Rannikosta Slovenian cup-mestari

20.2.2006 Teemu Rannikon edustama Union Olimpija Ljubljana hallitsee Slovenian koripalloa. Olimpija juhli jo historiansa 13. cup-mestaruutta kukistamalla Domzalessa pelatussa finaalissa Pivovarna Laskon 78-71.

Slovenian cup-mestaruudesta on pelattu 15 kertaa. Lasko tarjosi suosikeille yllättävänkin kovan vastustuksen. Olimpija pystyi kääntämään tasaisen ottelun edukseen vasta lopussa lähinnä Rannikon, De Marco Johnsonin ja Yotam Halperinin johdolla.

Rannikko heitti finaalissa 12 tärkeää pistettä. Johnsonin saalis oli 18 ja Halperinin 16 pistettä. Kolmikko sai hyvää tukea Dragisa Drobnjakilta (12) ja Manushar Markoisvililtä (11). Zmago Sagadinin valmentama ja cup-mestaruutta puolustanut Olimpija raivasi tiensä finaaliin voitoilla Lokakavasta ja Helioksesta.

Lokakava kaatui puolivälierissä numeroin 87-66 ja Helios välierissä 71-63. Lokakavaa vastaan raskaana cup-viikonvaihteena säästelty Rannikko heitti Helios-ottelussa 17 pistettä.

Euroliigassa niukasti jatkosta pudonnut ja Adriatic-liigassa yhä playoff-paikoista taisteleva Union Olimpija on maansa hallitseva tuplamestari. Ljubljana liittyy Slovenian liigaan viime vuoden tapaan vasta pudotuspelivaiheessa.

Olimpija ehti voittaa jo kautta edeltäneen Slovenian supercupin. Silloin joukkueen valmennusvastuun kantoi vielä Pino Grdovic, joka johti perinteikkään slovenialaisseuran voittoon myös Espoossa pelatussa kansainvälisessä turnauksessa.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/pelaajat_euroopassa/
 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia