Teemu Rannikko: ”Nostettiin selkeästi tasoa toiseen peliin”

7.8.2022 11:25 Historian lehdet havisivat loppuviikolla Tampereella, kun Susijengin peliä kolmella vuosikymmenellä, 149 miesten maaottelussa ja neljissä kansainvälisissä arvokisoissa johtanut Teemu Rannikko, 41, siirtyi joukkueen valmennusjohtoon. Rannikko arvioi ensimmäisiä maaotteluitaan valmentajana positiiviseksi kokemukseksi.

Teemu Rannikko on ottanut paikkansa Susijengin valmennusjohdossa. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

Susijengin valmentajakollegioon heinäkuun lopussa liittynyt Rannikko oli Hakametsässä pelatun Scandic Cupin Belgia-otteluissa saumaton osa Lassi Tuovin, Mikko Larkaksen ja Hanno Möttölän muodostamaa aivokeskusta.

Pääroolia penkin päädyssä näytteli ansaitusti uusi päävalmentaja Tuovi, mutta Rannikko näytteli rooliaan kokemuksella ja asiantuntemuksella.

- Hienoa tietenkin olla staffissa mukana. Tunsin päässeeni hyvin sisälle hommaan heti ekasta pelistä lähtien, valmentaja arvioi.

Susijengi taipui torstai-iltana Belgialle pistein 71-75, mutta pyöritteli lauantaina suvereenin 80-71-voiton Hakametsän Delfin Basket -yleisön riemuitessa ja mylviessä.

- Tultiin toiseen peliin paremmalla peli-ilmeellä ja aloitettiin peli hyvin, joten päästiin sitä kautta hyvin sisään. Ei me mitenkään vielä ehjää 40-minuuttista pelattu, mutta tasonnosto ensimmäiseen peliin verrattuna oli selkeä, jatkaa Rannikko.

Laboratoriosta uusia näytteitä

Keskikesän MM-karsintaikkunasta Susijengi ansaitsi täydet pisteet kaatamalla ensiksi Ruotsin näytöstyyliin kotonaan ja hakemalla sen jälkeen Kroatiaa vastaan kirivoiton viimeisen kaksiminuuttisen hengästyttämällä venymisellään.

Ottelut Belgiaa vastaan sujuivat pitkälti kokeilumoodissa. Uusia asioita ja pelaajia ajettiin sisään ja kenttätapahtumat muistuttivat aika ajoin laboratoriota, jossa valmennusjohto sai testata harjoituksissa sisään ajettuja valintoja otteluolosuhteissa.

- Kaikki on tietenkin vielä vaiheessa, mutta kahden ottelun välillä parannettiin esimerkiksi puolustusta merkittävästi. Hyökkäyslevypallopelaaminen oli kummassakin pelissä vahvaa. Lauantain ottelussa huomattiin myös joukkueena, että kun pallo liikkuu, tapahtuu hyviä asioita.

Hakametsässä väläyttelivät myös vähemmille minuuteille aiemmin jääneet pelaajat ja heistä erityisesti Olivier Nkamhoua, jonka liikkuvuus, voima ja viimeistelykyky korin läheisyydessä tuovat jo ensitutustumisella joukkueen peliin aivan uuden elementin.

Eikä sovi unohtaa esimerkiksi väkeviä näyttöjä takakentällä antaneita Perttu Blomgrenia ja Henri Kantosta tai välitöntä korintekokykyään jälleen kerran osoittanutta Remu Raitasta.

- Olli (Nkamhoua) osoitti molemmissa peleissä, minkä tason pelaaja on. Hän otti hienosti vastaan aloitusviisikon paikan, teki hartiavoimin töitä molemmissa päässä ja paransi pick and roll -puolustustaan erinomaisesti kahden ottelun välillä, Rannikko analysoi.

- Muutenkin onnistumisia tuli kivasti laajalla rintamalla. Iloinen tietysti Kantosen Henrin puolesta, joka on päässyt pitkän tauon jälkeen treenaamaan käytännössä vasta viikko sitten ja hallitsi peliä molemmissa päissä kenttää sen ajan, kun pääsi pelaamaan.

Kaksitoista paikkaa jaossa kisajengiin

Susijengi jatkaa MM-karsintoihin ja EM-kisoihin valmistavia maaotteluitaan ensi viikolla Liettuassa, jossa vastaan asettuu Euroopan ja koko maailman parhaisiin maajoukkueisiin lukeutuva isäntämaa.

Ensimmäinen MM-jatkokarsintaikkuna käynnistyy kahden ja puolen viikon päästä Tampereen Nokia Arenalla Israelia vastaan ja siitä alle viikkoa myöhemmin Susijengi lentää kahdentoista pelaajan vahvuisena Prahaan pelaamaan EM-alkulohkoa. Kilpailu pelipaikoista on kovaa ja pelaajien motivaatio korkealla.

- Huomioon pitää ottaa sekin, että Belgia-otteluissa riveistä puuttuivat Lauri (Markkanen), Mädi (Madsen) ja Micke (Jantunen), ja kaikki tietävät, minkä tason pelaajia he ovat, Rannikko hymyilee.

- Näytön paikkoja piisaa vielä koko joukkueelle joka ainoissa treeneissä ja valmistavissa maaotteluissa. Ensi viikolla on kaksi ottelua vielä selkeästi Belgiaa kovempaa joukkuetta vastaan ja sen jälkeen ollaan taas vähän viisaampia.

Susijengi kohtaa Liettuan Kaunasissa keskiviikkona 10.8. klo 19.30 alkaen ja Vilnassa torstaina 11.8. klo 19.30 alkaen.

Henkilöt

 
26.5.2023 12:41 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla uran paras kausi ulkomailla – ”Sain tilaisuuden ja peliaikaa”

Topias Palmi, 28, pelasi menneen kauden romanialaisen Craiovan joukkueessa. Palmi nautti isoa roolia ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen.

22.5.2023 15:25 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla kaksijakoinen kausi Kreikassa

Alexander Madsen pelasi menneen kauden Kreikan kärkiseuroihin lukeutuvassa AEK Ateenassa. Madsenin kauteen mahtui ylä- ja alamäkiä.

12.5.2023 09:26 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan Final Four viikonloppuna – Sasu Salin ja Tuomas Iisalo taistelemassa mestaruudesta

Mestarien liigan Final Four –lopputurnaus pelataan viikonlopun aikana Malagassa, Espanjassa. Suomalaisista voittoa havittelevat Teneriffan Sasu Salin ja Bonnin päävalmentaja Tuomas Iisalo.

4.4.2023 09:29 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigassa alkavat puolivälierät - Salin, Madsen ja Tuomas Iisalo jahtaavat pokaalia

Koripallon Mestarien liigan puolivälierät käynnistyvät tiistaina. Suomalaisista Mestarien liigan pokaalia ovat jahtaamassa Sasu Salin, Alexander Madsen ja Tuomas Iisalo.

27.2.2023 08:26 Susijengi

Saksassa tulosta tekevä Tuomas Iisalo: ”Illan ottelun avain on puolustuspelaaminen”

Jo pitkään Saksassa viihtynyt ja viime keväänä Bundesliigan vuoden valmentajaksi valittu Tuomas Iisalo, 40, odottaa maanantain MM-karsintahuipennusta kiinnostuneena. Iisalon sydän sykkii Susijengille, mutta hän toivoo myös oman joukkueensa Bonnin Leon Kratzerille onnistumisia ja on tiiviisti yhteydessä kummankin joukkueen valmentajiin.

25.2.2023 09:17 Susijengi

Ilari Seppälä: ”Tavoite on hoitaa homma maanantaina”

Susijengin leveästä kokoonpanosta löytyi perjantai-iltapäivänä Tel Avivissa monta tärkeää onnistujaa jatkoaikavoitossa. Israel-jatkoaikavoitossa suurimmat otsikot kuittasi kuitenkin takamiesveteraani Ilari Seppälä, 29, joka on kunnostautunut loppuhetkien ratkaisukoreissa aiemminkin.

24.2.2023 08:52 Susijengi

Max Besselink: ”Tää matka on vasta alussa”

Helsingin NMKY:ssa koripallo-oppinsa saanut ja viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Max Besselink, 20, pelaa tänään perjantaina ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa Susijengin paidassa. Jo pitkään lupauksia herättäneen Besselinkin kokoonpanopaikan taustalla on nousujohteinen tulokaskausi Saksan Bundesliigan BC Göttingenissä.

22.2.2023 10:09 Susijengi

Mikael Jantunen: ”Olen nykyään rennompi pelaajana”

Mikael Jantunen sai koripalloammattilaisuralleen lentävän lähdön voittamalla Belgian mestaruuden sekä Belgian ja Alankomaiden yhteisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinnon Filou Oostendessa. Kuluvalla kaudella Jantunen, 22, on jatkanut tasaista kehityskäyräänsä Italian Serie A:ssa Basket Trevison paidassa.

21.2.2023 09:56 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Tavoitteena on ottaa seuraava steppi”

Yksi seurajoukkuekauden 2022-23 suurimpia suomalaismenestyjiä on ollut esikoiskauttaan Saksan Bundesliigassa pelaava Susijengin aloittava pelinrakentaja Edon Maxhuni, 24. Aiemmin ammattilaisurallaan mm. Virossa ja Hollannissa pelannut Maxhuni teki itsestään nimen viime vuoden EM-kisoissa ja on jatkanut Crailsheimissa siitä, mihin Prahassa ja Berliinissä jäi.

20.2.2023 10:55 Susijengi

Elias Valtonen: ”Tuntuu hyvältä pelata korista”

Yhdeksi Susijengin kantavista voimista kuluvalla vuosikymmenellä kasvanut Elias Valtonen, 23, nauttii koripallosta. Euran Veivin kasvatti siirtyi joulukuussa espanjalaisesta Manresasta Saksan Bundesliigan nousijajoukkue Rostock Seawolvesin riveihin, jonka paidassa Euran Veivin kasvatti on vähitellen löytänyt peli-ilonsa.

10.2.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla isoja otteluita edessä - "Vähän etuoikeutettu olo"

Sasu Salinilla on tulossa mielenkiintoiset viikot, kun edessä on isoja otteluita. Ensimmäisenä edessä on tulevana viikonloppuna pelattava FIBA Intercontinental Cup, jota seuraavat Copa del Rey sekä MM-karsintaottelut Susijengin kanssa.

7.2.2023 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä palannut vahvasti loukkaantumisesta – ”Koris on tällä hetkellä tosi kivaa”

Ilari Seppälän alkukausi Ranskan ProB:ssä pelaavan Saint-Chamondin riveissä meni pilalle loukkaantumisen takia. Nyt Seppälä on kuitenkin vihdoin kuntoutunut pelikuntoon.

3.2.2023 10:47 Susijengi

Lauri Markkanen: ”Tunteet nousivat pintaan"

Lauri Markkanen, 25, joutui maanantaina iltapäivällä jännittämään omaa kutsuaan NBA:n vuotuiseen All-Star-otteluun kalkkiviivoille asti. Kun Markkasen nimi lopulta mainittiin, Susijengin jyväskyläläinen ykköstykki kävi ilon keskellä mielessään kaikki historialliseen saavutukseen johtaneet hetket.

27.12.2022 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Remu Raitanen otti uuden askeleen urallaan – ”Valinta on osoittautunut oikeaksi”

Viime kaudella Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Remu Raitanen teki kesällä sopimuksen Espanjan kakkostasolla, LEB Orossa, pelaavan Albaceten kanssa. Raitanen on esiintynyt vahvasti ensimmäisellä ulkomaan ammattilaiskaudellaan.

23.12.2022 16:46 Susijengi

Yhdysvalloissa korkoa kasvava Miro Little: ”Nyt ollaan päästy vauhtiin”

Miro Little kohosi helmikuussa Susijengiin ensimmäisenä alle 18-vuotiaana debytanttina sitten Teemu Rannikon (1997). Päättyvä vuosi on vienyt Tampereen Pyrinnön kasvatin Susijengin EM-kisamittelön kautta Yhdysvaltoihin ja Sunrise Christian Academyyn, jossa Little on alkuyskähtelyjen jälkeen lunastanut paikkansa joukkueensa eliitissä matkalla kohti NCAA:ta.

15.11.2022 09:32 Haastattelu

Daniel Dolenc: ”Saksa-pelin jälkeen tarvittiin koko jengin efforttia”

Susijengin riemukkaimpiin onnistujiin maanantai-iltana lukeutunut Daniel Dolenc, 29, teki läsnäolonsa tiettäväksi Viroa vastaan niin hyökkäys- kuin puolustuskorinkin alla. Runsaat kaksi vuotta sitten susidebyyttinsä tehnyt 205-senttinen korinalusrouhija kertoo ottavansa jokaisen maajoukkuekutsun tilaisuudeksi kantaa yhteiseen kekoon ja kehittyä pelaajana.

12.11.2022 10:59 Susijengi

Susikapteeni Sasu Salin: ”Olen saanut olla ihan samalla tavalla kuin ennenkin”

Sasu Salinin aikakausi Susijengin kapteenina käynnistyi perjantai-iltana maaotteluidenkin osalta, kun EM-pronssimitalisti Saksa peittosi suomalaisvieraana Bambergissa. Tuore kapteeni on nyt selvinnyt tulikasteestaan ja kuvailee ensimmäistä kapteeniviikkoaan pehmeäksi laskuksi luottamustoimeen.

11.11.2022 08:55 Susijengi

Shawn Hopkins: ”Oon tullut tänne kilpailemaan”

Susijengiin jo seitsemän vuoden ajan kuulunut ja Romanian liigan Craiovassa hurjaa jälkeä tekevä Shawn Hopkins, 27, pelaa uransa parasta koripalloa ja on esiintynyt Susijengin harjoituksissa ennennäkemättömällä itseluottamuksella. BC Nokian kasvatti vetää perjantai-iltana Suomi-paidan ylleen ensimmäisessä arvokisakarsintaottelussaan koskaan.

9.11.2022 10:09 Susijengi

Alexander Madsen 50. maaottelunsa kynnyksellä: ”On etuoikeutettu olo”

Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 27, on 50. aikuisten maaottelunsa kynnyksellä. Ensimmäiset aikuisten arvokisansa Prahan ja Berliinin EM-kisoissa pelannut Susijengin sisäpuolustuksen lukko siirtyy uudelle kymmenluvulle oivallisessa tilanteessa – hänellä on selkeä käsitys pelillisestä identiteetistään ja runsaasti nälkää.

8.11.2022 09:42 Susijengi

Henri Kantonen: ”Kisat ovat vielä tuoreessa muistissa”

Korisliigan johtotähtiin vuosia kuulunut Henri Kantonen, 25, lähti edelliseen Susijengi-kesään toipilaana, mutta päätti kesänsä Prahan ja Berliinin EM-kisaryhmän arvokkaana rotaationpalasena. Kantonen on vaalinut ainutlaatuisen EM-kisakokemuksen opetuksia viime kuukaudet ja on valmis jatkamaan Susijengissä siitä, mihin syyskuussa jäi.

Näytä lisää vastaavia