Roope Ahosen kuntoutuminen alkanut hyvin – ”Oikeaan suuntaan ollaan menossa”

5.4.2020 14:35 Roope Ahosen, 29, kausi loppui kesken leikkausta vaatineen vakavan alaraajavamman vuoksi. Espanjassa vammaansa kuntouttava Ahonen on hyvässä vauhdissa kuntoutumisen kanssa, vaikka olosuhteet ovat tällä hetkellä erityislaatuiset.

Roope Ahosen kuntoutuminen on lähtenyt hyvin liikkeelle. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ahonen leikattiin 18.2. ja sen jälkeen alkoi kuukausia kestävä kuntoutusjakso. Kuntoutuminen on kuitenkin edennyt suunnitelmien mukaan eikä takapakkeja ole tullut.

- Kaikki on mennyt tosi hyvin. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä kuntoutumiseen ja vamma on hyvin parantunut. Oikeaan suuntaan ollaan menossa ja tämä vaatii kovaa työtä ja omistautumista. Tässä on oltu karanteenissa, niin on ollut aikaa tehdä kuntoutusta, Ahonen kertoo kuulumisiaan.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen päätti jäädä Espanjaan kuntouttamaan, sillä seura tarjosi siihen hyvän tukiverkoston ja puitteet. Nykytilanteessa Ahonen joutuu harjoittelemaan yksin kotonaan, mutta sekin on saatu järjesteltyä jouhevasti.

- Joukkue halusi auttaa tosi paljon ja minulla oli täällä valmentajat, fasiliteetit ja fysioterapeutit käytössäni koko ajan sekä sain olla lisäksi joukkueen mukana. Siksi päätin jäädä tänne jopa tässä tilanteessa. Nyt minulla on kaikki tarvittava kotona ja valmentajien kanssa toimimme videon välityksellä. Kaikki on mennyt suht hyvin, vaikkei ulos tai salille ole päässytkään.

Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjan LEB Oron nousijasuosikkeihin lukeutuvan Breoganin riveihin 1+1-vuotisella sopimuksella. Optio olisi astunut voimaan automaattisesti, mikäli Breogan olisi kauden päätteeksi juhlinut sarjanousua. Sarjan keskeytyshetkellä Breogan oli tiukasti kärkitaistelussa mukana. Espanjan koripalloliitto tekee seuraavia päätöksiä sarjojen jatkoa ajatellen 14.4., mutta Ahonen ei näe sarjoja pelattavan loppuun.

- Isolla todennäköisyydellä sarja suljetaan eivätkä pelit enää jatku. Sitten edessä ovat taas sopimusneuvottelut.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tämänhetkinen epävarmuus voi kääntyä lopulta Ahosen eduksi, sillä muut eivät saa etumatkaa hänen ollessa loukkaantuneena. Samalla Salon Vilppaan kasvatti voi keskittyä huolella kuntouttamiseen.

- Olen koettanut pysyä positiivisena eikä kukaan treenaa tällä hetkellä täysipainoisesti ja kaikilla on aika lailla samat harjoitusolosuhteet. Nyt minulla on aikaa kuntoutua rauhassa eikä tarvitse kiirehtiä. Voin tehdä rauhassa kaikki huolella. Se on tehnyt omalle pääkopalle hyvää ja se on ollut tämän tilanteen kolikon kääntöpuoli.

Breogan on lähtöisin Lugosta, joka on noin 100 000 asukkaan kaupunki aivan Espanjan luoteiskulmassa Galician maakunnassa. Sinne saakka koronapandemia ei ole vielä koko voimallaan yltänyt, mutta varotoimenpiteet ovat isot.

- Mitä olen lukenut, niin isoimmissa kaupungeissa on kovat rajoitukset. Ulkona käymisestä saattaa tulla sakkoa ja siellä on paljon poliiseja kaduilla päivystämässä. Tämä on kuitenkin pienempi ja syrjäisempi paikka, ettei täällä ole ollut mitään häslinkiä. Tilanne otetaan kuitenkin vakavasti ja yritetään pysyä sisällä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Espanjassa on tiukat rajoitukset ulkona liikkumisen mukaan, mutta Ahonen on sopeutunut tilanteeseen hyvin.

- Kulttuurista huomaa, että ihmiset haluavat olla ulkona ja käydä ravintoloissa, mutta nyt kadut ovat tyhjät. Se on aika mielenkiintoista. Varmaan suomalaiselta tämä onnistuu helpommin. Jos suomalaiselle sanoo, ettei saa tavata ihmisiä, niin se ei ole ehkä ihan yhtä vaikeaa kuin espanjalaiselle. Riippuu toki ihmisestä.

- Tässä on muutama viikko oltu karanteenissa ja omat rutiinit ovat löytyneet hyvin. Tämä alkaa tuntua normaalilta tilanteeseen nähden. Kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä, kun tämä joku päivä loppuu ja pääsee vapaasti taas kävelemään ulos. Siihen asti toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja turvassa, niin pääsemme tämän tilanteen yli.

Henkilöt

 
4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

16.6.2020 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Espanjan lopputurnaus alkaa – Sasu Salin haluaa saavuttaa jotain hienoa Teneriffan kanssa

Espanjan koripallokausi viedään loppuun 12 joukkueen lopputurnauksena. Sasu Salinin Teneriffa lähtee hakemaan lopputurnauksesta menestystä.

6.6.2020 10:49 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Herbertin valmentama Skyliners lähtee hakemaan yllätystä Bundesliigan lopputurnauksesta

Saksan Bundesliigan kauden päättävä turnaus käynnistyy lauantaina. Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

5.6.2020 12:38 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen mestaruus mielessä Bundesliigan lopputurnaukseen – ”Tiukka rutistus on tulossa”

Saksan Bundesliigan lopputurnaus käynnistyy lauantaina ja Petteri Koposen Bayern München lähtee puolustamaan mestaruutta. Koposen mukaan lopputurnauksesta ei tule helppoa ja siinä piilee yllätysmomentti.

3.6.2020 20:21 Suomalaiset ulkomailla

Iisalojen Merlins Crailsheim vaikeista lähtökohdista Bundesliigan lopputurnaukseen

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Merlins Crailsheim lähtee viikonloppuna Bundesliiga-kauden päättävään lopputurnaukseen haastavista lähtökohdista.

31.5.2020 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena – ”Kaudesta jäi tosi hyvä maku”

Edon Maxhuni, 22, vaihtoi täksi kaudeksi USA:n yliopistokentät Euroopan ammattilaisparkettiin pelattuaan espanjalaisen Gran Canarian reservijoukkueessa. Maxhuni oli kokonaisuudessaan tyytyväinen kauden antiin.

28.5.2020 21:01 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Jansson hakee Ulmin kanssa positiivista päätöstä kaudelle

Saksan Bundesliiga teki päätöksen kauden jatkosta ja sarja pelataan loppuun turnausmuotoisena. Ulmin apuvalmentaja Daniel Jansson odottaa turnauksesta mielenkiinnolla.

14.5.2020 16:35 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutisella ehjä kausi – ”Oli kiva treenata ja pelata”

Matti Nuutinen, 30, pelasi toisen kautensa Espanjan kakkossarjassa LEB Orossa Oviedon joukkueessa. Nuutiselle kausi oli positiivinen, vaikka joukkueen kausi meni alle odotusten.

13.5.2020 12:53 Suomalaiset ulkomailla

Seuravaihto piristi Helmi Tulosen kautta – ”Koris oli oikeasti kivaa”

Helmi Tulonen, 21, pelasi menneen kauden Espanjan Liga Feminina 2:ssa. Tulonen aloitti kauden Celta Vigossa, mutta vaihtoi kesken kauden lanzarotelaisen Magec Tiasin riveihin.

29.4.2020 09:35 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä opettavainen debyyttikausi ulkomailla – ”Koko ajan meni paremmin”

Elina Koskimies, 23, pelasi ensimmäisen kautensa Euroopassa ammattilaisena neljän USA:n yliopistossa vietetyn vuoden jälkeen, kun hän pelasi menneen kauden Espanjan Liga Femenina 2:n GDKO Ibaizabal ST:n joukkueessa. Koskimies ei arkaillut uutta tilannetta, vaan pelasi heti vahvan kauden uudessa ympäristössä.

25.4.2020 20:39 Suomalaiset ulkomailla

Vastuu toi Anniina Äijäselle itseluottamusta – ”Ratkaisuja pitää ottaa”

Espanjan Liga Femenina 2 ei ole vielä virallisesti iskenyt lappua luukulle, mutta Anniina Äijänen, 24, ei elättele toiveita kauden jatkumisesta. Äijänen pelasi kokonaisuudessaan nousujohteisen kauden Universitario Ferrolissa ja meni pelaajana jälleen pykälän eteenpäin.

22.4.2020 20:25 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälällä positiivinen kausi ulkomailla – ”Ihan tyytyväinen olen omaan peliini”

Ilari Seppälä, 27, sai tällä kaudella ensikosketuksensa ulkomaiden koriskentille, kun hän pelasi hyvän kauden Ranskan ProB:ssä Aix-Mauriennen joukkueessa. Kausi oli kokonaisuudessaan Seppälälle hyvä kokemus.

19.4.2020 21:58 Suomalaiset ulkomailla

Päävalmentajapesti nosti Lassi Tuovin pyramidin huipulle – ”Stressitasot ja paineet ovat ihan eri sfääreissä”

Lassi Tuovin kauteen mahtui paljon, kun hän nousi kesken kauden SIG Strasbourgin päävalmentajaksi ja allekirjoitti seuran kanssa myös kahden vuoden jatkosopimuksen. Seuraavaksi Tuovi yrittää nostaa Strasbourgin takaisin Ranskan kärkijoukkueiden joukkoon.

17.4.2020 20:30 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalolla pitänyt kiirettä myös tauon aikana – ”Välillä on ollut aika hektistä”

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentaman Crailsheim Merlinsin sensaatiomainen kausi Bundesliigassa keskeytyi, kun koronapandemia lopetti pelit myös Saksassa. Tuomas Iisalo on pitänyt itsensä kiireisenä perheen parissa sekä valmennustietouttaan syventäen.

15.4.2020 16:11 Suomalaiset ulkomailla

Perheenlisäys piristi Sasu Salinin karanteeniarkea – ”Vaipanvaihtokin on sujunut ihan hyvin”

Sasu Salin odottelee edelleen kauden jatkopäätöksiä Espanjassa. Normaaleihin karanteenirutiineihin on tullut viime aikoina muutos, kun Salinin ja hänen avopuolisonsa perheeseen syntyi tyttövauva.

12.4.2020 20:43 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla ikimuistoinen debyyttikausi ulkomailla

Topias Palmi, 25, siirtyi viime syksynä Italian kärkiseuroihin lukeutuvan Vanoli Cremonan riveihin. Palmin kauteen mahtui käänteitä sekä kentällä että sen ulkopuolella.

10.4.2020 20:23 Suomalaiset ulkomailla

Harjoittelu ja perhe täyttäneet Petteri Koposen arjen

Petteri Koponen on pystynyt pitämään kunnostaan hyvin huolta siltä varalta, että Saksan Bundesliiga ja Euroliiga vielä jatkuisivat tällä kaudella. Koponen on päässyt Münchenissä sekä hyvin harjoittelemaan että viettämään laatuaikaa perheen kanssa.

Näytä lisää vastaavia