Pietarin Spartak Bisonsin vieraaksi Vantaan Energia Areenalle keskiviikkona

5.11.2013 Loimaan Bisonsin kotipelipainotteinen Eurocup-alkulohkon avauspuolisko jatkuu huomenna keskiviikkona uudella kotihallilla, Vantaan Energia Areenalla. Miehistönmuutoksia alkuviikolla tehnyt ”biisonilauma” saa Vantaalla vastaansa Venäjän legendaarisimpiin joukkueisiin kuuluvan Pietarin Spartakin.

Bisonsin Mikko Koivisto ottaa mittaa Spartakin takakentästä kotikaupungissaan Vantaalla.

Bisons-luotsi Greg Gibson odottaa mm. Ralph Sampson III:n astuvan esiin Spartakia vastaan.

Petteri Koposen Himki palaa kotikentälleen Pinar Karsiyakaa vastaan. Kuvat: Tytti Nuoramo.

Kahdella perättäisellä Suomen mestaruuskaudella Bisonsin avainmiehistöön kuulunut sentteri Ryan McDade sekä vähitellen loukkaantumisestaan toipunut laituri Justin Hawkins irtisanottiin loimaalaisjoukkueen kokoonpanosta maanantaina päivällä.

 

Uutena pelaajana Bisonsiin värvättiin Hongasta parin vuoden takaa tuttu iso laitahyökkääjä John Williamson, jonka rooli loimaalaisjoukkueessa on tuoda levypallo- ja hyökkäysuhkaa joukkueeseen sekä ottaa korin alla paineita pois Tuukka Kotin harteilta. Vaikea päivä päättyi lopulta loimaalaisittain onnellisesti, kun fanien suursuosikki McDade löysi itselleen uuden kodin Kotkasta.

 

– Eilinen oli todella vaikea päivä ja ymmärrän hyvin, jos monet fanimme pitivät Ryanin lähtöä shokkina. Keskustelimme kuitenkin Ryanin kanssa iltapäivällä pitkään ja hän ymmärsi täysin halumme vahvistua pelaajalla, joka soveltuu Eurocup-koripalloon häntä paremmin, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kertaa.

 

Bisonsilla ei ole aikaa jäädä pohtimaan menneitä pitkäksi aikaa, sillä joukkueen Eurocup-urakka jatkuu jo keskiviikkona uudella kotihallillaan Vantaan Energia Areenalla. Biisonien vieraaksi saapuu Venäjän viime kevään pronssijoukkue Pietarin Spartak, joka on loimaalaisten tavoin voittanut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan yhden.

 

– Näin tiiviissä ja tasaisessa lohkossa emme  voi vielä sanoa olevamme selkä seinää vasten, mutta me todella haluamme voittaa huomenna, Gibson uhkuu.

 

– Odotan joukkueeltani täydellistä keskittyneisyyttä ja taistelua. Lupaava merkki on, että olemme olleet tähän mennessä Eurocupin parhaita puolustusjoukkueita. Saman on jatkuttava huomenna.

 

Spartak neljän miehen show

 

Latvialaislegenda Gundars Vetran valmentama Pietarin Spartak ei jyrää leveydellään tai tempopelillään, vaan sen sijaan pelaa hallittua ja äärimmäisen fyysistä koripalloa seitsemän miehen rotaatiolla.

 

Tuukka Kottia koettelevat Spartakin korin alla härkämäiset Jared Homan (206 cm/30 v) ja Artem Jakovenko (205/25), jotka ovat kirjauttaneet kahteen pekkaan Eurocupissa 29,4 pistettä ja 11,3 levypalloa ottelua kohden.

 

Takakentällä Spartakin peliä vauhdittaa ratkaisuvoimainen amerikkalaisduo Donnie McGrath (193/29)-Steven Burtt (185/29), joka vastaavasti on täyttänyt tilastorivejä 26,7 pisteen ja 9,4 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

 

Joukkueen ”liimana” kunnostautuu NBA:hankin varattu pitkänhuiskea takamies Jaroslav Korolev (210/26), joka aiheuttaa monipuolisuudellaan ongelmia vastustajalle molemmissa päissä kenttää. Duunariosaston miehet Andrei Kostshev (203/26) ja Aleksei Surovtsev (202/29) lomittavat avausviisikon tähtiä laidoissa ja korin alla.

 

Bisonsin uusi vahvistus Williamson ei ole vielä keskiviikkona edustuskelpoinen, joten loimaalaisille on luvassa hikinen iltapuhde Homan-Jakovenko-duon kanssa.

 

– Asetelma on hyvin samanlainen kuin Besiktas-ottelussa. Tuukalla (Kotti) on iso rooli molemmissa päissä kenttää, mutta samalla Ryanin (McDade) ja Justinin (Hawkins) poissaolo avaa esimerkiksi Matti Nuutiselle, Carl Lindbomille ja Ralph Sampson III:lle mahdollisuuden ansaita lisää peliaikaa. Odotan heidän nousevan esiin Vantaalla, Gibson arvioi.

 

Koposen Himkillä luvassa kärkiottelu

 

Kaksi edellistä Eurocupin vierasotteluaan Sofiassa ja Jerusalemissa voittanut Petteri Koposen BC Himki palaa neljännellä kierroksella kotikentälleen kohtaamaan turkkilaisen Pinar Karsiyakan. Viime keväänä EuroChallengen finaaliin edennyt Karsiyaka on voittanut kaikki kolme otteluaan.

 

Gerald Lee juniorin CSU Ploiesti on puolestaan matkustanut Jerusalemiin Hapoelin vieraaksi. Ploiesti ja Hapoel ovat voittaneet kolmesta ottelustaan kaksi.

 

Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana kirmaa puolestaan parketille Saksassa Ratiopharm Ulmin kotikentällä. Ulm ja Olimpija ovat voittaneet kaksi ottelua kolmesta.

 

Eurocupin alkulohkon neljäs kierros: Loimaa Bisons – Pietarin Spartak Vantaan Energia Areenalla keskiviikkona 6.11. klo 20:00 alkaen.

 

 
1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

30.10.2023 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier vei suomalaiskohtaamisen Italiassa

Italiassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Awak Kuier ja Helmi Tulonen iskivät yhteen. Roosa Lehtoranta puolestaan debytoi Saksan liigassa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

Näytä lisää vastaavia