Teemu Rannikon ja Roseton kausi Italiassa ohi

14.5.2003 Suomen koripallomaajoukkueen pelintekijän Teemu Rannikon pelikausi tuli myöhään tiistai-iltana päätökseensä. Hänen edustamansa Euro Roseto kärsi Italian liigan neljännesvälierissä ratkaisevan kotitappion Viola Reggio Calabrialle lukemin 71-75. Roseto hävisi ottelusarjan voitoin 1-2.

Roseto jäi kotiyleisönsä edessä heti takaa-ajoasemaan, kun Reggio Calabria kiskaisi tulostaululle 22-12-johdon. Roseto ei missään vaiheessa päässyt kiinni johtoon, vaikka käväisikin parhaimmillaan neljä minuuttia ennen loppua kolmen pisteen päässä (58-61). 

Rannikko oli yhdessä takakentän aisaparinsa Rodney Monroen kanssa Reggio Calabrian erikoisvartioinnissa. Davide Lamma ja Titus Ivory ”prässäsivät” Roseton takamieskaksikkoa läpi ottelun. Tiukasta vartioinnista huolimatta Rannikko onnistui tuikkaamaan 37 minuutissa 12 pistettä.  

Ensimmäisen Italian pääsarjakauden keskiarvoikseen 22-vuotias ja 189-senttinen Rannikko merkkautti 11,8 pistettä, 2,2 levypalloa, 2,2 syöttöä ja erinomaiset 2,8 riistoa 33,6 minuutissa. Nuori suomalainen lukeutui saamallaan vastuulla ja kypsillä peliesityksillään Italian sarjakauden sensaatioihin. Rannikon sopimus Roseton kanssa kattaa myös pelikauden 2003-04 ja sisältää vielä option seuraavastakin kaudesta.  

Noopila avitti Braunschweigin jatkoon

Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä jatkaa ainakin yksi ”suomalaisjoukkue”. Tiistai-iltana tiensä välieriin raivasi nimittäin Markku Larkion ja Mikko Noopilan edustama Braunschweig. Se voitti neljännessä puolivälierässä Oldenburgin vieraissa 83-71 ja eteni jatkoon voitoin 3-1. Parimetrinen Noopila oli kamppailussa oivassa vedossa. Hän teki 13 pistettä ja antoi kolme syöttöä 23 minuutissa. Pelitilanneheittonsa Noopila upotti tarkkuudella 5/8. Larkio jäi pisteittä 19 minuutissa, mutta poimi neljä levypalloa.  

Myös Jukka Matisen edustaman Frankfurt Skylinersin toiveet jatkopaikasta pysyivät elossa, kun joukkue onnistui kukistamaan Alba Berlinin kotonaan 87-74. Voitollaan Frankfurt tasoitti ottelusarjan voitot 2-2:een. Matinen pelasi yhdeksän minuuttia, heitti seitsemän pistettä ja vei kolme levyriä.

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/
 
13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

6.4.2024 08:05 Suomalaiset ulkomailla

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen – Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspeleissä

Islannissa paketoitiin runkosarja ja Ville Tahvanaisen kausi jatkuu pudotuspelien merkeissä. Antti Kanervon osalta kausi tuli päätökseen.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia