Rannikko heitti Zagrebissa kymmenen kolmosta sisään

19.12.2005 Kovassa vireessä oleva Teemu Rannikko oli 38 pisteellä kentän tähti, kun hänen joukkueensa Union Olimpija Ljubljana kukisti Zagrebin Adriatic-liigan vierasottelussa numeroin 94-81 (51-49).

Turkulaislähtöinen takamies teki liigan piste-ennätyksensä hienolla prosentilla. Rannikon 12:sta kolmen pisteen heitosta komeasti kymmenen lävisti korirenkaan. Hän ehti osua kolmoskaaren takaa seitsemän kertaa, ennen kuin ensimmäinen heitto livahti ohi.

Jo ensimmäisten 25 minuutin aikana 32 pistettä takonut Rannikko teki tarkkaa työtä myös vapaaheittoviivalla: kymmenestä heitosta kahdeksan sisään. Ainoa kahden pisteen heitto kolahti rautoihin.

- Oma pelini on kulkenut mukavasti ja kaikki vaikuttaa nyt myös joukkueen osalta taas paremmalta. Olemme ottaneet Euroliigassa kaksi tärkeää voittoa ja saimme pelimme toimimaan vihdoin myös Adriatic-liigassa, totesi Zagrebista tavoitettu Rannikko.

Onnistuneissa kolmen pisteen heitoissa henkilökohtaista ennätystään korjaillut Rannikko otti ottelussa edelleen kolme levypalloa, antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon kolme kertaa kroatialaisjoukkueelta.

- Jos nyt oikein muistan, niin olen heittänyt virallisissa otteluissa tätä ennen parhaimmillani kahdeksan tai yhdeksän kolmosta sisään.

Rannikko sai jo kauden alussa runsaasti peliaikaa Pino Grdovicin alaisuudessa ja sama tahti on jatkunut Zmago Sagadinin otettua päävalmentajan tehtävät vastaan.  25-vuotias ja 189-senttinen Rannikko pelasi Zagrebia vastaan 36 minuuttia.

Rannikko korkealla tilastoissa

Olimpija Ljubljana on pelannut Adriatic-liigassa 12 ottelua, joista se on voittanut neljä. Saldo riittää 14 joukkueen sarjassa 11. sijaan. Rannikko on pelannut 11 ottelua ja Zagrebin täysosumapeli nosti hänen osakkeitaan entisestään myös liigan tehotilastoissa.

Olimpijan ykkösmies on MVP-pisteytyksessä neljäntenä keskiarvolla 19.09. Edellä ovat Sirokin Josip Sesar (26.11), Partizanin Dejan Milojevic (25.18) ja liigan mestaruutta puolustavan Hemofarmin Robert Conley (19.83).

Pistetilastossa Rannikko (17,2) nousi jo toiseksi kovia lukuja tehtailleen Sesarin (28,6) jälkeen. Suomalaistakamies on toisena myös syöttötilastossa keskiarvolla 3,82.

Rannikko on ehtinyt heittää Adriatic-liigassa 73 kolmosta, joista 35 on pudonnut sisään. Prosentti 48,3 on liigan kolmanneksi kovin. Vapaheitoissa Rannikko on tehnyt yhdeksänneksi tarkinta työtä prosentilla 86,7. Riistokeskiarvo 2,09 riittää kahdeksanteen sijaan.

Kahta sarjaa pelaavan Olimpijan urakka jatkuu ensi torstaina Liettuan Kaunasissa, jossa Euroliigan merkeissä vastaan asettuu Arvidas Saboniksen omistama maineikas Zalgiris.

- Tärkeä Zalgiris-ottelu käynnistää alkulohkomme toisen kierroksen. Tosin tässä vaiheessa jokainen ottelu on meille tärkeä, jotta yllämme vielä tavoitteeseemme, eli neljän parhaan joukkoon ja sitä myötä jatkoon, painottaa Rannikko.

Möttölän Dynamolle helppo voitto

Hanno Möttölän seura Moskovan Dynamo otti Venäjän superliigassa helpon kotivoiton Surgutista numeroin 107-69 (54-37). Möttölä heitti ottelussa tarkasti 13 pistettä ja noukki neljä levypalloa.

Ottelu kävi hyvästä kenraaliharjoituksesta, kun ULEB-cupissa voitosta voittoon edennyt Dynamo kohtaa tiistaina Moskovassa Virtus Rooman. Dejan Bodirogan tähdittämä Rooma on pelannut yllättävän vaisusti eurokentillä ja joukkue saa taistella vielä tosissaan jatkopaikasta ULEB-lohkonsa neljän parhaan joukossa. Kaikki kuusi otteluaan voittanut Dynamo on jo varmistanut jatkopaikkansa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_euroopassa/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia