Rannikolle huippusopimus Italiaan

13.8.2000 Kahden viimeisen mestaruussarjakauden parhaaksi koripalloilijaksi valittu Teemu Rannikko on allekirjoittanut sopimuspaperin Italian liigan hopeajoukkue Benetton Trevison kanssa. Rannikon ja Trevison sopimus on nelivuotinen.

Sopimuksessa on pykälä, joka oikeuttaa molemminpuoleiseen sopimuksen purkuun sopimuskauden ensimmäisen ja toisen vuoden jälkeen. Syyskuussa vasta 20-vuotissyntymäpäiviään juhliva suomalaistähti ei vielä ensi kaudella pelaa nimimiehiä vilisevässä Benetton Trevisossa, vaan hänen pelioikeutensa on kaudeksi 2000-01 siirretty Italian kakkosliigassa (Serie A2) pelaavalle Reggio Emilialle. Trevison suunnitelmana on lähettää suomalaisnuorukainen saamaan peliaikaa, kantamaan vastuuta ja kehittymään.

Rannikko oli odotetusti tyytyväinen uuteen sopimukseensa.

- Kuusi vuotta olen tähdännyt ammattilaissopimukseen ja nyt se toteutuu. Kun se tuli vielä Benetton Trevisonin kaltaisen seuran kanssa, on tunne uskomaton. Käydessäni Trevisossa, vaikutti organisaatio todella mahtavalta ja ammattilaisotteella hoidetulta.

Huippuammattilaisia on myös Trevison joukkue täynnä. Ensi kaudella Benetton Trevison kokoonpanossa pelaavat mm. Makedonian maajoukkueen korilinko Petar Naumoski, Saksan maajoukkueen torni Tim Nees, Espanjan maajoukkueen mörssäri Jorge Garbajosa, Italian riveissä Euroopan mestaruuden 1999 voittanut 211-senttinen Denis Marconato sekä italialaiskonkari Riccardo Pittis.

Viime kaudella Treviso selviytyi Italian kovatasoisen liigan loppuotteluun, mutta hävisi finaalisarjan Bolognalle otteluvoitoin 1-3. Euroliigassa Benetton Trevison menestyskulun katkaisi niinikään Bologna, kun se voitti Trevison neljännesvälierissä yhteistuloksella 159-134. Euroliigan runkosarjassa Trevison voittosuhde oli 9-7.

Rannikko tähyilee rauhassa ylöspäin

Rannikon ensi kauden kotikaupunki, Reggio Emilia, sijaitsee Pohjois-Italiassa, reilut 50 kilometriä Bolognasta luoteeseen. Kaupungin koripallojoukkue putosi viime kaudella Italian pääsarja A1:stä kakkosliiga A2:een.

Reggio Emilian joukkuetta valmentaa tulevalla kaudella kokenut Franco Marcelletti. Rannikon lisäksi Reggio Emilialla on ensi kaudeksi kuusi pelaajasopimusta. Joukkueeseen on kiinnitetty italialaiset Roberto Bullara (196 cm), Marco Carra (185), Sandro Dell´Agnello (203), Luca Gamba (194) ja Pier Paolo Picazio (190) sekä espanjalainen Emiliano Morales (203). Tulevat pelitoverit ovat Rannikolle vielä vain nimiä paperilla.

- Reggio Emilian joukkueesta en paljoa vielä tiedä. Ensi keskiviikkona lähden Italiaan ja heti on edessä kymmenen päivän harjoitusleiri, selvitti Rannikko.

Huippusopimuksestaan huolimatta 189-senttisen suomalaispelintekijän jalat ovat tukevasti maassa.

- Omat tavoitteeni ovat ensi kaudella päästä pelaamaan, kehittyä koripalloilijana ja nousta Reggio Emilian kanssa A1:een. Pidemmän aikavälin tavoite on raivata tie Benetton Trevison joukkueeseen, mutta tässä vaiheessa on vaikea arvioida aikataulua.

Rannikko tietää, että tavoitteensa saavuttamiseen hänellä on edessään rutkasti töitä. Ensi kauden työlistalta löytyy mm. voimaharjoittelua.

- Pojasta pitäisi kuoriutua mies. Voimaa pitää saada ylävartaloon ja nopeutta jalkoihin. Siinä tärkeimmät kehittymistavoitteet, joiden avulla voisin pelata fyysisemmin niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

- Koripallotaitojen kehittämistä ei tietenkään pidä unohtaa. Minusta pitää tulla vielä parempi heittäjä ja syöttelijä, päätti Rannikko listansa.

Teemu Rannikko numeroina ja saavutuksina

Syntymäaika: 9.9.1980
Pituus: 189 cm
Paino: 88 kg
Kasvattajaseura: Turun NMKY

Valinnat

 • Suomen Koripalloliiton valinnoissa SM-sarjan Vuoden pelaaja 1999 ja 2000
 • Suomen Koripalloliiton valinnoissa SM-sarjan Vuoden kehittynein pelaaja 1998

Saavutuksia ja merkkipaaluja

 • Suomalais-ruotsalaisen liigan mestaruus 2000 (Piiloset)
 • Suomen Cup -mestaruus 1999 (Piiloset)
 • SM-pronssi 1999 (Piiloset)
 • A-poikien Suomen mestaruus 1998 (TuNMKY)
 • A-poikien Suomen mestaruus 1997 (TuNMKY)
 • B-poikien Suomen mestaruus 1996 (TuNMKY)
 • Ensimmäinen maaottelu: 29.12.1997, Latvia - Suomi, Vilna
 • Ensimmäinen SM-sarjaottelu: 13.10.1996, Piiloset - FoA, Turku
 • Piste-ennätys SM-sarjassa: 41 pistettä, 31.3.1999, KTP - Piiloset, Kotka
 • Piste-ennätys miesten maajoukkueessa: 25 pistettä, Suomi - Bosnia-Hertsegovina, Turku, 23.2.2000
 • SM-Koriksen kausiennätys koriinjohtavissa syötöissä: 9,22 syöttöä/ottelu kaudella 1999-2000 (parantanut ennätystä kolmena kautena peräkkäin; 7,43 kaudella 1998-99 ja 5,65 kaudella 1997-98)
 • SM-Koriksen pudotuspelien yhden ottelun syöttöennätys: 16 syöttöä, Piiloset - Team Componenta, Turku, 1.4.2000

Henkilöt

 
22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

22.4.2024 14:01 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen johdattamassa Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtonen oli Granadan avainpelaajia joukkueen ottaessa ison askeleen kohti sarjapaikkaa. Severi Kaukiainen joutui pettymään Viron ja Latvian yhteisliigan finaalissa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin takamiehet tehokkaina

Susijengin takamiehet osoittivat heittotaitojaan viikonlopun otteluissa. Sasu Salin kiitti vastuusta tehokkaasti auttaessaan Teneriffan voittoon Espanjassa, Ilari Seppälä paukutti 21 pistettä Ranskassa ja Ville Tahvanainen saman määrän Islannissa. Myös Aatu Kivimäki ylsi kaksinumeroisiin.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

Näytä lisää vastaavia