Suomalaispelaajat hyvässä iskussa Saksassa ja Italiassa - Sofia Pelander siirtyi Ruotsiin

6.3.2023 13:25 Linda-Lotta Lehtoranta, Anissa Pounds ja Venla Varis ylsivät kaksinumeroisille pisteille Saksassa ja Awak Kuier sekä Helmi Tulonen esiintyivät vahvasti Italiassa. Alkukauden Tshekin liigassa KP Brnon joukkueessa pelannut Sofia Pelander pelaa loppukauden Ruotsissa Norrköping Dolphinsin riveissä.

Linda-Lotta Lehtoranta on pääsemässä vauhtiin Saksassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Dolphins on Pelanderille jo ennestään tuttu seura, sillä hän pelasi siellä kolme kautta vuosina 2015-18. Pelander olikin hyvässä iskussa viikonloppuna, kun Dolphins voitti Högsbon selvästi 89-57 (47-32). Pelander heitti 12 pistettä ja saalisti tykö seitsemän levypalloa ja syötön. Dolphins on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lotta Vesiluoman Alvik paranteli asemiaan sarjassa, kun se voitti Sjuhäradin 65-64 (27-36). Vesiluoman tilastoihin kirjattiin viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa. Alvik on kuudentena.
Ottelutilastot

Annika Holopainen alkaa vertyä loukkaantumisensa jälkeen, kun hän heitti 11 pistettä Araskin napatessa tärkeän 82-65 (42-38)-voiton Ensinosta. Holopaisen käsiin jäi myös neljä levypalloa. Voitolla Araski nousi seitsemänneksi.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Veera Pirttisen ja Anniina Äijäsen Bembibren pudotuspelihaaveet sen sijaan kokivat kolauksen 58-71 (29-39)-tappiossa Bizkaian vieraana. Pirttinen heitti yhdeksän pistettä ja otti yhden levypallon. Äijäsen tilastoriville merkittiin kaksi pistettä, kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Bembibre on vain voiton päässä pudotuspelipaikasta.
Ottelutilastot

LF Challengessa Marianne Kalinin Ferrol etenee vahvasti kohti runkosarjan voittoa kaadettuaan viikonloppuna Melillan 83-62 (40-30). Kalin heitti viisi pistettä ja nappasi kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Italian Serie A1:n kärkipään ottelussa Awak Kuierin 16 pistettä, seitsemän levypalloa, syöttö ja torjunta eivät riittäneet johdattamaan Reyer Veneziaa voittoon kärkipään ottelussa Virtus Bolognaa vastaan. Venezia hävisi kotonaan lopulta selvästi 60-85 (19-41). Venezia menetti otteen pelistä jo heti avausneljänneksellä, jonka Bologna vei peräti 30-2. Tappiosta huolimatta Venezia jatkaa sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen nousi Luccan avausviisikkoon pelaten lähes 34 minuuttia ja kiitti luottamuksesta ollen joukkueensa ykkösnimi 13 pisteen, seitsemän levypallon ja riiston tilastoilla. Sarjakärki Schio oli kuitenkin vahvempi numeroin 109-51 (62-31). Lucca on kahdentenatoista.
Ottelutilastot

Saksassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Ninni Salmen Herner TC sai Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingenin vieraakseen. Herne oli kotonaan vahvempi 66-48 (31-27). Salmi sai voittajajoukkueessa tilastoihinsa levypallon ja Angelsin puolelta Anissa Pounds oli jälleen pistetykki 14 pisteen saaliilla. Poundsille kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja riisto. Koskimies sai tilastoikseen kolme pistettä, levypallon ja kaksi riistoa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Kesken kauden Kelternin riveihin siirtynyt Linda-Lotta Lehtoranta alkaa päästä vauhtiin, kun hän heitti 16 pistettä Kelternin voittaessa Lions Mitteldeutscherin 84-62 (50-26). Lehtoranta sai tilastoihinsa myös kaksi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Keltern on sarjassa toisena ja perässä seuraavat Herner TC ja Nördlingen.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Venla Varis pääsi juhlimaan tärkeää voittoa Marburgin kaataessa Eisvögel Freiburgin 91-78 (50-39). Varis esiintyi vahvasti tilastoiden 12 pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Pistemäärä sivuaa Variksen kauden parasta. Voitolla Marburg nousi pois jumbosijalta.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

 
2.10.2023 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulosella väkevä aloitus kauteen – Elina Aarnisalo iskussa Belgiassa

Helmi Tulonen sai hyvän startin kauteensa Italian liigassa ja Elina Aarnisalo esiintyi vahvasti Belgian liigassa. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen kausi käynnistyi voittoisasti.

1.10.2023 10:16 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtoranta jatkosopimukseen Saksan mestarin Kelternin kanssa

Keväällä Saksan mestaruutta juhlinut Linda-Lotta Lehtoranta, 31, on tehnyt jatkosopimuksen Rutronik Stars Kelternin kanssa. Bundesliigan lisäksi Eurocupia pelaavassa Kelternissä nähdään tällä kaudella siis kaksi suomalaispelaajaa, kun joukkueessa on jo ennestään Elina Koskimies.

29.9.2023 20:00 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

25.9.2023 08:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten kaudet saatiin käyntiin Espanjassa ja Belgiassa

Ensimmäiset naisten korissarjat pyörähtivät käyntiin Euroopassa, kun pallo nousi ilmaan Espanjassa ja Belgiassa. Elina Aarnisalo ja Lotta-Maj Lahtinen tekivät samalla debyyttinsä ammattilaissarjoissa.

18.9.2023 13:26 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen Espanjan pääsarjan AE Sedis Bàsquetiin

Lotta-Maj Lahtinen, 23, ja Espanjan Liga Femeninassa pelaava AE Sedis Bàsquet ilmoittivat viikonloppuna tehneensä pelaajasopimuksen. Häkellyttävän yliopistouransa jälkeen Catz Lappeenrannan kasvatti ei pelannut viime kaudella loukkaantumisen vuoksi.

31.8.2023 11:36 Susiladies

Elina Koskimies siirtyy Saksan mestarijoukkueeseen, EuroCupissa pelaavaan Kelterniin

Elina Koskimies, 26, jatkaa Saksassa myös ensi kaudella, kun Rutronik Stars Keltern tiedotti sosiaalisessa mediassa tehneensä sopimuksen Susiladiesin luottopelaajan kanssa. Keltern on Saksan Bundesliigan hallitseva mestari, joka pelaa ensi kaudella myös EuroCupissa.

8.8.2023 15:22 Susiladies

Anissa Pounds jatkaa uraansa Saksan Bundesliigassa

Tuleva kausi on Poundsille kolmas peräkkäinen Saksan pääsarjassa. Tulevan kauden joukkue on Gisa Lions, jonka päämaja sijaitsee Hallessa.

7.7.2023 11:14 Susiladies

Helmi Tulonen vaihtaa joukkuetta Italiassa ja siirtyy sarjanousija Milanoon

Susiladiesin Helmi Tulonen, 24, vaihtaa ensi kaudeksi joukkuetta Italian pääsarjassa Serie A1:ssä. Viime kaudella Le Mura Luccassa pelannut Tulonen siirtyy sarjanousija Sanga Milanoon.

30.6.2023 14:37 Susiladies

Elina Aarnisalo ensi kaudeksi Belgian Euroliiga-joukkue Kangoeroes Mechelenin riveihin

Suomi-koriksen huippulupauksiin lukeutuvat Elina Aarnisalo, 17, siirtyy kaudeksi 2023-24 Belgian huippujoukkue Kangoeroes Basket Mecheleniin. Kangoeroes pelaa Belgian ja Hollannin yhteissarjan lisäksi Euroliigaa. Aarnisalo itse siirtyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopistoon.

26.6.2023 12:29 Susiladies

Annika Holopainen palaa Saksan Bundesliigaan – uusi joukkue on Gisa Lions MBC

Susiladiesin luottopelaajiin lukeutuva Annika Holopainen, 29, on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Gisa Lions MBC:n kanssa, jonka kotipaikkana on Halle (Saale). Bundesliiga on Holopaiselle tuttu sarja, kun hän aloitti ammattilaisuransa juuri Saksassa kuusi vuotta sitten.

19.6.2023 17:17 Suomalaiset ulkomailla

Ninni Salmi pääsi testaamaan Bundesliigan kovuutta – ”Päätin ottaa siitä kaiken irti”

Ninni Salmi, 26, siirtyi vuodenvaihteessa Vimpelin Vedosta Saksan Bundesliigan kärkiseuroihin lukeutuvan Herner TC:n riveihin. Salmi pääsi samalla toteuttamaan yhden tavoitteistaan.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

9.6.2023 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehellä ehjä ja hyvä kausi Nördlingenissä – ”Kokonaisuudessaan jäi hyvä maku”

Elina Koskimies, 26, pelasi toisen kautensa Saksan liigassa Angels Nördlingenin riveissä. Koskimies nautti suurta vastuuta kauden aikana ja kausi meni pääosin positiivisesti sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

29.5.2023 18:51 Suomalaiset ulkomailla

Kausi jätti Helmi Tuloselle paljon kysymysmerkkejä – ”Jäin kaipaamaan vastauksia”

Helmi Tulosella, 24, oli monivaiheinen kausi Italian Serie A1:n Le Mura Luccassa. Tuloselle jäi kauden jälkeen hieman hämmentyneet tunnelmat.

24.5.2023 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen palaa Ferrolin joukkueeseen – ”Seura haluaa panostaa tulevaan kauteen”

Viime kaudella Espanjan liigan Bembibressä pelannut Anniina Äijänen, 27, vaihtaa seuraa. Äijänen palaa tuttuun ympäristöön, kun hän on tehnyt sopimuksen sarjanousija Universitario Ferrolin kanssa.

18.5.2023 15:37 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Poundsilla vahva kausi Saksassa – ”Voi olla ihan tyytyväinen”

Anissa Pounds pelasi toisen kautensa Saksan Bundesliigan Angels Nördlingenissa ja oli tyytyväinen kauteen, vaikka joukkueen tavoite jäi saavuttamatta. Pounds oli jälleen joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

26.4.2023 09:42 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannasta Saksan mestari – Awak Kuierin kausi myös päätökseen

Linda-Lotta Lehtoranta pääsi juhlimaan Saksan mestaruutta, kun Keltern pyyhkäisi finaalisarjan suoraan kolmessa pelissä. Awak Kuierin Reyer Venezian kausi Italiassa päättyi välieriin.

23.4.2023 10:58 Suomalaiset ulkomailla

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern kiinni mestaruudessa - Awak Kuierin Venezia tasoitti välieräsarjan

Linda-Lotta Lehtorannan Keltern on enää voiton päässä Saksan mestaruudesta. Awak Kuierin Reyer Venezia piti puolestaan finaalihaaveensa elossa Italiassa.

Näytä lisää vastaavia