa Vimpelin Vetoon

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Tuulia Anttosen, 25, kanssa.

4.8.2022 13:36 Naisten Korisliiga

Tera Reed vahvistamaan Pyrinnön naisten liigajoukkuetta

Yksivuotisella sopimuksella Tampereelle saapuva Akiene Tera Reed, 23, on Uuden-Seelannin ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalainen, joka on pelannut yliopistourallaan NCAA-sarjaa Virginiassa (VCU) ja Etelä-Kaliforniassa (USC).

4.8.2022 13:35 Naisten Korisliiga

Jemina Airaksinen siirtyy Forssan Alkuun

Lähestyvään naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Forssan Alku on vahvistanut kokoonpanoaan 185-senttisellä ja 4/5-paikoilla viihtyvällä Jemina Airaksisella.

30.7.2022 12:21 Naisten Korisliiga

Susiladies-debyyttinsä tänä kesänä tehnyt Ninni Salmi siirtyy Vimpelin Vetoon

Kesäkuussa debyyttinsä naisten maajoukkueessa tehnyt Ninni Salmi, 25, on tehnyt pelaajasopimuksen naisten Korisliigassa pelaavan Vimpelin Vedon kanssa.

30.7.2022 12:08 Naisten Korisliiga

Heta Äijänen Kouvottarien vahvuuteen – Tierra Hodges aloittaa ammattilaisuransa Kouvolassa

Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen 186-senttisen Tampereen Pyrinnön kasvatin Heta Äijäsen, 25, kanssa. Äijäsen lisäksi 175-senttinen yhdysvaltalaispelaaja Tierra Hodges , 24, on allekirjoittanut ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Kouvottarien kanssa.

Näytä lisää vastaavia