Roope Ahosen kuntoutuminen alkanut hyvin – ”Oikeaan suuntaan ollaan menossa”

5.4.2020 14:35 Roope Ahosen, 29, kausi loppui kesken leikkausta vaatineen vakavan alaraajavamman vuoksi. Espanjassa vammaansa kuntouttava Ahonen on hyvässä vauhdissa kuntoutumisen kanssa, vaikka olosuhteet ovat tällä hetkellä erityislaatuiset.

Roope Ahosen kuntoutuminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ahonen leikattiin 18.2. ja sen jälkeen alkoi kuukausia kestävä kuntoutusjakso. Kuntoutuminen on kuitenkin edennyt suunnitelmien mukaan eikä takapakkeja ole tullut.

- Kaikki on mennyt tosi hyvin. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä kuntoutumiseen ja vamma on hyvin parantunut. Oikeaan suuntaan ollaan menossa ja tämä vaatii kovaa työtä ja omistautumista. Tässä on oltu karanteenissa, niin on ollut aikaa tehdä kuntoutusta, Ahonen kertoo kuulumisiaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen päätti jäädä Espanjaan kuntouttamaan, sillä seura tarjosi siihen hyvän tukiverkoston ja puitteet. Nykytilanteessa Ahonen joutuu harjoittelemaan yksin kotonaan, mutta sekin on saatu järjesteltyä jouhevasti.

- Joukkue halusi auttaa tosi paljon ja minulla oli täällä valmentajat, fasiliteetit ja fysioterapeutit käytössäni koko ajan sekä sain olla lisäksi joukkueen mukana. Siksi päätin jäädä tänne jopa tässä tilanteessa. Nyt minulla on kaikki tarvittava kotona ja valmentajien kanssa toimimme videon välityksellä. Kaikki on mennyt suht hyvin, vaikkei ulos tai salille ole päässytkään.

Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjan LEB Oron nousijasuosikkeihin lukeutuvan Breoganin riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Optio olisi astunut voimaan automaattisesti, mikäli Breogan olisi kauden päätteeksi juhlinut sarjanousua. Sarjan keskeytyshetkellä Breogan oli tiukasti kärkitaistelussa mukana. Espanjan koripalloliitto tekee seuraavia päätöksiä sarjojen jatkoa ajatellen 14.4., mutta Ahonen ei näe sarjoja pelattavan loppuun.

- Isolla todennäköisyydellä sarja suljetaan eivätkä pelit enää jatku. Sitten edessä ovat taas sopimusneuvottelut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämänhetkinen epävarmuus voi kääntyä lopulta Ahosen eduksi, sillä muut eivät saa etumatkaa hänen ollessa loukkaantuneena. Samalla Salon Vilppaan kasvatti voi keskittyä huolella kuntouttamiseen.

- Olen koettanut pysyä positiivisena eikä kukaan treenaa tällä hetkellä täysipainoisesti ja kaikilla on aika lailla samat harjoitusolosuhteet. Nyt minulla on aikaa kuntoutua rauhassa eikä tarvitse kiirehtiä. Voin tehdä rauhassa kaikki huolella. Se on tehnyt omalle pääkopalle hyvää ja se on ollut tämän tilanteen kolikon kääntöpuoli.

Breogan on lähtöisin Lugosta, joka on noin 100 000 asukkaan kaupunki aivan Espanjan luoteiskulmassa Galician maakunnassa. Sinne saakka koronapandemia ei ole vielä koko voimallaan yltänyt, mutta varotoimenpiteet ovat isot.

- Mitä olen lukenut, niin isoimmissa kaupungeissa on kovat rajoitukset. Ulkona käymisestä saattaa tulla sakkoa ja siellä on paljon poliiseja kaduilla päivystämässä. Tämä on kuitenkin pienempi ja syrjäisempi paikka, ettei täällä ole ollut mitään häslinkiä. Tilanne otetaan kuitenkin vakavasti ja yritetään pysyä sisällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjassa on tiukat rajoitukset ulkona liikkumisen mukaan, mutta Ahonen on sopeutunut tilanteeseen hyvin.

- Kulttuurista huomaa, että ihmiset haluavat olla ulkona ja käydä ravintoloissa, mutta nyt kadut ovat tyhjät. Se on aika mielenkiintoista. Varmaan suomalaiselta tämä onnistuu helpommin. Jos suomalaiselle sanoo, ettei saa tavata ihmisiä, niin se ei ole ehkä ihan yhtä vaikeaa kuin espanjalaiselle. Riippuu toki ihmisestä.

- Tässä on muutama viikko oltu karanteenissa ja omat rutiinit ovat löytyneet hyvin. Tämä alkaa tuntua normaalilta tilanteeseen nähden. Kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä, kun tämä joku päivä loppuu ja pääsee vapaasti taas kävelemään ulos. Siihen asti toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja turvassa, niin pääsemme tämän tilanteen yli.

Henkilöt

 
25.1.2021 15:55 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen ja Carl Lindbom aloittavat pelit FIBA Europe Cupissa

FIBA Europe Cupin lohkovaiheet pelataan tällä viikolla ja suomalaispelaajista ovat mukana Petteri Koponen ja Carl Lindbom.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

9.1.2021 12:40 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander vaatii itseltään enemmän – ”Tulen parantamaan loppukaudesta”

Sofia Pelander pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Bundesliigassa pelaavan Hernerin kanssa. Pelander löytää alkukauden jälkeen parannettavaa sekä itseltään että joukkueelta.

27.12.2020 12:30 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosella opettavainen alku ulkomaan uralle – ”Aika paljon on tapahtunut”

Viime kauden jälkeen Korisliigan palkintopöydän putsannut Henri Kantonen, 23, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän siirtyi Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Koronapandemia on aiheuttanut omat haasteensa myös Kantosen kauteen, mutta tehnyt siitä samalla ikimuistoisen.

20.11.2020 18:40 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin isolla itseluottamuksella EM-karsintakuplaan – ”Koko ajan olen parantanut”

Susijengin EM-karsinnat jatkuvat 28.11.-30.11. Espoossa pelattavassa EM-karsintakuplassa, jossa Suomi kohtaa Georgian ja Serbian. Sasu Salin saapuu Suomeen täynnä intoa ja itseluottamusta.

7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

Näytä lisää vastaavia