Tulonen ja Holopainen komeasti tupla-tuplaan

21.3.2021 21:20 Helmi Tulonen ja Annika Holopainen saivat komeasti tupla-tuplat pelaamissaan otteluissa ja Awak Kuier pääsi juhlimaan kahta voittoa viikolla. Ruotsissa sen sijaan saatiin runkosarja päätökseen ja samalla Sandra Karstenin sekä Ville Tuomisen kaudet päättyivät.

Helmi Tulonen jatkoi hienoja otteitaan. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan Liga Femenina 2:n A-lohkossa Anniina Äijäsen Ferrol etenee voitosta voittoon, kun se murjoi Celta Vigon 78-52 (44-26). Aloitusviisikossa ollut Äijänen sai tilastoihinsa kuusi pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä. Ferrol jatkaa tappioitta voitettuaan kaikki 25 otteluaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen ylsi jälleen tupla-tuplaan heittäessään 12 pistettä ja ottaessaan 10 levypalloa Ibaizabalin voittaessa Maristas Corunan 65-61 (33-23). Elina Koskimies pelasi myös hienosti 10 pisteen, viiden levypallon, neljän syötön ja riiston tilastoilla. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

C-lohkossa jumbona oleva Sara Rokkasen Andratx ei mahtanut mitään tappioitta lohkoa johtavalle Barcalle, vaan hävisi 44-71 (15-45). Rokkanen oli joukkueensa parhaimmistoa kahdeksan pisteen, viiden levypallon ja yhden syötön tilastoilla. Andratx on lohkossaan viimeisenä.
Ottelutilastot

Islannin liigassa Annika Holopaisen huippuesitykset toivat viikolla palkinnon, kun KR otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan Keflavikin 81-75 (44-40). Holopainen tilastoi komean 23 pisteen ja 14 levypallon tupla-tuplan.
Ottelutilastot

Viikonloppuna KR joutui kuitenkin taipumaan Valurille 67-87 (31-47). Holopainen saavutti jälleen tupla-tuplan 21 pisteen, 11 levypallon ja syötön tilastorivillä. KR on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Italian liigassa Awak Kuier pääsi viikolla kahdesti tositoimiin ja samalla kahdesti voiton makuun. Ensin viikolla Kuier lähenteli tupla-tuplaa merkkauttaessaan yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön ja torjunnan Ragusan kaataessa Broni 95:n 77-49 (40-28).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Kuier tilastoi lähes identtisesti yhdeksän pistettä, yhdeksän levypalloa, syötön, riiston ja kaksi torjuntaa Ragusan voittaessa Masnagan 83-71 (34-45). Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner otti selvän 73-44 (38-18)-voiton Angels Nördlingenistä. Pelander oli joukkueensa parhaimmistoa tilastoituaan 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Hernerillä on vielä yksi ottelu pelaamatta runkosarjassa. Voittamalla sen Herner voisi nousta runkosarjassa toiseksi.
Ottelutilastot

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena. (Kuva: Ville Vuorinen)

Sandra Karstenin Wetterbygden Sparksin kausi päättyi ikävästi, kun joukkueessa todettiin koronavirus vajaat 48 tuntia ennen A3 Basket Uumaja -ottelua ja se tuomittiin hävinneeksi 0-20. Samalla Sparksin kausi päättyi, kun se oli sarjassa 10. eikä selvinnyt pudotuspeleihin. Sparks voitti 22 ottelustaan kuusi. Karsten tilastoi ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan keskiarvoikseen 2,4 pistettä, 1,8 levypalloa ja 0,7 syöttöä noin 12,5 minuutin peliajalla. Forssan Alkuun kesken kauden siirtynyt Ninni Salmi pelasi 13 peliä lähes 14 minuutin keskimääräisellä peliajalla ja 2,9 pisteen, 5,3 levypallon ja 0,8 syötön tilastoilla.
Sandra Karstenin kauden tilastot
Ninni Salmen kauden tilastot

Ville Tuomisen valmentaman Helsingborgin kausi päättyi 62-72 (26-36)-tappioon IK Eos Lundia vastaan. Sarjanousijana kauteen lähtenyt Helsingborg teki kuitenkin kauden aikana seurahistoriaa voittamalla ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla kaataessaan tammikuun 18. päivä Mark Basketin. Se jäikin joukkueen kauden ainoaksi voitoksi.
Ottelutilastot

 
4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

23.4.2021 09:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa eteni välieriin

Awak Kuierin Ragusa eteni Italian liigan välieriin suoraan kahdella voitolla. Annika Holopainen palasi tehokkaasti kentille ja Sofia Pelanderin kausi Saksassa päättyi.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 21:37 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa aloitti pudotuspelit voitolla

Vaikka Awak Kuier repäisi tällä viikolla suurimmat otsikot upeasta toisesta varauksestaan WNBA:han, niin hän ehti aloittaa myös Italian liigan pudotuspelit.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

16.4.2021 02:45 WNBA

Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

14.4.2021 12:30 WNBA

Yle näyttää suorana WNBA:n varaustilaisuuden torstain ja perjantain välisenä yönä

WNBA:n varaustilaisuus järjestetään Yhdysvalloissa torstaina ja perjantain välisenä yönä klo 2:00 Suomen aikaa. Yle näyttää varaustilaisuuden suorana lähetyksenä, kun Awak Kuieria povataan yhdeksi varaustilaisuuden ensimmäisiksi nimiksi.

14.4.2021 11:32 Susiladies

Susiladies-luotsi Pekka Salminen Awak Kuierin mahdollisuuksista: ”Awak on kaikin puolin poikkeuksellinen pelaaja”

Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin nuori tähti Awak Kuier, 19, on ollut suomalaisen koripalloväen tarkkaan seuraama lupaus jo muutaman vuoden ajan. Mutta minkälainen pelaaja Kuier oikein on ja mitä häneltä on odotettavissa ammattilaisuralla? Kysymykseen vastaa Kuieria HBA-Märskyssä ja Susiladiesissa viime vuodet valmentanut Pekka Salminen.

12.4.2021 10:23 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsen Ferrol juhli nousua ja tappiotonta kautta

Anniina Äijäsen Ferrol päätti kautensa upeasti varmistaen nousun Espanjan pääsarjaan. Ferrol pelasi kautensa kokonaan ilman tappioita.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 08:13 WNBA

Näin toimii WNBA Draft: Wingsillä tukku varausvuoroja, kansainvälisillä pelaajilla eri säännöt

WNBA:n varaustilaisuus pidetään virtuaalisesti torstaina 15. huhtikuuta. Ensimmäisellä kierroksella Dallas Wings on hamunnut ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa. Varaustilaisuudessa varataan sekä Yhdysvaltojen yliopistopelaajia että kansainvälisiä pelaajia, jotka määritellään varauskelpoisiksi jo kaksi vuotta ennen yliopistopelaajia.

8.4.2021 08:27 Susiladies

WNBA on kahdentoista joukkueen ammattilaisliiga, joka pelataan kesäisin

Yhdysvaltojen naisten ammattilaisliiga WNBA juhlii tänä vuonna 25. kauttaan. Kun suomalaislupaus Awak Kuieria veikkaillaan WNBA:n varaustilaisuudessa kärkisijoille, niin tässä artikkelissa käydään läpi liigan historiaa ja formaattia.

7.4.2021 15:26 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen taistelee noususta – Kalinilla, Rokkasella, Koskimiehellä ja Tulosella hyvät kaudet

Espanjassa saatiin runkosarjat pelattua hiljattain ja samalla päättyivät Marianne Kalinin, Sara Rokkasen, Elina Koskimiehen sekä Helmi Tulosen kaudet. Anniina Äijäsen kausi sen sijaan jatkuu kauden loppuhuipennuksella, kun Ferrol taistelee noususta Espanjan pääsarjaan.

6.4.2021 11:45 Susiladies

WNBA:n varaustilaisuus lähenee – Awak Kuierilla edessään jännittävät viikot

Suomalaisen koripallon ystävät elävät kutkuttavia aikoja huhtikuun puolivälissä, jolloin Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga WNBA järjestää vuotuisen varaustilaisuutensa: kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin kulmakivi Awak Kuier, 19, on kansainvälisten asiantuntijoiden spekulaatioissa ehdolla taalaliigaan kärkipään varausten joukossa.

3.4.2021 23:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Herner eteni välieriin Saksassa – ”Pelasimme hienosti joukkueena”

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelanderin Herner TC selvitti tiensä välieriin voittamalla Eisvögel Freiburgin puolivälierissä suoraan kahdella voitolla. Italian liigassa runkosarja lähenee loppuaan ja Awak Kuierin Ragusa sinetöi kolmannen sijansa.

31.3.2021 12:45 Suomalaiset ulkomailla

Sandra Karstenilla positiivinen debyyttikausi ammattilaisena

Sandra Karsten pelasi ensimmäisen kautensa ulkomailla, kun hän vietti menneen kauden Ruotsin liigassa pelaavan Wetterbygden Sparksin joukkueessa. Vaikka joukkue ei edennyt pudotuspeleihin, niin kausi oli muuten positiivinen kokemus.

Näytä lisää vastaavia