Tulonen ja Holopainen komeasti tupla-tuplaan

21.3.2021 21:20 Helmi Tulonen ja Annika Holopainen saivat komeasti tupla-tuplat pelaamissaan otteluissa ja Awak Kuier pääsi juhlimaan kahta voittoa viikolla. Ruotsissa sen sijaan saatiin runkosarja päätökseen ja samalla Sandra Karstenin sekä Ville Tuomisen kaudet päättyivät.

Helmi Tulonen jatkoi hienoja otteitaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan Liga Femenina 2:n A-lohkossa Anniina Äijäsen Ferrol etenee voitosta voittoon, kun se murjoi Celta Vigon 78-52 (44-26). Aloitusviisikossa ollut Äijänen sai tilastoihinsa kuusi pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä. Ferrol jatkaa tappioitta voitettuaan kaikki 25 otteluaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen ylsi jälleen tupla-tuplaan heittäessään 12 pistettä ja ottaessaan 10 levypalloa Ibaizabalin voittaessa Maristas Corunan 65-61 (33-23). Elina Koskimies pelasi myös hienosti 10 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

C-lohkossa jumbona oleva Sara Rokkasen Andratx ei mahtanut mitään tappioitta lohkoa johtavalle Barcalle, vaan hävisi 44-71 (15-45). Rokkanen oli joukkueensa parhaimmistoa kahdeksan pisteen, viiden levypallon ja yhden syötön tilastoilla. Andratx on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Annika Holopaisen huippuesitykset toivat viikolla palkinnon, kun KR otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan Keflavikin 81-75 (44-40). Holopainen tilastoi komean 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan.
Ottelutilastot

Viikonloppuna KR joutui kuitenkin taipumaan Valurille 67-87 (31-47). Holopainen saavutti jälleen tupla-tuplan 21 pisteen, 11 levypallon ja syötön tilastorivillä. KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Awak Kuier pääsi viikolla kahdesti tositoimiin ja samalla kahdesti voiton makuun. Ensin viikolla Kuier lähenteli tupla-tuplaa merkkauttaessaan yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön ja torjunnan Ragusan kaataessa Broni 95:n 77-49 (40-28).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Kuier tilastoi lähes identtisesti yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön, riiston ja kaksi torjuntaa Ragusan voittaessa Masnagan 83-71 (34-45). Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner otti selvän 73-44 (38-18)-voiton Angels Nördlingenistä. Pelander oli joukkueensa parhaimmistoa tilastoituaan 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Hernerillä on vielä yksi ottelu pelaamatta runkosarjassa. Voittamalla sen Herner voisi nousta runkosarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sandra Karstenin Wetterbygden Sparksin kausi päättyi ikävästi, kun joukkueessa todettiin koronavirus vajaat 48 tuntia ennen A3 Basket Uumaja -ottelua ja se tuomittiin hävinneeksi 0-20. Samalla Sparksin kausi päättyi, kun se oli sarjassa 10. eikä selvinnyt pudotuspeleihin. Sparks voitti 22 ottelustaan kuusi. Karsten tilastoi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan keskiarvoikseen 2,4 pistettä, 1,8 levypalloa ja 0,7 syöttöä noin 12,5 minuutin peliajalla. Forssan Alkuun kesken kauden siirtynyt Ninni Salmi pelasi 13 peliä lähes 14 minuutin keskimääräisellä peliajalla ja 2,9 pisteen, 5,3 levypallon ja 0,8 syötön tilastoilla.
Sandra Karstenin kauden tilastot
Ninni Salmen kauden tilastot

Ville Tuomisen valmentaman Helsingborgin kausi päättyi 62-72 (26-36)-tappioon IK Eos Lundia vastaan. Sarjanousijana kauteen lähtenyt Helsingborg teki kuitenkin kauden aikana seurahistoriaa voittamalla ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla kaataessaan tammikuun 18. päivä Mark Basketin. Se jäikin joukkueen kauden ainoaksi voitoksi.
Ottelutilastot

 
10.4.2021 08:13 WNBA

Näin toimii WNBA Draft: Wingsillä tukku varausvuoroja, kansainvälisillä pelaajilla eri säännöt

WNBA:n varaustilaisuus pidetään virtuaalisesti torstaina 15. huhtikuuta. Ensimmäisellä kierroksella Dallas Wings on hamunnut ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa. Varaustilaisuudessa varataan sekä Yhdysvaltojen yliopistopelaajia että kansainvälisiä pelaajia, jotka määritellään varauskelpoisiksi jo kaksi vuotta ennen yliopistopelaajia.

8.4.2021 08:27 Susiladies

WNBA on kahdentoista joukkueen ammattilaisliiga, joka pelataan kesäisin

Yhdysvaltojen naisten ammattilaisliiga WNBA juhlii tänä vuonna 25. kauttaan. Kun suomalaislupaus Awak Kuieria veikkaillaan WNBA:n varaustilaisuudessa kärkisijoille, niin tässä artikkelissa käydään läpi liigan historiaa ja formaattia.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

6.4.2021 11:45 Susiladies

WNBA:n varaustilaisuus lähenee – Awak Kuierilla edessään jännittävät viikot

Suomalaisen koripallon ystävät elävät kutkuttavia aikoja huhtikuun puolivälissä, jolloin Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga WNBA järjestää vuotuisen varaustilaisuutensa: kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin kulmakivi Awak Kuier, 19, on kansainvälisten asiantuntijoiden spekulaatioissa ehdolla taalaliigaan kärkipään varausten joukossa.

3.4.2021 23:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Herner eteni välieriin Saksassa – ”Pelasimme hienosti joukkueena”

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner TC selvitti tiensä välieriin voittamalla Eisvögel Freiburgin puolivälierissä suoraan kahdella voitolla. Italian liigassa runkosarja lähenee loppuaan ja Awak Kuierin Ragusa sinetöi kolmannen sijansa.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

29.3.2021 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Pelanderin Herner lähellä välieräpaikkaa Saksassa - Susiladies-nelikon kausi päätökseen Espanjassa

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner tarrasi kiinni välieräpaikkaan avaten pudotuspelit voitolla. Espanjassa saatiin runkosarjat päätökseen ja samalla Marianne Kalinin, Helmi Tulosen, Elina Koskimiehen ja Sara Rokkasen kaudet päättyivät.

27.3.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander aloittaa pudotuspelit Saksassa sunnuntaina – ”Olemme nyt parhaassa mahdollisessa iskussa”

Saksan Bundesliigan runkosarjan viimeiset pelit pelattiin keskiviikkona ja pudotuspelit käynnistyvät viikonloppuna. Pelanderin Herner sijoittui runkosarjassa toiseksi ja lähtee pudotuspeleihin hyvistä asetelmista.

14.3.2021 21:01 Suomalaiset ulkomailla

Holopainen hurjasteli 44 pistettä – Susiladiesin pelaajat hyville pisteille

Annika Holopainen heitti käsittämättömät 44 pistettä, mutta siitä huolimatta KR koki murskaavan tappion Islannin liigassa. Susiladiesin pelaajat olivat muutenkin kovassa vedossa, sillä Helmi Tulonen, Sara Rokkanen, Marianne Kalin ja Anniina Äijänen liekehtivät Espanjassa ja Sofia Pelander Saksassa.

7.3.2021 21:16 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin joukkueen taival Italian cupissa jäi välierään

Awak Kuierin Ragusan taistelu Italian cupin voitosta päättyi välierävaiheeseen. Espanjassa Anniina Äijäsen joukkue Ferrol varmisti lohkovoiton.

6.3.2021 00:12 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier loisti Italian cupissa

Taistelu Italian cupin mestaruudesta on käynnissä ja Awak Kuierin Ragusa puristi tiensä välieriin.

1.3.2021 09:55 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsen joukkue porskuttaa edelleen tappioitta

Anniina Äijäsen Ferrolin voittoputki Espanjan Liga Femenina 2:ssa jatkui viikonloppuna, kun Ferrol otti 22. peräkkäisen voittonsa. Helmi Tulonen ja Annika Holopainen sen sijaan esiintyivät jälleen tehokkaasti.

26.2.2021 13:18 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen päässyt pelaamaan vapautuneesti - ”Tiedän mitä minulta vaaditaan”

Helmi Tulonen on pelannut hyvää kautta Espanjan Liga Femenina 2:n Ibaizabalin joukkueessa. Vaikka joukkueessa on tapahtunut muutoksia kauden aikana, on Tulonen ollut koko ajan joukkueensa avainpelaajia.

22.2.2021 09:37 Suomalaiset ulkomailla

Holopainen ja Rokkanen saalistivat tupla-tuplan

Annika Holopainen ja Sara Rokkanen olivat oivassa vireessä tällä viikolla, kun molemmat tilastoivat tupla-tuplat. Holopainen johdatti hurjalla pelillään KR:n myös kauden avausvoittoon.

15.2.2021 00:08 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-pelaajat tehokkaina Espanjassa

Espanjan kentillä nähtiin vahvoja esityksiä Susiladiesin pelaajilta ja hyviä uutisia kuului myös Ruotsista, kun Isabella Kaukopaasi pelasi ensimmäisen pelinsä loukkaantumisensa jälkeen.

1.2.2021 08:22 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin pelaajat hyvässä iskussa EM-karsintojen alla

Susiladiesin pelaajat osoittivat hyvää kuntoa juuri ennen kuin Euroopan kärkisarjat jäivät maaottelutauolle. Annika Holopainen iski taululle jälleen hurjat tehot Islannissa, Sofia Pelander loisti Hernerin ottaessa viikolla kaksi voittoa ja Awak Kuier osoitti olevansa valmiina haastamaan Belgian ja Ukrainan.

24.1.2021 21:54 Suomalaiset ulkomailla

Holopaisen hurja tahti Islannissa jatkuu – Susiladies-pelaajat hyville pisteille

Annika Holopainen jatkoi vahvoja pelejään Islannin liigassa, mutta KR jahtaa siitä huolimatta edelleen ensimmäistä voittoaan. Awak Kuier ylsi kahdesti viikon aikana kaksinumeroisiin pisteisiin ja koville pisteille pääsivät myös Sofia Pelander, Anniina Äijänen sekä Sara Rokkanen.

19.1.2021 14:57 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierilla menossa vahva kausi – ”Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon”

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

17.1.2021 11:32 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi tositoimiin hurjin tehoin

Islannin liiga palasi yli kolmen kuukauden tauolta ja Annika Holopainen pääsi taas pitkästä aikaa pelien makuun iskemällä tilastoihin hurjia lukemia.

11.1.2021 22:57 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander ja Awak Kuier tehokkaina

Sofia Pelander ja Awak Kuier pelasivat vahvat pelit viikonloppuna, kun molemmat auttoivat joukkueensa voittoihin. Sara Rokkanen sen sijaan debytoi uudessa joukkueessaan vakuuttavasti ja Anniina Äijänen jatkoi hyviä esityksiään.

Näytä lisää vastaavia