Toijala poissa pitkään, DeGray KTP:n vahvistus

7.10.2004 Keskiviikkona järjestetty Sparliigan kauden avausinfo paitsi valoitti sarjan mielenkiintoisia lähtökohtia myös tarjoili muutamia uutisia. Uutinen ikävimmästä päästä on se, että mestari-Kouvojen pelintekijä Jukka Toijala on poissa tositoimista vähintään kolme kuukautta. Positiivinen uutinen oli se, että KTP Basket on saanut päätettyä vahvistusjahtinsa.

Toijala kävi keskiviikkona Helsingissä tutkimuksissa, jotka osoittivat miehen kärsivän reisiluun kaulan rasitusmurtumasta. Vamma pitää konkarin sivussa vähintään kolme kuukautta, todennäköisesti pidempäänkin. Lähellä oli myös vakavammat seuraukset, sillä mikäli luu olisi murtunut kokonaan, olisi se tiennyt Toijalan peliuran päättymistä.  

Kouvot hakee tulevalle kaudelle vielä yhtä uutta ulkomaalaisvahvistusta. Yleisesti on odotettu pelaajan tulevan sentteriosastolle, mutta keskiviikon tilaisuudessa Toijala väläytteli myös mahdollisuutta takamiehen tontilla viihtyvästä vahvistuksesta.  

- Eihän sitä koskaan tiedä. Ei olisi välttämättä huono veto, Toijala sanoi arvoituksellisesti.  

Sparliigan muiden pelaajien terveystilanteista saatiin keskiviikkona myös lisävaloa. Porvoon Tarmon Tero Ollila tulee olemaan poissa jouluun saakka. Hänen joukkuekaverinsa Ville-Pertti Lind oli poissa viime viikonlopun Suomen Cupista. Sormivamma ei kuitenkaan ole vakava ja Lindin pelikuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan. 

DeGray palaa Kotkaan 

Kotkassa korinaluspelaaja Juuso Lehtimäki joutuu seuraamaan vaihtopenkiltä joukkueensa KTP Basketin otteita kauden ensimmäiset pari kuukautta. Lehtimäki kävi polvileikkauksessa maanantaina. 

KTP:n toinen uutinen oli tutun Ronald DeGrayn pesti joukkueen toiseksi vahvistukseksi. 201-senttinen DeGray pelasi Kotkassa kaudella 2001-02, jolloin Coloradon kasvatti takoi runkosarjassa 22,6 pistettä ottelua kohden. Lisäksi DeGray poimi 11,9 levypalloa ja torjui 2,07 heittoa ottelua kohden, jolla heltisi sarjan ykköstila.  

Viime kaudella DeGray pelasi Espanjan kolmosliigassa (LEB2) joukkueenaan Caja Rioja. Tilastorivi karttui 11,6 pisteestä ja 6,7 levypallosta, jotka hän tekaisi 25,7 peliminuutissa.  

DeGrayn palkkausta edelsi jo kuuluisaksi noussut Brandon Brown –episodi. Brownin oli määrä saapua Kotkaan testiin vapauduttuaan Puolasta. Mieheen ei saatu moneen päivään yhteyttä, kunnes Brown löytyi Latviasta. KTP puhalsi lopulta kahden agentin edustaman Brownin jahtaamisessa pelin poikki ja soitti tutun DeGrayn apuun.  

- Brown ei pelaa Kotkassa. Itseasiassa ei voisi vähempää kiinnostaa missä hän pelaa tai mitä hänen agenttinsa tekevät. Se kusetus loppui nyt, latasi KTP:n kokenut luotsi Eero Saarinen.  

- DeGray on koko ajan ollut yksi kolmesta vaihtoehdosta. Nyt tiedämme, että saamme tasapainoisen pelaajan ja ihmisen, Saarinen jatkoi.  

”Hickey on PuHu:n mies” 

Yksi viime aikoina velloneista huhuista on ollut Philip Hickeyn mahdollinen siirtyminen Pussihukista Hongan leipiin. Keskiviikkona keskustelulle saatiin päätös.  

- Hickey on Pussihukkien mies. Viime vuonna allekirjoitettiin kaksivuotinen sopimus. Jos joku hänet haluaa, niin rahat pöytään. Hickey pelaa PuHu:ssa. Toivottavasti tämä on piste keskustelulle, kertoi PuHu:n päävalmentaja Tomi Kaminen.  

PuHu:n joukkue saattaa vahvistua vielä ennen Sparliigan avausta. Maajoukkuekonkari ja pitkäaikainen euroammattilainen Martti Kuisma harjoittelee joukkueen kanssa ja pelasi viime viikonloppuna Cup-pelissä. Sopimusta ei vielä ole, mutta Kamisen näkemyksen ”lähellä ollaan”. Lisäksi PuHu kartoittaa mahdollisuuksia toisen ulkomaanavun palkkaamiseksi Hickeyn rinnalle.  

Kotimaisten pelaajien kaartistaan PuHu saa tulla syyskauden toimeen ilman Hollannissa opiskeluvaihdossa olevaa Timo Heinosta.  

Bunts antaa Hongalle näyttöjä 

Honkaan saapui viime viikonvaihteessa näytille omalla kustannuksellaan yhdysvaltalaisen Pacific-yliopiston kasvatti David Bunts. 186-senttinen ja 24-vuotias Bunts nähtiin Hongan harjoituksissa ensimmäisen kerran kuluvan viikon maanantaina. 

Bunts on Hongassa kahden viikon koeajalla. On mahdollista, että mies pelaa Hongan riveissä jo tryout-jaksonsa aikana.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
10.8.2022 10:09 Korisliiga

Johnathan Stove Israelin pääsarjasta Nokialle

BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi pelaajasopimusta, kun täysin uutena pelaajana seuraan saapuu 26-vuotias yhdysvaltalainen Johnathan Stove. Lisäksi seura solmi jatkosopimuksen oman kasvatin Elias Sauramon kanssa.

10.8.2022 09:05 Korisliiga

AJ Lawson Hongan riveihin

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen 25-vuotiaan AJ Lawsonin kanssa.

5.8.2022 16:22 Korisliiga

Topi Halme palaa Tapiolan Honkaan

Korisliiga-kauteen valmistautuva espoolaisjoukkue on solminut tulevaa kautta koskevan sopimuksen seuran oman kasvatin Topi Halmeen kanssa.

5.8.2022 09:51 Korisliiga

Nigerian maajoukkuemies Amanze Egekeze ja Kataja Basket sopimukseen

Syyskuiseen FIBA Europe Cup -karsintaan sekä Korisliiga-kauteen tähtäävä joensuulainen Kataja Basket täydentää kokoonpanoaan yhdysvaltalais-nigerialaisella laiturilla.

5.8.2022 09:40 Korisliiga

Quan Jackson Kouvojen vahvuuteen

Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen 193-senttisen Quan Jacksonin kanssa. Jackson pelasi koronatilanteen mahdollistamana yliopistokoripalloa viiden kauden ajan valmistuen kuluvan vuoden keväänä.

4.8.2022 13:49 Korisliiga

Perrion Callandret saapuu BC Nokian riveihin

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Perrion Callandret, 27, ovat solmineet ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Aiemmin NBA G Leaguessa pelaavaa Windy City Bullsia edustanut Callandret tulee pelaamaan ensimmäistä kauttaan Euroopassa.

2.8.2022 09:08 Korisliiga

Zena Edosomwan Seagullsin korin alle

Korisliiga-kauteen valmistautuva Helsinki Seagulls on solminut sopimuksen 206-senttisen Zena Edosomwan kanssa. Ison pään pelaaja on kolunnut läpi maineikkaan Harvardin yliopiston.

1.8.2022 09:58 Korisliiga

Roydell Brown ja KTP-Basket jatkosopimukseen

Kotkalaisjoukkueen kolmas ulkomaalaisvahvistus on viime kaudelta tuttu Roydell Brown, 24.

28.7.2022 10:14 Korisliiga

Etelä-Sudanin maajoukkuepelaaja Kuany Kuany liittyy Karhubasketin miehistöön

Hallitseva Suomen mestari Karhubasket Kauhajoki on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Kuany Ngor Kuanyn, 28, kanssa. Kuanylla on sekä Etelä-Sudanin että Australian passit ja hän saapuu Kauhajoelle elo- tai syyskuun alussa, kun Etelä-Sudanin maajoukkue on saanut MM-karsintapelinsä pelattua.

27.7.2022 08:19 Korisliiga

Deshon Taylor palaa Kouvojen kokoonpanoon

Kouvolan Kouvot on tehnyt pelaajasopimuksen mieluisan paluumuuttajan kanssa, kun viime kaudella Kouvoja edustanut Deshon Taylor, 26, palaa joukkueen vahvuuteen. Taylor ehti edustaa Kouvoja viime kaudella 13 ottelun verran, kunnes hän siirtyi Unkariin.

26.7.2022 08:11 Korisliiga

Ville Turja jatkaa Kobrian päävalmentajana – suomalaispelaajille jatkosopimukset, ensimmäinen vahvistus on KJ Jackson

Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Kobrat ovat solmineet tukun jatkosopimuksia, kun Ville Turja jatkaa joukkueen päävalmentajana ja kaikki viime kauden suomalaisrunkopelaajat ovat solmineet jatkosopimukset. Uutena kasvona nähdään yhdysvaltalainen Kaelin ”KJ” Jackson.

25.7.2022 12:07 Korisliiga

Prince Oduro täydentää Korihaiden vahvistusnelikon

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 23-vuotiaan kanadalaisen sentteri Prince Oduron kanssa. Oduro siirtyy Uuteenkaupunkiin Kanadan CEBL-liigassa pelaavasta Hamilton Honey Badgersista.

22.7.2022 18:52 Korisliiga

206-senttinen Galin Smith tuomaan kokoa Kataja Basketiin, oma kasvatti Kalle Kuivalainen jatkaa joukkueessa

Joensuulaisen Kataja Basketin kokoonpano täydentyy isolla sisäpelaajalla. 206-senttinen yhdysvaltalainen Galin Smith, 23, liittyy joukkueeseen ensi kauden kattavalla sopimuksella. Takamiesosasto täydentyy viime kaudella Korisliiga-tasolla debytoineen 17-vuotiaan Kalle Kuivalaisen jatkaessa kasvattajaseurassaan.

22.7.2022 18:46 Korisliiga

Valtteri Leppänen jatkaa Pyrinnössä seuraavat kaksi kautta

Säynätsalon Riennon kasvatti Valtteri Leppänen, 25, ja miesten Korisliigassa pelaava Tampereen Pyrintö ovat allekirjoittaneet kaksi seuraavaa kautta kestävän sopimuksen. Leppäsen sopimus ulottuu kevääseen 2024.

22.7.2022 14:17 Korisliiga

Karl Gamble täydentää Lahti Basketballin palapelin

Lahti Basketball on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen 206-senttisen Karl Gamblen, 25, kanssa. Gamble siirtyy Lahteen Itävallasta ja hänellä on takanaan kolme kautta ammattilaisena Euroopassa.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 13:03 Korisliiga

Brandon Sly ja Brandon Tabb sopimuksiin KTP-Basketin kanssa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva KTP-Basket on solminut kaksi pelaajasopimusta, kun yhdysvaltalaiset Brandon Sly, 25, ja Brandon Tabb, 26, edustavat kotkalaisseuraa ensi kaudella.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

20.7.2022 09:07 Korisliiga

Seagullsin kotimainen runko vahvistuu Markus Rautasalolla

Helsinki Seagullsin kotimainen runko saa lisää vahvistusta, kun 22-vuotias Markus Rautasalo liittyy joukkueen vahvuuteen 1+1-muotoisella pelaajasopimuksella. 180-senttinen takamies on edustanut aiemmin Korisliiga-urallaan KTP-Basketia jo neljän kauden ajan.

20.7.2022 08:45 Korisliiga

Eetu Villa paluumuuttajana Honkaan – Markus Hyytiäinen ja Lauri Hynönen jatkosopimuksiin

Tapiolan Hongan miesten Korisliiga-joukkue on solminut kolme pelaajasopimusta ensi kaudeksi. Eetu Villa, 23, palaa kasvattajaseuraansa, kun taas jo edelliskaudella joukkuetta I divisioona A:ssa edustaneet 20-vuotiaat Markus Hyytiäinen ja Lauri Hynönen ovat tehneet jatkosopimukset.

Näytä lisää vastaavia