Toijala poissa pitkään, DeGray KTP:n vahvistus

7.10.2004 Keskiviikkona järjestetty Sparliigan kauden avausinfo paitsi valoitti sarjan mielenkiintoisia lähtökohtia myös tarjoili muutamia uutisia. Uutinen ikävimmästä päästä on se, että mestari-Kouvojen pelintekijä Jukka Toijala on poissa tositoimista vähintään kolme kuukautta. Positiivinen uutinen oli se, että KTP Basket on saanut päätettyä vahvistusjahtinsa.

Toijala kävi keskiviikkona Helsingissä tutkimuksissa, jotka osoittivat miehen kärsivän reisiluun kaulan rasitusmurtumasta. Vamma pitää konkarin sivussa vähintään kolme kuukautta, todennäköisesti pidempäänkin. Lähellä oli myös vakavammat seuraukset, sillä mikäli luu olisi murtunut kokonaan, olisi se tiennyt Toijalan peliuran päättymistä.  

Kouvot hakee tulevalle kaudelle vielä yhtä uutta ulkomaalaisvahvistusta. Yleisesti on odotettu pelaajan tulevan sentteriosastolle, mutta keskiviikon tilaisuudessa Toijala väläytteli myös mahdollisuutta takamiehen tontilla viihtyvästä vahvistuksesta.  

- Eihän sitä koskaan tiedä. Ei olisi välttämättä huono veto, Toijala sanoi arvoituksellisesti.  

Sparliigan muiden pelaajien terveystilanteista saatiin keskiviikkona myös lisävaloa. Porvoon Tarmon Tero Ollila tulee olemaan poissa jouluun saakka. Hänen joukkuekaverinsa Ville-Pertti Lind oli poissa viime viikonlopun Suomen Cupista. Sormivamma ei kuitenkaan ole vakava ja Lindin pelikuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan. 

DeGray palaa Kotkaan 

Kotkassa korinaluspelaaja Juuso Lehtimäki joutuu seuraamaan vaihtopenkiltä joukkueensa KTP Basketin otteita kauden ensimmäiset pari kuukautta. Lehtimäki kävi polvileikkauksessa maanantaina. 

KTP:n toinen uutinen oli tutun Ronald DeGrayn pesti joukkueen toiseksi vahvistukseksi. 201-senttinen DeGray pelasi Kotkassa kaudella 2001-02, jolloin Coloradon kasvatti takoi runkosarjassa 22,6 pistettä ottelua kohden. Lisäksi DeGray poimi 11,9 levypalloa ja torjui 2,07 heittoa ottelua kohden, jolla heltisi sarjan ykköstila.  

Viime kaudella DeGray pelasi Espanjan kolmosliigassa (LEB2) joukkueenaan Caja Rioja. Tilastorivi karttui 11,6 pisteestä ja 6,7 levypallosta, jotka hän tekaisi 25,7 peliminuutissa.  

DeGrayn palkkausta edelsi jo kuuluisaksi noussut Brandon Brown –episodi. Brownin oli määrä saapua Kotkaan testiin vapauduttuaan Puolasta. Mieheen ei saatu moneen päivään yhteyttä, kunnes Brown löytyi Latviasta. KTP puhalsi lopulta kahden agentin edustaman Brownin jahtaamisessa pelin poikki ja soitti tutun DeGrayn apuun.  

- Brown ei pelaa Kotkassa. Itseasiassa ei voisi vähempää kiinnostaa missä hän pelaa tai mitä hänen agenttinsa tekevät. Se kusetus loppui nyt, latasi KTP:n kokenut luotsi Eero Saarinen.  

- DeGray on koko ajan ollut yksi kolmesta vaihtoehdosta. Nyt tiedämme, että saamme tasapainoisen pelaajan ja ihmisen, Saarinen jatkoi.  

”Hickey on PuHu:n mies” 

Yksi viime aikoina velloneista huhuista on ollut Philip Hickeyn mahdollinen siirtyminen Pussihukista Hongan leipiin. Keskiviikkona keskustelulle saatiin päätös.  

- Hickey on Pussihukkien mies. Viime vuonna allekirjoitettiin kaksivuotinen sopimus. Jos joku hänet haluaa, niin rahat pöytään. Hickey pelaa PuHu:ssa. Toivottavasti tämä on piste keskustelulle, kertoi PuHu:n päävalmentaja Tomi Kaminen.  

PuHu:n joukkue saattaa vahvistua vielä ennen Sparliigan avausta. Maajoukkuekonkari ja pitkäaikainen euroammattilainen Martti Kuisma harjoittelee joukkueen kanssa ja pelasi viime viikonloppuna Cup-pelissä. Sopimusta ei vielä ole, mutta Kamisen näkemyksen ”lähellä ollaan”. Lisäksi PuHu kartoittaa mahdollisuuksia toisen ulkomaanavun palkkaamiseksi Hickeyn rinnalle.  

Kotimaisten pelaajien kaartistaan PuHu saa tulla syyskauden toimeen ilman Hollannissa opiskeluvaihdossa olevaa Timo Heinosta.  

Bunts antaa Hongalle näyttöjä 

Honkaan saapui viime viikonvaihteessa näytille omalla kustannuksellaan yhdysvaltalaisen Pacific-yliopiston kasvatti David Bunts. 186-senttinen ja 24-vuotias Bunts nähtiin Hongan harjoituksissa ensimmäisen kerran kuluvan viikon maanantaina. 

Bunts on Hongassa kahden viikon koeajalla. On mahdollista, että mies pelaa Hongan riveissä jo tryout-jaksonsa aikana.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/sparliiga/

Asiat

 
3.5.2024 20:46 Korisliiga

Kataja venytti välierät seitsemänteen otteluun – ratkaiseva kohtaaminen sunnuntaina Nokialla

Kataja Basket kaatoi BC Nokian Joensuussa ja tasoitti välieräsarjan 3–3:een.

2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

26.4.2024 10:13 Korisliiga

Salon Vilpas naarasi Vili Nymanin siirtomarkkinoilta

Vilpas on solminut yksivuotisen sopimuksen 26-vuotiaan Vili Nymanin kanssa. Päättyneellä kaudella KTP-kasvatti tilastoi KTP-Basketille 10,6 pistettä ottelua kohti.

26.4.2024 10:03 Korisliiga

Darko Mihajlovic KTP-Basketin päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella Korihaita luotsannut Darko Mihajlovic on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen kotkalaisseuran kanssa. Seura tiedotti samalla, että Michael Pounds toimii joukkueen apuvalmentajana.

26.4.2024 08:10 Korisliiga

Ivan Ivanovic Korihaiden päävalmentajaksi

Uudenkaupungin Korihaiden Korisliiga-joukkueen päävalmentajaksi on nimitetty kahden vuoden sopimuksella viime syksynä Uuteenkaupunkiin saapunut montenegrolainen Ivan Ivanovic, 43.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

Näytä lisää vastaavia