Nuorten maajoukkue-ehdokkaat testileirille 30.4.–2.5.

14.4.2010 Nuorten maajoukkuetoiminta pyörähtää isolla vaihteella vappuviikonloppuna, kun 18- ja 16-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkuekokelaat leireilevät Vierumäellä. Testileirillä pelaajilta testataan koripallotaitojen ohella nopeutta, voimaa ja kimmoisuutta. Lisäksi kaikille tehdään kattavat lihastasapainokartoitukset fysioterapeuttien johdolla.

Suomen 18- ja 16-vuotiaat korisnuoret kokoontuvat testileirille Vierumäelle 30.4.-2.5.

Nuorten maajoukkueleiritys jatkuu heti seuraavana viikonloppuna, kun testileirin perusteella valitaan PM-leirille pelaajat. Kevään maajoukkuetoiminta huipentuu Ruotsissa Solnassa järjestettäviin PM-kisoihin 12.–16.5., jonne kaikki ikäluokat lähtevät 12 pelaajan voimin.

PM-kilpailut ovat osa korisnuorten valmistautumista kesällä pelattaviin EM-kisoihin, joihin 18- ja 16-vuotiaiden ohella matkaa 20-vuotiaiden miesten maajoukkue.

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana toimii Miikka Sopanen apunaan Mirka Dettmann ja Jussi Räikkä. Joukkueen huoltajana testileirillä toimii osteopaattiopiskelija Riikka Sario.

A-divisioonan EM-kisoissa pelaavan 16-vuotiaiden päävalmentaja on Ilpo Rantanen apunaan Antti Koskelainen ja Ilkka Palviainen. Joukkueen fysioterapeuttina toimii Riikka Kinnunen.

Alle 18-vuotiaiden poikien päävalmennusvastuu on Gordon Herbertillä ja hänen tiimissään valmentavat Pieti Poikola sekä Mikko Tupamäki. Joukkueen fysioterapeuttina toimii Vesa Kuparinen.

16-vuotiaiden poikien päävalmentajana on Ari Tammivaara apunaan Jari Nykänen ja Mikko Larkas. Joukkueen fysioterapeuttina toimii Jukka Aho.

Maajoukkuevalmentajilla on mahdollisuus vielä kutsua pelaajia nuorten pudotuspelien esitysten perusteella siten että, jokaisessa ikäluokassa kutsuttavia pelaajia on yhteensä 24. Tähän mennessä sekä 18- että 16-vuotiaiden poikien ryhmiin on nimetty 18 pelaajaa.

Seuravalmentajat ovat tervetulleita Vierumäelle seuraamaan testileiriä. Testileirin ohjelma on tämän artikkelin lopussa PDF-liitteenä.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen leirille kutsutut

Sukunimi

Etunimi

Seura

Grönberg

Camilla

TuRi

Jämsä

Anni

HyPo

Jäntti

Maija

MU

Järvikangas

Noora

KaPo

Kesänen

Veera

OrJy

Kirjanov

Ida

RaPy

Kleimola

Elise

JäNMKY

Korhonen

Noora

PuHu

Kourilehto

Kirsti

EBT

Kuisma

Kaisa

OrJy

Kärkkäinen

Anni

MU

Leino

Emmi

Pyrintö

Madekivi

Tiia

TuRi

Mulumba

Audrey

PuHu

Purhonen

Vilma

WB

Rantanen

Ella

PuHu

Rantanen

Jenni

Honka

Repka

Wilhelmiina

WB

Runsas

Elisa

Pyrintö

Skön

Salla

MU

Syrjänen

Inari

EBT

Vapamaa

Emmi

OrJy

Virtanen

Tiia

OrJy

Äijänen

Anniina

Pyrintö

Alle 16-vuotiaiden poikien leirille kutsutut

Sukunimi

Etunimi

Seura

Alatyppö

Henry

JKS

Hopkins

Shawn

BC Nokia

Hänninen

Ville

TuNMKY

Jaakkola

Timka

TuNMKY

Katajamäki

Joni

PuHu

Kauhanen

Mikael

WB

Kauppinen

Juuso

ToPo

Kortelainen

Valtter

JKS

Lehtoranta

Joonas

KTP

Liljeberg

Severi

Pyrintö

Mattila

Niko

Pyrintö

Michelsen

Oskar

PuHu

Mikkonen

Miikka

WB

Mäki

Iikka

Honka

Nuolivirta

Mika

RU

Paulamäki

Henri

Honka

Sulonen

Teemu

LePy

Suortti

Topias

KTP

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen leirille kutsutut

Sukunimi

Etunimi

Seura

Auvinen

Hanna

HNMKY

Bedretdin

Meral

Honka

Haukkovaara

Rita

Honka

Hietanen

Tiia

TuRi

Hirvonen

Niina

HNMKY

Holopainen

Annika

Honka

Iiskola

Evita

Honka

Jaatinen

Karoliina

Huima

Juhola

Laura

HNMKY

Juvonen

Anette

Kori-80

Koivunen

Janniina

Honka

Lakaniemi

Noora

KaPo

Lukkarinen

Roosa

Catz

Myllyveräjä

Roosa

Honka

Nikula

Emma

HoNsU

Nurmi

Ellen

HNMKY

Pelander

Sofia

Vilpas

Riihimäki

Riikka

KaPo

Saarinen

Laura

Honka

Sihvola

Heidi

PuHu

Tiihonen

Jonna

Huima

Wahlgren

Saara

HNMKY

Weckström

Sophie

Honka

Virtanen

Emma

PuHu

Alle 18-vuotiaiden poikien leirille kutsutut

Sukunimi

Etunimi

Seura

Cato

Kilian

Honka

Cavén

Joonas

Pyrintö

Dolenc

Daniel

EBT

Heinikoski

Joel

ToPo

Heinonen

Osku

Pyrintö

Herbert

Mikael

Korihait

Huolila

Tommi

Vilpas

Juusti

Joel

KTP

Kopio

Villematti

Honka

Koskinen

Aleksi

LrNMKY

Kuuluvainen

Lauri

Ura

Marttinen

Miikka

Pyrintö

Molenius

Markus

FoKoPo

Mäkäläinen

Valtteri

LaNMKY

Naapi

Kalle

Honka

Seppälä

Ilari

Kouvot

Vaenerberg

Alex

Pyrintö

Välimaa

Henri

LrNMKY

 
15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

26.6.2019 08:52 Pääjuttu

Koskelainen uusien haasteiden pariin – Toijala nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi

Merkittävää työtä edelliset kymmenen vuotta suomalaisen koripallon eteen tehnyt Antti Koskelainen jättää tehtävänsä nuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja Jukka Toijala, 47.

Suomen maajoukkueet mittelevät Pohjoismaiden herruudesta Kisakalliossa

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet pelaavat Pohjoismaiden mestaruudesta ensi maanantaista lähtien Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Suomen joukkueiden päävalmentajat ovat nimenneet PM-kokoonpanot.

26.6.2016 Katsojat

Katsojan opas nuorten PM-kisoihin

18- ja 16-vuotiaiden nuorten PM-kilpailut käynnistyvät sunnuntaina (26.6.) Kisakallion Urheiluopistolla. Luvassa on huimat 60 maaottelua viiden pelipäivänä aikana kolmella pelikentällä. Näin seuraat kisoja – olet sitten paikan päällä tai etänä.

PM-kisat pyörähtävät käyntiin juhannussunnuntaina Kisakalliossa

Suomen Koripalloliitto järjestää 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat Kisakallion Susi Training Centerissä juhannussunnuntaista 26.6. lähtien. Suomen lisäksi viisipäiväisissä PM-kisoissa (26.-30.6.) pelaavat Norja, Viro, Tanska, Ruotsi ja Islanti. Susi Training Center 1 -kentän pelit näkyvät suorana Fanseatilta.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

Sudenpennut aloittavat tänään PM-kisat Solnassa

Suomen 16- ja 18-vuotiaat pojat ja tytöt aloittavat Pohjoismaiden mestaruuskisat tänään 13.5. Solnassa, Ruotsissa, kun avausottelussa vastaan astelee Tanska. Ohessa Suomen joukkueiden kokoonpanot turnauksessa.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

Ehdokkaat Baltic Sea Cupiin valittu

Ehdokkaat 18-vuotiaiden ja 16-vuotiaiden poikien ja tyttöjen maajoukkueisiin vuodenvaihteessa pelattavaan kansainväliseen Baltic Sea Cup -turnaukseen on valittu. Testileiri järjestetään 28.–31. joulukuuta Vierumäellä ja Baltic Sea Cup Tallinnassa 2.-5. tammikuuta.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

22.7.2011 20:15 EM-karsinnat

Uusi maajoukkuesivusto historiatietoineen avattu Basket.fi-palvelussa

Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten maaottelukesän käynnistymisen kynnyksellä Basket.fi-nettipalvelussaan uuden maajoukkuesivuston. Sivusto sisältää nykyisten maajoukkueiden tietojen lisäksi kaikkien koripallomaaotteluiden ja Suomea edustaneiden pelaajien tiedot vuodesta 1939 nykypäivään, arvoturnauksiin liittyvät faktat sekä kaikkien aikojen maaottelutilastot.

Näytä lisää vastaavia