Nuutisella loistodebyytti, Huffin Ludwigsburg edelleen voittamaton

12.10.2015 Susijengi-pelaajat Matti Nuutinen ja Roope Ahonen aloittivat urakkansa kovatasoisessa Kreikan pääsarjassa eilen sunnuntaina. Sekä Nuutisen Arkadikos että Ahosen Kolossos Rhodos hävisivät, mutta Arkadikokselta erottui Nuutinen, joka oli joukkueensa pistekärki heittämällä 17 pistettä. Huffin Ludwigsburg taas jatkaa Saksan Bundesliigassa tappiottomana.

Matti Nuutinen oli joukkueensa pistekuningas nakuttamalla 17 pistettä viidellä kolmosella. Kuva: Ville Vuorinen.


Nuutinen sai peliaikaa 20 minuuttia, heitti kolmosensa oivasti 5/9 ja noukki 4 levypalloa, mutta Arkadikos hävisi niukasti Nea Kifisialle 68-66 (37-39). Nea Kifisia otti eron kolmannella neljänneksellä ja onnistui pitämään sen päätössumeriin saakka.
 

Lisätietoja: OttelutilastotRoope Ahosen Kolossos taas sai eteensä ison haasteen, kun Kreikan liigan avausottelussa Kolossos matkusti hallitsevan Kreikan mestarin Olympiakosin vieraaksi. Olympiakos kantoi ennakkosuosikin viittansa ja voitti ottelun 88-62 (55-31).

Ahonen oli erinomaiselle pelipäällä heittäen vajaassa 25 minuutissa 7 pistettä, haken 1 levypallon ja jakaen 6 syöttöä. Kolossoksen paras pistemies oli kaksi kautta sitten Tampereen Pyrinnössä pelannut Kelvin Lewis (17/1).
 

Lisätietoja: Ottelutilastot


Shawn Huffin edustama Ludwigsburg taas jatkaa tappiottomana Saksan Bundesliigassa kaadettuaan jatkoajan jälkeen Braunschweigin 103-96 (47-42, 92-92). Ludwigsburg oli selkeässä takaa-ajoasemassa vielä kolmannella neljänneksellä, mutta loppukiri kantoi hedelmää Mustafa Shakurin (13/4) nostaessa joukkueensa jatkoajalle.

Jatkoaika oli selkeästi Ludwigsburgin heiniä 4-11. Huff pelasi ottelussa 16 pistettä tehden 3 pistettä ja hakien saman määrän levypalloja.
 

Lisätietoja: Ottelutilastot


Gordon Herbertin luotsaama Frankfurt Skyliners taas hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa, kun s.Oliver Basket oli vahvempi loppunumeroin 75-77 (43-36). Frankfurtin John Little (11/1) sai vapaan kolmosen kulmasta juuri ennen loppusummeria, mutta heitto meni reilusti ohitse.
 

Lisätietoja: Ottelutilastot

Henkilöt

 
30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Näytä lisää vastaavia